User Tag List

Sayfa 3/5 İlkİlk 12345 SonSon
81 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: F10 5.20i n20b16

Oguzhan.Ozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yani bana yetiyor üst devirleri çok iyi n52 motorun litre başına 100bge yakın, gerçi devri 7 bin üstü devir açmak için xhp şanzıman yazılımı lazım,6 ileri de yeterince iyi. g30 530 gibi gidiyor ortalama 130 190 arası, üstünü deneyemedik. altlarda çıkıyor torktan ve şanzımandan
    Keyiflidir kesinlikle, benim 20d bile dp + hybrid turbo ve stg1 yazılımla çok keyifliydi , km sebebiyle bu F10'a çok yüklenemesem de düşük km bir f10 alırsam xhp şanzuman yazılımıdır , 260-270hp lik bir dosyadır acımayıp yüklemek istiyorum bunada yapardım da şuan turbo yaptırmaya bütçe yok
    e36 '93 Coupe 3.0 X, e36 '96 Coupe 3.20i X,
    e46 '99 3.20i X, e46 '01 3.30ci X, e46 '03 3.30ci X E46 '03 3.30Cİ X ,
    e92 Coupe 3.20d '12 X ,
    F10 '14 5.20i Güncel

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    20d iyi evt ama üstlerde kesiliyor biraz
    5327226029 bu arada geldiğinizde yazarsanız bi şekil bakarız )
    e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yine bir ara tatil ve Kayseri maceramızda bakım listesi yapıp ele aldık ;

Ön ve arka Balata takımı
    Şanzıman yağ ve şanzıman yağ filtresi+karteri ( önceki yağı sarı yağ koymuş arkadaşlar sağ olsun - yeşil yağ koyunca şanzıman bayram etti bazı geçişleri kadrana bakmasam anlamak mümkün değil )
    Motor yağı ve filtreleri
    Radyatör üst hortum ( önceki hortum kusurlu çıktı yerli malıydı yenisi de aynı marka çok randıman aldığım söylenemez bir sorun yaratmadı ama tipi şekli şemalı pek hoş değil )
    Su blok flanşı ( N20 ben buradayım ve su sorunlarım var problemliyim diyor )

bakımlarını yaptık, arka tampona dallamanın biri sürtüp kaçmış onu lokal olarak boyattım, f10 5.20i beklediğimden güzel performanslı çıktı Niğde otobanında 250-255km hızları rahat gördü 2-3 kez.
    Görüntü itibariyle değişen bir şey olmadığı için görüntü eklemiyorum.
    e92 Coupe 3.20d '12 X ,
    F10 '14 5.20i Güncel

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir güncel çekelim kısa süre biner satarım derken hem piyasanın durgun olması hem satacağım paraya aynı arabayı geri alamayacak olmam sebebiyle binmeye devam ediyoruz..

İdrive tuşunu orj NBT lerde gelen büyük tip ile değiştirdim orta ışığı geçirecek malzemeyi söktüm ve ışık geçirmesini sağlayarak orj bir görünüm elde ettim.

Montaj aşaması

Son hali

Tabi arızasız gün geçmez durduk yere tahrik yaktı..
    Turbo elektronik wesgate + sensörü değişerek ve mekanik wesgate ayarıyla derdini çözdük

Nar gibi kızarmış turbo seven??

Buda app sökülmüş ön cam filmi çekilmiş son güncel halimiz

Konu Oguzhan.Ozturk tarafından (08-04-2026 Saat 12:47 ) değiştirilmiştir.
    e92 Coupe 3.20d '12 X ,
    F10 '14 5.20i Güncel

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Orj M jantı galiba, görmeyeli çok olmuştu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Orj M jantı galiba, görmeyeli çok olmuştu.
    Evet hocam Lci M sport jantı, içeri dışarı sağa sola dönük 20" jantlı arabalardan hoşlanmıyorum biraz daha orijinal kafasındayım.
    e92 Coupe 3.20d '12 X ,
    F10 '14 5.20i Güncel

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    241 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Oguzhan.Ozturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet hocam Lci M sport jantı, içeri dışarı sağa sola dönük 20" jantlı arabalardan hoşlanmıyorum biraz daha orijinal kafasındayım.
    uzun zaman sonra gördüğüm en güzel f10
    gına geldi başaran dip basık 20" replika jantlı f10lardan
    maşallah

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    M5 tip direksiyonumuzu M tip ile değiştirip daha kaliteli bir iç görünüm elde ediyoruz.

Buda öncesi ve sonrası..

Nasip olur binersek , jom coilover , elektrikli bagaj, yarı hayalet ekran ve vakum kapı eklemeleri yapmayı planlıyorum..
    e92 Coupe 3.20d '12 X ,
    F10 '14 5.20i Güncel

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah razı olsun teşekkür ederim.

Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    uzun zaman sonra gördüğüm en güzel f10
    gına geldi başaran dip basık 20" replika jantlı f10lardan
    maşallah
    Konu Oguzhan.Ozturk tarafından (11-04-2026 Saat 21:25 ) değiştirilmiştir.
    e92 Coupe 3.20d '12 X ,
    F10 '14 5.20i Güncel

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hem bir arıza günceli çekelim hem de bir DIY günceli olsun
    M direksiyon almıştım üst postlarda resimleri mevcut, aldığım direksiyon çin malıydı taktık iyi hoş güzel ama simit ince geldi elime sonra tuşların kalitesi pek bi hoşuma gitmedi, deriye 1-2 kirli elimle dokununca aşırı leke yaptığını fark ettim ve gıcıkladım..

Kendi direksiyonumun airbag'i orj BMW, simit kaliteli deri ve tuşlar cidden kaliteliydi bende direksiyonların ön ve arka kapakları ile f1 kulakçıklarını değiştirdim zaten maksat f1 kulakçık ve ön kapak görüntüsüydü..

Bu iki arkadaşın önceki halleri , soldaki eski direksiyonum, sağdaki ise yeni aldığım.
    GİRİŞ

GELİŞME

Bunlar hikayenin ana kahramanları direksiyon almama sebep olan arkadaş soldaki, sağdaki eski direksiyonun m5 tipi olan ön ve arka kapağı

F1 KULAKÇIKLAR
    Mx tipte kulakçık ince ve uzun, M sport tipte ise kısa ve geniş

ARACA TAKACAĞIMIZ DİREKSİYONUMUZ HAZIR

SON OLARAKTA ESKİ VE YENİ HALLERİ YAN YANA..

Şimdi gelelim arıza günceline, ben normalde araba yatırmayı pek seven biri değilim ama bela beni bulur..

Akümülatör arızası ile karşılaştık iyi hoş her arabaya akü alıyoruz dedik ama bu start-stop'lu bizi üzecek falan derken aynı gün kullanınca geri söndü ben araç kamerası takmıştım Allah var ona bağladım o yüzden falandır dedim..

Arızanın gittiğine güvenerek 2 gün marş basmadım, Cuma günü start'a dokunduğumda kimse yoktu.. ilk bi beyin a..... ile aküyü söktüm dedim söktün ne yapacaksın sazan tak şunu geri yerine, geri yerine taktım bir komşu sağolsun takviye attı akü alacağız diye maslağa yola koyulduk e-5 te o meşhur dinkkk sesi... e sen şimdi naneyi yemedinmi repliği...

Elektrikli devirdaim 55.xxx KM sonra golünü attı ve yolda bıraktı Allahtan teknik oto sanayiye yakındım soğuta soğuta bir şekilde ulaştık ve devirdaim i değiştirdik, usta arkadaş hortumun birine kelepçe atıldığını gördü onuda sıfır aldım nede olsa N20ye su ile alakalı her haltı değiştiriyoruz ))

Arkadaşlar sağolsunlar yaptılar ellerine sağlık ama turbo emiş hortumunu pek gönüllü takamamışlar gazladıkça son devirlerde bi tahrik arızası yanıp sönüyor yine beni buldu bela dedim biri bitip diğeri başlıyor falan söylenirken antifiriz koymak için emişin hava filtre kısmını sökünce turbonun ağzındaki parçanın yerine sadece tutturulduğunu somunun sıkılmadığını fark ettim ya allah bismillah diyip pazar gününü bol yağlı kirli bir şekilde tamamlayıp derdini çözüp aracımızı kenara çektik..

Okuduğunuz için teşekkürler..
    e92 Coupe 3.20d '12 X ,
    F10 '14 5.20i Güncel

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elektrkli devirdaimlerle ilgili olumlu yorumlarda çok, olumsuzlarda.. sıcaklık baya dalgalanıyor galiba, elektronik beyin yönetiyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elektrkli devirdaimlerle ilgili olumlu yorumlarda çok, olumsuzlarda.. sıcaklık baya dalgalanıyor galiba, elektronik beyin yönetiyor
    Olumlu yorum yapamayacağım, sıcaklık söylediğiniz gibi sürekli dalgalanıyor normalde 107-110 derecelerde seyrediyor az gaza dokun 103-104 lere çekiyor, gazlarsan 91'e kadar düşürüyor çok mantıklı göremedim ben BMW bunu bildiği için hararet göstergesi koymamış sanırım yoksa milletin kafa bulanırdı ben bazen gizli menüden takip ediyorum, su tertibatı en kötü arabalardan biri diyebilirim, tek güzelliği hava alması bırakıyorsun kendi kendine hallediyor.
    e92 Coupe 3.20d '12 X ,
    F10 '14 5.20i Güncel

TolgaKaraman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Oguzhan.Ozturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hem bir arıza günceli çekelim hem de bir DIY günceli olsun
    M direksiyon almıştım üst postlarda resimleri mevcut, aldığım direksiyon çin malıydı taktık iyi hoş güzel ama simit ince geldi elime sonra tuşların kalitesi pek bi hoşuma gitmedi, deriye 1-2 kirli elimle dokununca aşırı leke yaptığını fark ettim ve gıcıkladım..

Kendi direksiyonumun airbag'i orj BMW, simit kaliteli deri ve tuşlar cidden kaliteliydi bende direksiyonların ön ve arka kapakları ile f1 kulakçıklarını değiştirdim zaten maksat f1 kulakçık ve ön kapak görüntüsüydü..

Bu iki arkadaşın önceki halleri , soldaki eski direksiyonum, sağdaki ise yeni aldığım.
    GİRİŞ

GELİŞME

Bunlar hikayenin ana kahramanları direksiyon almama sebep olan arkadaş soldaki, sağdaki eski direksiyonun m5 tipi olan ön ve arka kapağı

F1 KULAKÇIKLAR
    Mx tipte kulakçık ince ve uzun, M sport tipte ise kısa ve geniş

ARACA TAKACAĞIMIZ DİREKSİYONUMUZ HAZIR

SON OLARAKTA ESKİ VE YENİ HALLERİ YAN YANA..

Şimdi gelelim arıza günceline, ben normalde araba yatırmayı pek seven biri değilim ama bela beni bulur..

Akümülatör arızası ile karşılaştık iyi hoş her arabaya akü alıyoruz dedik ama bu start-stop'lu bizi üzecek falan derken aynı gün kullanınca geri söndü ben araç kamerası takmıştım Allah var ona bağladım o yüzden falandır dedim..

Arızanın gittiğine güvenerek 2 gün marş basmadım, Cuma günü start'a dokunduğumda kimse yoktu.. ilk bi beyin a..... ile aküyü söktüm dedim söktün ne yapacaksın sazan tak şunu geri yerine, geri yerine taktım bir komşu sağolsun takviye attı akü alacağız diye maslağa yola koyulduk e-5 te o meşhur dinkkk sesi... e sen şimdi naneyi yemedinmi repliği...

Elektrikli devirdaim 55.xxx KM sonra golünü attı ve yolda bıraktı Allahtan teknik oto sanayiye yakındım soğuta soğuta bir şekilde ulaştık ve devirdaim i değiştirdik, usta arkadaş hortumun birine kelepçe atıldığını gördü onuda sıfır aldım nede olsa N20ye su ile alakalı her haltı değiştiriyoruz ))

Arkadaşlar sağolsunlar yaptılar ellerine sağlık ama turbo emiş hortumunu pek gönüllü takamamışlar gazladıkça son devirlerde bi tahrik arızası yanıp sönüyor yine beni buldu bela dedim biri bitip diğeri başlıyor falan söylenirken antifiriz koymak için emişin hava filtre kısmını sökünce turbonun ağzındaki parçanın yerine sadece tutturulduğunu somunun sıkılmadığını fark ettim ya allah bismillah diyip pazar gününü bol yağlı kirli bir şekilde tamamlayıp derdini çözüp aracımızı kenara çektik..

Okuduğunuz için teşekkürler..
    Dayıcım eline kolu sağlık emeğine sağlık. Keyifli sürüşler. Böyle gidersen benide ikna edeceksin 520i'ye öyle gözüküyor Bakalım hayırlısı diyelim.
    Scirocco White Edition - F20 116D M-Sport - E92 320D M-Sport LCİ - E60 535D M-Sport
    E46 330Ci Clubsport - Megane 3 Coupe GT-Line - E39 528i - E39 530d Touring - E39 530d Sedan - E92 320D M-Sport

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yine bayram yine bir bakım hikayesi bitmez bizde şimdiden parçaları sipariş geçtik

Araca en son 180.000'li kilometrelerde toplu bir ağır bakım yapılmış ve buna ilişkin evrak nedeniyle bende aracı satın almıştım,
    Araç bende yaptığı 15.000KM yolculuğunda su sistemi tamamen değişti, ateşleme olarak buji ve bobin değişti + turbo wesgate ve basınç sensörü değişti..

Aracı alırken zincirini yağ kapağından elle kontrolünü sağladığımda zıpkın gibiydi milim oynama yoktu, benim hem yazılım yapmam hem de kickdownlu sert kullanışlarım, gerekse eski sahipleri tarafından yapılan ve bilinin ağır bakımının üzerinden 60.000KM geçmesi ve bu bakımda zincir setinin değiştiğine dair bilgi emare resim vb bulunmaması üzerine yaptığım kontrollerde zincirin ince ince oynamaya başladığını görmemle zinciri değiştirmeliyim şeklinde karar aldım.

Alınanlar ;
    -Eksantirik zincir seti, zincir gergisi, zincir alt ve üst palet seti
    -Ön spor fren diski
    -Külbütör kapak contası
    -Yağ ve hava filtresi

Öncelikle bu arkadaşlar değişecek ve yağ bakımıda yapılacak, sonrasında ise yüksek basınç pompasının kontrolüne gideceğim kendisinin sesi bana pek hoş gelmemeye başladı aslında ne bir kesme ne bir performans eksikliği var ama araca bindiğim süre zarfında sorun yaşamak istemiyorum, işlemlere ilişkin fotoğraflandırmaları yaparsam buraya ayrıca ekleyeceğim ve mekanik ağır bakım serisini bitireceğim..

Modifiyeye geçeceğiz 19" BBS Fİ-R jant takmayı düşünüyorum PS4 lastik ile + alman malı bir coilover seti yahut 3.5 CM spor yay, Krom çerçeveleri ise dıştan pianoblack'e kaplatmayı düşünüyorum ön tarafta ise dışı krom içi çift çizgi piano blakc m5 style böbrek takmayı planlıyorum bakalım hangilerini yapabileceğiz güncellemeler oldukça buraya resim atacağım.
    e92 Coupe 3.20d '12 X ,
    F10 '14 5.20i Güncel

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhaba, aracımızı bakım için açtık, zincir korktuğum kadar uzamamış biraz keyfi bakım oldu orijinal parça değildi ancak alman malıydı paletler ve zincirden anladığım kadarıyla 1 bakım daha görmüş
    Ön balata ve arka balatayı geçen bakımda değişmiştim ancak frenin zayıf olması sebebiyle disk değişelim dedik, eski balatada biraz ötme vardı sağolsun firma geri aldı bende yerine 1tk buji seti aldım yedek duruyor..
    Orijinal logolu balata ve spor diskleri taktık fren muazzam güzel oldu bence..
    Kayseri'ye giderken yağ sıcaklığını sürekli 118-120 lerde görmem üzere kıllandım ve elle yaptığım kontrol ile termostatın açmadığını fark ettim, bize 1 adet mahle termostat ve yine üst radyatör hortumu hayırlandı (termostat açmayınca üst hortuma yükü bindirip şeklini bozuyor)

Araca yağ ve su bakımı yapıldı, NF antifirize verdiğim kaçıncı para ben unuttum

Yüksek basınç pompasında bir sıkıntı olmadığı söylendi, gariptir ama aracın vites geçişleri aşırı düzeldi piskolojik falan değil direk değişti yani o zaman zincir seti değişimine harcanan paraya acımadım..

Eski ve yeni zincirimiz..

Paletleri ile birlikte yeni zincir setimiz

Burada bazı parçalar ile çekelim dedik..

Sanayinin kirlerindek arındık ve fotoğraflandık..

e92 Coupe 3.20d '12 X ,
    F10 '14 5.20i Güncel

TolgaKaraman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardom kesen dolu olsun. Artık uzun uzun binersin ve en kısa zamanda tatlı tatlı dokunuşlar yapmaya başlayalım geciktik bile.. Araba hak ediyor
    Scirocco White Edition - F20 116D M-Sport - E92 320D M-Sport LCİ - E60 535D M-Sport
    E46 330Ci Clubsport - Megane 3 Coupe GT-Line - E39 528i - E39 530d Touring - E39 530d Sedan - E92 320D M-Sport

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TolgaKaraman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardom kesen dolu olsun. Artık uzun uzun binersin ve en kısa zamanda tatlı tatlı dokunuşlar yapmaya başlayalım geciktik bile.. Araba hak ediyor
    Amin kankam cümlemizin, valla Kayseri'de downpipe olsa stage2 + Tcu stage 3 ile geri dönecektim ama nasip değilmiş

Kozmetik modifiyeye başlamak lazım ama hepsi birbirini tetikliyor işte dandik mal almam biliyosun oda hep para para para

İsteyenede satarım ayrı mesele
    e92 Coupe 3.20d '12 X ,
    F10 '14 5.20i Güncel

cnzdmr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    spor delikli disk ne marka aldınız ? Memnun musunuz ?

Siz termostat diyince benimde aklıma geldi, bayadır aracın radyatör açma sesini duymuyorum.

Radyatöründe çalışıp çalışmadığını mekanik bir şekilde kontrol edebilir miyim biliyor musunuz ?
    Araçta bir arıza vs yok ama geçen gün klima çalışmadı, servise gittim yazılımla alakalı olduğu ortaya çıktı hallettiler. Klima motoruna giden elektrik akımında sorun varmış.

Benzer bir şekilde radyatörde de sorun olup olmamasından kıllandım şimdi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cnzdmr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    spor delikli disk ne marka aldınız ? Memnun musunuz ?

Siz termostat diyince benimde aklıma geldi, bayadır aracın radyatör açma sesini duymuyorum.

Radyatöründe çalışıp çalışmadığını mekanik bir şekilde kontrol edebilir miyim biliyor musunuz ?
    Araçta bir arıza vs yok ama geçen gün klima çalışmadı, servise gittim yazılımla alakalı olduğu ortaya çıktı hallettiler. Klima motoruna giden elektrik akımında sorun varmış.

Benzer bir şekilde radyatörde de sorun olup olmamasından kıllandım şimdi.
    Şuan için memnunum toplamda 1.500KM yol yaptım bir problemle karşılaşmadım bunu birazda orijinal balataya bağlıyorum diğer marka balatalar ile bu hissiyatı alamamıştım, diskin markası kraftvoll germany , daha üst kalitede zimmerman markası var tercih edebilirsiniz ancak fiyatı x2
    Radyatörü elle kontrol edersiniz sıcaksa içerisine sistemdeki sıcak su girdiği için ısınacaktır dikkat edin elinizi yakmayın, ama klima radyatörü için işler tabi farklı.
    e92 Coupe 3.20d '12 X ,
    F10 '14 5.20i Güncel

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler