Beyler değerli fikir ve önerilerinize ihtiyacımız var. Bi abime araba alıyoruz ancak bu iki araç arasında kaldık. S2000 2006 ve üzeri baktık bir iki tane favorimiz var. M3 ise ancak 2002 model bulduk bütçemize uygun onu da favoriye ekledik. Sanırım e46 kasa oluyor 343 beygirlikten.
Abim prestij için istiyor. Aslında arabalar farklı segmentlerde ancak S2K yı tipinden ve üstü açılmasından dolayı çok beğeniyor. Ve tabii yürüründen dolayı da. Bazen bakıyorum iyi bir S2K Kprolu taypeR kadar gidiyor. Kprolu TypeR yeni kasa M3 le kafa kafaya yürüyor. Ama bazen bakıyorum eski kasa M3 S2K yı duman ediyor. Kafamız karıştı.
Açıkçası merak ettiklerimiz şunlar;
1-) S2K 4-5 milyar harcanarak NA haliyle en azından M3 ile yürüyebilecek hale getirilebilir mi çok fazla hardcore tuning yapmadan? Supercharger filan bahsetmiyorum bu arada. İşte egzoz CAI, iyi bir headers, VAFC vs vs.
2-) M3 ile S2K arasında parça fiyatı olarak uçurum mu vardır? Yani atıyorum ben M3' ü bi triger değişimine soksam 2 milyar verip ocak söndürür mü? Sonuçta alacağımız M3 100.000km üstü olacak. Bu sizce M motorlarında tehlike mi demek?
3-) Alınacak olan bu araba, her halükarda kasko yaptırılacak. Bu iki arabanın günümüzde ortalama kaskosu kaça yaptrılır sizce? M3 için birinden abi aman dikkat 4-5 milyarlara çıkarsın gibi birşey söylemişti. 2001-2002 model olsa bile o rakamlara çıkar mı? Çıkarsa zaten abim direk eleyecek M3 ü. Her sene her sene evlat acısı gibi. Bu arada eski aracından kaskosu vardı ve hasarı da yoktu. Bilmem eski kaskosuna bakıyorlar mı.
4-) M3 ile S2K arasında bastığınız zaman demiyorum çünkü basınca hepsi çok yakar, normal kullanım şartlarında örneğin evden işe işten eve arada bir canın sıkılırsa gaza asılma durumlarında yakıt farkı uçurum mudur?
Ve tabii en son olarak sorum siz olsanız hangisini neden tercih edersiniz? Bu arada sakın typeR al, eski kasa M3 al filan demeyin çünkü o şıklar çoktan elendi :)
Yardımlarınızı bekliyorum ve şimdiden çok da teşekkür ediyorum :)