Öncelikle herkese merhabalar,
İş dolayısı ile kullandığım 2021 Ford Tourneo Courier aracımı Trinksat'a piyasaya yakın bir fiyata verip vedalaştıktan sonra hanım ve benim ortak kullanabileceğimiz otomatik araç arayışı içerisine girdim. Dizel sorunlarından sıkıldığımdan dolayı (partikül, kalitesiz yakıt sorunu, enjektör vs.) ve artık fazla kilometre yapmayacağımdan benzinli bir araç istiyordum.
Anneme aldığım Golf 7'nin de nedense tat vermemesinden (kronik sorunlar) o ara bir arkadaşımda bulunan 1.4 TSI Polo BlueGt araca da baktım almaya niyetlendim. Kendisinin 1 gün sonra satmaktan vazgeçmesinden dolayı o planda yattı maalesef ki.
Bir arkadaşımın 2024 Opel Corsa 1.2 aracını övdüğü için aklım bir ara onlarla çelinmedi değil hem yeni olacaktı hem de sanayiyle uğraşmayacaktım. Öylede olacaktı aslında akşam 1-2 araç favoriledim Borusan Next'e gidip ertesi sabah alacaktım. Fakat işim Otomobil Yedek Parça olduğundan zaten sanayiden çıkamadığımızdan ve kaşıntı tutup illa F20'de bakayım dedim ama çoğu ya fiyat tutmuyordu yada haşattı ve n13 korkutuyordu açıkcası.
Corsa baktıktan sonra ilanlara göz gezdirirken 2014 model orijinal M paket 80.000km'de ilk sahibinden silecek değişimlerine kadar Kosifler bakımlı, 16 kışlık jant lastiğine, Kosiflerde depolanan 17 m yazlık jant lastiğine kadar durduğunu duyunca hemen mesaj attım. Yine de Sabah Corsa almak için yola çıkacağımın planını yaparak yattım. Sabah uyandığımda teklif ettiğim fiyata olumlu yanıt aldığımı görünce Corsayı hemen unutup Sakarya'da çok sevdiğim dostum BMW Servisi arkadaşımı aradım durumu anlattım. Bakacağım 1-2 yer olduğunu kaçırmamam gerektiğini direk gidip almamı söyledi. Neyse hızlı bir telefon trafiğinin ardından araca ulaştık.
Kapalı garajda şansıma 3-4 tane aynı renk araçtan bulunuyordu. Her köşeyi döndüğümde işte bu diyordum fakat yanılıyordum. En son köşeye saklanmış bu aracı görünce dıştan görür görmez okeyledim. İçini açarken o sıfır kokusunun suratıma çarpmasıyla Corsa hayalinden tekrardan vazgeçerek direk bir marş yapıp sesini duyup 1-2 tur attıktan sonra noterin yolunu tuttuk. 1-2 talihsiz olay geçti başımızdan aslında almamak için bir işaret miydi bilmiyorum ama yine de vazgeçmeden aracın satışını aldım.
Bu arada araçta 100k tramer mevcut. 75k yeni tarihli, 25k eski tarihli. Sol ön çamurluk, sol ön kapı değişim. Sağ arka kapı, sağ arka çamurluk boyalı. Kapalı otopark dar olduğundan araç sahibinin eşi sürtmelerden dolayı yetkili serviste yaptırmış hal böyle olunca tramer'de biraz uçmuş tabii ki.
Aldıktan sonra direk Sakarya'ya yola koyulup arkadaşımın servisinde yaptıklarımız;
Yağ ve filtre bakımları
Ön krank keçe değişimi
Şanzıman yağı (ZF)
Şanzıman karteri (ZF)
Akü değişimi (ilk aküsüymüş)
Buji değişimi
Silecek değişimi
Bunlardan sonra şimdilik keyifle biniyorum. Herkes n13 motorundan şikayetçi ben fazlasıyla memnunum. Yakıt 90-100 sabit hızda 5.3-5.5lara kadar iniyor. Şehiriçi'de genelde 7.5-8 arası yakıyor.
Yalnız tek bir sorunumuz var geçtiğimiz günlerde kışlık jant lastikten, yazlık jant lastiğe geçtikten sonra lastik basınç uyarısı vermeye başladı. Sensörleri yeniden kodlattım geçmedi. Eski bir arıza sol ön tekerlek sinyalini alamıyor diyordu sol ön lastik sensörünü değiştirdim. Şimdilik lamba yanmıyor. Bu araçlarda normalde RDC anteni varmış fakat benim araçta yok ABS üzerinden ölçüyormuş galiba. Rivayetlere göre ya sol ön rulman manyetiği bozuldu değişmesi gerekiyor dendi veya yabancı forumlardada araç altında bir ABS beyni var onunla alakalı bir şey olabilir deniyor fakat fazla kurcalamayacağım en kötü beyinden arızayı kapatır devam ederim çünkü lastiklerim RFT ve sıfır.
Yapmak istediklerim orijinal lastik ölçüleri önler 225-45-17 arkalar ise 245-40-17 arkalara 1.5cm spacer, eibach yay veya jomblue coil olabilir şimdilik sadece düşünce aşamasındayım.
Neyse fazla kafanızı şişirdim sanırım ben fotoğraflara geçeyim en iyisi
16 kışlıklarla garajdayız
17'lerle son hali;
Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Görüş, öneri ve tavsiyelerinize açığım. Keyifli forumlar dilerim.

Alıntı
Maşallah araç gerçekten güzel. Kazasız belasız..