Paylaşım için teşekkürler, sizler gibi "bilgi paylaştıkça güzeldir" felsefesini benimseyen kişilerin de aramızda bulunması gurur verici.. Saygılar
Paylaşım için teşekkürler, sizler gibi "bilgi paylaştıkça güzeldir" felsefesini benimseyen kişilerin de aramızda bulunması gurur verici.. Saygılar
Onur
14' f30 316
hey maşallah yıne konusturmussunuz samı abi maşallah herbırıne
Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!
Motorun korumaya almasini engellemek icin Subaru beyinlerinde CEL isigini iptal etme imkanin var, ozel bir map yazip standart beyine su hata kodunu ignore et, ama su konuda problem olursa beni uyar diyebiliyorsun. Bunun disinda vuruntu, knock gibi sebeplerden korumaya aliyorsa, zaten bu iyi birseydir, biliyorsunuz, motoru korur. Bazen mekanik gurultulerden knock sensoru vuruntu olarak algilayip motoru rotara cekip rpm limit koyabiliyor. BMW Ecu'lari bu konuda mudahalesi cok daha zor, onu biliyorum, cunku map'i cekip uzerinde herhangi bir oynama yaptiginiz an "Checksum" kontrolu bozuluyor, degistirdiginiz baytlar icin sadece fabrikanin ve birkac buyuk tuner firmanin bildigi yeni checksum hesaplayip onu da eklemek gerekiyor. Japo arabalarinda checksum olmasa bile calistirabiliyorsunuz,, BMW'ler kontak bile actirmiyor...
selam
arkadaslar cok tesekkurler. insallah ..daha ileriye hep birlikte yeni bilgiler ve tecrubelerle ,kazasiz belasiz,huzurla cumlemize arabalari kullanmak nasip olsun
saygilar
sami
sıze dynodakı hıleyı hemen soylıyım ısmı lazım degıl 2-3 yer daha bunu yapıyorbu dynolar whp vermedıgı ıcın aktarma organlarındakı guc kayıplarını arac devır kesıcıye gırdıkten sonra yavaslayana kadar hesaplıyor ve bu kayıplar dahılınde bellı parametrelerle hesaplayıp cıkan whp gucun uzerıne ekleyerek sıze motor gucunu verıyor yanı decelerasyon sırasında arac ne kadar cabuk yavaslarsa , dıger bır anlamda aracta ne kadar aktarma kaybı olculurse o kadar fazla guc sonuca eklenıp verılıyor burda yapılabılecek en basıt hıle su ; dynoyu aracta cok fazla aktarma kaybı olduguna ınandırmak boylece ekstra hpyı sonuca eklemesını saglamak! Ok parametrelere dokunulamıyor ama ıste yapılan bu
Bunu denemek cok basıt dynoya cıkın bır run yapın ve kesıcıde arabayı bedrıyaja bastıktan sonra frenle yavaslatın
ne ılgınıc dımı araba bırden 50 hp aldı yanı bosuna para verıyorsunuz o kadar parcaya
burası Turkıye arkadaslar hepınıze basarılar
![]()
Ps: Ha ıcınızden adam frene basmadı gordum dıyenler olacaktır arkadan ıtıs ıcın cok basıt bı hıle el frenı kullanmaktır onden cekıs ıcın ıse onlarca hıle bulmak mumkun arkadaslar lutfen bunları acıkladım dıye bana bı ton soru sormayın ısteyen ınanır ısteyen ınanmaz ama aynı gun ıcın de adı lazım degıl 2 dyno arasında stock 106 gti 11 hp fark edıyorsa kı bız bunu sadece gercekten hıle varmı dıye yaptıysak ve sonuc tahmın ettıgımız gıbıyse soyledıklerıme saygı gostermenız yeterlı ınanıp ınanmamak sıze kalmıs![]()
Rakkamlar çok güzel Megane benide şaşırdı açıkçası206nın sonuçta çok iyi tebrik ederim.Yüreğire diyecek laf yok çok başarılı süper gerçekten.
![]()
Wagon 911 / Ibiza Cupra / Polo GTi
istanbul da bir abimizde megane rs var hatta aracına motec beyin taktırmaya cok çalışmıştı da yapılamamıştı
aracında şu anda filitre kiti aynen 3" egsozt sistemi var he bide bov var
kendisi yarışcı hatta bazılarınız tanır Autodromun ortaklarından Burak Tegül
kendisinin söledigi ne yaparsan yap bu arac 249 beygiri gecmiyor demişti ama torku yeteri derecede arrttı demişti bana bilemiyorum belki adananın havasından orda 20 beygir daha alınmıştır![]()
böle bir gün düzenlemeniz gercekten cok güsel başarılı bir org olmuşa benziyor ben diger araclardan anlamadıgım için sadece renaulta yorum yapmayı uygun gördüm
Call for prayer
http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
Instagram hesabımız
miniksracing - humidorturkiye
![]()
Soylediklerin doğru. Millet arabasının her parçasına itina gosterip binlerce dolar harcarken, bazı yerler dynometer tesisatını ve kurulmuna aynı hassasiyeti gostermiyorlar. (Konudaki ölçüm yapılan yeri kastetmiyorum, genel olarak)
Bunlar hassas bilgisayar programları sonucta, girdileri ne kadar dogru ayarlayabilirseniz (nem & hava sensoru, lastik ebat, motor eslestirme, hava fanları, dyno standi, vs.) çıktıları da o kadar gercekçi alırsınız.
Bırak ölçüm sırasında yapılan hileleri, bunların bile ciddi etkileri oluyor. Mesala bu ölçümlerde aktarma kayıplarının çok fazla olduğu gözüme takılmıştı. Hani aslında araba 150 hp ama 40 hp yi motor kendine saklıyor.![]()
En mantıklısı birden fazla yerde ölçüm yaptırmak galiba.
[SIGPIC][/SIGPIC]
bence en güzeli iki arabayı rollingte denemek...
Yanilmiyorsam Mert iyi para harcayip guzel bir dyno getiriyordu DA-Motorsport'a. Su anda ne durumda bilen var mi? 4WD olcebiliyor mu? Bursa'da 4WD bir dyno vardi zamaninda, ama sorun cikti diyorlardi...Bilgisi olan?
vermez ama en azından arabanın durumunu görürsün. yoksa dynoda diğelim 130 ps ölçülmüş bir gti'ı 120 ps ölçülmüş bir gti aynı şanzıman, ağırlık ve aynı lastiklerle geçiyor ise sallayım ben öyle 130 beygire dersin en azından..![]()
![]()
valla bilmiyom yol karar verdi![]()
.. dinolara güvenilmiyor sana katılıyorum. otomobil üreticileri motor gücünü nasıl ölçüyor onlarda mı dino kullanıyo yoksa direk motordan mı ölçüyolar?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)