oyun ne oynucaz peki ?
ben simülasyon değilde daha çok arcade cıyım nfs grid tarzı ? Nfs nin en son oyunu ne mesela ? Grid halen yaşıyor mu![]()
oyun ne oynucaz peki ?
ben simülasyon değilde daha çok arcade cıyım nfs grid tarzı ? Nfs nin en son oyunu ne mesela ? Grid halen yaşıyor mu![]()
Arkadaşlar yeni pc aldım klavye fare hallettim ama kulaklık seçemedim, 7.1 kulaklık önerisi olan var mı, çok profesyonel bir şey aramıyorum
mal da yalan mülk de yalan gel biraz da sen oyalan.
otomotiv mühendisi
Yaz aylarinin en buyuk sorunu kulaklik terletmesi.bu yuzden kulak ici telefon kulakligin varsa simdilik idare etmeye calis derim .begenirsen kulakici devam edersin.3 senedir kulakustu kullaniyodum son 5 aydir samsung type c girisli kulaklik kullaniyorum
Arkadaşlar aşşağıdaki linkteki stand ı kullanan yada kullanan tanıdığı olan var mı ? sağlam mı? direksiyonu zorlayınca sallanır mı ? nasıldır ? bilen varsa yardımcı olabilir mi ?
Gamestandpro Oyuncu Standı
link patlar diye ekran fotosu
![]()
Uzun zaman sonra buraları bir hortlatayım dedim.
Ufaklığın yaşı 11 oldu. Bende arada zaman geçirmek için ufak bir sim yapma niyetindeyim. Pc - monitör tarafı tamam ama gel geleli en önemli kısımdayız.
Direksiyon seti konusunda kafalar karıştı.
T300 - T500 - Moza R3 bütçeyi abartmadan giriş seviyesi ne ile başlamak mantıklı olacaktır?
Tabi en kısa zamanda sigma profil + koltukla olayı bir sonraki adıma taşırız ama başlangıcı mantıklı yapma derdindeyim.
Tecrübesi olan arkadaşlar bir el atarsa harika olur..
senin gibi bir adama sigma profil yakıştıramadım. yokmu rollcage li bi ralli arabasında kokpit yapman
Ben de çocuk biraz daha büyüse de eve bi simülasyon sistem kursam diye bekliyorum. Bir ara Logitech direksiyon vardı ama evde yer kaplayınca sattım gitti. Moza R3 güzel duruyormuş burada.
Hocam merhaba, öncelikle çocuğunuza böyle bir zemin hazırlamaya çalışmanızdan dolayı sizleri tebrik ederim, umarım kendisini ileride çok iyi yerlerde görürüz.
Ben de 2 yılı aşkın süredir kendi yaptığım sim kokpitimde GT7 ile kendimi geliştirmeye çalışmaktayım. G923 direksiyon seti ve ps5 kullanıyorum. Genel sıralamada %1,5-%2 gibi derecelerdeyim son zamanlarda.
Sizlerin sorusuna gelecek olursak eğer bütçeyi abartmaktan kastınız nedir bilmiyorum ancak başlangıç olarak size uygundan pahalıya doğru sıralayacağım.
- Logitech G29 veya G920/G923. Bu iki direksiyon da baz olarak dişli servo motorlar ile çalışır ve çalışırken biraz tıkırtı yapar. G920/G923 G29ile aynı olmasına karşın trueforce özelliğinden dolayı daha pahalıdır, bence 11 yaşındaki kardeşimiz için G29 fazlasıyla yetecektir. Pedallarındaki feedback'ler Thrustmaster pedallarına göre daha iyidir.
- Thrustmaster T300. Logitech üünlerinin aksine kayışlı servo motorlarla çalışır ve çalışırken görece daha sessizdir. G29 ile arasındaki yaklaşık 10/12 (fiyat farklılık gösterecektir) bin liralık fark bence gereksiz. Pedalları Logitech'e nazaran biraz daha hissiz ve zayıf kalır.
- Moza R5. Bu da çok daha farklı olarak drect drive teknoloji ile çalışır ve direksiyon tepkileri çok daha lineer ve gerçekçidir. R3 tork gücü bakımından bir kaç sene sonra çok düşük kalacağında R5 ya da R9 tavsiye ederim. Logi G29 ile arasındaki fiyat farkına direct drive olmasından dolayı değeceğini düşünmekteyim.
Konuyu toparlayacak olursam sistemi kurayım uzun yıllar kullansın derseniz Moza R5 tavsişye ederim.
Şahsi fikrim olarak da yaşı küçük olan kardeşimiz G29 ile direksiyon tepkilerine alışsın, frenajı ve gaz açmayı öğrensin, yarış çizgisi öğrensin, pistlere alışsın, sonrasında bir drect drive geçişi yapsın derim. Hem bütçe olarak çok daha ekonomik olacaktır, hem de ileride sistemini güncelleyeceği zaman kendisi araştırığ kendine uygun bundle seçimi yapacaktır.
Bu arada sistem olarak pc mi konsol mu düşünüyorsunuz? Bu seçim için tercih edeceğiniz simulasyon da çok çok önemli olacaktır. o konuda da tavsiye de bulanabilirim.
Çok yakın zamanda R3 aldım. G920 den sonra çağ atlamış gibi hissettirdi gerçekten. R5 yenide ilk etapta R3 te düşünülebilir. Feedback için torku beni baya tatmıin etti. Tabi 11 yaşındaki ufaklık için aldık sözde ve onun için uzun bir süre yetecek gibime geliyor.
Ocakta R9 v2 aldım. Ama sadece gövde. Hala direksiyon ve pedal alamadım.Çok lanet birşeye bulaştım sanırım.
Herşey gereksiz pahalı geliyor artık baa.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Simagic in yeni serisi de güzel bir seçenek
Alpha EVO Wheelbases - SIMAGIC Official Website
![]()
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)