Hem bir arıza günceli çekelim hem de bir DIY günceli olsun
M direksiyon almıştım üst postlarda resimleri mevcut, aldığım direksiyon çin malıydı taktık iyi hoş güzel ama simit ince geldi elime sonra tuşların kalitesi pek bi hoşuma gitmedi, deriye 1-2 kirli elimle dokununca aşırı leke yaptığını fark ettim ve gıcıkladım..
Kendi direksiyonumun airbag'i orj BMW, simit kaliteli deri ve tuşlar cidden kaliteliydi bende direksiyonların ön ve arka kapakları ile f1 kulakçıklarını değiştirdim zaten maksat f1 kulakçık ve ön kapak görüntüsüydü..
Bu iki arkadaşın önceki halleri , soldaki eski direksiyonum, sağdaki ise yeni aldığım.
GİRİŞ
GELİŞME
Bunlar hikayenin ana kahramanları direksiyon almama sebep olan arkadaş soldaki, sağdaki eski direksiyonun m5 tipi olan ön ve arka kapağı
F1 KULAKÇIKLAR
Mx tipte kulakçık ince ve uzun, M sport tipte ise kısa ve geniş
ARACA TAKACAĞIMIZ DİREKSİYONUMUZ HAZIR
SON OLARAKTA ESKİ VE YENİ HALLERİ YAN YANA..
Şimdi gelelim arıza günceline, ben normalde araba yatırmayı pek seven biri değilim ama bela beni bulur..
Akümülatör arızası ile karşılaştık iyi hoş her arabaya akü alıyoruz dedik ama bu start-stop'lu bizi üzecek falan derken aynı gün kullanınca geri söndü ben araç kamerası takmıştım Allah var ona bağladım o yüzden falandır dedim..
Arızanın gittiğine güvenerek 2 gün marş basmadım, Cuma günü start'a dokunduğumda kimse yoktu.. ilk bi beyin a..... ile aküyü söktüm dedim söktün ne yapacaksın sazan tak şunu geri yerine, geri yerine taktım bir komşu sağolsun takviye attı akü alacağız diye maslağa yola koyulduk e-5 te o meşhur dinkkk sesi... e sen şimdi naneyi yemedinmi repliği...
Elektrikli devirdaim 55.xxx KM sonra golünü attı ve yolda bıraktı Allahtan teknik oto sanayiye yakındım soğuta soğuta bir şekilde ulaştık ve devirdaim i değiştirdik, usta arkadaş hortumun birine kelepçe atıldığını gördü onuda sıfır aldım nede olsa N20ye su ile alakalı her haltı değiştiriyoruz

))
Arkadaşlar sağolsunlar yaptılar ellerine sağlık ama turbo emiş hortumunu pek gönüllü takamamışlar gazladıkça son devirlerde bi tahrik arızası yanıp sönüyor yine beni buldu bela dedim biri bitip diğeri başlıyor falan söylenirken antifiriz koymak için emişin hava filtre kısmını sökünce turbonun ağzındaki parçanın yerine sadece tutturulduğunu somunun sıkılmadığını fark ettim ya allah bismillah diyip pazar gününü bol yağlı kirli bir şekilde tamamlayıp derdini çözüp aracımızı kenara çektik..
Okuduğunuz için teşekkürler..