User Tag List

Sayfa 67/69 İlkİlk ... 17576566676869 SonSon
1301 sonuçtan 1.255 ile 1.273 arası

Konu: Otomobiller & DIY

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı makif84 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yine de dokunmama taraftarıyım.Zira mesela Bende Golf 7 var ikinci sahibiyim Bagaj kapağında ayar mevcutmuş.Bu durum genellikle fabrika çıkışında olabiliyor genel bir durummuş.
    Ama işini bilmeyen eksperler bunu söktak yazıp (Muhtemelen değişen )deyip alıcının aklını bulandırıyorken kapı içindeki boya işlemi seni ve senden sonraki kullanıcıyı satımda zorlayabilir.

Bahsini ettiğim ayar işlemi videosu:
    https://www.youtube.com/watch?v=2sRB9mpJqSs
    bu kadar ıncık cıncık takılan adamlarla ben zaten alışveriş yapamam. Ayar olsa ne olacak, neticede bu vidalı parça. Bu konuda aslında bizim toplumun sorunu, alırken boklamak adına yapılan bir sistem...

Az önce arkadaşa 10 (on) km de 208 alıcaz görüştük bayi ile eksperi geldi, ön kaput mikronu yüksek. Arkadaş vazgeçti. Dedim olm ne olacak fabrikada 2 defa boyanmıştır.

Ya abi satarken anlatamayız, yahu ben mi çok takılmıyorum acaba bilemedim ki

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu kadar ıncık cıncık takılan adamlarla ben zaten alışveriş yapamam. Ayar olsa ne olacak, neticede bu vidalı parça. Bu konuda aslında bizim toplumun sorunu, alırken boklamak adına yapılan bir sistem...

Az önce arkadaşa 10 (on) km de 208 alıcaz görüştük bayi ile eksperi geldi, ön kaput mikronu yüksek. Arkadaş vazgeçti. Dedim olm ne olacak fabrikada 2 defa boyanmıştır.

Biz takılmıyoruz ama takan gerçekten takıyor.

İki çeşitine de sahip oldum, bir aracım çift kat boyalıydı.

Bir aracım da tek kat ama 80-85 micron civarında.

Kılcal çizikler için arabayı butik bir garaja bıraktım adam ölçtü, biçti, daha işe başlamadan gözü korktu.

Bayiide bu durumda 2 araba olsa, 2 kat boyalıyı alır çıkarım keyifle

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

genel intiba öyle maalesef. ama kaput boyalı araba da çok sattım yani satılmayacak bir durumu yok

O pas konusu da muhtemelen fitillerin altında delikler vardır suyu atması için, atamıyordur. Kapı altlarında delikler olur onların karşılığı fitile denk geliyor olabilir fitile dolup orada kalıyor olabilir. Buna benzer sebepler. Fabrikasyon sıkıntı var muhtemelen, pas giderme sonrası bu su akışını takip edip belki fitile doğru bir noktadan delik açmak, tam o nokta altında marşpiyelde gider varsa tıkalı mı onu kontrol etmek gibi sıralama giden bir çözüm yolu izleyebilirsin. Megane'da kapı içine su dolması sıkıntım vardı da onda fark etmiştim kapı altı delikleri

rahmitanir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    56 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Curuk isi enteresanmis, vag'dan boyle bir sey beklemezdim. Tabi senin arabaya ozgu olmamasi da icini rahatlatiyor insanin, satarken kronik diye aciklanabilir bir durum.

Sunu da demeden gecmeyeyim, boyle bir konuyu ancak senin gibi hassas adam tespit eder ve cozer. Pek cok CC bir vakte otobanda giderken beli kirilir hale gelir, kullanicisi da bir sey yok tu, bir anda oldu der.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rahmitanir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Curuk isi enteresanmis, vag'dan boyle bir sey beklemezdim. Tabi senin arabaya ozgu olmamasi da icini rahatlatiyor insanin, satarken kronik diye aciklanabilir bir durum.

Sunu da demeden gecmeyeyim, boyle bir konuyu ancak senin gibi hassas adam tespit eder ve cozer. Pek cok CC bir vakte otobanda giderken beli kirilir hale gelir, kullanicisi da bir sey yok tu, bir anda oldu der.
    Kendimce olabildiği kadar önlemimi alayım istiyorum. Bu işin ilerleyen sürecince onarım işi dert olur. Parça kesip eklemek gerekir, o işi de görünmeyen yerde yapacağı için usta milleti saçma sapan yapar geçer.

İlanlara bakıyorum kapı içini çeken araçlarda bu durum mevcut, arkadaş da yukarıda link atmış, bende araştırdım kronik bir durum maalesef. Tarık'ın önerilerini de dikkate alacağım toplarken.

Tabi önce orada su nasıl birikiyor bu iş neden oluyor onu çözmem lazım. Malzemeleri topluyorum havalar düzelsin bir şeyler yapacağım.

Örnekler fena,

Blocked

Blocked

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabalarla uğraşacak mevzular azalınca, şirketten bir arkadaşımın sattığı 50 cc lik kuba trendy yi aldım.

Kendime alacaktım ama evde motor var diyerek @TLH nın da motora ihtiyacı olduğu döneme denk gelince aldık geldik.

Motor çalışıp yürüyor, biraz da motorsiklet üzerinde kendimizi geliştirelim. Genel olarak yeni parçalar ile revize edeceğiz.

İşi çok, ilk fotolar.

2 sokak ötede olunca hoppidik aldık geldik garaja çektik.

Anahtarı olmayan kilidi taşla kesip yok ettim.

Yine ölü taklidi yapan telefon tutucuyu da imha ettim.

İik DIY den nasibini alan gösterge camı oldu.

Hemen sil yıka pasta cila derken camı kurtardık.

Sonra başladık sökmeye, o arada eksikleri çıkardık sipariş geçtik.

Aynaları söktük, kurtarılır durumda olsalar da boya masrafıdnan ucuza takım ayna bulunca aldık geçtik. Bunlar kalsın yedek.

yine temizledik tabi pasları. Bunları gri boyayıp kenara atacağım.

sonra grenajları söktük,

Söktükçe ufak paslar gördük, onları revize edeceğiz, boyayacağız vs.

Sonra yıkadık, çalışan motor çalışmaz oldu Baktım ateşleme yok.

Bir yeri bozduk muhtemelen ama çözeriz. Bize yeni şeyler öğretti cdı denen bir parça varmış mesela.

Cdı (Ateşleme beyni) bobin buji filtreleri aldık. Gelince takacağız, muhtemelen cdı ya da bobin kaynaklı bir sorun.

Parçalar otomobile kıyasla çoook ucuz. Tam keyif işi bir araba parça aldık 4.5k ödeme yaptık şaka gibi.

Parçalar gelmeden önce grenajın kırık çatlak kısımlarını da tamir edip macun zımpara yapıp sipariş ettiğimiz ön beyaz çamurluk rengi ile boya bastırıp boyayacağız.

Siyah kısımlar mat olacak. 2 hafta sonunda yürütüp muayeneye hazır hale getiririz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    15.04.2025 günceli olsun, hava azıcık ısınınca soluğu hemen garajda aldım.

öncelikle tüm gün aç aç aç diye beni darlaya @TLH Kardeşim için kutu açılışı yaptım, 10+ gün de ancak gelebilen kargomuzun içeriği.

Söktüğüm tüm parçaları dışarı alıp güzelce yıkadım, atas vinet bu işler için baya iyi bir ürünmüş gerçekten.

Motorun şaseyi ve motor kısmını da yıkadım bezle sildim falan baya iyi oldu.

Bu arada bu garaja çalışır girip sonra bir tur bozulmuştu. Bobin + Ateşleme (CDI) ünitesini değiştirdim güzelce çalıştı.

Sonra sırayla buji - yağ ve benzin filtresini değiştirdim.

Motorun içinden manasız şekilde fazladan yağ çıktı. Motul 7100 ile 700 ML yağ koyarak bakımı tamamladım. Hava filtresi henüz gelmedi onu da değiştireceğim gelince.

karter tapasını sıfırladık, yağ filtresini de balata spreyi ile temizleyip taktık.

Sonra manetleri ve kumandaları değiştirdim. Frenleri alttan gevşetmek lazım bu iş için.

Yeni olunca ne güzel duruyor.

Manetler tamam,

Elektrik tesisatını güzelce cırtladım, kendi metal kıstırmaları gevşemiş tutmuyordu.

Sonra bir tur da garaj içinde sildim temizledim, alt yapı tamam şıkır şıkır çalışıyor. Grenajları boyayıp toplayacağım.

Sonra aynaları da bir takayım dedim nasıl görünecek, gayet güzel oldu.

Bu akşam tamir gereken grenajları macunlayacağım. Boyanacak olanları boyayacağım. Yarın zımpara astar boya yetişirse yaparız. Kurur 2-3 gün.

Sonrasında toplayıp muayeneye sokacağız.
    Konu KÖROĞLU tarafından (16-04-2025 Saat 09:36 ) değiştirilmiştir.

cosworth43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eline sağlık Kaan abi. Foruma senin konuları okumak için giriyorum resmen ve yaptığın işlere imreniyorum. Allah kaza bela vermesin araçlarına maşallah..
    Konu cosworth43 tarafından (16-04-2025 Saat 12:47 ) değiştirilmiştir.

zOnstyLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motoru görünce bu sefer isyan bayrağını çekecek dedim ama Lego gibi oynamaya başladın valla helal olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cosworth43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eline sağlık Kaan abi. Foruma senin konuları okumak için giriyorum resmen ve yaptığın işlere imreniyorum. Allah kaza bela vermesin araçlarına maşallah..
    Güzel dileklerin için teşekkürler. İlk mesajını konuya yazmışsın çok güzel, ama kendini de tanıtırsan forum kuralı gereği çok daha güzel olur. Konu da zaman zaman 20-30 misafir oluyor, onlar da kayıt olsa daha iyi olmaz mı ?

Alıntı zOnstyLe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Motoru görünce bu sefer isyan bayrağını çekecek dedim ama Lego gibi oynamaya başladın valla helal olsun
    Bu otomobile göre kıyaslarsak 100 parça puzzle ile 1000 parça puzzle gibi basit kalıyor. Dün güzel aşama kaydettik ama foto çekemedik.

Ufaktan toplamaya başladık, çatlak parçaları tamir ettik , macunlarını attık kurumaya bıraktık.

Sinyal ve stop lambaları ile sırt dayama, plakalık, far çerçevesi ve arka grenajı siyaha boyadık. Egsoz korumayı gri yaptık.

Bu gün macunları zımpar yapıp boyamayı, hafta sonu da yola çıkarmayı düşünüyoruz bakalım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel dileklerin için teşekkürler. İlk mesajını konuya yazmışsın çok güzel, ama kendini de tanıtırsan forum kuralı gereği çok daha güzel olur. Konu da zaman zaman 20-30 misafir oluyor, onlar da kayıt olsa daha iyi olmaz mı ?

Bu otomobile göre kıyaslarsak 100 parça puzzle ile 1000 parça puzzle gibi basit kalıyor. Dün güzel aşama kaydettik ama foto çekemedik.

Ufaktan toplamaya başladık, çatlak parçaları tamir ettik , macunlarını attık kurumaya bıraktık.

Sinyal ve stop lambaları ile sırt dayama, plakalık, far çerçevesi ve arka grenajı siyaha boyadık. Egsoz korumayı gri yaptık.

Bu gün macunları zımpar yapıp boyamayı, hafta sonu da yola çıkarmayı düşünüyoruz bakalım
    valla elinize saglık fotografla bari hafta sonunadada okuyacak bişeyler cıksın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla elinize saglık fotografla bari hafta sonunadada okuyacak bişeyler cıksın
    Hafta sonu planlar değişebilir muhtemelen gelecek haftaya sarktı bizim toplama işi. Dün maskeleme ve zımpara işleri uzadı, soğukta boya yapmak işin kalitesini ciddi etkiliyor özellikle kapalı alan yoksa. O yüzden boya işini hafta sonuna erteledim. Gündüz boyamayı planlıyorum.

Macun yaptığım yerleri zımparalayıp astar attım, ufak tefek kusurlar var onları da sıfırlayıp boya aşamasına geçeceğiz.

Şimdilik ilerlemeler aşağıdaki gibi.

Şu temu dan bistüri tarzı bir ürün almıştım acayip iş gördü şu stickerların etrafındaki fazlalık bantları keserken.

Bu parça üzerinde gri bir alan var, o kısımları önce komple beyaz yapacağım, sonra duruma göre ya beyaz bırakacağız ya da orj halindeki gibi gri boyayacağız.

Ön çamurluk sıfır, bunu da boyayacağız renk ayrımı olmaması için.

peugeot'un 301 arabasına ait beyazı aldık boya olarak. Bir lokal deneme yaptık ton güzel. Güzel de atabilirsek boyayı netice güzel olacak bence.

mirafiori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaann eline sağlık motoru yakından takip ediyorum
    Youtube kanalım: www.youtube.com/@ardaguven

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    süper ya gercekten elinize saglık

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Parçalar arabaya göre elbette ucuz, 4500 TL birşey ifade etmiyor olabilir, ama motorun kendi ederi ile kıyaslayınca 4500 TL gayet iyi para .
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mirafiori Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kaann eline sağlık motoru yakından takip ediyorum
    eğlence çıktı işte 2-3 hafta sonu için, oyalanıyoruz

süper ya gercekten elinize saglık
    Eyvallah, bitince güzel olacak bence, ilerledikçe böyle benim de hoşuma gitmeye başladı. Hele tek marş çalışması yok mu hahaha

TLH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eğlence çıktı işte 2-3 hafta sonu için, oyalanıyoruz
    Reis uğraşmaya hevesliysen haftasonu kırayım motoru, bir de motor toplayalım 2-3 hafta daha. 3 kere yaptım 4. neden olmasın Sezon finalini kışa yaparız

***** biliyosun benim köy tayland, orda pek bi severler motorları.. Getirteyim bi 150cc komple motor onu swaplayalım
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TLH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Reis uğraşmaya hevesliysen haftasonu kırayım motoru, bir de motor toplayalım 2-3 hafta daha. 3 kere yaptım 4. neden olmasın Sezon finalini kışa yaparız

***** biliyosun benim köy tayland, orda pek bi severler motorları.. Getirteyim bi 150cc komple motor onu swaplayalım
    Sen önce yekpare bana kadar gelmeyi başar canım kardeşim 150 cc swap buna şahane olur drift bike yaparız Azıcık bin sıkılınca uydururuz bişiler.

En kötü hurda belgeli bi 150 lik alır takarız şaseyi uzatıp.

TLH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sen önce yekpare bana kadar gelmeyi başar canım kardeşim 150 cc swap buna şahane olur drift bike yaparız Azıcık bin sıkılınca uydururuz bişiler.

En kötü hurda belgeli bi 150 lik alır takarız şaseyi uzatıp.
    Bu ara üstümde gudubetlik var, gelirken ya mesaiye kalıyorum ya arabaya vuruyolar...

RKS Ferrica 150 yürüyen motor hayırlı olsun o zaman
    Ne zaman gelip sökim?
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler