User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
58 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: BMW 5.20İ Special Edition Luxury Line

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Kazasız, belasız inşallah. İçi çok şıkmış. Bayılıyorum kahve - taba döşemelere.

S-works - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen gün Fastestmeet ekibiyle Bursa'ya kahvaltıya gittik. Maalesef Ön disklerin de yamuk olduğunu fark ettim. Zimmerman Çigili model aldım önlere. Zaten alsam mı diye düşünürken mecburiyetten değişmiş olacağız. Bugün yarın parça gelir. Montajını kendim yapıyorum. Artık ustalara mecburiyet dışında gitmek istemiyorum. Arkalarını düzeltmek zaman ve maddiyat olarak yormaya başladı.

Dipnot : Hızlı ekiple araç kullanmak oldukça keyifliydi. 100-200 arası tempolu sürüş oldu. Km ye bakmayı unutmuş olsam da ortalama 500 km yol yaptık(205 km gidiş 280 k dönüş idi -3. köprü yolu uzatıyor ) 58 Lt Yakıt tüketimi oldu. Kabaca 12-13 Lt yakmışız.
    Special Works Detaylı Araç Bakım Merkezi

https://www.instagram.com/specialworkstr/

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zimmermann'dan memnun kalacağınızı düşünüyorum, E46 330'uma frenleri yenilerken ben de zimmermann taktım kendim, OEM balatalarla mükemmel olmuştu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zimmermann'dan memnun kalacağınızı düşünüyorum, E46 330'uma frenleri yenilerken ben de zimmermann taktım kendim, OEM balatalarla mükemmel olmuştu
    Zimmermann dan süphem yok. Balatalardan emin değilim Ucuz olduğu için çok takılmadım. Memnun kalmazsak ,çabuk biterse ebc alayım diyorum.

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı S-works Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zimmermann dan süphem yok. Balatalardan emin değilim Ucuz olduğu için çok takılmadım. Memnun kalmazsak ,çabuk biterse ebc alayım diyorum.
    dağ bayır viraj kasmıyosanız OEM akar ya zaten kasıyorsanız da sadece EBC ile de olmaz şimdi çelik hortum + hidrolik takviyesi de şart olur liste uzar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dağ bayır viraj kasmıyosanız OEM akar ya zaten kasıyorsanız da sadece EBC ile de olmaz şimdi çelik hortum + hidrolik takviyesi de şart olur liste uzar
    Dur o konulara hiç girmeyelim.(Benimle Masrafa War mısın ? )Bu ara iyi para harcadık. Özellikle viraj kasmaya gitmiyorum ancak şartlar uygunsa oynamadan da edemiyorum. Geçen sene Antalya'ya giderken bi yerde gaza gelip orman yoluna girmiştim. O tarz yerlerde keyifli oluyor.

cnzdmr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BMW de disk konusunda benim yüzüm oem harici hiç gülmedi maalesef, sizin Zimmerman tecrübenizi merak ediyorum. 2-3k km sonrası buraya imzlenimlerinizi yazarsanız sevinirim.

Çok çabuk eğilmeye yamulmaya müsait oluyor aftermarket diskler enteresan bir şekilde.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cnzdmr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    BMW de disk konusunda benim yüzüm oem harici hiç gülmedi maalesef, sizin Zimmerman tecrübenizi merak ediyorum. 2-3k km sonrası buraya imzlenimlerinizi yazarsanız sevinirim.

Çok çabuk eğilmeye yamulmaya müsait oluyor aftermarket diskler enteresan bir şekilde.
    Ön diskler 20 k km önce yetkili serviste değişmiş. Onlar da yamuldu. Sanırım ani ısınma ilgili olabilir. Birde tekniğe hakim olan arkadaşlar daha iyi açıklar. Sürekli sorun yasıyorsanız iyi bir maka diski yamulttuktan sonra torna yapıp kullanın. Metaller ısınmayla birlikte form değiştirebiliyor. O ısı bi nevi son şeklini veriyor. Düzenli problem yaşıyorsanız torna yapıp kullanın , tekrar yamulmayacaktır.

Arkalar Tahminen 800 km (Bursa git gel 500 yaptım) olmuştur. Bayramda yol yaparız, bir süre sonra güncelleme yaparım yine.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ön diskler 20 k km önce yetkili serviste değişmiş. Onlar da yamuldu. Sanırım ani ısınma ilgili olabilir. Birde tekniğe hakim olan arkadaşlar daha iyi açıklar. Sürekli sorun yasıyorsanız iyi bir maka diski yamulttuktan sonra torna yapıp kullanın. Metaller ısınmayla birlikte form değiştirebiliyor. O ısı bi nevi son şeklini veriyor. Düzenli problem yaşıyorsanız torna yapıp kullanın , tekrar yamulmayacaktır.

Arkalar Tahminen 800 km (Bursa git gel 500 yaptım) olmuştur. Bayramda yol yaparız, bir süre sonra güncelleme yaparım yine.
    20k km de orjinal bir dislkin değişmesi için çok erken bence. BMW de bu fren işini tam oturtamadım kafamda bilemiyorum
    En temizi M fren takımı almak sanırım bütçe el verirse.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    20k km de orjinal bir dislkin değişmesi için çok erken bence. BMW de bu fren işini tam oturtamadım kafamda bilemiyorum
    En temizi M fren takımı almak sanırım bütçe el verirse.
    Benden önce nasıl kullanıldı bilemiyorum. Sıcakken yıkanmış olabilir Aldığımda bazen fren yapınca titreme vardı. Her zaman yapmıyordu. hatta bir iki arkadaş denedi hissetmediler. sonra arkaların bozukluğu arttı. Arkaları değiştim. Yüksek hızda fren yapınca önlerde saçmaladı. Onları da değişmek durumunda kaldım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

e39 aracımda 1000kmdir kullanıyorum Zimmerman, sorun yok şu anlık,sert fren kullanmam genelde, titreme aşırı ısınma sonucu oluyor genelde, ate ile beraber en çok tavsiye edilen disk. birde hella pagid balata kullanıyorum, memnunum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    e39 aracımda 1000kmdir kullanıyorum Zimmerman, sorun yok şu anlık,sert fren kullanmam genelde, titreme aşırı ısınma sonucu oluyor genelde, ate ile beraber en çok tavsiye edilen disk. birde hella pagid balata kullanıyorum, memnunum
    Teşekkürler bilgi için bi 2-3k km sonra tekrar paylaşırsanız izlenimlerinizi sevinirim. Benim aldığım aftermarket diskler 2-3k km sonra hep yamuldu. Piste vs de çıkmadım, diskler sıcakken de yıkama yapmam. Tempolu kullanırım evet ama diski yamultacak kadar değil. Genelde gözlemim yağmur yağdığı zaman bu yamulma olaylarının olması.

İşin ilginç yanı hiç bir zamanda fren performansından memnun kalamadım aracımda. N20 motor 3 serisi kullanıyorum gittiği kadar durmuyor maalesef BMW ler. M fren setup ı olan araçları hariç tutuyorum. Zimmerman oem e kıyasla alınabilecek en iyi aftermarket disk ancak onda bile oem olmadığı zaman üretim kalitesini BMW sanki aynı tutmuyor gibi geliyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tatil dönüşü titresim yine baş gösterdi. BMW'ci bir arkadaş balataları Textar ile değiş deyince dün önleri değiştim. titreşim geçti. (Arkalarda değişecek. güçlü frende arkalar hissediliyor.
    Umarım balata ile iş biter.

Bir Kaç bin km sonra bir güncelleme yaparım .

Bakım yaklaştı. Yağ değişimi yapacağız. Malzemelerini alacağım. Fren dışında süpriz masraf açmadı henüz. İlk aldığımca Auc sensörü bozuktu. Oda orjinal (BMW) servisten değişti. Bi ara Motor kullaklarını ve şanzıman kulaklarını değiştirmek istiyorum.

Motor üst kapağında conta etrafı hafif yağlanıyor (Islak değil,kuru) Conta alıp onu değişmek lazım. Ufak tefek acelesi olmayan keyfi işler var. Yaptıkça burada paylaşırım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün arka balataları da Textar ile değiştim. Titreşim sorunu çözüldü. Disklerde bir problem yok bunu anlamış olduk. Balata neden sorun çıkarttı bilemiyorum. Arka disk Zimmerman delikli. Ön disk Zimmerman çizgili. Textar yumuşak balata, işini çözer dediler o sebeple aldım. Öncekiler Ferodo idi. Bakalım bunda bir sorun olacak mı ? Zamanla göreceğiz , duruma göre tekrar güncelleme yaparım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün arka balataları da Textar ile değiştim. Titreşim sorunu çözüldü. Disklerde bir problem yok bunu anlamış olduk. Balata neden sorun çıkarttı bilemiyorum. Arka disk Zimmerman delikli. Ön disk Zimmerman çizgili. Textar yumuşak balata, işini çözer dediler o sebeple aldım. Öncekiler Ferodo idi. Bakalım bunda bir sorun olacak mı ? Zamanla göreceğiz , duruma göre tekrar güncelleme yaparım.
    Balata nın titreşim yaptığınıda bu şekilde öğrenmiş oldum. Ferodo da kaliteli markadır çok enteresan.

Hella pagid kullanıyorum bende balata olarak memnunum.

Disklerin sorun çıkarmaması ayrıca sevindirici. biraz daha kullanın yine yorumları bekliyor oluruz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Balata nın titreşim yaptığınıda bu şekilde öğrenmiş oldum. Ferodo da kaliteli markadır çok enteresan.

Hella pagid kullanıyorum bende balata olarak memnunum.

Disklerin sorun çıkarmaması ayrıca sevindirici. biraz daha kullanın yine yorumları bekliyor oluruz.
    Dün Late Runners Etkinliği için karsıya gittim. Anlam veremediğim şekilde hızdan ve pedala basma kuvvetinden bağımsız olarak Bazı frenlemelerde Titreşim geri geldi. Çoğunda titreşim yoktu.Sanırım saçma bir problem ile karşı karşıyayım.

Genelde orjinal sorun çözüyor denilmiş ancak söktüklerim serviste 15-20 k km önce takılmış disklerdi. (Faturalı , kayıtlı ) O sebeple başka yerlere bakmak gerek diye düşünüyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Balata gibi sabit bir elemanın titreşim yaptırması mantıksız.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün Late Runners Etkinliği için karsıya gittim. Anlam veremediğim şekilde hızdan ve pedala basma kuvvetinden bağımsız olarak Bazı frenlemelerde Titreşim geri geldi. Çoğunda titreşim yoktu.Sanırım saçma bir problem ile karşı karşıyayım.

Genelde orjinal sorun çözüyor denilmiş ancak söktüklerim serviste 15-20 k km önce takılmış disklerdi. (Faturalı , kayıtlı ) O sebeple başka yerlere bakmak gerek diye düşünüyorum.
    Geride yazmıştım,zimmerman diskle e39 da yüksek hızda hafif titreme baş gösterdi, ya porya bozuk ya da arka disklere de bakmak lazım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geride yazmıştım,zimmerman diskle e39 da yüksek hızda hafif titreme baş gösterdi, ya porya bozuk ya da arka disklere de bakmak lazım
    Ben ön arka disk ve balatayı değiştim. İşin tuhaf yanı her zaman yapmıyor. Bazen yumuşak frende bazen sert frende yapıyor.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler