User Tag List

Sayfa 9/27 İlkİlk ... 789101119 ... SonSon
512 sonuçtan 153 ile 171 arası

Konu: AE101 Corolla Total Rebuild with 4AGE Frankenstein

-batu- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bestsi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tesisatı hurdalıkta ben arabanın ustunden soktum yeşil bir ae101 di arabadan soktugum tesisat daha önce aldıgım beyine uymadı orda farkettikki uku tur 4afe enjektorlu var bu yuzden gidip birde o arabaın beynini aldık cok ii hatırlıyorum beyinin ustundede 4a fe yazıyordu hersey tamam rolantı motoruna gelen jakta oraya akdar cekildi sona baktıkki rolanti motorunun jakı ters dedik herhalde o arabanınkini takmak lazım neyse sonra araba boyaya kaportaya girdi falan baya zaman gecti ustunden şimdi kullanıorum ama rolanti motoru takılı olmadan oda fena yuksek calısıyor bir sekilde çözücem de nasıl yardımların içn cok teşekkur ederim
    rica ederim ne demek. Şimdi aklıma geldi, 94-95 modellerle, 96-97 modellerin tesisatı farklı ve rölanti motorlarıda farklı. Sorun sanırım bu, akşama şemaları yüklerim birde yarın 98 corollalı arkadaşım bakıp bana söyliycek eğer onunkide farklı olabilir.

Ona göre ebayden size almanız gerek rölanti motorunu söylerim, hem epey ucuza gelir.
    1-2 gün finallerim var bitsin daha detaylı ilgilenicem. kesinlikle çözülmüycek bir sorun değil.

Alıntı ilkay325i Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maaşallah Çok Tatlı Olmuş
    teşekkür ederim

Aps - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    batucum maşallahı var aracın çok beğendim daha öncede söyledim tam gokart :P
    bu arada aradım seni açmıyorsun telefonunu

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    beni niye aramıyorsun apo , konuşcaklarım var batuya da dönücem aynı şekilde daha sonra senle konuşup

RsErdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eskiden bizdede vardı 98 xei maşallah inş yeni çalşmalarla yuklersın motoru dahada

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı boosted_pug Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    edis alıp boşu boşuna 70 80 tl vermene gerek yok saxodaki gibi direk coil yapıp ikinci ateşleme çıkışıyla wasted bobini sürebilirsin boşuboşuna edis le uğraşma distribütörü iptal edebilirsin gerek yok kalsın dersen kullanabilirsin msns modunda hangisini istersen sana kalmış krank tekerini 60-2 tak resolution u daha fazladır daha hassas ateşleme yapar 2000 şahinlerden felan çıkar 1.6ie olanlardan malzemeside sağlam tornalatıp kaynattırırsın senin arabana ona görede sensörün mesnetini ayağını felan yapar kullanırsın
    mengü abi sağol öncelikle,

dediğin gibi wasted spark yapıcam, ilk aşama olarak bir focustan bobin-soketi ve kablolarını alıcam aynı zamanda şahinin krank tekerini.

sensör olarak hangi sensörü alıyım, Ms ile kolay konfigre olan varmıdır özellikle belki GM falan ?

ateşleme dışında bir sorunum yok ms konusunda soket almam lazım. Ayrıca Ateşleme için ek tesisat çekicem orjinal tesisatını bozmiycam arabanın.

Belki kısmet olursa ITB planım var o zaman staged injection bile yapabilirim.

Alıntı dragstar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    batu 1 motor demişinde öyle olmuyor iştebende motor nasılsaçalışır diye bağladım ama olmadı rolanti motoru on/off tipdeğilse olmaz

mengü abiyekatılıyorum bende ztn wasted yapma taraftarıyım
    aga bizimki on off tip değil, on off tip fast idle oluyo galiba. Bizimkide seninki gidi stepper motor, sanırım o yüzden farkediyo ama sende biz ilk seferde giriş-giriş çıkış-çıkış bağlamıştık sanki

tamam wasted yapıyoruz bu arada

Alıntı cess Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah gerçekten..bende çok beğendim sade ve güzel..özellikle jantlarla arabanın renginin uyumu güzel olmuş..
    teşekkür ederim. Jantları boyatmada çok kararsız kalmıştım ama oldu gibi

Alıntı littlevo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    batucum maşallahı var aracın çok beğendim daha öncede söyledim tam gokart :P
    bu arada aradım seni açmıyorsun telefonunu
    la sedan arabadan gokartmı olurmuş sağol apocum tekrardan yarın görüşürüz

Alıntı lewo_rolla Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    beni niye aramıyorsun apo , konuşcaklarım var batuya da dönücem aynı şekilde daha sonra senle konuşup
    lan ne planlar yapıyosun gene

Alıntı ReDDevil8132 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eskiden bizdede vardı 98 xei maşallah inş yeni çalşmalarla yuklersın motoru dahada
    herkesin bir anısı var ae101lerle ne güzel bizim milletin sevgilisi olmuş zamanında. Nerde dursam, albeayla meganla takas teklif eden amcalar çıkıyo teşekkür ederim ayrıca

Aps - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    olm burç engellememişmiydi siteye girmeni öyle bir duyum aldım

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı littlevo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    olm burç engellememişmiydi siteye girmeni öyle bir duyum aldım
    o kim kanka?

batu yaramaz çocuk söz dinlemez, bu arada planlarımı anlattım işte buluşuyoruz cuma günü

Bestsi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı corolla117 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    rica ederim ne demek. Şimdi aklıma geldi, 94-95 modellerle, 96-97 modellerin tesisatı farklı ve rölanti motorlarıda farklı. Sorun sanırım bu, akşama şemaları yüklerim birde yarın 98 corollalı arkadaşım bakıp bana söyliycek eğer onunkide farklı olabilir.

Ona göre ebayden size almanız gerek rölanti motorunu söylerim, hem epey ucuza gelir.
    1-2 gün finallerim var bitsin daha detaylı ilgilenicem. kesinlikle çözülmüycek bir sorun değil.

teşekkür ederim
    Çok teşekkurler
    [SIGPIC]http://i1106.hizliresim.com/2011/6/24/7826.png[/SIGPIC]

tuner faruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Batu panjurun maliyeti ne kadar tutuyo?çok hoşuma gitti eğer burdaki el yapımıyla aynı maliyette olucaksa direk bende getirteyim

boosted_pug - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kolay gelsin kardeşim orj tesisatını bozma komple ayır bi kenara yarın öbürgün tekrardan takar arabanı satarsın hurdacıdan al bi tesisat göğüs içine giden soketi tutsun yeter diğer soketler zaten ya 2 pinli ya 3 pinli çok rahat bulursun tüpcülerde felan zaten emülatörler war onlar felanda tutuyo staged enjektör yapmana gerek yok 1.6 arabayla 750cc enjektör takıp kısabilirsin alt devirlerini bende 630cc war alt devirlerimde hiç bi sıkıntı yok rover 220 turbolarda 380 cc enjektör çıkar throttle da çok çok rahat işini görür yada ebaydan dolu throttle alabilirsin onun üzerinde enjektör tps felan herşeyi gelir ben o şeklde yaptım yatağın altında yatıyo kuzu kuzu 1000rr throttle bodysi aluminyum flanş felan hallettim

göğüs içine arabasına göre değişmekle birlikde bir iki ışık yağ su hararet göstergeler kontak benzin pompası devir marş uçları gider onlarıda bi ölçü aletiyle bulabilirsin ki şemasıda wardır zaten sende

easyterm die bi program war onunla çoğu sensörü kalibre edebiliyosun 10 derece yok 8 derece farklı göterdikleri oluyo yapacak bişi yok altı üstü sabah erken çalıştırma işine ve rölanti motorunu felan kontrol ediyo ayarlanması çok zor değil gm alırsan kalibre etmesi çok kolay çünki değerleri mevcut ama senin arabandakilerde kullanılabilir

notyet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah kazasız belasız. Sadelik çok güzel olmuş. SON HALİNİ İSE ÇOK BEĞENDİM. TEKRAR MAŞALLAH KARDEŞİM )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bestsi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok teşekkurler
    rölanti valfi almadan sorunu halledebiliriz sanırım.

3 ölçüm lazım.

1 avometreyle rölanti motorunun 1-2 ve 2-3 pinleri arasındaki direnci Ohm cinsinden (motor soğuk)

motor soğuk ve çalışıyoken erkek soketin 1. ve 3. pinlerindeki voltajı

aynı şekilde motor sıcak ve çalışıyoken 1. ve 3. pinlerdeki voltajı söylerseniz soket tipine bakmadan nasıl bağlanması gerektiğini söyleyebilirim.

(motor çalışırkenki denemelerde rölantide olması lazım)

pin numaraları erkek soketin içinde minik minik yazar. eğer okunmiycak haldeysede siz numaralandırabilirsiniz. yanlız numaraları karıştırmayalım sonra

Bu arada OBD portunuz duruyormu?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı notyet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah kazasız belasız. Sadelik çok güzel olmuş. SON HALİNİ İSE ÇOK BEĞENDİM. TEKRAR MAŞALLAH KARDEŞİM )
    Teşekkür ederim

Alıntı tuner faruk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Batu panjurun maliyeti ne kadar tutuyo?çok hoşuma gitti eğer burdaki el yapımıyla aynı maliyette olucaksa direk bende getirteyim
    çok tutar japonyaya uçak bileti lazım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı boosted_pug Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kolay gelsin kardeşim orj tesisatını bozma komple ayır bi kenara yarın öbürgün tekrardan takar arabanı satarsın hurdacıdan al bi tesisat göğüs içine giden soketi tutsun yeter diğer soketler zaten ya 2 pinli ya 3 pinli çok rahat bulursun tüpcülerde felan zaten emülatörler war onlar felanda tutuyo staged enjektör yapmana gerek yok 1.6 arabayla 750cc enjektör takıp kısabilirsin alt devirlerini bende 630cc war alt devirlerimde hiç bi sıkıntı yok rover 220 turbolarda 380 cc enjektör çıkar throttle da çok çok rahat işini görür yada ebaydan dolu throttle alabilirsin onun üzerinde enjektör tps felan herşeyi gelir ben o şeklde yaptım yatağın altında yatıyo kuzu kuzu 1000rr throttle bodysi aluminyum flanş felan hallettim

göğüs içine arabasına göre değişmekle birlikde bir iki ışık yağ su hararet göstergeler kontak benzin pompası devir marş uçları gider onlarıda bi ölçü aletiyle bulabilirsin ki şemasıda wardır zaten sende

easyterm die bi program war onunla çoğu sensörü kalibre edebiliyosun 10 derece yok 8 derece farklı göterdikleri oluyo yapacak bişi yok altı üstü sabah erken çalıştırma işine ve rölanti motorunu felan kontrol ediyo ayarlanması çok zor değil gm alırsan kalibre etmesi çok kolay çünki değerleri mevcut ama senin arabandakilerde kullanılabilir

Mengü abi çok teşekkür ederim ilgin için öncelikle;

Elimde fazla ECU var, Soketini kullanıp Plug n Play yapıcam. CPS ve Bobin içi ayrı kablo çekicem. Yinede tesisata hiç dokunmamış olucam.

Eğer throttle body kullanırsam, ki yüksek ihtimal kullanıcam. O zaman dediğin gibi çıkma bi tesisat alıp onu bozarım.

ebayden komple body getirticem biraz durumumu düzeltiyim.

Ateşleme için dediğin gibi ;
    Şahin Tekeri,
    focus bobin soketi
    Focus için MSD
    Birde GM sensör alıcam.

onun ilk işim bunları alıp harnessımı bitirmek olucak. Sonra marşa basıcam MS ile inş.

Sensörlerimin tümü denso, değerleri var ama en kötü easyterm ü kullanırım. Şemalarım falan var. Tek eksiğim göstergede hız ve hararet çalışmayabilir. Zaten MaxiGauge almayı düşünüyorum iyi olur

Tekrar sağol bu arada, takıldığım yerde danışıcam sana tekrar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güzelmiş maşallah

TechTurkey FaBeRgE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı corolla117 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ibrahim başkan bizim bubble gumla collinite nooldu be

teşekkür ettim abi tekrardan, UQDni gökhanla yolladım bu arada
    tmmdır teşekkür ederim, 915ler biliyosun bende değil o yüzden direk ilgilenemiyorum, kusura bakma. Orhan ile görüşüp sana akşam haber veririm

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı FaBeRgE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tmmdır teşekkür ederim, 915ler biliyosun bende değil o yüzden direk ilgilenemiyorum, kusura bakma. Orhan ile görüşüp sana akşam haber veririm
    abi seninde kafanı yedim gibi oldu biraz k.bakma valla. Acelesi yok zaten çizik arabaya cila atmanında gereği yok..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Güncel

Eveet güzel bir güncel çekmenin vakti geldi...

port polishti oydu şuydu buydu sürekli kafa yoruyordum.

ancak atmosferikte maalesef egzantirik olmadan istediğim güçler biraz hayal kalıcaktı.

4afe için üretilmiş tek egzantirik markası hüner kamşafts olduğundan.

Kızımın bize 15 senedir harika hizmet eden kalbine bir iyilik yapma vakti geldi..

Ahmet abi sağolsun 1 haftadır bana uyku uyutmayan 4A-GE kapağıma bugün itibariyle kavuşmuş bulunuyorum..

Sonunda bir hayalim gerçek oldu.

işte fotoğrafları

Bu fotoğraflar yüzünden 1 hafta uyku uyuyamadım. Benim olacaktı o kapak

[URL=http://img696.imageshack.us/i/snv34574800x600.jpg/]

bunlarda bugünden

Kapak konusunda bilgi alışverişinden hiç çekinmeyen VTS_power Ahmet abiye, benimle kapağı almaya taa ankaralara gelen bütün gün kahrımı çeken dragster Kemal'e, kapak konusunda desteğini eksik etmeyen gökhan,levent,ufuk,faruk,apo Hepinize çok teşekkür ederim

Mezuniyet konuşmasını bırakıp stage 1 imin listesine geçiyorum

4age kapak

tahmini 10.7 lerde sıkıştırma olucak combustion chamber hacminin farkından dolayı

stock bottom end ile 7400 rpm dönücem.

Ateşleme Wasted Spark olucak.

MS Standalone Beyin
    MSD ateşleme Bobini
    Megan Racing 4age Ayarlı kasnaklar
    4age Krank Kasnağı
    HKS 4age Triger Kayışı.
    OEM Conta Seti
    OEM sübap lastikleri
    OEM yağ pompası
    OEM Devirdaim
    OEM Triger gergi bilyası
    Blacktop orjinal ITBleri + velocity stack
    Blacktop FWD orjinal headers.
    4age nin orjinal enjektörleri ve Benzin rayı
    ayarlı regülatör

Stage 1 ile 150 HP lerde bir güç bekliyorum.

Stage 2=

Yüksek sıkıştırmalı Wisecolar, 20mm pin size. Oil squirterlı
    Pauter Kollar.
    ACL Race yataklar
    ARP saplamalar
    Toda 292 derece egz.
    Toda Valvetrain set. (süpaplar, gaydlar, yaylar, şapkalar vs.)
    4age OEM 8 bolt krank
    Fidanza Volan
    Exedy Clutch
    C56 Oem 3. ve 4. dişli
    OEM LSD.
    ITB üstündeki portlardan Meth&Water injection.

Stage 2 sonu artık motorla işim bitmiş olur.

190+ Hpler bekliyorum.

Bu sonbaharda inş stage 1i bitirmiş olucam.

berkred - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maşallah.allah sorunsuz bi şekilde bitirmek nasip etsin.kolay gelsin
    34 BAK 117 - cıvıc vti

34 BB119 uno s -- 34 RED 87 cıvıc vti -- 34 UL 5510 corsa 1.7 dti -- 34 ZJ 7086 focus 1.6 tdci -- 34 FP 6830 corsa 1.7 dti --
    34 HK 4550 - cıvıc vtec2

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)