Mutu Nickli Üyeden Alıntı
Not aldım sözü. :D
Dil zaten kolay, sürekli etkileşim içinde olduğundan kolayca öğrenebiliyorsun, fakat yabancılık öyle kolay atılmıyo. :icon_tup:
Başı sağolsun. Annesiz babasız her yerde zorlanacak, en azından Norveçte imkanı daha iyi olur. Gitsin o vakit. Ben de ispanyaya gelmeden önce, okulumu bitirip yurtdışına yerleşirim diyordum, fakat aile büyüklerim hayatta olduğu sürece(Allah başımızdan eksik etmesin) Türkiye'de kalmaya karar verdim. Ya da onlar da gitmek isterse beraber giderim. İnan buralardaki düzene, insanların anlayışlı tavırlarına, her durumdaki sabrına alışan birisi kolay kolay dönmek istemez ailesi yanında ise. :icon_tup:
Norveç prosedürünü bilmiyorum, fakat bana burada polisin söylediği, oturma iznin varsa eğer 1 yıl kadar kullanabilirsindi. (Ki ben trafik cezası yedim, burada 7. ayımda. Aksi geçerli olsaydı bir de ehliyetsiz araç kulllanmaktan ceza gönderirlerdi. Sadece trafik cezasını ödedim.) İlerisi içinse 3-4 işlem yapman gerekiyormuş(sürücü kursları yardımcı olur dedi, pek bilgisi olmadığı için detay veremedi )