arkadaşlar bilgili avukat ya da emlakçı arkadaşların yardımına ihtiyacım var... Konu kısaca şöyle:
geçen sene yeni bir eve taşındık, ***** evlilik vs, yeni ev yeni ortam diye... hatırı sayılır bir kiraya, hem de 1 senelik peşinat 2 kiralık teminat ile, soyumuzu sopumuzu da araştırdılar, neymiş sitede hep bilinen işadamları oturuyormuş, eşimin babasını bile aradılar, böyle bir kızınız var mı diye :) her neyse, 'sınav'dan geçtik evi kiraladık, evin sadece perdeleri 20bin lira tuttu, tavanlar çok yüksek bazı odalarda çift pencere var, eşyaları battal boy aldık ki küçük görünmesin diye, anlayacağınız bütün amacımız burada oturmaya devam etmek, bir süre sonra da satın almaktı... hikaye kiraladıktan 1 ay sonra başladı, evime bir tebliğ geldi, adamın biri benden 1 senelik kira istiyordu, avukatımı aradım, bana bir form gönderdi onunla gittim ifade verdim... ev sahibinin ciddi borçları varmış, alacaklılardan biri kira gelirine tedbir koydurmuş, ben de senelik peşin verdiğim için mahkemeyi inandırmak zorunda kaldım... 1 sene zarfında eve 3-4 kere hacze geldiler, 5-6 kere bankadan exper geldi, ne tadımız ne tuzumuz kaldı... kontratımız bitmeye yakın ev sahibini aradım, bana ister satın alın ister kiraya devam edin evin hiç bir sıkıntısı kalmadı dedi, ben kontratı uzatmak için defalarca aradım ama bana dönmedi, ocak ayında biri beni aradı, evinizle ilgili görüşmemiz lazım dedi... evinize gelsem olur mu? dedi ben de buyur gel dedim, neyse geldi konuştuk, ev el değiştirmiş, adam borçlarına karşılık evi İstanbul'dan bir firmaya vermiş... dedim teklifiniz nedir? evi ya 1.200.000 TL ye satın alın ya da çıkın dedi... be de çıkamam kışın ayrıca kontratım otomatikman 1 sene uzadı dedim... adam bana çıkardı tapuyu gösterdi, ev nerdeyse 1,5 sene önce devir olmuş!!!
bilindik bir emlak zincirinin bayisiyle yaptığımız kontrat! yaklaşık 40bin TL nakit verdiğim kira, yaklaşık 4bin TL emlak komisyonu, 2 bin USD depozito gibi kontratı ben aslen evin sahibi olmayan biriyle yapmışım, emlakçı da buna alet olmuş!!!
sormak istediğim şudur, kışın ortasında evden çıkıyorum bunun siniriyle emlakçıya dava açmak istiyorum, yeni evin hiç bir perdesi uymuyor, eşyaların bir kısmı değişiyor tekrar taşınma masrafları vs vs... canım çok sıkkın, aramızda bunun hukukunu iyi bilen ya da emlakçı olan arkadaşlara soruyorum, dava açsam bu emlakçının lisansını iptal ettirebilir miyim? zararımı tazmin edebilir miyim?