Arkadaşlar sanırım artık 2 sininde yenisi alınabiliyor. Alan varmı öncelikle? Nüfus cüzdanı Nüfus müdürlüğünden, sürücü belgesi ise nereden alınabiliyor?
Yurt dışı artık araç kiralama için eski ehliyetleri kabul etmiyormuş diye duydum doğrumudur?
Printable View
Arkadaşlar sanırım artık 2 sininde yenisi alınabiliyor. Alan varmı öncelikle? Nüfus cüzdanı Nüfus müdürlüğünden, sürücü belgesi ise nereden alınabiliyor?
Yurt dışı artık araç kiralama için eski ehliyetleri kabul etmiyormuş diye duydum doğrumudur?
Nüfus cüzdanı bir ilde başlatılmıştı şimdilik diye biliyorum abi.Tüm ülke geneli başlatıldı mı? Ehliyeti emniyetten randevu ile alabiliyorsunuz.
sürücü belgesi için
öncelikle sağlık raporu alıyorsun
2 biometrik foto
nufuz cuzdanı aslı ve fotokopisi
13tl ve 2 tl lik 2 ödeme bankalara, onlar biliyor, garantiden denedim almıyorlardı ama akbank aldı.
https://surucurandevu.egm.gov.tr/
burdan da randevu alıp işlemi yaptrııyorsun
15gün sonra yenisini eve yolluyorlar o süre içinde belge düzneliyorlar
Yeni ehliyetler yanlış bilmiyorsam 5 yıl süreli,o yüzden ne kadar geç alırsak o kadar iyi diye düşünüyorum..
Sürücü belgesini ben aldim
Cuma randevu gidip evraklari verdim sali günü elime ulaştı.
Kimlikler sadece pilot bir ilde dağıtılıyor ülke geneline yayilmadi henüz diye biliyorum
kimlik için kırıkkale pilot il seçildi... ehliyet de E haricindekiler 10 yıl ağır vasıtalar 5 yıl. o nedenle E ehliyeti olan şimdi alsa 5 yıl sonra tekrar değiştirecek bari 5 yıl bekleyip değiştmesi daha mantıklı bana göre
saygılar
Ben artık bu tip şeyleri en sona bırakıyorum. Ehliyet için 5 sene hak var, 5 sene sonra halen birşeyleri değiştirmedilerse gider değiştiririm. Pasaportlardaki çiplerde yanlış birşey mi olmuş ne, yeniden alınması gerekiyormuş diye bir duyum aldım. Al işte pasaportlar çöp oldu. Nüfus Cüzdanı ise şimdilik Kırıkkale'de dağıtılıyor.
Gidip daha yeni başlamış bir sistemin kobayı olamayacağım. Nasıl olsa alışkanlık haline getirdiler; ödeyeni ve bu tip uygulamalarda ilk yapanı cezalandırıyorlar, sonra af çıkıyor ay pardon diyorlar; o yüzden almayın en sona bırakın. Bu seferde yığılma oldu diyerek bir 5 sene de öyle uzatırlar.
Zaten nereye gideceğimiz de belli değil, sonumuz belli değil, ehliyet ve nufüs cüzdanı yenilemek benim için artık hiç önem arz etmiyor.
İşte yurt dışı eski ehliyetleri kabul etmiyor son 2 aydır denilince bende telaş yaptım. Dışarı gidip gelirken sorun olmasın araç kiralamada.
Şimdi karakoldan geldim ehliyet için. *** suratlı çalışanları saymassak 10 dk lık işiniz var 2 resim değil 4 tane cektirin cunki biri saglık raporuna yapıstırılıyo 2 tane sizden eksta istiyo, birde saglık raporunuzda misal b sınıfı arac kullanabilir yazmasın aile hekimlerinin veya doktorların bunu belirtme yetkisi yokmuş biraz sıkıntı cıktı yeni bi emirmiş. resimler 50-60 olucak ben biyometrik cektirdigim halde kabul etmedi yeni cektirdi kimlik fotokopisini unutmayın... Allah kolaylık versin 9 da randevum vardı 11 de bitti 10 dk lık iş onu yaptır buun yaptır derken araya insanları alıp sizi arkaya atıyolar...
Arkadaşım cüzdanı kaybedince yenisi cıkarttı haliyle yenisi geldi ehliyetin kredi kartı gibi. bir acaip üstünde neyin noldugnu anlaması hemen olmuyor arka yüzde hangi sınıfa ait ehliyetin varsa onun geçerlilik tarihi yazıyor.
Genelimizde olan B sınıfı için konusuyorm 5 değil 10 sene geçerliliğü o yüzden kaybetmek dışında en son zamana kadar beklemeyi düşünoyurum :)
Ekleme yapiyim motor ehliyetinizde varsa 135-160 tl arası halk bankasına harç yatırmanız gerekiyo o dekontuda istiyolar...
Motosiklet ehliyetine hak kazandım ama daha gidip almadım b sınıfı ehliyetimide yenisiyle değiştirmem gerekiyor
Ben nasıl bi yol izlicem en önemlisi 15 lira verince a ve b yazan yeni ehliyet alabiliyor muyum
Yoksa a sınıfı motor içinde illa 150-200 daha gircek mi ?
Ehliyet için acele etmemek de fayda var eski ehliyetler gibi tam bilgileri yeni ehliyet de mevcut deyil sanırım, bir çok otel v.s yer kimlk olarak kabul etmiyor güncellme gelebilir.
Nüfus cüzdanımı geçen hafta yeniledim. Görevliye yeni kimliklerin ne zaman dağıtılacağını sordum, Kırıkkale ya da Kırklareli pilot seçilmiş orada başlanmış. Diğer yerlere için henüz belli değilmiş.
8 TL yenileme ücreti, 2 adet vesikalık resim isteniyor.
Ogs yi de kaldıracaklar diye peder iptal edip hgs taktı,hala kaldırmadılar dandik hgs ile cebelleşiyorz.
yurtdisina gidip gelenler biran once degistirmeli bence.Hafta sonu kapikulede bulgar pasaport noktasinda problem yasadim.Ogrenmisler turkiyede artik degistigini soruyorlar nerde yeni ehliyetin diye.Aracim bg plaka oldugu icin allem kullem gectim ama tr plaka araclara yokus yapabilirler.
Almayın abi ben almadım kaybetmezsem başına iş gelmezse 5 sene de almayacağım.
Yeni ehliyet üzerinde anne baba adı yazmadığından dolayı hiçbir yerde geçmiyor. Değişirseniz yine kimliği yanınızda taşımak zorunda kalacaksınız.
son dakikaya kadar beklemekde fayda var çünkü 2 kere 3 kere revizyon gelebilir daha.. gidersin bir masraf yaparsın sonra bir masraf daha yaparsın elimdeki ehliyet en son hangi güne kadar geçerli ise o güne kadar kullanırım sonra gider yenisini alırım..
Eski ehliyeti kullandığım her gün yeni alıcağım ehliyetinde kullanıcağım 10 yıllık zaman sürecinden kardır.. Şimdi alsam 2026 da yeniliyceksem yeni ehliyeti 2021 de alsam 2031 de yeniliycem..
Yüksek ihtimalde benim tahminim eski ehliyetin süresi bitimine yakın bana göre bir 5 yıl falan daha uzatma yaparlar.. ben başvurunun ehliyet yenilemenin eski ehliyetlerde çok olucağını düşünmüyorum.. bir çok insanın haberi yok olanlar önemsemiyor yaparız bir ara diyor.
insanlar hafta içi çalışıyor iş güç kovalamaca işden izin alamıyorlar bir haftasonları var haftasonlarıda emniyet açık değildir olsada yarım gün falandır vatandaşında bir haftasonu var..