wolkanku Nickli Üyeden Alıntı
Pazartesi günü ZF Türk'te şanzıman yağı değişimi için 08:15 randevusuna gittim.
Aracı cihaza bağladılar, 13 kez kaydırma hatası vermiş, 1 kere verdiği durumda biz riskli olarak görürüz ve işleme devam etmek istemeyiz dediler. Araçla teste çıktılar, şanzımanda garip herhangi bir davranış görmediler, devam edelim dediler.
Adaptasyon değerleri sıfırlanmış dediler, evet dedim, bir aracı noterden alıp çıktığımda ilk yaptığım iş gaz ve şanzıman adaptasyonlarını sıfırlamak , map ve maf sensörlerini temizlemek oluyor dedim. Bunun üstüne nerden baksanız 1500-2000 km yol yaptım dedim.
Ardından aracı lifte aldılar, yağdan örnek aldılar, yağda herhangi bir su bulunmasa da , yağın kokusu yanık koktuğu için " bize sorarsan bu yağı değiştirme , bu şekilde rahatlıkla 70-80bin km yol yapar " dediler. Ben yine de değiştirelim dedim, usta peki diyip işlemlere başlayacakken diğer usta geldi, yağı inceledi kokladı, " abi bundan daha az kokan , daha iyi durumda bir yağı olan araç geldi 1 ay önce , değiştirmeyelim dememize rağmen ısrar etti, yağını değiştirdik, 1 saat sonra şanzıman arıza ışığıyla geldi, komple revizyon yapmak zorunda kaldık" dedi.
E ne yapacağım dedim, bu şanzıman vuruntu yapmaya başlayana kadar, seni rahatsız etmeye başlayana kadar böyle kullan, kafadan 70-80bin km yol zaten yapacaksın dediler, tekrar ısrar ettim değiştirelim diye, "abi biz değiştiririz sorun yok ama 5 liralık iş yapacağım diye düşünürken 33 liraya çıkacaksın seçim senin" dediler.
O an mebla biraz korkuttu , peki diyip sadece yaptıkları expertizin ücretini ödeyerek , yağı değiştirmeden çıktım.
çıktığımda kafam çok karışıktı ama kafamda yol haritasını kurdum, şu anki yağ değişim ücreti olan tutarı euro olarak kenara koydum, fiyat değişiklikleri zamlar beni etkilemesin diye.
Şubat mart gibi gidip yağı değiştireceğim, takribi bu sürede 5bin km daha yapmış olurum. Eminim ki yağ değişimi sonrası sorunsuz şekilde kullanacağım, ha baktım ki vuruntular başladı, arıza ışığı yandı, o zaman komple revizyona vereceğim.
Önerilere , bilgi paylaşımlarına açığım..