Selamlar
Yeni bir araç macerası ile karşınızdayım
Bu seferki araç son dönemin popisi Hyundai i20n (güncel 106gti)
Araca yaklaşımım çok aşırı önyargılıydı.Bunun için kendisinden özürdilerim beni çok yanılttı çünkü.Kafamdaki hesap şimdi bunu alayım seneye yaz başı satarım param hiç olmasındı.Olsada olur olmasada diye çıktım yola.En kötü beetle alırım polo gti alırım 500/600 e ne denk gelirse onu alırım kafasındaydım
Araç donanım olarak çok yeterli ve üzerindeki donanımlar iş görüyor.Sanırım her yerinde sensör var utanmasa 180 le gidiyorsun gördüm burnunu karıştırma diye uyarı çıkaracak ekranda.Bu kadar sensör başa bela olmaz ileride umarım
Şerit takip özelliği güzel çalışıyor.Trim ve yol sesi beni çok korkutuyordu.Trim sesiyle karşılaşmadım yol sesi ise üzücü değil yeterli uzakdoğu markasına göre.Hatta FK serisinden iyi desem yalan söylemiş olmam sanırım.İyi kötü yanları kullanıcıya göre illa ki değişiklik gösterir.Misal kornası çok kötü, uzun farlar boşluk kalmasın diye konulmuş gibi önünü aydınlatıyor.Dışarıdan bakmadım ama ön taraftaki aracı çok etkileyeceğini düşünmüyorum.Otoyolda bir kaç sellektör denemesi yaptım geçemedim, kol bozuk bahanesini uyduralım
Rodaj aşamasında olduğu için çok zorlamadım ama yakıt olsun ara hızlanmalar ortalama hız vs gayet yeterli bir araba olmuş.Aftermark ürünler ile tertemiz 300 hp civarında dolaşılır gezilir tozulur.Viraj kabiliyetini çok beğendim kilit güzel iş yapıyor.Hadi hemen piste çıkalım modu var.Tabi 120/130 hızlarında viraj denemelerim oldu.Belki üzerine çıksak bu araba gitmiyor havası verebilir ama bahsettiğim hızlarda "getirin benim eldivenlerimi" dedim
Şimdilik Araca 7/10 verebilirim.2 puanı direk markadan kıstım vicdansızlık yaparak.Benden daha uzun süre geçirmiş arkadaşlar illaki vardır onlarında yorumları önemli ama ben pişman olmadım aldığıma.Henüz 750 km oldu.Şehiriçi zormu kolaymı bunuda önümüzdeki hafta yorumlarım.Manuel arabayı özlemişim
Cuma günü kısmet olursa aracı seramik ve ppf için ailemizin detailingcisi Multigarage Serkan kardeşime bırakacağım.
![]()