wolkanku Nickli Üyeden Alıntı
abi o kurumlar için geçerli.
Hatta dod'da bir tane formentor vardı, aradım, dedim ben geçen hafta leon aldım, bunu alın bana formentoru verin. 6 ay ve 6000 km dolmadan bunu yapamayız, hiç bir kurum yapamaz ancak şahısa satabilirsiniz dedi.
Satış esnasında noterde de biraz sıkıntı yaşantı.
araç kaç km dediler 6375 dedim, 13 günde o kadar yaptınız mı dedi. yaptım dedim. expertizi var mı aracın dediler, gerek duymadık dedik. yandaki noter çalışanı ya öyle şey mi olur bırak yapma işlemi dedi. Aracın sigorta bedeli 1.640.000 idi, sattığım tutar ise zaten bunun altındaydı. O noktada bir sorun da yoktu.
noterdeki hanım noteri aradı, saat 16:30 olmuş, ben bu işlemi yapamam dedi. İşlem taşıt kredili olduğu için tüm belgeler araç için çıkmış durumda , kasko bile yapılmış, ablacım dedim bak ben al satçı ya da galerici değilim, zira arkadaşlar da değil dedim. Yine inanmadı, çıkarttım şirket kartımı gösterdim , ablacım 11 yıldır demir satıyorum , ben bu aracı verip bunun jip olanını alıyorum, bayileri biliyosun elimizde yok çekiyorlar, ne hikmetse 2 hafta sonra ellerinden araba çıkıyor biliyosun piyasayı dedim. Sonra aldı işlemi yaptı, şarap sever misin dedim. Severim dedi. Kırmızı mı Beyaz mı dedim, Kırmızı dedi. İyi dedim, sen yarın et al eve, kırmızı şarabın benden.
Ertesi sabah 08:30 elimde şarapla gittim , gözlerinin içi güldü. Durumu da tekrar izah ettim, yemin olsun ki al sat için yapmadım, arabayı sevemedim, işlem krediliydi çok sıkıntılıydı , işimi çözdün allah razı olsun dedim ayrıldım.
Yani sistem kendi içinde çok saçma aslında , ben leonu aldım ve huzur bulamadım. 6 ay bu çileyi çekmek zorunda mıyım?