User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
44 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: E92 3.20D Luxury

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayırlı olsun, çok güzel araç almışsınız. bence m sport tampona gerek yok lci olmasa gerçekten çok kötü duruyor ama lci bu hali çok güzel. bi yay ve jant çok daha şık ve nezih durur.

Oguzhan.Ozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burak1533 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun, çok güzel araç almışsınız. bence m sport tampona gerek yok lci olmasa gerçekten çok kötü duruyor ama lci bu hali çok güzel. bi yay ve jant çok daha şık ve nezih durur.
    Teşekkür ederim, daha iyileri size inşallah, valla denemek lazım ama m sport tamponlada bir başka oluyor cidden
    e46 '99 3.20i Manuel X, e36 '93 Coupe 3.0 stroke X, e36 '96 Coupe 3.20i X, e46 '01 3.30ci gri X, e46 '03 3.30ci siyah X
    E46 2003 3.30Cİ Stellgrau :X , e92 Coupe 3.20d 2012

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tekrar merhaba 15 tatilin girmesiyle Kayseri'ye gittim, arkadaşların özel servisinde

Ön diskler , balatalar ile fişini değiştik , diskler ortaymış ama balatalar çok kötü durumda çıktı taş çatlasın 3-4.000KM daha idare edermiş

Şanzuman yağ karterini ZF olarak aldım, Mobil LT71141 ATF 8L yağ ile değişimi sağladık, vites geçişlerim güzeldi , motor yağ kaçağı var sanıyordum ancak şanzuman yağ kaçağı varmış değişen soğutucu oring'i dümdüz olmuş, şanzumanda bu yüzden biraz nazlanıyormuş, yağ değişim ve adaptasyon sıfırlamasıyla vites geçişleri olabilecek en pürüzsüz seviyeye geldi çıkan yağdada yanık kokusu ve karterde metal tozu çok az olunca doğru bir işlem yaptığımıza kesin kanaat getirdik..

İlk alırken bir kayış ötme sesi duymuştum ama 5-10sn sonra kesilmişti, usta arkadaşım v kayışını sevmedi çatlamalar başlamasa da gözle görünmeyen yıpranmanın olacağını zaten sesi duyduğumu değişmemizde fayda olduğunu söyleyince onuda değiştirdik..

Yağ kaçağını kütük oring'i olarak teşhisi yanlış olunca bizde emme manifoldunu benim sözüme istinaden sökmüşlerdi baya bir dağıttıktan sonra yağın başka yerden geldiğini anlamamızla boşa sökmüş olmayalım diye emme manifoldu ve ara bağlantı elemanlarının içine kurum temizliği yapılmak üzere yıkamacıya verdik ve sağolsunlar sıfır malzeme almışız gibi geldi..

Kısa bir ağır bakım yaptık , araca çekilen cam filmleri artık kaç yıllık ya da nasıl bir malzeme bilmediğim için bir şey demek istemiyorum ama yazık...

Velhasıl kelam arka rezistans'tan korkarak cam filmlerini söktük 2 paket asetonu solumamla arka camı temizlemem 1 saatimi aldı, rezistanslar çalışıyorrr, berbat filmlerin yerine aracı eşimde kullandığı için arka ve yan camlar 3 numara olmak üzere "Guard gt-200" %99 UV engelleyici 5 yıl garantili bir film çektik..

Sırada krom böbrek ve Style 193 sıfır jant ve sıfır lastik takımı var..

Konu Oguzhan.Ozturk tarafından (30-01-2025 Saat 13:32 ) değiştirilmiştir.
    e46 '99 3.20i Manuel X, e36 '93 Coupe 3.0 stroke X, e36 '96 Coupe 3.20i X, e46 '01 3.30ci gri X, e46 '03 3.30ci siyah X

S-works - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracınız hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın. Maalesef Bmw kullanıcı kitlesinin belli bir kesimi yüzünden alınmayacak arabalar içinde. Bende hiç aklımda yokken F10 sahibi oldum. E92 yi çok seviyorsunuz belli. Ben 3-4 den sonra başka marka model bakardım
    Special Works Detaylı Araç Bakım Merkezi

https://www.instagram.com/specialworkstr/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı S-works Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aracınız hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın. Maalesef Bmw kullanıcı kitlesinin belli bir kesimi yüzünden alınmayacak arabalar içinde. Bende hiç aklımda yokken F10 sahibi oldum. E92 yi çok seviyorsunuz belli. Ben 3-4 den sonra başka marka model bakardım

Teşekkür ederim , aldığım arkadaş biraz para harcamaktan kaçınmış lastikleri eski tarihli almış , ama bakım konusunda eksik bırakmamışlar allahtan, e92 yi sevmesem hayalini kurmasam bu maceralar çekilir gibi değil..

SCfr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı olsun öncelikle aracınız . E90 3.20 d almak istiyorum ama yazılanlardan sonra korktum valla nelere dikkat etmeliyiz ? Bu ara da hiç bir bilgim yok e90 kasaya karşı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SCfr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun öncelikle aracınız . E90 3.20 d almak istiyorum ama yazılanlardan sonra korktum valla nelere dikkat etmeliyiz ? Bu ara da hiç bir bilgim yok e90 kasaya karşı
    Teşekkür ederim, öncelikle her bmw serisinin olmazsa olmazı sahibine dikkat edin, bende almadan önce çok aşırı bilgim yoktu ancak bu araçların kritik 2 noktası var çok masraflı problemli olan 1. si şanzıman ve tribün, 2. si ise zincir değişimi tüm sahipler yalan söylüyor benden önce değişmiş, yok şu km de değişti fatura sorduğunda zul olup kalıyor herkes buna dikkat edersen üzülmezsin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet arabanın ilk kaderini değiştirecek o işlemi 1. ayın sonunda yaptık.. STYLE 193

Kendileri 8-9 ofset.. jantları hoşuma gitmemekle beraber üzerindeki lastiklerin 2017 tarihli olması beni aşırı rahatsız etmişti.. 225/40/18 - 255/35/18 Triangle marka
    ( aslında kumho ps71 alıcaktım ama sahibinden.com ilanları hep ellerinde olmayan ürünleri pazarlayan arkadaşlar yüzünden bu markayı aldım )

takım aşaması

dışarıdan 2 poz , malesef yıkayıp çekemedim biraz salgın sebebiyle şifayı kapmışım..

Aracın orjinal yüksekliği allahtan gözüme çok aşırı batmadı, arkada 2cm flanş var onu sökeceğim 4 kişi ile çamurluk ağzına sürttü, belki ilerleyen zamanlarda Bluejom coilover ya da güzel bir 3.5cm spor yay alabilirim..

Artık öncelik krom böbrekte... iyi okumalar.

TolgaKaraman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle tekrardan kazasız belasız kullan güzel insan. Çok güzel tertemiz araba buldun sonunda. Ama bulana kadar benimde seninle beraber göbeğim çatladı Jantlarında hayırlı olsun gayet güzel standart orijinal bir görünüm elde ettin ama ben hala arabayı M paket değil orijinal kalması taraftarıyım. Hatta eski jantlarını da değiştirme demiştim fakat sen kafana koydun içinden geleni yaptın çokta güzel oldu.

Bana kalırsa kesinlikle araba yay ve coil istiyor. O zaman daha güzel ve hoş görünücek gözüne eminim. Tekrardan güzel günlerde kullan inşallah
    Golf Comfortline - Scirocco White Edition - 116D F20 M-SPORT - E92 320D M-SPORT LCİ - E60 535D M-SPORT
    E46 330Ci Clubsport - Megane 3 Coupe GT-Line - E39 528i - E39 530d Touring - E39 530d Sedan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TolgaKaraman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle tekrardan kazasız belasız kullan güzel insan. Çok güzel tertemiz araba buldun sonunda. Ama bulana kadar benimde seninle beraber göbeğim çatladı Jantlarında hayırlı olsun gayet güzel standart orijinal bir görünüm elde ettin ama ben hala arabayı M paket değil orijinal kalması taraftarıyım. Hatta eski jantlarını da değiştirme demiştim fakat sen kafana koydun içinden geleni yaptın çokta güzel oldu.

Bana kalırsa kesinlikle araba yay ve coil istiyor. O zaman daha güzel ve hoş görünücek gözüne eminim. Tekrardan güzel günlerde kullan inşallah
    Amin kankam, yardımların olmasa belki daha kötü talip olduğumuz arabalardan birini alırdık..
    coilleri hediye edersen hemen takalım , M paket işi zaten bütçeden kaynaklı 4-5 ay rafa kalkacak biliyorsun..

TolgaKaraman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Oguzhan.Ozturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Amin kankam, yardımların olmasa belki daha kötü talip olduğumuz arabalardan birini alırdık..
    coilleri hediye edersen hemen takalım , M paket işi zaten bütçeden kaynaklı 4-5 ay rafa kalkacak biliyorsun..
    Coilover senindir dükkanı biliyorsun ne zaman istersen al tak
    Golf Comfortline - Scirocco White Edition - 116D F20 M-SPORT - E92 320D M-SPORT LCİ - E60 535D M-SPORT
    E46 330Ci Clubsport - Megane 3 Coupe GT-Line - E39 528i - E39 530d Touring - E39 530d Sedan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @TolgaKaraman kankamın hediyesi olan kırmızı start stop butonunun montajını ancak hava düzelince keyfim yerinde iken takabildim eski buton biraz yıpranmış olunca takayım dedim hoş oldu bence..

Krom böbreğimizi aldık.. dışı krom içi siyah olarak takmak istedim.

Eski böbrek sökümü, biraz sökmesi meşakkatliymiş bi 30-35dk uğraşla güzelce kırmadan söktüm..

Ve en son krom böbrekli temiz halini paylaşalım..

Bayram için nasipse memleket Kayseri'ye gideceğim KM 233K oldu tahmini o zamana 235K olur önceki bakım 226K'da yapılmıştı bende Yağ-Hava ve Mazot filtresini şimdiden aldım, ya Kayseri'de değişeceğim yağını ya da İstanbul'a dönünce Shell'in değişim noktalarından birine gidip yağ bakımını da yapıp binmeye devam.. bu arada silecekleri pek hoşuma gitmedi onları değişeceğim e92 aparatlı olması sebebiyle orada bize bir gol attı biraz pahalı eski geçmeli tiplere göre..
    Yedek parça

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yine uğraştığımız zamanlar..
    Direksiyon tuşunu da spor görünüm için kırmızı yaptım..

Yerini aldığı hali biraz ince uğraştırdı ama bence değdi

Luxury direksiyon + kırmızı tuş kombinasyon

Airbag ve simit değişmeden direksiyonu M'e çevirmek istedim ve M trim satın aldım..

M direksiyon + kırmızı tuş kombinasyonu şimdi güzel oldu... ilerleyen zamanlarda orijinal deri ile kaplanacak ya da boyama yapacağım.

Buda artık yıpranan ve kırılan velur paspasımızın yerini alan Kauçuk petex marka e90-91-92 için özel üretim alman malı..

buda bonus.. yapay zekanınn ne yapayy miii diye denerken jantı takamadığı ama tamponu taktığı hali M tamponu daha çok istememe neden oldu

Bayram tatilinde hava-yağ-polen-mazot filtresi değişti, LM 4200 yağ ile bakımı yapıldı.. elimizden geldiğince bakımlı ve üzerine ekleyerek binmeye devam edeceğiz..

131mirafiori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lastik seçimi dışında tüm dokunuşlar çok iyi olmuş, emeğinize sağlık.
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    itin köpeğin maskarası değil, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin bekçisi, askeriyim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eski Bmwlerin kimlerin eline geçtiği belli maalesef, max %10 luk kitleden, pek oynanmamış, birazda fazla para vererek ancak iyi bir şeye binilebiliyor.İyi para iyi mal, sonradan uğraşması daha zor maalesef.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 131mirafiori Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lastik seçimi dışında tüm dokunuşlar çok iyi olmuş, emeğinize sağlık.
    Lastik biraz aceleye geldi yukarıda sebebini açıkladım , ben şuan için memmunum konfor ya da tutunmadan bir problem yaratmadı , bir ps4 ya da conti olamaz ama kötüde değil.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eski Bmwlerin kimlerin eline geçtiği belli maalesef, max %10 luk kitleden, pek oynanmamış, birazda fazla para vererek ancak iyi bir şeye binilebiliyor.İyi para iyi mal, sonradan uğraşması daha zor maalesef.

Geçmişi düzgün bir araç aldım piyasadan fazla verip verdiğime inanıyorum, kesme biçme yapmadan mümkün mertebe güzel kaliteli ürünlerle aracımı yenileyip artı katıyorum bakalım nasip kitle belli illaki modifiye edilmiş düzgün araba arayan olacaktır bizde onlara veririz herhalde aracı..

-Murat Özcan- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Oguzhan.Ozturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tekrar merhaba 15 tatilin girmesiyle Kayseri'ye gittim, arkadaşların özel servisinde

Ön diskler , balatalar ile fişini değiştik , diskler ortaymış ama balatalar çok kötü durumda çıktı taş çatlasın 3-4.000KM daha idare edermiş

Şanzuman yağ karterini ZF olarak aldım, Mobil LT71141 ATF 8L yağ ile değişimi sağladık, vites geçişlerim güzeldi , motor yağ kaçağı var sanıyordum ancak şanzuman yağ kaçağı varmış değişen soğutucu oring'i dümdüz olmuş, şanzumanda bu yüzden biraz nazlanıyormuş, yağ değişim ve adaptasyon sıfırlamasıyla vites geçişleri olabilecek en pürüzsüz seviyeye geldi çıkan yağdada yanık kokusu ve karterde metal tozu çok az olunca doğru bir işlem yaptığımıza kesin kanaat getirdik..

İlk alırken bir kayış ötme sesi duymuştum ama 5-10sn sonra kesilmişti, usta arkadaşım v kayışını sevmedi çatlamalar başlamasa da gözle görünmeyen yıpranmanın olacağını zaten sesi duyduğumu değişmemizde fayda olduğunu söyleyince onuda değiştirdik..

Yağ kaçağını kütük oring'i olarak teşhisi yanlış olunca bizde emme manifoldunu benim sözüme istinaden sökmüşlerdi baya bir dağıttıktan sonra yağın başka yerden geldiğini anlamamızla boşa sökmüş olmayalım diye emme manifoldu ve ara bağlantı elemanlarının içine kurum temizliği yapılmak üzere yıkamacıya verdik ve sağolsunlar sıfır malzeme almışız gibi geldi..

Kısa bir ağır bakım yaptık , araca çekilen cam filmleri artık kaç yıllık ya da nasıl bir malzeme bilmediğim için bir şey demek istemiyorum ama yazık...

Velhasıl kelam arka rezistans'tan korkarak cam filmlerini söktük 2 paket asetonu solumamla arka camı temizlemem 1 saatimi aldı, rezistanslar çalışıyorrr, berbat filmlerin yerine aracı eşimde kullandığı için arka ve yan camlar 3 numara olmak üzere "Guard gt-200" %99 UV engelleyici 5 yıl garantili bir film çektik..

Sırada krom böbrek ve Style 193 sıfır jant ve sıfır lastik takımı var..

Hocam aseton olayını ilk defa gördüm, tam olarak hangi işlemde kullandınız ?

Ayrıca cam filmini nerede yaptırdınız ?
    /// M POWER 3.20 // VW MK6 TDI //SEAT LEON TFSI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı -Murat Özcan- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam aseton olayını ilk defa gördüm, tam olarak hangi işlemde kullandınız ?

Ayrıca cam filmini nerede yaptırdınız ?
    Film ısıtılıp söküldüğünde üzerinde yapışkan kalıyor , bunu yan camlardaki gibi maket bıçağı ile kazımak mümkün olmuyor rezistanslar olduğundan, aseton ise yapışkanları yumuşatarak bez ile temizlemeye olanak sağlıyor ki bir sonraki çekilen film hatasız çıksın.

Kayseri'de Auto Station Muhittin Kormaz ustam var Barbaros mahallesinde orada yapıldı.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler