User Tag List

Sayfa 72/74 İlkİlk ... 22627071727374 SonSon
1395 sonuçtan 1.350 ile 1.368 arası

Konu: Otomobiller & DIY

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam ellerine sağlık yine döktürmüşsün.
    Yalnız evini göstermeyeydin iyiydi. Resmi kaldır bence...
    "...Bilgisiz kimseler onlara söz söyleyince "Selam" der geçerler."

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    134 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ardicli2000 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam ellerine sağlık yine döktürmüşsün.
    Yalnız evini göstermeyeydin iyiydi. Resmi kaldır bence...
    Onu iyi dedin, kaldırdım fotoğrafı.

Multimedya çerçevesi gri olunca elimde de jantları boyadığım gri den bol ca kalınca, vites çerçevesi ve ön kapı kolu çerçevelerini boyadım. Aracın içine ufaktan bir hareketlilk kattı.

Araca uygun temayı da bulduk, boyanmış çerçeveleri de taktım, şuan daha güzel oldu.

Kaldı geri görüş kamerası, onu da çözersem mis gibi olacak.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Multimedya çerçevesi gri olunca elimde de jantları boyadığım gri den bol ca kalınca, vites çerçevesi ve ön kapı kolu çerçevelerini boyadım. Aracın içine ufaktan bir hareketlilk kattı.

...
    Yeme bizi , sıfır almışsın çerçeveleri.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    134 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı livaneli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yeme bizi , sıfır almışsın çerçeveleri.
    Ton da bu kadar mı denk gelir

Benim telefondan daha iyi bir cihazla çekilmiş fotomuz olsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    134 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu yazının başlığı başını herkesin tahmin edeceği gibi ..... giren şemsiye açılmaz olarak atmak istiyorum.

Şimdi size son 15 gündür sanayilerde nasıl rezil olunur, nasıl sinir sahibi olunur ve nasıl gereksiz masraf yapılır onu anlatacağım.

Son cümleyi başta söyleyeyim sanayiye düşeni net .... lar. Boşluğu dilediğiniz kelime ile doldurun. Bizimki "S" ile başlıyor.

C4'ü satma niyetine girdiğim için alacak kişi temiz binsin diyerek enjektör - pul - keçe değiştireyim istedim. Nette 500 tl ye bunun takımı varken aman oem olsun diye 6x fazla verip 3k ya malzemeleri aldım ustaya bıraktım.

Ustadan gelen video da 1. enjektörü sökemedikleri için kapağı açıyoruz dediler, iyi dedim açın yapacak bir şey yok. 1. Enjektörün de içine ettikleri için çıkma enjektör aldık.

Neyse araba toplandı, arabayı aldım 3 km gittim yakıt aldım. Marş yapıyorum çalışmıyor. Aradım ustayı getir bakarız dedi. Neyse yakıt yoktur depo boştur hava yapmıştır dedim önemsemedim.

Arabayı 15 km kullanıyorum, stop ediyorum 10 saniye sonra marş deniyorum çalışmıyor. 15 dk sonra deniyorum çalışıyor.

Götürdüm bıraktım ustaya, 1 hafta kaldı araba, sözde enjektörleri söktüm gönderdim sorun yokmuş ama mazot pompası arızalıymış dedi. Onu da çıkma aldık.

Araba tamam dedi gittim aldım. 2 km sonra Adapazarının en yoğun yollarından birinde (Tek yokuşu) araba stop etti. 30 dk lık mücadele sonrası arabayı çalıştırabildim.

Arabayı hiç stop etmeden sadece citroen yapan bir tamirhane var götürdüm ve bıraktım. Lexia ile bağlandı usta arabaya ama araçta arıza kaydı yok.

Ertesi gün usta aradı, enjektörler bozuk bunlar değişecek. Ama sorun bu da değil dedi, müşür taktım olmadı, onu taktım bunu taktım olmadı.

En son kompresyon ölçtüm 1. silindir de çok düşük değer aldım, kapağı açacağız dedi. Kapak açıldı ve 1. silindir gömlek segman birbirine temas etmiyor.

Pistonlar segmanlar yağ filtresi zincir seti yağ pompası iticiler vs ler komple değişiyor.

Sözün özü çalışan arabayı çalışır hale getirmek için 10 günde 180K + para ödemek zorunda kaldım. Haliyle aracı satıp üzerine ekleyeceğimiz bütçe ortadan kalkınca c4 bizim için uzun süre kapıda kalacak araba oldu.

Cumartesi günü teslim alacağım, umarım bundan sonraki hayatına beni masrafa sokmadan devam eder.

Çıkarılacak ders = Çalışıyorsa kurcalama, 10-20 neyse düş masrafını öyle sat. Pahalı bir tecrübe edindim, siz bu tecrübeyi ücretsiz edinin.

Arızalı 1. silindir, segman gömleği sıyırmamış bile.

kapakçıdan gelen kapak,

rektefiye görmüş blok ve yeni pistonlar,

Konu KÖROĞLU tarafından (30-10-2025 Saat 11:20 ) değiştirilmiştir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaan abim geçmiş olsun, üzülerek okudum son gelişmeyi

pirasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o kadar tamirat yap ustaya para verme bir kerede sanayi bütün parayı geri alsın geçmiş olsun.
    turbocuk istiyoruz

ST - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Başkan büyük geçmiş olsun,

Bolcar garage var Sakarya'da, Muhittin abi sahibi, PSA konusunda hakikaten sağlamdır, hem yedek parça konusunda hem arıza tespit konusunda çok iyidir.

Bir daha yaşamazsın inşallah ama sende psa araçları seviyorsun, böyle bir arıza vs başına gelirse ona gidersin işini nokta atışı çözer.

Geçmiş olsun.
    Serdar TURGUT

Birkan61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaan abi geçmiş olsun, konuna her zaman hevesle girmişimdir nelerle uğraştın ne güzellik kattın neyin üstesinden geldin diyerek ama bu sefer üzüldük maalesef

Zaten hepimiz iyi niyetimizden kaybetmiyor muyuz
    - Bize Her Yer TRABZON

CüneytIşıkkent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok geçmiş olsun üzücü bir deneyim olmuş gerçekten.
    Umbrella Corporation

Ssamet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi üzüldüm senin adına geçmiş olsun.İyi niyetini anlayabiliyorum ama maalesef bunu hakeden bir millet değiliz.Güle güle kullan artık tadını çıkarmak lazım
    -2006 Kia Cerato 1.5 Crdi-

Post Thanks / Like
    Mentioned
    134 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GÖKTÜRK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kaan abim geçmiş olsun, üzülerek okudum son gelişmeyi
    Bu sıra üzerimde çeşitli denemeler yapıyor hayat, maddi manevi Düzelicez umarım.

Alıntı pirasa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o kadar tamirat yap ustaya para verme bir kerede sanayi bütün parayı geri alsın geçmiş olsun.
    Yapacak bir şey yok, bu da bir tecrübe. Çok arada bir durum, yani yürüyerek aldık arabayı, izmire gitti geldi 1000+ km yaptı. Belki de biz bozduk, durduk yere hakkına girmeye gerek yok kimsenin 3 kuruş para için ( tamam 3 değil )

Alıntı ST Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Başkan büyük geçmiş olsun,

Bolcar garage var Sakarya'da, Muhittin abi sahibi, PSA konusunda hakikaten sağlamdır, hem yedek parça konusunda hem arıza tespit konusunda çok iyidir.

Bir daha yaşamazsın inşallah ama sende psa araçları seviyorsun, böyle bir arıza vs başına gelirse ona gidersin işini nokta atışı çözer.

Geçmiş olsun.
    Sağol Serdar not edeyim bunu işimiz düşerse bir fikir alırız. Şuan işi yapanlar daha ehiller aracı toplamışlar 200-300 km yapmadan vermeyeyim dedi, cmt alacağız bakalım.

Alıntı Birkan61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kaan abi geçmiş olsun, konuna her zaman hevesle girmişimdir nelerle uğraştın ne güzellik kattın neyin üstesinden geldin diyerek ama bu sefer üzüldük maalesef

Zaten hepimiz iyi niyetimizden kaybetmiyor muyuz
    Şöyle düşünüyorum belki araba yürüse başımıza bir iş gelecekti, o yüzden üzüldüm elbette ama olanla ölene çare yok. Yaptırdık cezasını da ödeyip devam edeceğiz.

Alıntı CüneytIşıkkent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok geçmiş olsun üzücü bir deneyim olmuş gerçekten.
    Vardır bunda da bir olumlu taraf diyelim, bundan sonra sağlıklı şekilde hizmet etsin de bize.

Alıntı Ssamet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi üzüldüm senin adına geçmiş olsun.İyi niyetini anlayabiliyorum ama maalesef bunu hakeden bir millet değiliz.Güle güle kullan artık tadını çıkarmak lazım
    Yapacak bir şey yok, en azından bana yanlış yere aldırdığı pompanın parasını alayım dedim ama sanırım onu da alamayacağız

Yarın gider bi yoklarım bakalım ne olacak.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun üstadım. Kapak sökme, enjektör değişimi vs. işlemlerin hiçbiri segmanın kilitlenip gömlekten uzaklaşmasına neden olmaz. Ya balata spreyi, su benzeri bir şeyle temizleyelim diye yıkadılar pistonları ya da usta hatası değil, denk düştü.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    134 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı livaneli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun üstadım. Kapak sökme, enjektör değişimi vs. işlemlerin hiçbiri segmanın kilitlenip gömlekten uzaklaşmasına neden olmaz. Ya balata spreyi, su benzeri bir şeyle temizleyelim diye yıkadılar pistonları ya da usta hatası değil, denk düştü.
    Abi selam nasılsın ? Bir şekilde olan oldu biz de gelecekteki maçlara bakacağız Yen listemizi yapıyoruz dp + remap + yay + jant + lastik + yalıtım + ses sistemi

Satsak alana hediye etmiş olacağız, alacağımız araçta ne çıkacak belli değil. Bildiğimiz arabaya yatırım yapalım

anilatasy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi diğer araç konuların gibi yeni gelişmeler var diye girdim ama kendi yapmadığımız işlerin ceremesi temasıyla karşılaştım. Çok geçmiş olsun, maddi manevi güç kuvvet dilerim.
    Yazdıklarını okuyunca sende çıkacağı varmış diye konuyu kendi içinde kapatmışsın belliki, en güzeli o yıpratmaya/yıpranmaya gerek yok vardır bunda da bir hayır.
    Yeni listende kendi yapacağın işleri keyifle takip etmeye devam edeceğiz, kolaylıklar dilerim
    Skoda Octavia 1.6 Glx A4 2000
    Skoda Fabia 1.4 6Y 2001
    Chevrolet Cruze 1.6 WTCC Edition 2012
    BMW 3.16i E30 1990
    BMW F800GS 0K51 2025

Post Thanks / Like
    Mentioned
    134 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı anilatasy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi diğer araç konuların gibi yeni gelişmeler var diye girdim ama kendi yapmadığımız işlerin ceremesi temasıyla karşılaştım. Çok geçmiş olsun, maddi manevi güç kuvvet dilerim.
    Yazdıklarını okuyunca sende çıkacağı varmış diye konuyu kendi içinde kapatmışsın belliki, en güzeli o yıpratmaya/yıpranmaya gerek yok vardır bunda da bir hayır.
    Yeni listende kendi yapacağın işleri keyifle takip etmeye devam edeceğiz, kolaylıklar dilerim
    Sanırım yaşlandım, para ile çözülecek şeyler için üzülme sürem git gide azalıyor, eskiden daha çok takılırdım. Hele 20 -30 lu yaşlarda arabaya bişi olsa baya kahrolurdum

Zaman işte insanı değiştiriyor. Yine üzüldük ama daha hızlı kabullendik. İlk iş yarın teslim alıp kış lastiklerini takmak ve rot balans vs yaptırmak.

Sonra bütçe genişldikçe yukarıdaki listeden devam edeceğim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi selam nasılsın ? Bir şekilde olan oldu biz de gelecekteki maçlara bakacağız Yen listemizi yapıyoruz dp + remap + yay + jant + lastik + yalıtım + ses sistemi

Satsak alana hediye etmiş olacağız, alacağımız araçta ne çıkacak belli değil. Bildiğimiz arabaya yatırım yapalım
    Teşekkür ederim üstadım, iyiyim, koşturmaya devam

Abi, o listeyi ustasız halledersin gibi geliyor bana.

Ozan Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Çok büyük geçmiş olsun.
    Bu ülkede usta bulmak şu dönemde oldukça zorlaştı.Eski ustalar ya gitti yada artık eskisi gibi değiller. Yerine yenileri de yetişmiyor tabiki,birde bu durum var.
    Allah hepimizin yardımcısı olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    134 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ozan Özer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok büyük geçmiş olsun.
    Bu ülkede usta bulmak şu dönemde oldukça zorlaştı.Eski ustalar ya gitti yada artık eskisi gibi değiller. Yerine yenileri de yetişmiyor tabiki,birde bu durum var.
    Allah hepimizin yardımcısı olsun
    Çare sarıgül o değil de çare cidden elektrikli araba olabilir.

Neden ? Ben şimdi bu rektefiye işleri çok incelikli işler olduğu için çok itimat edemiyorum, ama araba da lazım olduğu için tabir-i caizse "denize düşen yılana sarılır" hesabı yaptırmak zorunda kaldım.

Sandık motor aradım hani 10-20 fazla vereyim al tak uğraşmıyım dedim ama onu da bulamadık.

Mekanik yorum kabul etmiyor bence, kitabına uygun toplanırsa eğer sorun olmaması lazım, ama o kitaba uyan yok, "bizim elimiz tork yeğen" diyenler usta bu memlekette.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler