Harcadığın ve harcayağın emeğe değeceği belli.Gerçekten güzel işler yapmışsın.Allah kaza bela vermesin.
Printable View
Harcadığın ve harcayağın emeğe değeceği belli.Gerçekten güzel işler yapmışsın.Allah kaza bela vermesin.
konuyu cok gec gordum gercekten cok guzel olmus benim corollayla motor kardeşi :) motorunun suanki halinin bir dynosu varmı ve bir soruda rolanti motoru iki farklı tip cıkmıs 4 afe de bu konuda bir bilgin varmı ?
teşekkür ederim elimden geldiğince bişeyler yapmaya çalışıyorum.
aynen valla sorma. Ertesi gece sopayla arabanın içinde bekledim sırf piçin evladı gelsin diye ama yok :o
Teşekkür ederim :) Yardımım dokunabileceği her konuda yardım ederim :)
Teşekkür ederim. Yapmış olmak için yaparak ortaya güzel bişey çıkmayacağı aşikar. teşekkürler tekrar.
Kaan abi çok teşekkür ederim. İnşallah yaz sonuna kadar bitiririm de cam carlıktan kurtuluruz artık. :D
teşekkür ederim :)
bende kafadan duruşunu çok seviyorum valla :)
senle yarın konuşuruz la amma uzun yazmışın :D
teşekkür ederim cümlemize..
teşekkür ederim :) maddiyat elverdiğince yapmaya çalışıyorum. Senin R9 gibi buda bana babadan yadigar o yüzden çok titriyorum üstüne :)
salim teşekkür ederim :) kimseye laf sokmak gibi olmasın ama angel ve şeffaf stop takmak hiçte şıklaştırmıyor bence arabayı. tabi bu benim zevkim. Tekrar teşekkürler, N/A iyidir :icon_tup:
teşekkür ederim :)
kesici yok tabi :) bende 6300 de 96-97 gibi. 7000 dönerkende 10x lerde kesiyodu :D
teşekkür ederim tekrardan.
JDM farlar vardı, faruğa sattım :o Kendisinede söyledim bence kalite olarak 5 para etmez. sadece görüntüsü güzel. o farlar yüzünden önümdeki direği göremedim son anda kırdım. O günden sonra söküp attım.
tarık sağol öncelikle. İşte kansızın biri yapmış ne diyebilirsin ki :o kaputu ve tavanı boyatıcaktım zaten. 13 yaşını doldurdu yavaş yavaş boyasıda yaklaşıyor. Bu durum biraz hafifletti acısını aynen.
Abi gerçekten 5m önümü görmüyordum. + olarak buzlu camlı farlarda asıl odaklayan camın kendisi olduğu için merceksiz arabaya xenon takmış gibi oldu. Ve JDM olunca far ayarı saçma sapandı. Dayanamadım söktüm attım. Belki bunları karartabilirim bir ara :)
gökhancım sağol benim söyliyiceklerimi kelime kelime yazmışsın.
aynen xenon 97 model bir arabaya yakışmıyor bence.
Faruk farlarımı geri ver laa :D Teşekkür ederim kardeşim darısı başına :)
Teşekkür ederim, cümlemize :)
Öncelikle teşekkür ederim :)
Bildiğim kadarıyla sizdeki motor gen2. Eğer enjenktörler runnerların üzerindeyse öyledir.
Gen 2 lerde tek tip rölanti var. Gen 1 de 4afe olarak geçtiği için onun rölanti motoru biraz daha farklıydı.
Gen 2lerdeki rölanti motoru 3 kablolu Stepper Idle Air Control Valve diye geçer Yani rölantiyi kademe kademe arttırır ve kademe kademe azaltır, direk Coolant Temp. üzerinden çalışır. Ms konfigirasyonu için soruyorsanız zaten 2-3-4 kablolu seçenekleri vardır. bizimki 3 kablolu.
Dyno çıktısı maalesef yok. Ama işlemlere başlamadan önce bir kere dynoya çıkıcam. 200000 de bir motor iyi bakılınca ne kaybediyormuş ne kaybetmiyormuş görücez.
Bu arada elimde 4afe için Haynes Manual var. Başka sıkıntınız olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.
Bu arada Batuhan farları daha takmadım ama aklımda başka bişey var eğer kıyabilirsem orjinal farlara bana sadece bu farkarın şefaf camları yaramış olucak önce bi takıyımda ama kesinlikle xenon olmicak bende aynen senin gibi sevmiyorum;)yada farklı bişey daha vardı onun yapılmasını bekliyorum eğer yapan kişi arabayı yakmazsa bende yapıcam :D:D
çok güzel duruyo beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ee :D
yaaaa bordo corolla gördüm ama böylesini görmedim :) maşallah allah kaza bela vermesin ;)
ne zaman mailime baksam sen aklıma geliyorsun :D
açılırken linkte col117 yazıyorda :D
maşallah Batu çok güzel oldu, nazar değmesin ;)
farukçum o farlara yapılacak en iyi şey içine bi xenon mercek. Hadi bi xenonu geçtim sadece mercekte olur. camın üstündeki o desenler bizim farların odaklamasını sağlayan kısım. yani onlar olmayınca hiç bişey olmuyo.
teşekkürler :)
ibrahim başkan bizim bubble gumla collinite nooldu be :D :D
teşekkür ettim abi tekrardan, UQDni gökhanla yolladım bu arada :)
Maşallah, kazasız belassız binin..
Maşallah aracınız çok güzel olmuş. Çok beğendim.
Allah kaza bela vermesin. :)
Maşallah gerçekten..bende çok beğendim sade ve güzel..özellikle jantlarla arabanın renginin uyumu güzel olmuş..
benim arabaya taktıgım tesisat 98model bir corolladan cıkmıstı rolantı motorunun ustune takılacak olan jakta cıkıntı sag tarafta bugun belki 20tane rolanti motoru baktık hepsinin cıkıntısı solda cıldırıcam bu yuzden sordum tırnak terste oldugu için takılmıyorda kablosu dogal olarak rolanti off yuksek geziyorum bu yuzden sormustum acaba benim tesisattamı bir terslik var ? yada benim rolanti motorunada 3 kablo gelior bunların yonlerini degiştirip taksam acaba calısırmı?
sorun şu olabilir, 98 dediğiniz corolla bu yuvarlak farlı versiyondanmı acaba? Eğer öyle ise onlardaki 4afe yide gen3 olarak kabul edebiliriz.
İsterseniz yarın ben rölanti motorunun ayaklarının ve tesisatın şemasını koyiyim, ona göre kontrol edersiniz.
Ters çalıştırmak ne kadar sağlıklı olur bilmem, gerçi içindeki sadece 1 motor akım yönü farketmemesi lazım ama. En iyisi ben yarın şemayı ekliyim ona göre kontrol edin. :)
şemadan kontrol edip doğru şekilde bağladıktan sonra bir sorun çıkıcağını zannetmiyorum. Yanlız siz tesisatın çıktığı arabaın ae111 mi yoksa ae101 mi olduğunu öğrenebilirseniz süper olur.
En kötü ihtimalle Ae101 specialdir, onun nasıl kablolandığınıda arkadaşımın arbaasından bakar söylerim.
edis alıp boşu boşuna 70 80 tl vermene gerek yok saxodaki gibi direk coil yapıp ikinci ateşleme çıkışıyla wasted bobini sürebilirsin boşuboşuna edis le uğraşma distribütörü iptal edebilirsin gerek yok kalsın dersen kullanabilirsin msns modunda hangisini istersen sana kalmış krank tekerini 60-2 tak resolution u daha fazladır daha hassas ateşleme yapar 2000 şahinlerden felan çıkar 1.6ie olanlardan malzemeside sağlam tornalatıp kaynattırırsın senin arabana ona görede sensörün mesnetini ayağını felan yapar kullanırsın
batu 1 motor demişinde öyle olmuyor iştebende motor nasılsaçalışır diye bağladım ama olmadı rolanti motoru on/off tipdeğilse olmaz
mengü abiyekatılıyorum bende ztn wasted yapma taraftarıyım
Tesisatı hurdalıkta ben arabanın ustunden soktum yeşil bir ae101 di arabadan soktugum tesisat daha önce aldıgım beyine uymadı orda farkettikki uku tur 4afe enjektorlu var bu yuzden gidip birde o arabaın beynini aldık cok ii hatırlıyorum beyinin ustundede 4a fe yazıyordu hersey tamam rolantı motoruna gelen jakta oraya akdar cekildi sona baktıkki rolanti motorunun jakı ters dedik herhalde o arabanınkini takmak lazım neyse sonra araba boyaya kaportaya girdi falan baya zaman gecti ustunden şimdi kullanıorum ama rolanti motoru takılı olmadan oda fena yuksek calısıyor bir sekilde çözücem de nasıl :) yardımların içn cok teşekkur ederim :icon_tup:
Maaşallah Çok Tatlı Olmuş