User Tag List

Sayfa 13/13 İlkİlk ... 3111213
243 sonuçtan 229 ile 243 arası

Konu: Turbo ford ka & du it yorself

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    134 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ardicli2000 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yüksek hararet vurgusu yerinde diye düşünüyorum.

Ancak yukarıdan bir 6-8 pixel ayrılıp orada tüm sensörler kayar yazı halinde geçilebilir.
    Bunu değerlendireyim, ama şöyle bir şey var bu ekran oldukça küçük, Ekran boyutu 11mm ye 22 mm yani 1cmx2cm kabaca.

Bu sebeple font küçüldüğünde sürücüye olan uzaklığını da düşününce görmek zorlaşacak.

Ama yine de bir deneme yapacağım, bu ara multiplexer'a takığım onu çözmem lazım öncelikle

anilatasy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bunu değerlendireyim, ama şöyle bir şey var bu ekran oldukça küçük, Ekran boyutu 11mm ye 22 mm yani 1cmx2cm kabaca.

Bu sebeple font küçüldüğünde sürücüye olan uzaklığını da düşününce görmek zorlaşacak.

Ama yine de bir deneme yapacağım, bu ara multiplexer'a takığım onu çözmem lazım öncelikle
    Elinize sağlık bu işte çok sürmeden istediğiniz sonuca ulaşırsınız çok zorlu bir süreç değil sizin için. Arabanın mekanik, elektrik işleri biraz hafiflediğinde ben de ekran projesi düşünüyorum açıkcası. Daha önce arduino ile birkaç deneme yaptım ancak ekran boyutları ve işlevsellik olarak çok daha gelişmiş sistemler var. LCD TFT ekranlar ile çok güzel kodlamalar yapılabiliyor. Nextion olanları araştırmıştım, kodlaması ve programlaması kolay. Arayüzleri kendiniz oluşturabiliyorsunuz. Belki işinize yarayabilir tft lcd için çok fazla seçenek var.
    Skoda Octavia 1.6 Glx A4 2000
    Skoda Fabia 1.4 6Y 2001
    Chevrolet Cruze 1.6 WTCC Edition 2012
    BMW 3.16i E30 1990
    BMW F800GS 0K51 2025

Post Thanks / Like
    Mentioned
    134 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    12 ekim 2025 de KA ile hem kendimin hem de Ka nın ilk pist deneyimini yaşadık. Tamamen eğlenmek için gittik f1 pistinde sürüş yapabilme tecrübesi edinelim hatıra kalsın gülelim eğlenelim dedik. Tam da dediğimiz gibi güldük eğlendik.

Pist ıslaktı süre kasmak gibi bir amacımız yoktu ama tabelada adımızı görelim en azından diye transponderı da edindik.

Arabamız tamamen takılı ve çok sevdiğim bir kardeşim yanımdaydı.

Pstte 6 turda 2 tam spin 1 yarım spin attık. Bir tanesinde baya bekledik ,belki turu 7 yapardık o kadar uzun süre beklemesek.

Kazasız belasız en önemlisi de arızasız seansı tamamladık.

Havanın serin olmasının da katkısı ile KA nın sıcaklık değerlerinde bir anomali görmedim.

Sadece 1 turda yağ sıcaklığım 120 lere geldi o kadar. Su sıcaklığım da 102 yi geçmedi. Ka için 102 normal çalışma sıcaklğı zaten.

Afr yi çok gözlemleyemedim ama düzlüklerde 12 civarında idi gördüğüm kadarıyla.

İlk turda Start finish düzlüğü sonunda yanlış fren ve tecrübesizlik sonucu güzel bir spin attık. ,

Neyseki ters dönmeyecek şekilde anlık bir refleks gösterip kafayı pistin akış yönüne doğru döndürebildim ve oradan hızlıca devam edebildik.

Videoda kask ve araç içi sesten bazı şeyleri duyamadığımda "hee" diye bağırıyorum çok komik olmuş.

Ufak tefek küfür de var ona da çok takılmayın mümkünse.

Hedef ilk 2 tur pisti tanıyıp sonra gazlamaktı, çıktığımız gibi gaza geldik bastık

Start finish sonunda da spin attık. O videoyu da ekliyorum.

Spin attığım video.

Bu da süremiz

Konu KÖROĞLU tarafından (15-10-2025 Saat 07:06 ) değiştirilmiştir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    134 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @mikelazi Gökhan abi sağolsun fotolara servet bayılıp satın almış Ben inatla almıyorum şimdilik, kendimi hazır hissedemedim o rakama fotoğraf almaya. Neyse.

Abime bir yemek borçlandık fotolardan ötürü

Her şeyin ilikini içeren bir fotoğraf serisi var karşımızda

Benim ilk pist deneyimim, Ka nın ilk piste çıkışı, İlk spin attığım yer

Şöyle şimşek makkuki gibi geliyorum gti ın arkasından, zaten kaymaya başlamışız burda ufaktan.

Tam spin attığımız foto yok, karar verip alırsam fotoları güncelleriz konuyu.

Bi yandan da arduino ya devam ediyorum, işi biraz daha geliştirdim kendi çapımda. Ufak ufak öğreniyorum diyelim.

Ekranı aslında yuvarlark ve renkli aldım (@yogi) ama ekran 3.3v ile çalıştığından arduino nano ile çalıştıramadım. Basit bir 5v to 3.3v converterı var onu alıp yapacağım.

İşin esası renkli ekranlar için daha fazla ram ve hafızası olan esp32 öneriliyor, bende bundan sonrası için esp32 den devam edeceğim.

esp32 de arduino kütüphanesinden kodlanabiliyor. Bir güzelliği de 2x esp32 ile araç için gösterge yapacaksanız kabin içinde kablolama yapmanıza gerek yok dahili wifi ile kablosuz veri aktarımı yapılabiliyor. Maliyet tabi artıyor olsa da kablo karmaşasından kurtulmak çok güzel.

esp32 leri alıp ev ortamında deneyimledikten sonra araç üzerinde test edeceğim zamanla.

Şimdilik elde arudino ile yaptığım sesli + led ikazlı su ve yağ sıcaklığını ölçebildiğimiz bir sistemin videosu var. Tabi bunun kutulanmış ve al tak şekile gelmesi için biraz daha emek gerekiyor.

Neticede breadboard üzerinde sistem çalışmakta.

https://www.youtube.com/watch?v=4PJKGDZAyr8

Konu KÖROĞLU tarafından (22-10-2025 Saat 08:09 ) değiştirilmiştir.

deeperblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu adam durmuyor . Maşallah başkanım sürekli ekleyerek devam ediyorsun.
    Kasa için hala tasarımı bulamadım bulur bulmaz paylaşacağım seninle.

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    54 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ahahaha tam photobomb olmuş

Süper kare

Post Thanks / Like
    Mentioned
    134 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı deeperblack Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu adam durmuyor . Maşallah başkanım sürekli ekleyerek devam ediyorsun.
    Kasa için hala tasarımı bulamadım bulur bulmaz paylaşacağım seninle.
    Bende 3d de bir ekran kasası çizdim oled için ama bastığımda istediğim performansı alamadım. Hala tabla da sorun yaşıyorum, tabla üzeri düz parçam bir süre sonra eğiliyor kıyısından köşesinden.

Buna daha kalıcı bir çözüm bulmam lazım. Arudino da bir tık yol kat ettim temel mantık hemen hemen oturdu bundan sonrası vizyonla alakalı.

Yeni hedef turbo basıncı okumak ve yağ basıncı okumak. Sıcaklıkları çözdük zira. Varsa elinde kıyıda köşede basınç sensörü falan gönder gelsin

Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ahahaha tam photobomb olmuş

Süper kare
    Fotolar çok güzel anı oldu gerçekten. Bir daha böyle bir an böyle bir kare çıkar mı ortaya, pek sanmıyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    134 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet günaydın herkese, bir bakım yapmayalım mı

***** C4 ün sürpriz motor yaptırma sürecinde KA ya bir süre günlük olarak bindik, bu sebeple pist sonrası yapacak olduğum bakımı biraz ertelemiştim.

Geçtiğimiz pazar günü havanın güzel olması vesilesiyle dedim şu bakımı yapayım artık.

Üzerindeki bujileri yeni değiştirmiş olmama rağmen aşağıdaki linkte KA için çeşitli buji denemeleri yapıp fikir beyan eden mesajı görünce dedim arkadaşın tecrübesine göre en performanslı bujiyi alıp bir deneyeyim. Tamamen merak aslında bu durum, üzerindeki bujiler ile piste girdik çıktık günlük bindik herhangi bir sorun sıkıntı yaşamadık.

Performans artışı ve soğuk havada arkadaşın yazdığı yan etkileri görecek miyiz merak etmekteyim. Görürsek eskilere geri döneriz artık.

Bosch Super Plus FLR8LDCU 2 tırnaklı Nickel-Yttrium bujiyi denedim. Motorun yine ilk çalışması sarsıntılıydı ancak NGK bujideki kadar abartı değildi. Alternatör ölçümleri de NGK bujileri kadar değildi ancak buseferde yakıt tüketimi çok fazlaydı.

Denemelerim sırasında bu bujinin kesinlikle ama kesinlikle en iyi performansa sahip olduğunu söylemeliyim. Aracın vites değişiminden sonraki yaptığı ataklar aracıma binen herkesi şaşırtmaya yetiyordu. Fiyatı ise diğerlerine göre uygun; 30TL'idi. Yaklaşık son 1 aydır bu bujileri kullanıyordum ancak havalar soğudukça aracımı çalıştırmakta zorlandım ve bu süreçte motorun ilk hareketindeki zıplamaların şiddeti çok arttı.
    Yazı linki:

Ka - Buji Denemeleri - Ka - Oto Club Turkiye

Bujileri takıp çalıştırdım, yorum psikolojik olabilir ilk marşta çok çabuk çalıştı, neredeyse kontağı azıcık çevirdiğim anda marş aldı.

Teknik bilgileri için link:

Sıkma torku 20nm-29nm arası diyor.

403 Forbidden

Yağımız aynı molygen, filtremiz oem.

Sök tak öncesi bir foto,

Jantların zımpara sonrası kurusun diye beklerken çektiğim bir foto,

Hedef bu pazar jantları boyamak, 2-3 gün kurur garajda. Sonra takarız.

Bana tozutmayan bir balata lazım, üzerindeki KALE ler fazla aşınmamış olsa da tozlanması çok fazla.

Yerine öneriniz varsa tozlanması az bir ürün yazın lütfen. Ürün Courier balatası, trw kodu gdb1959
    Konu KÖROĞLU tarafından (12-11-2025 Saat 09:49 ) değiştirilmiştir.

CloudGrey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    63 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

ADAM YATIRA YATIRA SİNSİCE GİRDİN KANIMA GİZLİCE DİYE GELMİŞ , hala yok spinmiş falan diyorsunuz spin falan yok

çok iyi foto çok iyi
    médiocrité partout

Post Thanks / Like
    Mentioned
    134 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CloudGrey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ADAM YATIRA YATIRA SİNSİCE GİRDİN KANIMA GİZLİCE DİYE GELMİŞ , hala yok spinmiş falan diyorsunuz spin falan yok

çok iyi foto çok iyi
    Böyle yatıra kaldıra spinsiz dönebilseydik çok iyi olurdu cidden. Ama tecrübe az, arabayı zaten sokakta bu limitlerde kullanmıyoruz haliyle.

Güzel bir anı oldu işte, fotoyu bende beğeniyorum gerçekten.

mirafiori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah
    Youtube kanalım: www.youtube.com/@ardaguven

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    foto cok iyi
    ama arka camurluk o kadar geniş ki hala min 20mm civarı bir spacer istiyor gibi
    www.vava.cars
    Lapiztes mk7R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    134 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ome_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    foto cok iyi
    ama arka camurluk o kadar geniş ki hala min 20mm civarı bir spacer istiyor gibi
    Aslında o şişiklik tamamen tamponun keratalığı onun porya ile taşıyıcı arasındaki bağlantı parça çizimi de var elimde aslında, 30mm yapabilirim.

Sadece bu sefer somunlar 40 -45 mm civarı olması gerekecek. O kadar uzun somun üzerine 2 teker yükü bindirme fikri biraz düşündürüyor.

şu olabilir ama kampana ile teker arasına 20mm spacer takabiliriz. Öndeki spacerları söküp bi arkada deneyeyim bakalım görsel nasıl olacak

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    255 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Fotoğraf müthiş

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    54 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Başkanım her organik balata öyle ya da böyle tozur maalesef.

EBC yellow ile ciddi bir fiyat farkını göze alıp, değişebilirsin, ama tekrar piste çıkmayacaksan değmez tabii

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (1 üye ve 1 konuk)

1. MertSerhanÖ.

Bu Konudaki Etiketler