User Tag List

Sayfa 81/81 İlkİlk ... 3171798081
1532 sonuçtan 1.521 ile 1.532 arası

Konu: Otomobiller & DIY

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ssamet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kafana göre kaportacı bulabildiysen ne mutlu sana abi.Hele de dediğin gibi insan evladıysa
    Genç bi arkadaş, geçmiş işimizde bir sorun yaşamadık. Rica ettim bu sefer bırakırken bol foto video atarsan sevinirim diye. Yapıtkça atıyor sağolsun.

Yani arka pakoyu takoz atamıyorum diye sökmesi bence büyük + başkası olsa makina zımparasını basar geçerdi.

Aracı bırakırken yandan baktığımda dalgalanma görmek istemiyorum dedim, tamam abi dedi bakalım finalde hepimiz göreceğiz neyi ne kadar yaptığını

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bi set foto daha geldi onları da paylaşalım,

Bu vesileyle de boyacı arkadaşın demesi ile geçmişteki 2 parça boya işinden emin olmuş olduk.

Ön sol çamurluk ve arka bagajda macunlu işlem boya varmış, mesele değil zaten boyatıyoruz Buna rağmen irili ufaklı tonla yer çıktı düzelmesi gereken.

oKsEAt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hazır arkalar çıkarılmış, ön dodikleri de çıkarıp ayrı boyar inşallah
    '01 VK 106 GTI
    '17 B Fiorino Premio
    '98 AY 106 GTI
    '97 LC Civic 1.4 IS
    GNL Garage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok güzel olacak inşallah satmadan saklayabilirsin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Deniz. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok güzel olacak inşallah satmadan saklayabilirsin
    Ben yine sıkılırım biliyorum kendimi ama en az 1 sene kalır bende, hakkını veren olursa naz yapan biri olmadım hiç tabiki.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    05.04.2026 günceli olsun,

Bu gün hava güzel olup vakit bulunca garajda zaman geçirdim.

Boya işimiz devam ediyor orası ilerliyor.

Kapı açmak kol çerçeveleri bu arabada sabit olduğundan üzerinde boyamak gerekiyor. Güzelce maskeledim.

Solgun bir duruşu vardı bu çerçevelerin.

Boyadıktan sonra da garajda hazır yıkanmış döşemeler toz olmasın diye poşetle kapladım.

motip mat siyah üzerine mat vernik attım.

Bagaj yazıları da solgun duruyordu aynı sistem mat siyah ve mat vernik ile boyadım.

sağ ve sol arka da bulunan krom olan ama solmuş 16v yazılarını da boyadım, çok olmadı, zemini zımpara yapıp bunları da mat siyah yapacağım.
    Alayım dedim ürünü sıfır olsun ama tanesi 1500 tl civarı çok gereksiz bir rakam geldi. Siyaha boyar takarız.

Bunu boyamak için 600 derece ısıya dayaıklı boya almıştım, fırsat bulmuşken boyadım güzel oldu.

Gelelim yapımı uğraştıran ve neticesinden beklediğim sonucu elde edemeyim canımı sıkan kısma.

Tavan döşemesini sökmüştüm, eskisi çok sarkık ve pisti. Dedim o kadar iş yapıyoruz yenileyelim, ellemesem daha iyiydi.

Normalda tavan döşemesi böyle sıkıştırılmış karton gibi 5 mm falan kalınlıka kalıplı bir malzemedir, eğilmez bükülmez.

Bizimkinde ise kumaşı sökerken yüzeyin bir kısmı kumaşın altında kaldı. Az sonra göreceğiniz kaplamaya çalıştığım şey ise dergi kapağı kalınlığında bir malzeme neredeyse.

Haliyle o kadar çok eğilen bükülen malzeme üzeri kaplama işi de çok iyi olmadı. İşin kötüsü bunu bir daha sökmeye çalışırsak komple yırtılıp mahvolacak. Bu şekilde takacağım.

Hayal ettiğim gibi olmadı açıkası ama hep iyi olacak diye de bir şey yok.

Son hali de bu oldu, ufak çaplı bir hayal kırıklığı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Üzerine bir kat daha kaplasan a ama bu sefer çok baskılamadan yapıştırsan olacak gibi geldi bana

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Üzerine bir kat daha kaplasan a ama bu sefer çok baskılamadan yapıştırsan olacak gibi geldi bana
    5 tur da kaplasak birşey değişmeyecek. Bu tavan malzemesi biliyosun daha kalın ve eğlip bükülmez bi malzeme genel olarak.

Onun üzerine kaplamak kolay, vts in tavanı kumaştan ayırınca yarısı kumaşta kaldı katmanın. Kapladığım alanın arka kısma denk gelen yerleri kağıt gibi bükülüyor, şöyle düşün dergi kapağı gibi bir malzemeyi kumaş ile kapladım.

O tavan malzemesini bulmak lazım o da dünya iş gerek yok. 106 gruplarında bu arabaların parçalarına istenen rakamları görünce kalp spazmı geçiriyorum genel olarak.

Bu parçyı bulsak araba parası isterler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sen o kartonu fiber ile kaplar kalınlaştırır tekrar kumaşla kaplarsın sen yaparsın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sen o kartonu fiber ile kaplar kalınlaştırır tekrar kumaşla kaplarsın sen yaparsın
    Bunu dışarıda kalan kumaşlı kısım üzerinde deneyebilirim, bir fiber alayım bakalım bi o işe girmemiştik Bir de onu deneyelim.

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biz C2 nin tavanını alcantara kaplarken ilk döşemecinin verdiği tavsiye ile esnek ince bir alcantara kumas alıp kaplamıştık. Kumas ince oldugu için sprey bally kullanmamıza ragmen yer yer kusma yapmıstı. Kısa süre sonra 1-2 ay içinde yer yer kabarmaya basladı bir gün vw grubu gibi kafamıza geri indi döşeme.
    sonra arkadasımın tavsiyesi ile kendinden süngerli biraz daha kalın bir malzeme aldık. teneke bally ile bol malzemos yapıstırdık. Hem uygulama cok daha kolay oldu hem de neredeyse sıfır hata tavan ve direkleri kapladık. Senin de yüzey ince ve bozuk ise kendinden süngerli kumaş ile tekrar kaplayabilirsin.
    Kuması bostancı oto sanayiden toptancıdan almıstık. yanlıs hatırlamıyorsam yapıstırıcı ile beraber 2950gibi bir rakam ödemiştim.
    www.vava.cars
    Lapiztes mk7R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ome_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Biz C2 nin tavanını alcantara kaplarken ilk döşemecinin verdiği tavsiye ile esnek ince bir alcantara kumas alıp kaplamıştık. Kumas ince oldugu için sprey bally kullanmamıza ragmen yer yer kusma yapmıstı. Kısa süre sonra 1-2 ay içinde yer yer kabarmaya basladı bir gün vw grubu gibi kafamıza geri indi döşeme.
    sonra arkadasımın tavsiyesi ile kendinden süngerli biraz daha kalın bir malzeme aldık. teneke bally ile bol malzemos yapıstırdık. Hem uygulama cok daha kolay oldu hem de neredeyse sıfır hata tavan ve direkleri kapladık. Senin de yüzey ince ve bozuk ise kendinden süngerli kumaş ile tekrar kaplayabilirsin.
    Kuması bostancı oto sanayiden toptancıdan almıstık. yanlıs hatırlamıyorsam yapıstırıcı ile beraber 2950gibi bir rakam ödemiştim.
    By kumaş kendinden süngerli aslında, 3mm kadar bir kalınlığı var bunun da. Bizde sıkıntı zemin çok kötü ve gevrek. Böyle kullanıcaz baktık olmuyor başka şekilde çözücez. Uğraştıracak biraz.

Bi tavan döşemesi yapan yerden fikir alayım gidip, bu tür durumlarda neler yapıyorlarmış

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler