Leon'umda yapacak başka hiçbirşey kalmaması ve 1.2 TSI motora yazılım çıkmaması nedeniyle, bana yavaş gelen aracımı satma düşüncesi yerleşmişti. Ayrıca bi önceki kısa süreli kullandığım CooperS'in de gidişini hep arar olmuştum. Yaptığım ekstralarla, ve araçla üzerine fazla para eklemeden daha güçlü ve kaliteli bir araç almak istedim. Ve aklıma ilk gelen bundan 3 yıl önce de vw araç oluşturucuda hep full+full oluşturduğum 1.4 TSI 160 hp Manuel'di. Tabi düz vitesi bulmak zordu, Türkiye'ye sayılı giriş yaptı. Hep DSG'si geliyordu.
Aracıma dün itibariyle detaylı komple temizlik yaptırdım, üzerinde reçine ve kılcal çizikler bolca mevcuttu. Bahçeşehir Meguiar's'ın yoğun çalışmasından sonra adama benzedi. Boyası parlak durmuyordu şimdi gayet yeterli duruyor.
Araca şuana kadar yaptıklarıma gelince dışa hiçbirşey yaptırmadım. Egzoz kafalıkları hariç :D Araç önce bana güzel gelmeli mantığıyla hareket ettiğim için içerde elime çirkin gelen şeyleri değiştirmeye başladım.
Lastik paspas'tan nefret ederim. Onun Yerine GTI Halı Paspas getirttim Oemvag'dan. Tabi sadece paspas olmazdı, GTI vites topuzunu da getirttim. Elimin altında olan parçalar bir bir değişti. beni çileden çıkaran vites yollarına, Forge ShortShifter takviyesi yaptım ve sert,spor aynı zamanda daha seri viteslere sahip oldum.
Gaza yüklendiğimde 220-230'a bana mısın demeden ulaştığı için, hatta 240'lara bile ulaşabildiği için, 240 kadran itici geldi. İlk başlarda kadran devirdiğim için seviniyordum fakat kadranı istediğin an devirebilmek sinir bozucu bir durum. Onun yerine gidip R kadran taktım. 300 yazsın şeklimiz olsun hesabı :)
Performans anlamında da ITG Maxogen Hava Filtresi taktım, araba canlıydı daha da bi canlandı. Bu kadar hikayeden sonra fotoğraflara gönderiyorum sizi :)
Resimlerde ayna kapaklarım yok :) Bikaç işlem yapılıyor kendilerinde :)
Yapılanlar :
Forge ShortShifter
ITG Maxogen Air Filter
Rline Speedometer
GTI Vites Topuzu
GTI Halı Paspas
KSport Street Coilover
Ledsiz Bi-xenon Far (AFS + Auto Leveling dahil)
O.Z Racing Superturismo LM 18" + Goodyear Asymmetric2
RSA Motorsports Yazılım
Golf R Intercooler (Yazın yetersiz gelirse yerine S3 gelicek)
Yapılacaklar :
GTI Ön Tampon
Rline Arka Tampon
Milltek Turbo-Back Resonated Egzoz
Ledli R20 Stop Takımı
Arka 3 Cam Filmi
GTI Spor Direksiyon (Kırmızı Dikişli)
2.videoda hava yağışlı rüzgar karşıdan esiyor. İlk videoyu hatırlamıyorum. Fırsat bulduğumda aynı yolun dönüş tarafında da hızlanmayı çekicem fakat o taraf benim çıktığım saatlerde hep dolu oluyor :) Böylece ortalama 100-200 süresini bulmuş olucam aracın.
Şimdilik stock halde durum bu. Görüntüde biraz daha iyileşmeye gittikten sonra motoru da kurcalicaz.
Top Speed :
02-08-2012, 02:37
TurboJDM
Maşallah maşallah kazasız belasız. :) R gösterge güzel olmuş. Gösterge selam verdiğindeki gibi gerçektede 300leri görür inşallah :)
02-08-2012, 02:39
mrtsnr
Alıntı:
TurboJDM Nickli Üyeden Alıntı
Maşallah maşallah kazasız belasız. :) R gösterge güzel olmuş. Gösterge selam verdiğindeki gibi gerçektede 300leri görür inşallah :)
1.4 Motor ve 300km/h :) çağımızda biraz zor bir durum. Yada Çok masraflı birşey olur :) 280 filan neyse de :)
02-08-2012, 02:55
UtkuG
Maşallah süper görünüyor en çok beğendiğim araçlardan birisi güle güle kullanın :)
02-08-2012, 03:34
kaan_cupra
masallah..kadran falan derken GTI dis gorunumde yapsan guzel olur tamponlari cok guzel
bahceshirde zaman zaman denk geliyorum Allah kaza bela vermesin
02-08-2012, 04:06
Berke.B
kardeşim masallah allah kaza bela vermesın kadran olayı süper :) ayrıca duyum aldım yanlıs degılse coilover almıssın basta bi görelim :D
02-08-2012, 09:43
CeM öZeR
Maşallah güzel araç. Allah kaza bela vermesin. İlerde çok daha ilgi çekici olacağını düşünüyorum :)
02-08-2012, 11:21
mrtsnr
Alıntı:
UtkuG Nickli Üyeden Alıntı
Maşallah süper görünüyor en çok beğendiğim araçlardan birisi güle güle kullanın :)
Teşekkür ederim :)
Alıntı:
kaan_cupra Nickli Üyeden Alıntı
masallah..kadran falan derken GTI dis gorunumde yapsan guzel olur tamponlari cok guzel
bahceshirde zaman zaman denk geliyorum Allah kaza bela vermesin
Teşekkür Ederim. Zamanla hepsi olacak, şimdi coilover aldım ve jant alıcam 2-3 haftaya. Sonrasında biraz motorla ilgilenicem. Sonra tekrar dış görünüşe dönerim diyorum :)
Alıntı:
Berke.B Nickli Üyeden Alıntı
kardeşim masallah allah kaza bela vermesın kadran olayı süper :) ayrıca duyum aldım yanlıs degılse coilover almıssın basta bi görelim :D
O kadran yüzünden doğuş oto'yla biraz gerildik :) Değişimi yasak, eğer çalıntıysa İNTERPOL devreye girer dedi. :) Düşün sen. Coilover'ım gelmiş, kısmetse bugün alıcam. Basma işi, muayeneden çıktıktan sonra :)
Alıntı:
CeM öZeR Nickli Üyeden Alıntı
Maşallah güzel araç. Allah kaza bela vermesin. İlerde çok daha ilgi çekici olacağını düşünüyorum :)
İnşallah :) Teşekkür Ederim :)
02-08-2012, 11:32
Trance-R
maşallah , kazasız belasız ,
çok yakışıklı ;)
02-08-2012, 14:12
mrtsnr
Alıntı:
o.güngör Nickli Üyeden Alıntı
maşallah , kazasız belasız ,
çok yakışıklı ;)
Teşekkür ederim :)
02-08-2012, 14:54
bora1311
masallah...
gule gule kullanin, kazasiz belasiz...
02-08-2012, 15:06
B.Battal
Şuan'a kadar yerinde hareketler yapmışsın istikrarla devam edip güzel bir araç ortaya çıkaracağını düşünüyorum kolay gelsin.
02-08-2012, 15:25
Slmcnsl
güzel araç , daha da güzelleşir inşallah..
kazasiz belasız binin..
02-08-2012, 15:28
EMRE KAAN
kasasız belasız kardeşim bi gömlek atlamışsın resmen maşallah
02-08-2012, 16:14
saqwert
maşallah diyelim böylelikle şimdiki hedefiniz 300e çıkmak oldu galiba :D
02-08-2012, 16:39
JusticeForAll
Maşallah kazasız belasiz
02-08-2012, 18:14
mhmt.cln
maşallah, benim de sevdiğim çok güzel bi araç... kazasız belasız kullanırsınız inşallah...
02-08-2012, 19:05
Murat Özcan
maşallah kazasız bleıasz
02-08-2012, 20:01
drummer582
maşallah eklentilerle çok daha hoş olmuş kazasız belasız
02-08-2012, 20:03
kemal_koker
vagcom da golf 6 için o kadar özellik var kim hemen hemen hepsi açılmış :) kontağı çevirir çevirmez km ve rpm saati sona gidip gelmesi :) darısıda 6R lerin başıına
aracınız hayırlı olsun güle güle tadıyla kullanın
02-08-2012, 21:53
Murat Ç.
Maşallah çok iyi görünüyor.
02-08-2012, 23:37
CAGTY
Maşallah çok güzel aracınız manuel olmasıda ayrı bir güzel kazasız belasız:)
03-08-2012, 00:54
WeLeT
Alıntı:
kemal_koker Nickli Üyeden Alıntı
vagcom da golf 6 için o kadar özellik var kim hemen hemen hepsi açılmış :) kontağı çevirir çevirmez km ve rpm saati sona gidip gelmesi :) darısıda 6R lerin başıına
Golf 6'da o olay olmuyo yalnız..
Maşallah Murat'ım daha da güzel olucak aslanımız :)
03-08-2012, 01:24
TurboJDM
GTİ veya R serise tampon seti, güzel bi 18" veya 19" jantlar, Yazılım artık max stage kaç varsa:D,downpipe,eksoz,hava filtresi, EVC, Boost göstergesi şöyle havan olsun, rengi zaten güzel, onun dışında yapıcak birşey yok ondan sonra tadına doyum olmaz bide manuel GTİ larla takılırsın artık. :):)
03-08-2012, 01:27
mrtsnr
Alıntı:
bora1311 Nickli Üyeden Alıntı
masallah...
gule gule kullanin, kazasiz belasiz...
Teşekkür Ederim
Alıntı:
Boozer Nickli Üyeden Alıntı
Şuan'a kadar yerinde hareketler yapmışsın istikrarla devam edip güzel bir araç ortaya çıkaracağını düşünüyorum kolay gelsin.
İnşallah daha da güzel olacak.
Alıntı:
salimcinisli Nickli Üyeden Alıntı
güzel araç , daha da güzelleşir inşallah..
kazasiz belasız binin..
Teşekkür ederim
Alıntı:
EMRE KAAN Nickli Üyeden Alıntı
kasasız belasız kardeşim bi gömlek atlamışsın resmen maşallah
:) Teşekkür Ederim Emre. Jant ve Coil ile kendini toparlicak inşallah.
Alıntı:
saqwert Nickli Üyeden Alıntı
maşallah diyelim böylelikle şimdiki hedefiniz 300e çıkmak oldu galiba :D
:) Bu haliyle ankara'ya giderken yokuş aşağı 250 gördüm. Kesiciye giriyor zaten sonrasında. 300 sadece bir hayal olur :)
Alıntı:
JusticeForAll Nickli Üyeden Alıntı
Maşallah kazasız belasiz
Teşekkür ederim
Alıntı:
mhmt.cln Nickli Üyeden Alıntı
maşallah, benim de sevdiğim çok güzel bi araç... kazasız belasız kullanırsınız inşallah...
Teşekkür ederim
Alıntı:
-MuRaT- Nickli Üyeden Alıntı
maşallah kazasız bleıasz
Teşekkürler
Alıntı:
drummer582 Nickli Üyeden Alıntı
maşallah eklentilerle çok daha hoş olmuş kazasız belasız
:) Sağolun
Alıntı:
kemal_koker Nickli Üyeden Alıntı
Vag-com'da pek bir özellik yok. Kadranı değiştirdikten sonra, kadranın kendi ünitesinde stagging bulunuyor. 240 olan kadranlarda bunlar mevcut değil.
Alıntı:
Murat Ç. Nickli Üyeden Alıntı
Maşallah çok iyi görünüyor.
Teşekkürler
Alıntı:
CAGTY Nickli Üyeden Alıntı
Maşallah çok güzel aracınız manuel olmasıda ayrı bir güzel kazasız belasız:)
:) Sırf manuel olması için uzun bir süre bekledim, ayrıca kendi eski aracımı satmak için 1 ay gibi bir süre beklettim sattırmadım :)
Alıntı:
WeLeT Nickli Üyeden Alıntı
Golf 6'da o olay olmuyo yalnız..
Maşallah Murat'ım daha da güzel olucak aslanımız :)
Teşekkürler Umut. İnşallah güzel olucak :) Bugün doğum günü hediyemi de aldım :) Yarın bi tık basık ve sert aracım olucak inşallah :)
03-08-2012, 01:34
penguinhakan
Hoşgeldin Murat ,
Daha iyi olacak inşallah ;)
Güle güle binmen dileğiyle...
03-08-2012, 10:17
mrtsnr
Alıntı:
penguinhakan Nickli Üyeden Alıntı
Hoşgeldin Murat ,
Daha iyi olacak inşallah ;)
Güle güle binmen dileğiyle...
Teşekkürler Abi :)
03-08-2012, 11:06
Harunde
çok güzel bir tercih olmuş... güle güle kullan... güzel bir araç ortaya çıkacak.
03-08-2012, 23:57
mrtsnr
Alıntı:
Harunde Nickli Üyeden Alıntı
çok güzel bir tercih olmuş... güle güle kullan... güzel bir araç ortaya çıkacak.
Teşekkürler. İnşallah güzel birşeyler çıkartıcaz :)
Coil'e alışan insan coilden vazgeçemiyor :) Leon'da KW V2, Golf'te ise Türkiye'ye distribütörlüğü yeni gelmiş olan Ksport marka coil aldım. Yarın montajını yaptırıcam inşallah.
İzlenimim - Ksport, KW V2'ye göre daha karmaşık bir sistem. Ekstra olarak rebound ayarları, kamber ayarları yapılabiliyor. Kamber mcpherson amortisörlerde geçerli sadece. 34 yada 36 sertlik ayarı mevcut. Aracın sürüş yüksekliğini ayarlamanın yanı sıra, amortisör uzunluğunu da ayarlayabiliyorsunuz. Böylece gereksiz rebound ve sertlik yaşanmıyor. KW'den en büyük farkı bu sanırım. KW'de arka amortisör uzunluğu ve sertliği yayın uzunluğunu değiştirmenize göre kendisi ayarlıyordu. Ama bunda, yayı tam basınca amortisörü en kısaya alıp çok daha konforlu dolanılabiliyor :) Orta ayardayken orta yüksekliğe alınabilir vs. :) Ön amortisörde de kamber ayarlama için pillowball denilen bir aparat var. Amortisör tepelerinde. Kamber gereksiz zaten benim için, görüntü olarak beğenmiyorum negatif kamber verilen araçları. Ayrıca pillowball'ın hemen altında siyah bir yumuşak malzeme var. Bu da sürüş konforunu arttırmaya yönelik bir aparat. Özellik olarak alırken yeterince araştırdığımı düşünüyordum, ama elime gelince, coil bana fazlasının olduğunu gösterdi. İnşallah kullanımda da bu özelliklerin hakkını verir. Kullanımla ilgili detayları bir süre sonra paylaşırım :)
04-08-2012, 10:07
speed_blue
Kardesim şu coili takinca arti ve eksilerini bi Paylas bakalim :)
04-08-2012, 10:18
chaylak
Plaka cok guzel :)
Kazasiz belasiz :)
04-08-2012, 10:32
Met
Maşallah, kazasız belasız.
04-08-2012, 11:17
RSX
R ön, arka tampon, güzel bi jant ve highline arka stoplarla çok sağlam olacaktır. Kazasız belasız binmek nasip etsin Allah.
04-08-2012, 11:38
Gokhan43
Murat maşallah çok güzel adımlarla ilerliyorsun :)
04-08-2012, 17:04
Le10ur
murat maşallah arac guzelde sankı arkada bi sticker eksik gibi:)
04-08-2012, 17:06
mert_leon
Maşallah güle güle kullanın evet bu 240 kadran bi garip olmuş. Tiguan da aynı motorla 240 ı deviryor hoşuma gitmedi.. Bi çözüm bulmak lazım :)
05-08-2012, 18:06
mrtsnr
Alıntı:
N7272 Nickli Üyeden Alıntı
Kardesim şu coili takinca arti ve eksilerini bi Paylas bakalim :)
Biraz daha kullandıktan sonra yazıcam abi :)
Alıntı:
chaylak Nickli Üyeden Alıntı
Plaka cok guzel :)
Kazasiz belasiz :)
Teşekkür Ederim
Alıntı:
Met Nickli Üyeden Alıntı
Maşallah, kazasız belasız.
Teşekkürler
Alıntı:
RSX Nickli Üyeden Alıntı
R ön, arka tampon, güzel bi jant ve highline arka stoplarla çok sağlam olacaktır. Kazasız belasız binmek nasip etsin Allah.
Murat maşallah çok güzel adımlarla ilerliyorsun :)
Teşekkürler Abi :)
Alıntı:
Le10ur Nickli Üyeden Alıntı
murat maşallah arac guzelde sankı arkada bi sticker eksik gibi:)
Teşekkür Ederim, hangi sticker? :)
Alıntı:
mert_leon Nickli Üyeden Alıntı
Maşallah güle güle kullanın evet bu 240 kadran bi garip olmuş. Tiguan da aynı motorla 240 ı deviryor hoşuma gitmedi.. Bi çözüm bulmak lazım :)
Sizde benim gibi değiştirebilirsiniz :)
06-08-2012, 10:46
İbrahim33
Maşallah , güzel bir konu bizi bekliyor gibi , takipteyim :)
06-08-2012, 18:18
mrtsnr
Alıntı:
İbrahim33 Nickli Üyeden Alıntı
Maşallah , güzel bir konu bizi bekliyor gibi , takipteyim :)
Teşekkür Ederim :) İnşallah düşündüklerimi yapabilirim ve burada konuyu takip edenlere zevk verebilirim.
Toplam yapmayı planladıklarım ciddi bir bütçe istiyor. Leon olduğu zaman bu forumun sadece takipçisiydim, pek birşey yazamıyordum. Zaten 1.2 TSI olduğu için roll için çok zayıf kalıyordu. Onda 15bin TL civarında extra harcama yaptıktan sonra babamda bunda bütçeyi biraz kıstı. Ama en kısa zamanda düşüncelerimi aracın üzerine uygulamaya çalışıyorum.
Coilover'ı taktım, yorumlarımı sonraya bırakıyorum çünkü ön amortisörü usta uzun tuttuğu için rebound haddinden fazla yaşıyorum. Arka çok konforlu ve güzel düştü. Ön ise 3cmlik yay kadar düştü düşmedi ama çok sekiyor. O işlemi düzelttikten sonra mükemmel olacağını düşünüyorum. Yarın sabah onu düzeltmek için gidicem.
Yapmayı düşündüklerimi geçici bir liste olarak yaziyim :)
GTI Ön Tampon, Rline Arka Tampon, S3 İntercooler, Milltek Turbo-Back Resonated Egzoz, Ecufast Remap, Ledli yada Ledsiz Bi-xenon Far (AFS + Auto Leveling dahil), Ledli R20 Stop Takımı, Arka 3 Cam Filmi :), Konig Kilogram Jant + 225/35/R18 Bridgestone S001. unuttuğum olabilir :)