User Tag List

Sayfa 57/69 İlkİlk ... 747555657585967 ... SonSon
1295 sonuçtan 1.065 ile 1.083 arası

Konu: Otomobiller & DIY

mcemrek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güzel bilgiler, leon 7 ileri mi ? Vag dan anlamıyorum o yüzden sorum mansız olabilir. dq200 ve dq250 arasında tork açısında fark vardı.
    Sıfırdan 1 defa 2 litre dizel c5 i dikip aks'ı 2 ye bölünce sonrasında o işe hiç girmedim. O yüzden kavramayı sakatlamam gibi duruyor.

Tüm bakım malzemelerini yağ + hava + polen'i bosch yakıt filtresini mann Yağı lm 4200 / antifirizi lm kfs13 olarak aldım + 20 lt de distile su aldım anlatılan sistemle yapayım durduk yere iş gelmesin başımıza.

Bakımı zaten kendim yapacağım için işçilik maliyetim sıfır.

Triger 271 bin km de değişmiş o açıdan kafamız rahat. DSG yağ dğeişimi için öneri var mı ?

mekatronik ve dsg şanzıman yağ değişimini çok rahat aynı anda yaparsın. değişimi kolay sayılır alttan boşalt üstten gerekli miktarı doldur. üst tarafta akü hava filtre kazanı marş motoru sökülünce çıkıyor tapaları. yağ miktarı olarak mekatronik 1 litre febi yağ almıştım. şanzıman da sanırım 1.7-1.9 litre arası yağ ister. ben kendim mekatronik tüp değişimini yapmıştım. tüp gevşeyince vites geçişleri gecikmeli oluyor oradan anlaşılıyor yada cihazla basınç tutuyor mu bakıp anlayan var.

1.6tdi dsg lerin hepsi aynı şanzıman 7 ileri sadece motor koduna çıktığı yıla göre kavrama güncellemesi var sanırım.

Ssamet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sağol Fatih, daha güzeli sana nasip olsun.

Dsg nin dq200 tork limit değeri 250nm olarak belirtiliyor bu kafa karıştırıcı. 17 jant konusu eğer araba kalıcı olacak olursa düşüneceğim bir durum açıkçası.

Süper bilgiler, tavsiyene uyarak antifirizi dediğin şekilde aldım.

Ben önce içerideki suyu radyatör temzileyici ile temizleyip alttan hortum sökerek boşaltmayı düşünüyordum.

Bunu bir araştırayım, ekleme yaparak antifirizi de dışarı atmış olacağız gibi duruyor.
    Ayrıca unutmuşum kaloriferi en sıcağa getirip bir , iki kademe de açmak lazım abi.İçeriden de bi yardımcı lazım.Gazı 2bin devirde sabit tutarsa suyu daha hızlı devirdaim yapıyor.Ben 30 lt Safsu aldım.4-5 litresini antifiriz karışımı için ayırıp geri kalanla sistemi temizledim.Yeterli olduğunu düşünüyorum.Zaten antifirizde bi renk bozulması , çamurlaşma vs yoktu.Kafa rahat olsun diye bunu yaptım.
    -2006 Kia Cerato 1.5 Crdi-

JDM VTİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı olsun iki tarafa da. Farklı segment, farklı tatlar. Ama kapıda hep bir hothatch aranıyor haberiniz olsun
    Bazen ne kadar küçük olduğunu anlamak için iyice yükseğe çıkmalısın

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JDM VTİ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun iki tarafa da. Farklı segment, farklı tatlar. Ama kapıda hep bir hothatch aranıyor haberiniz olsun
    RS i özleyeceğim kesin. Bu geçiş arabası olacak c5 ya da octi den biri mutlaka gider bir kaç ay içerisinde. z4 / r171 slk / clk / rcz tarzı bir şeye geçerim muhtemelen.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Krom parçaların bir kısmını dar bir vakitte hallettim.

Öncelikle boş halini ekliyorum fark daha net anlaşılsın.

Önce bagaj çıtasını monte ettim. Parçaları takmadan önce prova yapın mutlaka bu tarz bir işlem yapacaksanız. Bir de hava soğuk ben 2 yüzeyi de ısıtarak montaj yaptım ve sonrasında üzerinden bez ile bastırarak geçtim yeniden. Oldukça sağlam gibi duruyor şimdilik.

Sol taraf krom öncesi,

Difüzör parçasını hatalı oturtmamak için öncesinde bir şablon oluşturdum bant ile, montaja baya yardımcı oldu.

Sağ kısım montaj öncesi,

3 parça montaj sonrası,

Parçaları aşağıdaki firmadan aldım. Komple çerçeve şeklinde cam çıtaları + bagaj kapağı çıtası + 3 parça difüzör 1450 TL

Nette sadece çıtaları bu rakamın üzerinde satıyorlar. Link aşağıda.

Skoda Octavia A7 Krom Cam Cerceve Nikelajı 2013 -

Zaman bulunca cam çıtalarını da monte edeceğim.
    Konu KÖROĞLU tarafından (17-11-2024 Saat 12:24 ) değiştirilmiştir.

_opeth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayırlı olsun. bagaj kromunu hiç beğenmedim.

mimarsertac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Krom sadece egzoz cevresinde kalsa daha güzel olurmus. Bagaja ve egzozlarin arasina biraz fazla olmus.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kaan abi hayırlı olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı _opeth Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun. bagaj kromunu hiç beğenmedim.
    Sökeriz en kötü nedir, senin canın sağolsun.

Alıntı mimarsertac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Krom sadece egzoz cevresinde kalsa daha güzel olurmus. Bagaja ve egzozlarin arasina biraz fazla olmus.
    Set olarak geldiği için monte ettim en kötü ortadakini sökersiz bir de öyle deneriz Bagaj çıtasını sevdim ben aslında.

Alıntı MURAT_HLX Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kaan abi hayırlı olsun
    Sağolasın, daha güzelleri senin olsun tez zamanda

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet krom serisine devam, çerçeveler süper oldu.

Öncesi pozu,

Sonrası pozu,

Araba da sis yok, araştırıyorum bulursam alıp sis + krom çeçeveli sis kapakları vs alacağım.

Hedef görüntü, (farlar değişmeyecek tabiki)

makif84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bütçe varsa direk vrs tampon taksan,

Just a moment...
    Konu makif84 tarafından (19-11-2024 Saat 09:06 ) değiştirilmiştir.

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Forumdan tanışıp arkadaş olup DS3 almaya geldiğinde RS i alan, daha sonra da RS i geri alıp DS3 verdiğim arkadaşımdan bu sefer ben Octavia aldım yerine RS verdim

ÖSS sorusu gibi yeminle

Jantların 16 kalacak olması üzdü, ama maşallah çok derli toplu araç.

16 için aşağıdaki model kollar dışarıdan geldiği için 16.5 havası veriyor tavsiye ederim

Just a moment...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı makif84 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bütçe varsa direk vrs tampon taksan,

O bütçe ile dsg + stg1 + 17 jant alabiliyorum. Arabayı da satacağımı düşünürsek biraz külfetli bir tercih olur bana şuan.

Just a moment...
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Forumdan tanışıp arkadaş olup DS3 almaya geldiğinde RS i alan, daha sonra da RS i geri alıp DS3 verdiğim arkadaşımdan bu sefer ben Octavia aldım yerine RS verdim

ÖSS sorusu gibi yeminle

Jantların 16 kalacak olması üzdü, ama maşallah çok derli toplu araç.

16 için aşağıdaki model kollar dışarıdan geldiği için 16.5 havası veriyor tavsiye ederim

Just a moment...
    Özet geçeyim. Ds i almaya geldi rs i aldı gitti.
    Sonra ben ds i verip rs i geri aldım.

Sonra o bana octavia verdi ben ona rs

2 defa rs satmış oldum adama

Jantların 16 olanlarını aldım. Üzerindeki kapaklı olanları da 17 ile takas edeceğim. Kışlıklara 16 b6 passat jantı takacağım.

Vakit yok şuan ist gidip lastikleri değiştirmeye.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Selam herkese bir süredir boş kaldı buralar Octaviayı az sonra göreceğiz volkswagen CC ile takas ettim.

CC takaslama süreci biraz enteresan geçti, uzak bir diyardan boyasız denen bi aracı ekspere gönderdim, 5 parça boya 1 parça çıkma değişen 2 parça işlem boya ve geriye çekilmiş 100 bin km yi görünce iptal ettik, eksperimizi geri gönderdi araç sahibi şaşırttı bu noktada.

Başka bir araçla takasa girecektik arkadaş son dk üste şu kadar isterim diyince tamam dedik kalsın laf konuştuk son dk sürprizlerini sevmiyoruz ve almıyoruz, o da öyle gitti.

Sakarya da bir tane baktım takas etmem dedi, keşke onu alabilseydim ama o da olmadı.

En sonunda 4. baktığım bu araçla takas için görştük anlaştık.

Araç Samsun Bafradaydı. Şartlar ok olduktan sonra Bafra da bir ekspertize gönderdim, ekspertiz sağolsun ilgili bi adam çıktı baktı etti anlattı. İkna olduk cuma gecesi çıktık gittik aldık geldik.

Araç 219 bin küsürdü şuan 220 civarı oldu. Tavan bagaj hariç boyalı, ön sol çamurluk işlemli. Hatta @KoramiraL Emin kardeşim şaseden tutanak bulup bana kaza fotosunu attı Büyütülecek bir durum yok şehir içi bir kaza.

Benim erişebildiğim bütçeler için km sine göre makul duran bir araçtı açıkçası, gri olması + cam tavan olması almak için ek motivasyon oldu.

Koltuk ısıtma ve multimedya + geri görüş olması işin ekstrası oldu.

İşin aslı biz skodayı dsg + motor uyumundan dolayı çok sevmiştik. Normalde RS den sonra skodayı satmak için almıştım, satınca da hedefim z4 & rcz almaktı.

Ama baktık skoda o kadar boş ki evde kalsa beni mutlu etmeyecekti, CC gibi bir araca da makul sayılabilecek bir fark ile sahip olabilme ihtimali doğunca o tarafa yöneldik.

CC ile octi donanım olarak kıyas edilemeyecek düzeyde, en temel konu hız sabitleme yok mesela, 2017 model arabasın ve bu özellik yok.

Taktıralım dedik söylenen rakamların az fazlasına cc aldık Doğuştan sabitlemeli.

Beni tanıyanlar bilecektir "hatasız bekleyen bayiden sıfır araç alsın" derim hep. 14 yaşında araçta illa hata kusur olacaktır, olmasa zaten bizim aldığımız fiyatlar aolmaz.

Sadece ekspere ve sahibine sormuş olmama ve evet çalışıyor cevabını almış olmama rağmen park sensörünün çalışmadığını görmek canımı sıktı.

Ha bir de aracı aldığımzda D den N ye geçtiğinde ufak bir vuruntu vardı çözülür diyerek çok dert etmedim, sanırım etmeliymişim

600 km sonra eve geldiğimizde ışıklar araç D ye geçmedi, D yanıp sönmeye başladı. Stop edip çalıştırdım düzeldi. Sonra yine yaptı.

Yarın DSG ye bakan bir yer var işyerime yakın gidip baktıracağım. Araştırdığım kadarıyla basınç tüpü ile ilintili bir durum daha ziyade, zaten yağ değiştirecektim. Bu tüpü de ekstradan değiştirmiş oluruz. Umuyorum mekatronikte bir sorun yoktur. Ha olsa bile yaptırıp bineceğiz mecbur. Arabacılık bu tür şeyler olağan diyor ve fotolara geçiyorum.

Noter öncesi ilk gördüğümde çektiğim poz, bu arabaya gri yi çok yakıştırıyorum. Sonra da laciverti çok yakıştırıyorum.

Eksikler var illaki dedim ya olacak ta. Farlar soluk durumda, arka sol dış stopta ufak bir çatlak var. İçerideki orta ızgarayı telefon tutacağı takarken ben çatlattım.

Kapı derilerinde kronik olduğunu tahmin ettiğim ayrılmalar var vs vs. Zamanla biraz da maddi külfet ile aşılacak şeyler.

Ha bir de alır almaz akü yeniledik. Eksperci akü zayıf demişti, dedim onu da çözeriz Noter sonrası en yakın akücüye gittim inci nin bir modelini taktırdım.

Sökülenin cca değeri 400 lere kadar düşmüştü, hatta esnaf şaşırtıcı derecede hani çok da elzem değil abi değişme istersen dedi. Ben bir kere zayıf diye duydum ya, ona takılırım dedim değiştirelim kafamız rahat olsun.

Daha önce hiç cc ye binmemiştim, beni şaşırtan özelliklerden bir taneci de DCC özelliği. Hani abartmış gibi olacak ama sport modda araba neredeyse RS sertliğine kavuşuyor. Hoş 45 yanak lastikler konfor konusunda octavia ve c5 den sonra sınıfta kalıyor olsa da beni mutlu etti sürüş dinamikleri.

Yola çıkmadan bir yakıt pozu da aldık, maşallah çeyrek üzeri yakıt olmasına rağmen 58 litre alarak ufak çaplı bir şaka yaptı bize

Ve garajın önündeki yerini aldığında da bir kare çektim.

Bu da içeriden kareler, arabaya pis binilmiş biraz da biz kirlettik in bin derken, güzel bir temizlik görecek vaktim olduğunda.

R-Line direksiyon yakışmış bence.

Multimedyası hoşuma gitti, kapıları açılınca gösteriyor, klima ayarlarken ekranda derece vs çıkıyor. Play store'a giremedim hesabımı şifremi girsem de, sanırım bir güncelleme lazım. Bunun yolu yordamı nedir bilen varsa yoruma yazarsa sevinirim.

Araç hakkında kısa süreli gözleme dayalı yorumum, güzel donanım detayları olan ve güzelce de bir tasarıma sahip bir araç. Tabiki görsel algılar kişiden kişiye değişir ben karoser yapısını ve iç dizaynını oldukça sevdim. Akşam özellikle iç ışıklandırma ve ambiyans skoda dan sonra baya iyi hissettiriyor.

Aracın kalorifer aksamı özellikle skoda dan çok daha iyi çalışıyor, yalıtımı da net daha iyi. Samsuna giderken octavia da üşüdüğümüz zamanlar oldu. CC ile aynı yolu neredeyse kalorifer açmadan geri geldik.

Koltuklarlını c5 ile kıyaslayacağım, c5 in o güzel koltukları maalesef rahat değil, cc bu konuda oldukça önde.

Hatta bel desteği cc nin baya iyiymiş, beni şaşırttı bu konuda. Eşim özellikle bayıldı, arabayı kullanmaya başladıktan 3 km sonra c5 i sat dedi direkt

Haliyle satılık c5 detay için pm, satılıklara da eklerim zaten.

Can sıkan detaylar yok mu illaki var, park sensörleri çalışmıyor. DSG de bir sorun var ışıkta N ye alınca D yanıp sönüyor alttan takır tukur bi ses geliyor, bekledim transformers gibi dönüşecek mi diye ama dönüşmedi

Kozmetik olarak bagaj yazıları yok, sağ güneşlik altındaki lambanın camı yok. Arka sağdan kasisten geçerken bir gıcırtı geliyor vs vs.

Zamanla çözeriz, buna bir süre binmeyi hedefliyorum çünkü araca ödediğim rakam ile bana sundukları gayet tatminkar, bu rakamlara gidip 1.0 clio da alınabiliyor ama ne gerek var elbette.

Oldukça uzun bir yazı oldu bir şeyler yaptıkça durumu burada yine paylaşırım.
    Konu KÖROĞLU tarafından (02-12-2024 Saat 08:53 ) değiştirilmiştir.

oztk24 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı olsun abi, ben Octavia’nın krom çıtalarını beğenmiştim. Bu da senin elinde gayet güzel olur inşallah.

Omak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayirli ugurlu olsun cc iyidir, 1.4 tsi mi? Dizel mi?

Kalorifer sisteminden degilde octavianin yalitimindan dolayi üşümüşsünüzdür
    e60 535d & THE A45 AMG

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zafer çok ayıp insan dalga geçer mi arkadaşıyla Garaja gelirken sana ceza kesiyorum güzel bi tatlı alıp geleceksin

Alıntı oztk24 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun abi, ben Octavia’nın krom çıtalarını beğenmiştim. Bu da senin elinde gayet güzel olur inşallah.
    Octinin kromlar iyi olmuştu gerçekten Gittiği yeri mutlu etsin diyelim. Alan hayrını görsün.

Alıntı Omak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayirli ugurlu olsun cc iyidir, 1.4 tsi mi? Dizel mi?

Kalorifer sisteminden degilde octavianin yalitimindan dolayi üşümüşsünüzdür
    Eyvallah, onu yazmamışız dimi, araba 2.0 TDI 170 lik motora sahip. DGS si ***** 6 ileri.

Evet kesinlikle yalıtım ile alakalı konu, ama skodanın sağ taraf da az üflüyordu, tabi bu araca özel bir durum da olabilir. Bir de gece çıkınca yola bolu gerede sonrası -6 lar falan gördük ekranda.
    Konu KÖROĞLU tarafından (02-12-2024 Saat 07:37 ) değiştirilmiştir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Götürdüm baktıdım, usta bundan birşey yok dedi. İçim rahatladı. Dedim ustam sen yine de yağını filtresini değiştir. Motul yağ mann filtre kullanıyormuş bu da hoşuma gitti.

Arkadan bir gıcırtı geliyordu onu da eğildi buldu, dik rot değişecek dedi, dedim hallet yarın alırız arabayı.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (1 üye ve 1 konuk)

1. R-13239

Bu Konudaki Etiketler