User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
30 sonuçtan 20 ile 30 arası

Konu: Bir E36 Compact hikayesi

Egmn35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Grimlord Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlk fotodaki jant ve duruşa bayıldım, maşallah çok güzel bir araba. Eminim motordan sonra keyif x5 olmuştur
    Bir çok arkadaşım o 16 jantlarla olan duruşu beğeniyordu ama önde 2cm arkada 4cm flanş vardı bu kadar flanşla yürümek hiç hoşuma gitmiyordu ondan değiştirdim hem de tarzıma uygun değildi. Aslında herkes motorsport al diyor ama 10 e36 nın 11 inde artık motorsport var. Benden önce de varmış zaten. Motor dan sonra ciddi eğlenceli bi makina oldu ceza yiyip bağlanana kadar keyfini sürücem hahahhahah.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Egmn35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok teşekkür ediyorum. Alican tulum diye bir abim var o yapıyor jant ve ön camdakileri ondan aldım baya kaliteli işçiliği var isterseniz yönlendirebilirim.
    O kişi ben olabilir miyim acaba Alican ben abicim, burada olmana ve aracını paylaşmana çok sevindim. Kazasız belasız sürüşler olsun. Bunca emeğin anısı olarak burada olması gerekliymiş.
    Bazen ne kadar küçük olduğunu anlamak için iyice yükseğe çıkmalısın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JDM VTİ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O kişi ben olabilir miyim acaba Alican ben abicim, burada olmana ve aracını paylaşmana çok sevindim. Kazasız belasız sürüşler olsun. Bunca emeğin anısı olarak burada olması gerekliymiş.
    hahahahaha abi hiç aklıma gelmezdi tesadüfe bak sağolasın abi sana da kazasız sürüşler diliyorum teşekkür ettim tekrardan.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkese selamlar aradan bi 6-7 ay geçti ufak tefek değişiklikler yaptım bazı parçalarımda yolda öncelikle 2.5 emme alıp onu taktım araç sonra dyno üzerinde afr ile tekrar yazıldı ve zirve tork u sonlara doğru daha iyi taşıyor şuan üst devirlerde araç bariz daha fazla hava alıyor ve aksine altlar söylenenler kadar ölmedi hatta neredeyse ölmedi diyebilirim 2. viteste 1000 devirde direkt oturunca çat diye deviri indiriyor.

Her ne kadar roll sevmesem de 100-200 alma hevesi oldu içimde 1230kg araba artı 2 kişi 19sn geldi son hali ile. Klima kompresörü bu arada değişti büyük tipe geçmek zorunda kaldım ona göre custom hatlar yapıldı 2 günlük uğraş sonucunda klimamız aktif edildi o da böyle gözüküyor.

Te37 ler 18inç ve çok narin jantlardı bende geceleri bi ince göremiyorum ondan dolayı çukurda seçemiyorum izmir yolları mayın tarlası jantları 3-4 kere çatlattım kaynak vs yapıldı ama içime sinmedi orj jant bakmaya başladım baya bi araştırdım ilanda 1 adet olan bbs rx 203 leri gördüm ve aldım m3 ebat lastikleride ekledim üzerine önlere ps5 arkalara ps4 jantlar flanşssız şekilde et10 olmasından dolayı çok güzel durdu

Compactlarda bir nevi kronik olan teyp çerçevesi bende de kötü durumdaydı hatasız bi çerçeve denk geldi kaçırmak istemedim
    öncesi ve sonrası bu şekilde

Arabayı alma nedenlerimden birisi olan piste çıkmayı de çok istiyordum artık motorumu yapmıştım koltuklar tamamdır üstündeki frenlerle en azından bi tadına bakmayım diye istanbul parka çıktım öncesinde fahim arenaya çıkıp ps4 leri bi güzel yedim sonra akşamına tekrar ps4 bulup aldım :d :d güzel bir istanbul macerası yaşadım sıfır arıza sıfır ceza egzozdan korka korka gezdim ama olsun çok eğlenceliydi pist sonunda kafanın basık olmasından dolayı çamurlukta bi boyamız attı o da nazarlık olsun dedik.

Pist sonrası frenler iptal duruma geldi araştırmaya koyuldum ne yapabilirim diye bendeki kaliper 318 olduğu için diskler hava kanalsız düz tipdi en uygun bolt on seçenek f30 larda çıkan brembo olarak gördüm ama onlarında ince şimle ayarlama olayı varmış diye gözümde büyüdü bende 46 330 kaliper aldım önler için normalde 36 sedan coupe lerde 330 un arkaları da uyduruluyor el freni balatalarına ince tadilat yapıp ama compact arkası e30 olduğu için yapan göremedim sadece önleri aldım ebc yellow stuff da aldım daha gelmesini bekliyorum çelik hortumlarda yolda şuan elime sadece kaliperler geldi onları çekebildim.

debriyajım bitmek üzereydi son demlerini oynuyordu 330 volant debriyaj set aldım sonrasında bi abimde m52 için 92 twin plate set hafif volant varmış projesini iptal etmiş zaten en başta isteğim twin yapmaktı ama volant rakamları beni aşıyordu böyle set denk gelince de hemen aldım 330 debriyaj köşede kaldı. twini taktım 2 hafta oluyor alışmak zor biraz kavraması çok iyi araba direkt kafa atıyor gibi hahahha Debriyaj alt merkezim de kötüydü arada o da değişti

Bu süreçteki benim için en önemli şeylerden birisi kadran yerine dijital ekran istiyordum orj beyinde ne yapılabilir diye araştırdım ve ms41 e obd den bağlanınca cihazda anlık verilerin gözüktüğünü gördüm ve bunu anlık içeriye nasıl verebilirim diye yazılımcım Çağlar Ayverdi ile konuştum bana 3-4 malzeme söyledi bunları al bende aldım 2. el android bi telefon çözdüm ve aracın anlık verilerini telefondan görebiliyordum su sıcaklığı iat load araç hızı akü voltajı ateşleme zamanlaması tps vs ve ekstradan hiç bir sensör girmedik tüm bilgileri anlık beyinden alıyor

Şimdi yurt dışından cnc71 camber plate açı kiti lollipop ebc balata çelik hortumların gelmesini bekliyorum araca yaptığım güncellemeleri genelde insta üzerinden araç hesabından atıyorum takip etmek isterseniz hesabı ; https://www.instagram.com/estorilblaucompact/
    Aracın ciddi bi pasta cila ve boya işi ön 3 parçayı tekrardan boyatıp güzel bir pasta cila yaptırmam lazım ama yürüyen ve motora harcamak daha çok hoşuma gidiyor nedense. İlerleyen zamanlarda egzantrik timing yapma düşüncem var ama öncelik aracı ilk istanbul park açılışına hazırlamak okuduğunuz için teşekkür ediyorum saygılar.

_driver_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel güncellemeler olmuş maşallah kazasız belasız
    Alıntı mesutt1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    skodaya tam kocaman oha diodum ki driver abi içimi okudu
    Alıntı doncarlo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saxoda sertleşme kronik pompayı kontrol edin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok teşekkür ederim elimizden geldiğince ufak ufak devam edicez

eightysix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Normalde beğendiğim bir kasa değil ama dokunuşlar çok iyi olmuş araba dolu duruyor eline koluna sağlık
    04' Renault Megane II HB

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok teşekkür ederim benim gözümde de farklı bi duruşu var dolu dolu duruyor

Selim.Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah emeğinize sağlık. Mevcut jantlarla aracın duruşu seviye atlamış. Yeni eklemeleri beklemekteyiz

mrtysn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jantlarla harika olmus.

Cok isterim kenara ben de uzun vadede bi compact hazirlamayi, kazasiz belasiz olsun.
    Don't believe everything you hear,
    Real eyes, realize. real lies.
    2Pac Shakur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Selim.Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah emeğinize sağlık. Mevcut jantlarla aracın duruşu seviye atlamış. Yeni eklemeleri beklemekteyiz
    Alıntı mrtysn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Jantlarla harika olmus.

Cok isterim kenara ben de uzun vadede bi compact hazirlamayi, kazasiz belasiz olsun.
    Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim jantlarla aracın duruşu benim gözümde bile cidden tam oturdu beğenmenize çok sevindim.
    Compactların temizleri de az kalmaya başladı ön yargılarını kırıyor insanlar artık her ne kadar totosuz bmw mı olur deseler de sürüş keyfi bambaşka.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler