arkadaşlar şirkete yeni araba alıncak bize öncelikle fiyat yonunden ve daha sonra uzun vadeli kullanılcağı için her yönden en ideal tavsiye edebileceğiniz araçlar nelerdir_?
saygılar...
arkadaşlar şirkete yeni araba alıncak bize öncelikle fiyat yonunden ve daha sonra uzun vadeli kullanılcağı için her yönden en ideal tavsiye edebileceğiniz araçlar nelerdir_?
saygılar...
Doblo..
Biz is yerimizde eski kasasindan beri yillardir Doblo kullaniyoruz, periyodik olarak 200bin km civarinda 0 km olanlariyla degistiriyoruz, o raddeye kadar hic sorun cikartmiyorlar.. Sehir ici-disi, genc-yasli farkli insanlar kullanmasina ragmen..
Eğer bagaj hacmi çok çok önemli değilse kesinlikle fiorino derim ama emotion yani en dolusu olacak (bluetooth, USBli mp3 çalar teyp vs. vs. vs...)
Fiorino şirket için çok iyi bi seçenek.
Fiorino derim ben de ;)
KM olarak da 250-300binleri rahatlıkla görür ;)
Aynen !
Florino- bipper -nemo aynı ...eger bunlar arasında secenek yapıcaksan ve ikinci elini felan düşünmeyeceksen nemo için 0 alımlarda cırtoen büyük kolaylık sağlıyor...Gerek kredi gerek indirim hatta eskiyi sayıyor üstüne veriyosun felan :) .
2 Ay önce yakınımıza ticari almış tecrübesi ;)
sanıyorum sadece kasaları aynı pug grubunda 206daki dizel motor olması lazm yanlışsa düzelten olur fiorinoda multijet var.Ama sonucda ikiside iyi tercih.
bırınde hdi digernde ise multijet var.
onun ıdısında araclar safkan fiat ozellıklerıne sahıp.sınyal kolundan teybıne kadar psa grubuna ait en ufak bi parça yok.
Arçların tasarımı tamamen fiat mühendislerine ait oldukları için böyle.
bu araçların en büyün dezavantajları doblo partner connect gıbı araclara oranla cok dusuk olan yol tutuş performansı.bunun en buyuk etkenı ıse aracların dar olması we lastıklerın iz aralıgının kısa olması.
bu araçların içinde benım tercıhım hdi motorun multijete göre daha tutumlu ve uzun ömürlüolmadından dolayı nemo weya bipper olurdu.
fakat citroenın servis agının cok genıs olmaması sıkıntı yaratır.bır de sehırlerarası yollarda kullanılıcaksa.
fiatın en buyuk avantajı da fiyatı peugeota göre uygun ve en gelişmiş servis agına sahip olması.
@cem 1907
fiat servisleri kesinlikle gelişmiş değil,kalitesiz,cahil ve yaptığı işten bihaber sorumsuz servisler.hepsi için konuşmuyorum ama ben yerli üretim bir faita dahi parça bulamadım.kaldıki ticari araç yani.binek oto olsa anlarım.kimisi için o aracın parça yüzünden 2-3 gün yatması 1-2 milyar zarar ettirir.bunun nesi gelişmişlik?
fiat aman aman aman yani.uzak durulmalı.fiorino yerine pejo bipper alınmalı.ben bi debriyaj telini trakyada bulamadım.en sonunda fiat servisinin deposunda kırklarelinde buldum ama fiat servislerinin o parçanın olduğundan haberi yok.gelen telde ucunda müşürü olmadan geldi.fiata sordum onlar 2 parça olarak ayrı satılıyor dedi.başka bi servise sordum o da ben biliom o parçayı dedi ama ayrı satılmasının sebebi ilk modellerin kusurlu olması dedi.pejoyu aradım biz tel ve müşürü birlikte satıyoruz dedi.citroeni aradım bizimki pejo ile fiorinoya uymaz dedi:D
yani diyiceğim servis ve ufak tefek ama can alıcı ayrıntılarda pejo fiattan kesinlikle 1 adım önde.eğer bu kasa tercih edilecekse pejo alınmalı.fiorino 1,5 dci megane kadar mazot yakıyor ayrıca.4,5-5 lt sürekli
öte yanadan peugeota olan sempatımden dolayı ben bipper alırdım hiç düşünmeden o da ayrı:)
bu arada bızım parcamız bippera uymaz diyen citroen servisi ya kendı arabasını tanımıyor ya da kötü niyetli.
fiorino konusunda yorum yapamam cunku motoru farklı.fakat bipper ile nemonun farklı tek parcaları marka sembolleri.motorları ve şanzımanları birebir aynı.yürüyen aksam olarak da 3 araç zaten birebir aynı.
Valla yazdıklarının 1 kelimesine dahi katılmıyorum.
Gittigin servisin öküzlügü afedersin ama...
Ben 8-9 senedir fiat otomobile biniyorum, hayatımda ne bir parca bekledim ne de servis konusunda problem yasadım.
Tam tersine istedigim parcayı her türlü buldum, servis elinde yoksa da maximum 1 gün icinde getirdi, yerli üretim de degil italyan üretimi otomobil icin...
Kötülerken tek bir servis adı ver genelleme yapma bence insanları yanlıs yönlendiriyorsun.
Fiat servis agı, parca bulunması ve servis fiyatları acısından peugeot ve citroenin önündedir.
Yakıt tüketimi konusunda da 4.5-5lt fazla gibi yazmıssın ama, 4.5lt görecek araba pek piyasada yok, 4.5lt cok düsük bir deger bence...
şirket ne şirketi bilmiyorum ama alet edevat zırzavat tasınıcaksa fiorino nemo bipper bu araclar gercekten cok ideal yok binek yada binekvan araç alıcaksan fiesta tdci dan şaşma derim kardeşim
HDI multijetten daha uzun ömürlü mü?
İstanbulda 400bin kmde albea taksiler var, hergün kontak kapatmadan 24 saat yoldalar.
HDI var mı örnek hic görmedim ben 400binde peugeot dizel?
Tutumlu olması da kullanıma göre degisir, az yakmasının da tek sebebi olabilir 8v ve torkunun daha düsük olması...Bu da performans olarak daha kötü anlamına geliyor zaten :)
Yavuzun dediklerinin hepsine katılıyorum şuana kadar 4 tane fiat araba kullandık hiçbirinde sorun ve servis problemi yaşamadık bunlardan biriside doblo
bu kmlerde de cok fazla 206 war kapak acmamıs.
ayrıca hdi motorlar sadece peugeot araclarda kullanılan motorlar degıldır.
fordda tdci volvoda ise sadece d ibaresiyle bu üniteden faydalanılmaktadır.peugeot yahut ford taksı yok dıe siz bu araclara rastlamamıs olabılırsınız. onlar da albea kadar ucuz satıs fıyatı ve yedek parcaya sahip olsalardı onlarınd a bu kmlerdekı taksılerıne bınmenızz gayet dogal olacaktı cunku o araclar da taksı olarak tercıh edılebılecekti.
amacım tartısmak degıl kendımce bıldıklerımı ongorulerımı paylasıorum sadece.
bu arada servis konusunda fiat için diceklerim sunlar bundan heralde 10 sene fln once ılk arbam fiat arabasıydı ve ben de gıttıgım hiçbi fiat servisinde sıkıntı yasamadım o zamanlar.parca veya baska bı konuda.
fakat su andakı durumları hakkında bı bılgım yok ondan sadece yaygınlıgını bıldıgımden dolayı bunu yazdım