User Tag List

Sayfa 86/89 İlkİlk ... 36768485868788 ... SonSon
1676 sonuçtan 1.616 ile 1.634 arası

Konu: Otomobiller & DIY

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kronoloji biraz kaydı ama idare edin.
    Boya öncesi pütür öncesi.

itb olan alanı da pütürledim.

Boya sonrası görseller de burada.

Sonrasında sub ı taktım. Ufak tefek işler yaptım.

Direksiyon pompası bozuldu, onu söküp onaracağım ve takacağım. Eğer yapablirsem hıza duyarlı bir sistem yapacağım ona şuan araştırma aşamasındayım.

Arabayı sürdüğümde içieride tıkırtı şıkırtı kalmamış olması çok memnun etti. Sökülü olmasına rağmen 13" blam 130rsler + kenwood + ovaller beni memnun edecek kadar çalıyor. Dün alpine montajından sonra cam kapı kapatıp akustik bir şarkı açtım, netice uğraştığıma değdi dedirtti.

Frenler fena olmadı ama şuan alışma döneminde o yüzden onlara biraz zaman tanıyorum. Ama önceki haline göre şuan net seviye atlamış durumdayız. Disk balata aşınıklığı birbirine alışınca daha iyi olacak.

Sırada egsoz işi var, Sürücü koltuğu sağ sol yan iç kısımda süngerleri tamir olacak, klima vs yapılacak. Roof u sökeceğim falan fıstık işte yaz ayını böyle geçiririz muhtemelen
    Konu KÖROĞLU tarafından (08-06-2026 Saat 16:12 ) değiştirilmiştir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gelmiş benim dizinin yeni bölümü

Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    manyaklık seviyesi 8/10

mimarsertac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu kadar isten sonra bu araba satilmaz artik. Fabrika ayarlarina geri döndü araba.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GÖKTÜRK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gelmiş benim dizinin yeni bölümü
    coming soon

Alıntı Deniz. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    manyaklık seviyesi 8/10
    Sunroof projem ile bunu 10'a tamamlarız hoca ne diyosun

Alıntı mimarsertac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu kadar isten sonra bu araba satilmaz artik. Fabrika ayarlarina geri döndü araba.
    Öyle bir niyet yok, vts için bazı projeler var kafamda şekillendirdiğim onları da yapmak istiyorum. Arabanın maliyeti şuan fantastik yerlere geldi benim nazarımda gerçekten freni boyası lastiği içi yalıtmıı ses sistemi egsozu kliması farı elektrik tesisatı şusu busu ya sıfırladım ya iyileştirdim.

Satmam diyip büyük konuşmam ama hakkını veren olmadan da satmam.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet sunroof tamirini tamamladım.

youtube videosuna yazdığım notu ekleyeyim ve burada detaylandırayım.

Roof u dışarı alma adımlarınıg geçersek elimizde 1 çerçeve 1 cam 2 de kızak var.

Bu kızaklarda sabit bir tel var ve tavan oratasındaki kolu çevirince ters istikamette çalışan 2 tel roof içindeki kızaklara bağlı metal parçayı hareket ettiriyor.

Videoya bakarsınız ama fotolardan izah etmeye çalışayım uzun bir anlatım olacak.

Bu aletin cama bağlanan metal kolu ileri geri yukarı aşağı yapan parçası budur. Bu parça üzerinde 22 mm ye 4.7 mm köşeleri yuvarlatılmış ortası merkezden 6mm çapında delik kızak parçaları var (badem diyelim)

Bu malzemeler zamanla aşınıyor, ortası kauçuk dışı plastik kaplama ( muhtemelen daha dayanıklı bir mühendislik malzemesi ama bunu ayırt edecek malzeme bilgim yok) bir ürün.

Bizde de aşağıdak göreceğiniz üzere çıkanlar oldukça kötü durumda çıkanların 1 tanesi de plaka plastiğini delip kesip koymuşlar öyle bir parça idi.

Şimdi kızağı aldınız ve sıraıyla şunları yapacaksınız. Öncelikle kızağı komple dağıtıp balata spreyi ya da alkol vs ne bulursanız komple bi temizleyin. Aluminyum bir malzeme olduğu için bişi olmaz.

Kızak içinde (evet içinde) plastik bir parça var bu parça çok önemli ve kırmayın kaybetmeyin. Oldukça sağlam bir parça zaten zorlamadıkça kırılmaz muhtemelen.

Tüm parçaları temizledikten sonra geri birleştirirken ürettiğiniz bu bademleri kızaklara alıştırın. Duruma göre zımpara ile hafif aşındırın (120 kum zımpara iyi iş çıkarıyor)

Kızak içinde hareket eden mekanzimaya taktıktan sonra boşta bir deneyin çalışıyor mu. Çalışıyor ise en kritik noktaya geldi.

Siyah parçayı 2 cm kadar uzun oluk olan kısmı dıştarıda kalacak şekilde kızağa sokun. Yeri belli karışmaz, ama yön önemli. Tek delik olan kısmı kızağın en arkasında kalacak. Sonra metal olan ve üzerine 2 badem taktığımız parçanın uzun uçlu olan kısmını bu oluk olan kısma oturtun, bu esnada kızağı hareket ettirecek teli kızak içinden geçirin ve arkasındaki 2 li plastik kısmı az önceki 2 badem taktığınız metal parçanın içine geçirin. Anlatırken garip farkındayım ama zaten yanlış yapma şansınız yok yönlü sistemler olduğu için 5 dk da çözersiniz.

Sonra teli usulca çekin ve sona kadar (sonda stop var) siyah parçayı çekin, siyah parçanın tek delik olan kısmı en sona dayandığında bu parçanın uç kısmı kızaktaki yerine oturup kitlenecek. Bunu başardıysanız artık roof kolunu parça üzerine takmaya geçebilirsiniz. Bu aşamada sunroof camının ileri geri gitme kısmını hallettik.

Sıra geldi aşağ yukarı kısmını halletmeye. Elimizde şuan 1 tane metal kol kalması lazım. Eğer parça arttıysa tekrar bir kontrol edin.

Şimdi bu kolun S şeklinde bir oluğu ve en ucunda da bir pimi var. Bu pim üzerine aynı ölçüde badem takıyoruz ve kızağın açık ucunda bize bakan siyah parçamızın tek delik olan kısmına takıyoruz.

Sonra hafif yan çevirerek S gibi olan oluk kısmını da 2 badem tatkığımız kızak içi hareket eden metal parçanın üzerine geçiriyoruz.

Burada da bir polyamid parça gerekli eğer sizin parçanız bozuk ise. Ben bu tür işlerde garantici şekilde bir tutum sergilediğim için riske atmadan aşağıdaki gibi bir parça imal ettim. 15 mm 5mm bir parça ama yapması 40 dk sürdü.

Parça oluğa geçecek kadar inceldi, ama oluk içerisinde bu dikdörtgen hali ile hareket etmesi imkansız. Bunu uçlarında biraz ufaltıyoruz. Çünkü hareket halinde çapraz bir şekilde ilerlemesi gerekiyor S in tam kıvrımlı yerlerinde takılmaması için uçlarını biraz aşındırıyoruz.

Can alıcı bir nokta bu parça bir pim üzerine takılıyor ve pime sabit değil, pim sabit ama parça S oluğundan dolayı hareketli.

Ben bunu kendimce revize ettim, test aşamasında da olumlu netice aldım, araç üzerinde de sağlıklı çalışacağını umuyorum.

Tarif edeyim,

Öncelikle m3x 30 cıvata ve somunlara ihtiyacımız var.

m3 cıvata kızakta ileri geri giden parça üzerindeki deliğe tam oturuyor. Cıvatayı taktıktan sonra metal kolun sağına ve soluna 1 er pul koyuyoruz.

En son ve bence işi uzun ömürlü yapan nokta 2 tane kontra somun ve mutlaka sert bir cıvata sabitleyici kullanıyoruz. Buradaki amaç titreşimden ötürü bu somunların gevşemesini önlemek. Ben bir deneme yaptım oldukça zor söktüm, sahada da gevşemez diye düşünüyorum. Muhakkak bu sistemi uygulayın.

Çünkü araç üzerinde roof takılı iken çalışmanız imkansıza yakın bu parça için.

Kendimce tarifledim ama anlaşılmayan yer olursa sorun dilim döndüğünce izah edeyim. Dışarıda bu iş için telaffuz edilen rakamları duyunca ufak çaplı bir şok yaşamıştım.

Ve sözüm ona bu roof desteksiz ve bakım görmüş bir roof tu. Ne diyelim biz gereksiz titiziz sanırım

Video burada, bu akşam topladıktan sonra videoyu güncelleyeceğim roof'un çalışan hali ile.

Ssamet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Emeğine sağlık abi.Ne şunu yapacak ne de bunu böyle anlatacak senden başka biri yok bence.
    -2006 Kia Cerato 1.5 Crdi-

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ssamet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Emeğine sağlık abi.Ne şunu yapacak ne de bunu böyle anlatacak senden başka biri yok bence.
    Yani anlattık ama iş başarıya ulaşmadı. Teoride sistem güzel işliyor ama camı takınca dişliler çekmedi ve sıyrıldı. Bu videodan sonra farklı iyileştirmeler de yaptım ama nafile.

Roof kızaklarının içindeki parçayı hareket ettiren teli ileri geri çeken bir dişli var. Aşağıdaki arkadaş bu fotoya göre bizim dişliler oldukça aşınık durumda, kol yüke bindiğinde dişler tutmadığı için tırt tırt yaparak atlama yapıyor bu da roof un çapraz kalmasına sebep oluyor.

rakam şaka olmalı, kaç paralık araba.

https://www.trendyol.com/ideal-otomo...ti-p-788159947

Deepblue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yani anlattık ama iş başarıya ulaşmadı. Teoride sistem güzel işliyor ama camı takınca dişliler çekmedi ve sıyrıldı. Bu videodan sonra farklı iyileştirmeler de yaptım ama nafile.

Roof kızaklarının içindeki parçayı hareket ettiren teli ileri geri çeken bir dişli var. Aşağıdaki arkadaş bu fotoya göre bizim dişliler oldukça aşınık durumda, kol yüke bindiğinde dişler tutmadığı için tırt tırt yaparak atlama yapıyor bu da roof un çapraz kalmasına sebep oluyor.

rakam şaka olmalı, kaç paralık araba.

https://www.trendyol.com/ideal-otomo...ti-p-788159947
    Çok para abi 3d print online..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Deepblue Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok para abi 3d print online..
    5250 Tl ye başkent freze diye bir yer komple satıyor bu rakam makul. Ama şuan beklesin cezalı 3d print orada 2 tur çalışır 3. de kimse kalmaz

Ssamet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kapalı dursun abi boşver
    -2006 Kia Cerato 1.5 Crdi-

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ssamet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kapalı dursun abi boşver
    Bırak dağınık kalsın diyorsun, sen de haklısın

Dün akşam keyifli işler yaptım, yaptığım iş hoşuma gidince memnuniyetim baya artıyor

Araba bana geldiğinde önde 13 cm koaksiyel arkada oval kolon ve rezalet bir kablolama vardı. Aracın orj kolon kabloları sağlam olmasına rağmen kapı körüklerini delere 0.50 kablodan yeni kablo çekmişlerdi.

Öncelikle biz ne taktık onu söyleyeyim.

Ön kapılara 13cm Blam 130 RS komponent taktım.

Keşke 16 takabilsem ama kapı formunu bozmadan takmak imkansız. Kapı pandizotu komple bulursam bir gün 16 takmayı deneriz ama orj kapı içlerini kesmeye kıyamadım.

Arkadaki ovalleri biraz sonra göreceğiniz üzere Hertz'in (Ta passat cc için almıştım) DSK 165.3 leri ile değiştirdim. Bagajda da Alpine Swe-815 mevcut.

Teyp olarak Kenwood BT408 aldım. Hepsini birleştirince ortaya bir şeyler çıktı ama olay ayarda saklı. Ben ses işinden anlamam, fiziksel bağlantısını yapabilecek kabiliyetim var ama gain dir hpf dir slope dur bunları bilmem ne işe yarar anlamam. Ama güzel tarafı şu öğrenecek hevesim var

Yapay zekayı ufak çaplı sömürerek tweeter ların açısına kadar konuşarak teyp üzerinden bazı ayarlar yaptırdı bana. İlk hali ile son hali arasında (kulağım da çok iyi değildir) benim bile fark edeceğim kadar fark oldu. Yapay zeka bu noktada müthiş bir destek personeli gibi çalıştı.

Hatta o söyledi ben yaptım yani asıl destek personeli ben bile olabilirim.

Neyse fotolara geçelim,

Öncelikle oval takarken kıyıma uğramış pandizotun içine 16cm ürünü nasıl sığdıracağımı düşünürken imdadıma @TLH kardeşimin bana hazırladığı kontraplaklar yetişti.

Pandizotun ilk hali bu, en azından sac segman atmışlar bu şaşırttı mesela

Kötü bir huyum var bir şeyi alıyorsam illa bir gün lazım olur diye depoluyorum, bu halıfleks de onlardan birisi, belki 4 sene önce almıştım bunu kenarda duruyordu, dün akşam işe yaradı ön arka her yeri kapladım.

Dekupaj ile parçaları merkezleyip kasnak ile çizip kestim. El frezesi ile de içinin kenarlarını düzelttim. Freze çok iyi cihaz ama sakat çok devir dönüyor.

şu sıkıştırma penseleri ile de tutturup arkadan vidaladım.

Halı ton olarak tam olmasa da kötünün iyisi oldu diyelim.

Artan sünger malzemeden hem alttaki vidaları kapasın hem de titreşime az da olsa faydası olur diyerek uygulama yaptım.

Malzemeleri şöyle bi koydum pandizota, bence güzel oldu.

Dağıtıcı ile woofer ve tweeter arasında kablo sarkmayacak şekilde ölç biç yapıp lehimledim.

Şu kutular yukarıda olsa daha güzel olurdu ama tekrar del et uğraşmak istemedim.

ve final hali, gece geç saat olduğu için araç üzerindeki durumu çekemedim, başka yarınlara artık.

Bu ses işleri öncesinde orta konsolun rengi parlak kaldığı için motip in mat siyahına boyadım, aşağıdaki gibi dokusu harika oldu. Üzerine mat vernik attım ama ton yine parladı. Tekrar mat boyayıp vernik atmadan bırakacağım sanırım.

Gülen yüz panjura geçeceğim için armasız bir ızgara istedim. Hedefim burayı düzlemekti ama iş çok uzayacağı ve muhtemelen işi batıracağım için kurcalamadım, sadece arma boşluklarını macun zımpara yapıp boyadım. Mükemmel olmadı ama çok çok yakından bakmadıkça kusur yok denecek kadar az.

Hoparlörler kapaksız olduğu için onlara beyaz led li kapak aldım onu da bagaj aydınlatmasına bağlamayı düşünüyorum. Bi tık apaçi işi olursa hemen kabloyu kesip "kimse görmeden aman aman" sistemine geçip hiç varolmamış gibi yolumuza devam edeceğiz.

Araba bu gün egsozcuda emme altındaki 2 parça karter altındaki flex e kadar krom yapılıyor. Sonrasında paslanmaz 51mm boru ile sona kadar düz gidecek, sona da 306 gti ın susturucusunu takıyoruz. 106 gti ile aynı ama ayakları farklıymış, ayakları egsozcu değiştiririm ben dedi, sanayide tek güvendiğim adam sanırım egsozcum sağolsun varolsun. Kılçık bir adamım sanayi konusunda ama altan abi sağolsun gözümü arkada bırakmıyor.

Polis arkadaşlar ile sorun yaşamamak adına krom ve hafif sesli çok güzel ürünler olmasına rağmen orj sisteme en yakın en sessiz gürültüsüz yöntemi yapıyoruz.

O kadar ki arkada egsoz kafası bile yok, çok cins görünüyor farkındayım ama buna bile takıyorlar. Hoş bu arabaya takacak şeyleri çok da ne bileyim, iyi mi kötü mü yapıyoruz.

Bu akşam menü de orta konsol zımparası ve boyası var. Araba biterse alıp gideceğim bitmezse arabasız gideceğim bakalım. Bir şeyler oldukça güncelleriz konuyu.

Selametle.
    Konu KÖROĞLU tarafından (16-06-2026 Saat 15:23 ) değiştirilmiştir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    niye one keske 16cm driver takmak istiyorsun?

bedirnismo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah Eline emeğine sağlık reisim valla zor iş
    Alıntı CloudGrey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    reis sen bu postta şimdi ihaleden sahibindene düşen aracın hollandadaki satılıkken ilanını mı buldun

bunun bi üstü aracı fabrikada birleştiren ustanın rüyasına girmek , inceptionmısın la sen

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı phantom Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    niye one keske 16cm driver takmak istiyorsun?
    Araştırmalara göre sahne önde kuruluyor ve 16 cm lik hertzler burada daha iyi iş çıkaracak diye düşünüyorum. Ama oem olmuyor o zaman kes biç hiç hoş değil.

Pandizota taktığım 16 lıkları takmak istiyordum. (elimde 2 takım vardı blam almak zorunda kalmayacaktım bir de)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arastirmalar dogru
    ancak driver ne kadar buyurse o kadar guzel calar diye bir durum yok.
    gonul rahatligiyla orjinale sadik kalabilirsin.
    kaldi ki seninki acayip hi-end vs. bir sistem degil, 16cm veya 10cm birsey degistirmez.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arastirmalar dogru
    ancak driver ne kadar buyurse o kadar guzel calar diye bir durum yok.
    gonul rahatligiyla orjinale sadik kalabilirsin.
    kaldi ki seninki acayip hi-end vs. bir sistem degil, 16cm veya 10cm birsey degistirmez.
    Süper içim rahatladı böyle gidelim bir süre sonra dsp bakarız

Bizimki way end bi sistemcik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Süper içim rahatladı böyle gidelim bir süre sonra dsp bakarız

Bizimki way end bi sistemcik
    DSP araba muzik sistemi icin harika bir ilerleme...
    ancak DSP kullanarak sistemi tune etmek ciddi bilgi birikimi gerektirir, tipki ECU gibi.
    (bu arada DSP salt arabada kullanilmiyor, muzik calinan her turlu alanda kullanilabilir)
    aldigin teybe baktim, time alignment mevcut, muhakkak yapmani oneririm, basit bir ayarlama. ama etkisi buyuk.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    DSP araba muzik sistemi icin harika bir ilerleme...
    ancak DSP kullanarak sistemi tune etmek ciddi bilgi birikimi gerektirir, tipki ECU gibi.
    (bu arada DSP salt arabada kullanilmiyor, muzik calinan her turlu alanda kullanilabilir)
    aldigin teybe baktim, time alignment mevcut, muhakkak yapmani oneririm, basit bir ayarlama. ama etkisi buyuk.
    ta bir dsp kadar detaylı olmasa da bu alet için mutlaka kullanılması gereken bir icatmış. Düne kadar ta nedir bilmezken şimdi elimde bir liste var cihaz ayarı için.

Mutlaka yapacağımi, ta haricinde fader slope vs ayarları yaptım sub ın vuruşlar arkadan değil baya önden gelmeye başladı çok şaşırtıcı. Ses işi derya deniz ben kumda oynuyorum biraz

TA dan sonra hissi yazacağım.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler