User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
31 sonuçtan 20 ile 31 arası

Konu: 2012 Range Rover Sport 3.0 SDV6 Premium HSE

ChuckBartowsKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben rangeleri çok severim bu kasayı özellikle severim bu kasadan belki 15 tane sıfırından tutun 400.000 de olanına kadar kullandım yani tecrübeme göre şunu söyleyebilirim biraz şans işi biraz kullanım işi takastan o kadar yıkık dökük 2.7 bir range gelmişti ki anlatamam aracın elektriği bile doğru düzgün çalışmıyordu satılmadı o araç bende 20.000km durdu bir kere sanayiye gitmedik ( gitmedik derken klima yok radyo yok cam arada iptal vs bir sürü sorun var ama motor veya körük gibi büyük bir sorun olmadı ki o araç hiç bakıma da girmedi öyle kötü durumdaydı )

Sıfır aldığımız benzinli olan araç ise 53.000 de sattık bayram ediyorduk kaç kere sorun çıkardı.

Şuan 2015 vogue var 380.000 de yine bir takas sonucu geldi mecburi kaldık 6 aydır bizde toplam maliyet 400.000 TL

Yani demem o ki belli olmaz ama ani kalkış yapılmaz bakımları düzenli yapılırsa binilir güzel araçtır keyif verir iyi hissettirir.

Aracınız çok güzel duruyor keyifle binersiniz inşallah.

S-works - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ChuckBartowsKi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben rangeleri çok severim bu kasayı özellikle severim bu kasadan belki 15 tane sıfırından tutun 400.000 de olanına kadar kullandım yani tecrübeme göre şunu söyleyebilirim biraz şans işi biraz kullanım işi takastan o kadar yıkık dökük 2.7 bir range gelmişti ki anlatamam aracın elektriği bile doğru düzgün çalışmıyordu satılmadı o araç bende 20.000km durdu bir kere sanayiye gitmedik ( gitmedik derken klima yok radyo yok cam arada iptal vs bir sürü sorun var ama motor veya körük gibi büyük bir sorun olmadı ki o araç hiç bakıma da girmedi öyle kötü durumdaydı )

Sıfır aldığımız benzinli olan araç ise 53.000 de sattık bayram ediyorduk kaç kere sorun çıkardı.

Şuan 2015 vogue var 380.000 de yine bir takas sonucu geldi mecburi kaldık 6 aydır bizde toplam maliyet 400.000 TL

Yani demem o ki belli olmaz ama ani kalkış yapılmaz bakımları düzenli yapılırsa binilir güzel araçtır keyif verir iyi hissettirir.

Bu araçların galiba bir problemi de bu. Güncelleri pahalı olduğu için genelde ticarette takas çok yapılıyor. Takasla alanda pek bakmıyor (en azından benim çevremdekiler o şekilde. Araca mal/Ürün güzüyle bakıyor. )
    Special Works Detaylı Araç Bakım Merkezi

https://www.instagram.com/specialworkstr/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ChuckBartowsKi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Teşekkürler iyi dilekleriniz için. Kesinlikle aracın geçmiş kullanım şekli çok önemli. Şanslı isen düzgün bir araba alırsan gerçekten çok keyifli.

Alıntı S-works Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu araçların galiba bir problemi de bu. Güncelleri pahalı olduğu için genelde ticarette takas çok yapılıyor. Takasla alanda pek bakmıyor (en azından benim çevremdekiler o şekilde. Araca mal/Ürün güzüyle bakıyor. )
    Mesela şu an ben bile bunu nasıl satarız diye düşünüyorum. Bir sürü bakım yapıldı, hepsi fatura ve fotoğraflı. Satarken nasıl satarız diye düşünüyorum.

ProShop'a gidiyorum bakıma, her gittiğimde mutlaka araca bakıp güzelmiş temizmiş diyenler oluyor ama satış hep çok zayıf. Şu an benim araba 2.000.000 etmesi lazım ama ben hiç sanmıyorum bu paraya satılacağını. Totalda sıfır kar lastikleri dahil 300.000 masraf ettik. Çok şükür sorunsuz ama gene de satış çok zayıf.

Bu arada eksilerini yazayım;
    1) 2012 model arabada nasıl bi-xenon olmaz? Çok saçma. Xenon far var sadece. Uzunlar halojen.
    2) Sen 5 tane kamera koyuyorsun bu arabaya ve çakma da olsa 360 kamera gibi bir sistem yapıyorsun. Abi kamera sanki VGA kalitesinde O kadar kötü ki. Bir de arka kamera üst spoyler de duruyor ve açısı yamuk. Kameraya göre hizalarsan yamuk parkediyorsun.
    3) Yağ çubuğu yok, yol bilgisayarından bakman lazım. Tamam benim F30da öyle ama 3 tuşa basıyorsun bakıyorsun hemen. Bunda bir sürü menüye girmen çıkman beklemen lazım.
    4) Klima tuşları resmen eriyor. Daha arabayı almadan klima tuşlarını almıştım ve değiştirmiştim. O zaman temu açıktı 1.000TL'ye geldi. Burada 6.000 TL diyorlardı
    Konu Oguzhandeniz tarafından (31-07-2026 Saat 09:19 ) değiştirilmiştir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Haftasonu patlak plaka ampulümüzü LED ile değiştirdik bir de QR kodlu orjinal baskı APP taktık. Orjinal plakaları oto camcıda bükülmeden cam teli ile söktürdüm. Ne olur ne olmaz diye. Bir de Borusan'dan araç geçmişi ile ilgili bilgi almaya gidince baktım Borusan Next plakalık var. Ver dedim bir takım. Daha OEM görüntü oldu.

Pazar günü mobil yıkama yapan bir arkadaşı denedim. Çok güzel yıkadı. Önce jantlara demir tozu sıktı, sonra lastiklere temizleme için bir ilaç sıkıp tek tek fırça ile temizledi. Sonra iç kısımda kapılar ve ön göğüs komple deri kaplı olduğu için seyreltilmiş APC ile fırçaladı ve mikrofiber bez ile sildi. Sonra bütün camlara bi köpük sıkıp içten sildi. Dıştan da baya temizce yıkadı ve 1.000TL aldı Bu işçiliğe çok iyi fiyat.

Bu fotolarda süspansiyon en yüksekte;

Bunlarda otoparktan ve sırasıyla süspansiyonun en düşük, orta ve en yüksek hali;

Bu da bonus;

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Efsane güzel araç. Taş değmesin. Güzel güzel binin.

180K km ye gelmiş böyle bir araca yaptığınız masraf bence süpriz değil vakti gelen bir masraf. Sahipleri yapmayınca size kalmış yapması Bence iyisi olmuş kafanız rahat. Motor şanzıman sağlam olsun daha önemli bence.

YouTube da Waldo's World kanalı var. 3 tane Range listesi var. Diğer videolarıyla bakabilrsiniz. Efsane güzeldir..

İyi günlerde binmeniz dileğiyle.
    "...Bilgisiz kimseler onlara söz söyleyince "Selam" der geçerler."

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aslında aynen bize sadece dört amortisör ve dört disk balata beklenmedik masraf oldu. Eksper de söylemedi. Geri kalan hep ağır bakım. Aslında yapılması gerekenlerdi dolayısıyla ben ekstra masraf olarak görmüyorum. Şu an şükür keyifle biniliyor.

Dediğiniz kanala baktım, Vogue kasalar için bir kaç video var. Gerçekten güzel kanal.

İyi dilekleriniz için teşekkürler.

Yakıt depomuz 85 litre Mazot pompası ve enjektör sağlığı için çeyrek depodayken yakıtı dolduruyorum. Çeyrek depo varken alınca 4.500 TL falan tutuyor en azından 5.000TL pskilojik bandının altında. Bu aradauzun yola çıkınca sadece Shell, Ankara içinde Shell'in kendi işlettiği istasyonlardan alıyoruz. Klima açık ortalama hız 25 km iken pompa verisi tüketim 11 litre

CüneytIşıkkent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Oguzhandeniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aslında aynen bize sadece dört amortisör ve dört disk balata beklenmedik masraf oldu. Eksper de söylemedi. Geri kalan hep ağır bakım. Aslında yapılması gerekenlerdi dolayısıyla ben ekstra masraf olarak görmüyorum. Şu an şükür keyifle biniliyor.

Dediğiniz kanala baktım, Vogue kasalar için bir kaç video var. Gerçekten güzel kanal.

İyi dilekleriniz için teşekkürler.

Yakıt depomuz 85 litre Mazot pompası ve enjektör sağlığı için çeyrek depodayken yakıtı dolduruyorum. Çeyrek depo varken alınca 4.500 TL falan tutuyor en azından 5.000TL pskilojik bandının altında. Bu aradauzun yola çıkınca sadece Shell, Ankara içinde Shell'in kendi işlettiği istasyonlardan alıyoruz. Klima açık ortalama hız 25 km iken pompa verisi tüketim 11 litre
    Körük Amortisör durumu aslında tamamen zaman ve kullanım ile alakalı hepsini değiştirmiş olmanız büyük rahatlık ilerisi için. Şöyle ki Benim Touareg de çok bakımlı ve referanslı olmasına rağmen aldıktan 1,5 sene sonra önce kompresör tam basmamaya başladı 2005 model arabanın içerisinden ilk orijinali çıktı düşünün sene 2025 de onu değiştim sonrasında bir geliyorum sabah işe gitmek için sağ ön hafif iniyor körükte çatlaklar varmış kaçırıyor o değişti bu sefer sol onu değişirken fark ettik sol arka da riskli değişelim kafa rahat olsun dedik ki ben kamp vs.. dağ tepe her yere kullanıyorum

Siz birde 100 Lt yakıt deposu ile düşünün 2.5 Tdi motorda
    Umbrella Corporation

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi ben bu körük işini anlamadım. Tüm şehir içi otobüslerde, ş.arası otobüslerde körük var. Hepsi mi arıza yaşatıyor?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CüneytIşıkkent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Körük Amortisör durumu aslında tamamen zaman ve kullanım ile alakalı hepsini değiştirmiş olmanız büyük rahatlık ilerisi için. Şöyle ki Benim Touareg de çok bakımlı ve referanslı olmasına rağmen aldıktan 1,5 sene sonra önce kompresör tam basmamaya başladı 2005 model arabanın içerisinden ilk orijinali çıktı düşünün sene 2025 de onu değiştim sonrasında bir geliyorum sabah işe gitmek için sağ ön hafif iniyor körükte çatlaklar varmış kaçırıyor o değişti bu sefer sol onu değişirken fark ettik sol arka da riskli değişelim kafa rahat olsun dedik ki ben kamp vs.. dağ tepe her yere kullanıyorum

Siz birde 100 Lt yakıt deposu ile düşünün 2.5 Tdi motorda
    Yakıtta artık km'de 10TL düz hesap olarak görüyorum İyi yapmışsınız patlak körükle gezseniz bu sefer kompresör bozulacak. Biz de körükleri sökünce parça tarihi 2012 çıktı.

Alıntı ardicli2000 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdi ben bu körük işini anlamadım. Tüm şehir içi otobüslerde, ş.arası otobüslerde körük var. Hepsi mi arıza yaşatıyor?
    Bu körük işi şöyle, arabalar artık eskidi. Bizimki 2012 model 14 yaşında. Körük ve amortisörler birlikte. Bunun değişim zamanı çoktan geldi aslında. İnsanlar pahalı diye değiştirmiyor. Körük patlak olduğu için kompresör sürekli çalışıyor. Sürekli çalışan kompresör de doğal olarak bozuluyor. Olay bakımsızlıktan kaynaklı. Dunlop körük yapmış 100.000 TL dört tanesi. Mesela Vogue'larda körük ve amortisör iki ayrı parça. Onlarda maliyet daha düşük. Tabii bir de tamir seçeneği de var ama ben tercih etmedim. Tamire de garanti veriyorlar aslında bi denenebilirdi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Oguzhandeniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yakıtta artık km'de 10TL düz hesap olarak görüyorum İyi yapmışsınız patlak körükle gezseniz bu sefer kompresör bozulacak. Biz de körükleri sökünce parça tarihi 2012 çıktı.

Bu körük işi şöyle, arabalar artık eskidi. Bizimki 2012 model 14 yaşında. Körük ve amortisörler birlikte. Bunun değişim zamanı çoktan geldi aslında. İnsanlar pahalı diye değiştirmiyor. Körük patlak olduğu için kompresör sürekli çalışıyor. Sürekli çalışan kompresör de doğal olarak bozuluyor. Olay bakımsızlıktan kaynaklı. Dunlop körük yapmış 100.000 TL dört tanesi. Mesela Vogue'larda körük ve amortisör iki ayrı parça. Onlarda maliyet daha düşük. Tabii bir de tamir seçeneği de var ama ben tercih etmedim. Tamire de garanti veriyorlar aslında bi denenebilirdi.
    Açıklama için teşekkürler. Mantıklı bir durum.

Bu arada şaka gibi. Waldo bir tane daha Range aldı

.::EmrE::. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir arkadaşım sıfır aldı, 180 bine kadar üç defa motor değişti. O sebeple inanılmaz korkutuyor beni bunlar. Yine de çok güzel tabiki, şanssız isen incir ağacı diker ocağa.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı .::EmrE::. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir arkadaşım sıfır aldı, 180 bine kadar üç defa motor değişti. O sebeple inanılmaz korkutuyor beni bunlar. Yine de çok güzel tabiki, şanssız isen incir ağacı diker ocağa.
    Geçen yakın arkadaşım gördü, ondada 2018 makyajlı 3.0sdv6 var. Ben 40.000 de aldım. 110.000 de sattım. 2 defa tam motor bir defa üst kapak yapınca sattım G450d aldım diyor

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler