Arkadaşlar k4m motor kodlu cliı 1.6 16v olarakta geçer RS emme manifoldunu uygulanabilirmi yada buna uygun bir emme nasıl yapılabilir YARDIM!
Printable View
Arkadaşlar k4m motor kodlu cliı 1.6 16v olarakta geçer RS emme manifoldunu uygulanabilirmi yada buna uygun bir emme nasıl yapılabilir YARDIM!
Onun yerine custom çalışma yapmak daha akılcı olur.
K4M motor için şu görüntü size birşeyler çağrıştırabilir
En azından bir düşünce oluşması açısından
http://img833.imageshack.us/img833/9248/1510t.jpg
RS Gaz kelebeği'nin 1-2 dokunuşla ciddi etki ettiğini biliyorum.ama manifold olarak SS takanlar var.fark ediyor
RS emme manifoldunu k4m ye oturtmak için bobin sisteminin felan biraz değişme4si gerekiyor. Runnerları k4m de olan pipo bobinlerden dolayı oturmuyor çünkü.. Zamanında denemiştik. astarı yüzünden pahalıya gelecek bir işlem, bir rs emme manifoldu bulup bunla ugraşana kadar arkadaşların fotografını eklediği şekilde kısacık kolları olan custom birşey yaptırabilirsiniz, ki rs manifoldundan alacağınızdan cok daha fazla verimi olacaktır diye düşünüyorum
Evet dbilasin emme sine baktim daha once arastirirken ama rakkam olarak ucuk geldi bende dokum ama orjinal birsey arayisina girdim nede olsa.twingo rs de de ayni motor var ve emmeden heardersa kadar modifiyeli 133hp veriyor yani uyum sagliyan varsa onceligim o cunku cikma bulmak yenisini almaktan hem uygun hemde kolay
zor işlem.yapılamazmı yapılır ama astarı yüzünü geçer.beygirler yetmiyosa model değiştirmek daha mantıklı.ama serüven arıyosan o ayrı tabi.
clio sport (1.6 16 valf) için yapılacak en iyi çalışma
1) CAİ (AEM,HKS,SİMOTA)(gaz kelebeği önü kazan iptal)
2) KOMPLE DÜZ BORU (MAX 51 ODA ORTADA TÜP SUSUTURUCU VARSA, İDEALİ 48 LİK)
3) GÜZEL Bİ SON (OTTO SPEC)
4) EN SON GÜZEL Bİ YAZILIMLA DESTEKLENEBİLİR.
En temiz yapılacak işlemler bunlar, gerisi boşa para sacmak olur kanısındayım....
anladığım kadarıyla sende de k4m var kat iptali yaptın mı ve farkını gördünmü orta susturucuyu iptal etmeden ve ettiysen içinimi boşalttın susturucumu taktın:beuj:Bu arada bu araçta ısrar ve deneme sebebim az öncede dedim biraz farklılık ve üstündeki kısa şanzımanı değerlendirmek:)
simota cai mevcut:)
evet benimde aklıma takıldı ama aynı söylediğini gözümle gördüğüm için kat dahil susturucuya kadar 51 çekilmiş bir k4m in bence sıkıştırma sevdiğini düşünürsek performans yerine kayıp olduğunu gördüm.kat iptali varmı ve headerstan başlayarak kat varmı yokmu kaçlık boru orta ve arka susturucu olayını anlatır ve performansta kazanç varmı yokmu söylerseniz soru işaretleride kalkar:icon_tup:
Clio 1.6 16v aracıma uyguladıklarım gayetde faydasını gordum hemde cok...
-- RS Headers
-- Emme manifoldları ve kelebek port polish
-- 51' komple duz boru
-- Chip tuning
-- K&N Cai
-- Shortshifter
http://www.techturkey.com/forum/foto...9-db-clio.html
Şu ana kadar Selçuk emminin aracı en yüklüler arasında bence
evet kardeşim aynı araçtan bende kullanıyorum.ve araçla ilgili o kadar çok araştırma yaptım ve yorum aldımki.daha önce k4m üzerinde çalışmış arkadaşlardan aldığım bilgiler doğrultusunda yazdım sana o cümlelerimi.ben aracıma bu yaz yapmayı düşünüyorum bahsettiğin komple egzos manifoltunda bulunan üçgen flanştan başlayarak, kat iptal olacak, orta susturucu iptal olacak,yerine spor tip tüp orta susturucu koymayı planlıyorum, sonada otto spec.tabi bu şekildeki bir çalışmada 51 lik boru kullanılması uygun.ama spor orta koydurmak istemiyorsan.boru çapını 48 yapmanda fayda var çünkü hem ortasız hem 51 lik yaparsan alt devirlerindeki intaharı çok acı yaşayabilirsin.
sana araştırmalarımda açmış olduğum konunun linkini vereyim.
http://www.techturkey.com/forum/gene...fikasyonu.html
senin simota cai nasıl bilmiyorum ama;aşağıda ilk yaptığım filtre çalışması ve en alttaki linkte iynn-rs arkadaşımızın yapmış olduğu kutuya benzer bi kutulama yaptım son halinde.
http://www.techturkey.com/forum/atmo...ygulamasi.html
http://www.techturkey.com/forum/do-i...re-kutusu.html
army ideal boru derken, seninde bildigin gibi araç sıkıştırmayı seven bi motora sahip. benim orda demek istediğim. eğer 51 lik komple manifolttan sona dümdüz boru çekerse, alt devirlerine intahar ettireceği idi.ama 51 lik çekerken ortaya spor tip, tüp orta susturucu koyarsa araç alt devirlerde sıkıştırmayı kaybetmemiş olur.
yazdıklarım bi çok clio sport ve clio rs kullanıcısı tarafından edindiğim bilgiler ışığındadır.
İntihar falan etmez 2 boru arasında 3 mm var çok bişe farketmez ki bende var yekpare 51lik orjinaline göre alt illaki düştü ama gebermiş durumda değil.
Ayrıca üst mesajlarında şöyle demişsin;
Ama ben bunların üstüne emme-kebelek portpolish ve clio172 headers da ekledim.Gayet faydasını gördüm boşa para saçmamış oldum.slcksrn'de yapmış o da memnun.Yanlış kanıdasın.Alıntı:
1) CAİ (AEM,HKS,SİMOTA)(gaz kelebeği önü kazan iptal)
2) KOMPLE DÜZ BORU (MAX 51 ODA ORTADA TÜP SUSUTURUCU VARSA, İDEALİ 48 LİK)
3) GÜZEL Bİ SON (OTTO SPEC)
4) EN SON GÜZEL Bİ YAZILIMLA DESTEKLENEBİLİR.
En temiz yapılacak işlemler bunlar, gerisi boşa para sacmak olur kanısındayım....
Aracına yapabileceğin en ideal işlemler selçuk yazmış zaten yukarıda bunlardır onun dışında daha da bir şeyler istersen emme manifolduda üretiyoruz custom ondada yardımcı olurum flow bench le ölçümler sonucu en iyi en ideal emmeyi aracına sıkıntısız uygularız o sorun değil.ama benim sana önerdiğim üstteki liste k4m bazıları tarafından iş yapmaz olarak görülsede bence iş yapmıyacak motor yoktur insanların beceriksizlik bahaneleri :) selçukla iletişime geç arabasını gidişini gör derim ona göre kafanda oluşturursun yapıcakları belki o araba sana yeterli gelecektir..
not:Ankaradaysan army nin aracına bak derim
Selçuk DB Clio ile burda havalar ısındığında Filtre - eksoztlu clio sportlarlan rolling yaparız
Farkı görürsünüz artık
Boşa mı değil mi :)
selçuk merakla bekliyorum denemelerinizi.ama sadece sportlarla denemeyin.aynı klasmanda filtre eksoztlu farklı model araçlarlada denemelisiniz.
palio sporting mesela
k4m de ne yaparsanız yapın ama sakın katalizörü iptal etmeyin derim
Kaan abi direk tecrübe ettiğim sıkıntı bir olaydan dolayı böyle birşey yazdım acıkcası :) Katalizörlü ve katalizörsüz güc ölcümlerimde ( zamanında bende de 1.6 sport vardı ) ortalama 5 hp gibi bir kayıp yaşamıştım 51 lik boruda.. kat varken 109 veren arac katsız iken 104 vermişti.. alt malt hiçbirşey kalmadıgı gibi gerçekten üst devirlerde de bir poka yaramıyor.. he kapak v.s. birşey yapılır o zaman durumlar tam tersine değişir ona birşey diyemem yanlış anlaşılmasın ;)
yok abicim yanlış anlaşılma yok:) yani ben seni yanlış anlamam zaten:) sende beni anlama sakın:) tecrübe derken, lafın gelişi yazdım, öyle hani yaptık biliyoruz tarzında birşey için değil aman ha aman:) ama yine ilk sayfada dediğim gibi, kesinlikle cok güzel bir araç olmasına karşın, 3-4 bin lira masrafla güç almak yerine, gidilip biraz daha kasılıp bir rs alınması daha mantıklı.. yani eldeki clioyu dogrultmuş sayılıyoruz yine rs alarak neticede aynı kasa, santim farkları yokki :)
iyi bir egzostçu abimizde aynısı söledi ve bunu daha önce e39 5.25i dede demişti inanmadık söktük orj haline göre araba bariz yığıldı kaldı k4m içinde aynısı söledi o yüzden şüpheliyim iptal konusunda ancak ya dyno yada emsaliyle yürürken söküldükten sonra tekrar denemek lazımki fark çıksın ortaya diyorum bence:icon_tup:
ya sanırım daha önce demiştim ama benim aracın üstünde kısa şanzıman var ve alt devirde yedek baskım vs olduğunu bilsem sıfırdan 3. viteste kalkarki kasmadan bazen kaldırdığım olmuşturki 2. vites birden farksız yokuş yukarı bile kalkar yani demek istediğim alt devirde benim k4m de fazla düşme olacağını düşünmüyorum ama sonuç olarak kat iptali +1 verecekse bile sökülür ama 0 yada eksiye çekecekse hiç değmez tabiki bu durum işte selçuk kardeşin arabayı bende merak ediyorm ben anadoludayım oda bu taraflardaysa bir tabiki görmek isterim:)
Havalar duzelsın kesınlıkle =)) :icon_tup:
Aklımda bı kac arac var denemk ıstedıgım ama her aracla denerım maksat araca bakmak gecmek gecılmek hıc umrum dııl dedıgın gıbı aynı klasmandakı araclarla denıcemmm...
Japantuner Kaan a sorarsan o daha ıyı cevaplar bunu kendısı yaptı ıslemlerımı cok sagolsun..
Anadoludaym bende uygun oldugunda deneyelım havalar duzelsınde