iyi günler herkese.inşallah bu yaz oto yıkama açmayı planlıyorum.sizce bi markanın bayiliğinimi almak mantık yada kendi kendimemi bişeyler yapmaya çalışayım?birde oto yıkama için güzel isim önerilerinde bulunursanız sevinirim :)))
Printable View
iyi günler herkese.inşallah bu yaz oto yıkama açmayı planlıyorum.sizce bi markanın bayiliğinimi almak mantık yada kendi kendimemi bişeyler yapmaya çalışayım?birde oto yıkama için güzel isim önerilerinde bulunursanız sevinirim :)))
Bence, iyi bilinen bir markanın bayiliğini almak en mantıklısı, öteki türlü derdini anlatmak, güven hissini verebilmek için epey ter dökersin diye düşünüyorum.
Zira ben aracımı yıkatacaksam adı sanı belli olmayan bilinmedik bir yerde yıkatmam.
markan ne olursa olsun düzgün iş yap..adı marka olan bi yere gidiyorum haftada 2 3 kere sadece kendi arabamı yıkatıyorum birde şirket arabaları var...arabayı yıkatıpta tek seferde güzel olmuş diyemedim daha..hep 2. sefer bir iş yaptırıyorum ya kurutmayı beceremiyolar ya içini süpürmüyolar...iç temizlik için 100 tl verdim yıkadık temizledik diye getirdiler koltuklarda hala leke vardı..verdim 2. seferde yapmışlar. sen sen ol işi düzgün yap marka hiç dert değil..zaten uşak'ta açacaksın galiba istanbul kadar piyasası olan bi yer değil iş yapabilirsin çevrende başka yıkamacı olmazsa..
sonax gibi yerlerin bayiliğini düşünüyorsan astarı yüzünü geçiyor tabelan şeklin dükkanın düzgün olsun uşakda yeter bence ayrıca o tür yerlerde kaliteli yer pahalıdır mantığıyla müşteri kaybıda yaşayabilirsiniz.
işte bende bu yüzden sorma gereği duydum.evet inş uşakta açmayı planlıyorum.uşak büyük bi markayı kaldırırmı onuda bilmiyorum onun için sizlerle fikir alışverişi yapmayı uygun buldum.bide şey var ben hiç bi zman çevreme endeksli iş yapmam.onları yok sayarım.he gelirlerse benm için iyi olur çünkü ne kadar çevrende olsa adam işine gelen yere yaptırıyo işini haksızmıyım ?
tmm güzelde benm açacağım yer küçük bir yer olduğu için kaldırmaz diye düşünüyorum.onun için kendim bir marka olacağım. :) peki bana güzel isim önerebilirmisni yıkama için? akılda kalıcı karizmatik bir isim ingilizcede olabilir :))
değişik güzelll başka ???? :)))
Yenilerde duyduğumuz ataş markası var mesela onu bi incele onu ürünlerini kullanabilirsin fiyat performans olarak memnundu kullananlar. Ataşın yıkama olarak işyerleri varmı onu bilmiyorum ama :)
mesela insanın aklında kalıcak bişey olması lazım :))
güzel bi isim meguiars fln ürünlerini kulanıp ilk gelen müşterilere yıkadıktan sonra cila fln atarsın bubizden hesabı özen gösterip yaparsan sonucta müşteri kazınrsın fiyattada uçmazsın olur biter
kendı ısmın ve dukkkanında iş yapar bence yerin güzelse ve ısını duzgun yaptıktan sonra musterı ceker yani tabelan ve dukkan ısmı vs bunlar etkılı yani dukkanın seklı bıcımı falan.ufak tefek kampanyalarla musteri cekersın yani
Yıkama için marka imajı çok önemli tabiki dekorasyonu dizaynı hizmet çıtası olsun.. Ama isimsiz custom bir dükkan gitmez mi, yeri iyi olduktan sonra hertürlü gider.Ama büyük oynanmaz o başka.
Denk geldı sorım bılen arkadaslar vardr umarım yıkama acmak ıcın ruhsat olayı nasıl oluo acaba??
teşekkürler.başka önerisi olan yok mu?
Müşteri ne ister önce titiz olacaksınız elbislerin yıkama elbiseleriniz temiz olacak,yıkama makinası kaliteli ve aynı zamanda sıcak su ile yıkama özelligine sahip olmalı ekstrasını mutlaka görürsünüz,gelen müşteri kim olursa olsun ilgilenmelisin herkeze ayrı değil herkeze aynı muamele hepsine kaliteli davranmalısın,bu konuda mutlaka bir yıkamacı yanında egitim almalısınız,aracın yıkandıgı yerle kurulandıgı yer ayrı olmalı kısa geçecegim bilginiz olsun,hızlı ama sallama iş yapmamalısın kesinlikle gelen müşteriye mutlaka temiz bardakla ikram edecegin birşeyler olmalı çay meyve suyu vs vs bir çayın ve kahvenin kırk yıl hatırı var çay iyi olmalı ;) müşteri beklerken ıslanmamalı sıkılmamalı seni izlerken keyif almalı,ekstra olarak dükkanında birşeyler yapmalısın misal atıyorum lastik havalarını kontrol etmelisin suyuna bakmalısın yagına bakmalısın ,tabi her aracın değil o kendini belli eder zaten ;) anteni yıkarken mutlaka elinle yıka dikiz aynasının mutlaka üstünü sil torpido ve yan cepleri mutlak suretle boşalt bagaj ne akdar dolu olursa olsun müşteriye sor ve temizle ilacını iyi seç jantlarında kullanacagın ve köpüğünü iyi seçmelisin yoksa çok zararını görürsün,arabanın içini ve camalrını kesinlikle dışarıda bulutu yada güneşi gören bir yerde sil,cam bezini ve torpido bezini her seferinde sabunla yıka hacı şakir öneririm,farları ve stopları mümkünce ufak ugraşla çizik giderici bir cila ile sil camlara mutlaka camsil tarzında birşeyler kullan,jantlara ilaç sıktıkdan sonra fırça ile jant aralarını temizle,eger araba basık değilse lastiklerin iç kısmını yani davlumbazların içini çok temiz olmasına gerek yok çokda pis olmasın sünger ile köpürterek temizle CAN alır ;)
Aklıma gelen bunlar bunları yaptıgın sürece müşterin hergün artar,bu muameleden anlayan gelir anlamayan ile ugraşmana gerek yok ama geldiklerinde yine aynı şekilde devam et,suyun mutlaka musluk suyu olsun aksi halde başın çok agrır kireç konusunda gelirse aklıma yazarım okudysan sağol ;)
Bu arada arabayı yıkayan kimse o elbiselerle içine sakın girmesin içini ayrı bir ekip temizlesin dışını ayrı ;)
Ban maslak sanayi sitesinde mümkün mertebe böyle çalıştım herkez memnundu memnun olmayanlarda sağolsun rakamdan dolayı ara ara geliyorlardı misal patronun arabasını bana yıkatırdı şirket aracını başka bir yıkamacıya :icon_tup:
Ayırıca ismin çok büyük bir öenmi yok köylü ahmet abide yazsan fark etmiyor yapılan işçilige gelir millet ismine değil,isme bir kere işçilige sürekli gelir :)
teşekkür ederim bu geniş bilgi için :)
bi ara bende çok düşünüyordum :)
AutoBath olabilir isim:)