User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
63 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Norveçte yaşamak ?

thedevil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi nereye gidiyorsunuz Norveç'e bende geliyorum a.k soğuksada bişey olmaz neyse ki nötrücina kremleri var

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Mutu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kesinlikle katılıyorum. Çok gamsız, duygusuz biriyimdir, ayrıca ben buraya geldiğimde işlerimi ingilizcemle halledebileceğim imkan da buldum, ama dediğiniz diğer etkenler çok takılıyor insanın kafasına. Gelmeden önce dönem arası dönmem diyordum, geldikten 4 ay sonra Türkiyeye gidip geri geldim.

Yani para, daha iyi yaşam, eğlence vs. çok güzel zaman geçirsen de alıştığın insanlardan ve de ailenden uzakta yaşamak zor.
    Dil zaten bi şekilde öğreniliyo o ,çok çok elzem mühim değil de.En çok alışkanlıklar yitiriliyo.ALLAH'a şükür tr'de yaşadığım hayattan eksik bi yaşantı sürmüyorum.Ama o odama gidip yattığım zaman,yada eve girdiğim zaman duyduğum özlem şahsen değişmedi(10yıldır).

İnsanlar farklıdır,herkesin bi popisi var sonuçta.Yırtıkta olsan,fırlamada olsan,duygusalda olsan hepimiz insanız(yaz bu lafı bikenara ilerde kullanırsın)

şaka biyana herkes herneşekilde olursa olsun duyguları vardır.+ olarak benim çift vatandaşlığım olsa,olan ülkeye giderim direk .Başka ülkeye gerek yok ki.

Herne olursa olsun,y.dışı öyle veya böyle gurbet.

@yusuf

sen açıkçası tanıdığım gördüğüm istisna 2.kişisin yiğitten sonra(Yiğit Ş).
    - K -

________
    Dr.Ecu

M.degirmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı thedevil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi nereye gidiyorsunuz Norveç'e bende geliyorum a.k soğuksada bişey olmaz neyse ki nötrücina kremleri var
    abi hep beraber gidelim
    şaka bir yanada arkadaşım 8 yaşında anne babasını bir trafik kazasında kaybetmiş
    o yaşdan beri yurtlarda orda burda büyümüş bir insan yani aile özlemi pek olmayacak. hayatının yarısı tr de yarısıda bulgaristanda geçmiş ülke özlemide olur ama bizimkisi gibi deil .kararı verdik gidicek .
    Alıntı Godless Commie Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Geçen gün ölçüme gittim, yedek tekerden bile 1200 Hp aldık. O da, takılı bile değilken.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ALLAH rahmet eylesin,o zaman gitsin derim.
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mr.K Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ALLAH rahmet eylesin,o zaman gitsin derim.
    abi herşey tamamda orda şöförlük yapıcak uluslararası ehliyet alıcaz ama sadece bu beynelminel norveçte geçerli değilmiş standart tr ehliyetinide 3 ay fln kullanabiliyor.çözüm için nasıl bir yol izlenmeli

Geçen gün ölçüme gittim, yedek tekerden bile 1200 Hp aldık. O da, takılı bile değilken.

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dil zaten bi şekilde öğreniliyo o ,çok çok elzem mühim değil de.En çok alışkanlıklar yitiriliyo.ALLAH'a şükür tr'de yaşadığım hayattan eksik bi yaşantı sürmüyorum.Ama o odama gidip yattığım zaman,yada eve girdiğim zaman duyduğum özlem şahsen değişmedi(10yıldır).

İnsanlar farklıdır,herkesin bi popisi var sonuçta.Yırtıkta olsan,fırlamada olsan,duygusalda olsan hepimiz insanız(yaz bu lafı bikenara ilerde kullanırsın)

şaka biyana herkes herneşekilde olursa olsun duyguları vardır.+ olarak benim çift vatandaşlığım olsa,olan ülkeye giderim direk .Başka ülkeye gerek yok ki.

Herne olursa olsun,y.dışı öyle veya böyle gurbet.

@yusuf

sen açıkçası tanıdığım gördüğüm istisna 2.kişisin yiğitten sonra(Yiğit Ş).
    Not aldım sözü.

Dil zaten kolay, sürekli etkileşim içinde olduğundan kolayca öğrenebiliyorsun, fakat yabancılık öyle kolay atılmıyo.

Alıntı M.degirmen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi hep beraber gidelim
    şaka bir yanada arkadaşım 8 yaşında anne babasını bir trafik kazasında kaybetmiş
    o yaşdan beri yurtlarda orda burda büyümüş bir insan yani aile özlemi pek olmayacak. hayatının yarısı tr de yarısıda bulgaristanda geçmiş ülke özlemide olur ama bizimkisi gibi deil .kararı verdik gidicek .
    Başı sağolsun. Annesiz babasız her yerde zorlanacak, en azından Norveçte imkanı daha iyi olur. Gitsin o vakit. Ben de ispanyaya gelmeden önce, okulumu bitirip yurtdışına yerleşirim diyordum, fakat aile büyüklerim hayatta olduğu sürece(Allah başımızdan eksik etmesin) Türkiye'de kalmaya karar verdim. Ya da onlar da gitmek isterse beraber giderim. İnan buralardaki düzene, insanların anlayışlı tavırlarına, her durumdaki sabrına alışan birisi kolay kolay dönmek istemez ailesi yanında ise.

abi herşey tamamda orda şöförlük yapıcak uluslararası ehliyet alıcaz ama sadece bu beynelminel norveçte geçerli değilmiş standart tr ehliyetinide 3 ay fln kullanabiliyor.çözüm için nasıl bir yol izlenmeli
    Norveç prosedürünü bilmiyorum, fakat bana burada polisin söylediği, oturma iznin varsa eğer 1 yıl kadar kullanabilirsindi. (Ki ben trafik cezası yedim, burada 7. ayımda. Aksi geçerli olsaydı bir de ehliyetsiz araç kulllanmaktan ceza gönderirlerdi. Sadece trafik cezasını ödedim.) İlerisi içinse 3-4 işlem yapman gerekiyormuş(sürücü kursları yardımcı olur dedi, pek bilgisi olmadığı için detay veremedi )
    Instagram: mutusgarage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    for Norsk pressen 9

yahu o kadarını nerden bileyim benim türk ehliyetim zaten yok yanlış kişiye sordun
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    for Norsk pressen 9

yahu o kadarını nerden bileyim benim türk ehliyetim zaten yok yanlış kişiye sordun
    sen yetkili bir ağabeye benzion

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mutu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Not aldım sözü.

Dil zaten kolay, sürekli etkileşim içinde olduğundan kolayca öğrenebiliyorsun, fakat yabancılık öyle kolay atılmıyo.

Başı sağolsun. Annesiz babasız her yerde zorlanacak, en azından Norveçte imkanı daha iyi olur. Gitsin o vakit. Ben de ispanyaya gelmeden önce, okulumu bitirip yurtdışına yerleşirim diyordum, fakat aile büyüklerim hayatta olduğu sürece(Allah başımızdan eksik etmesin) Türkiye'de kalmaya karar verdim. Ya da onlar da gitmek isterse beraber giderim. İnan buralardaki düzene, insanların anlayışlı tavırlarına, her durumdaki sabrına alışan birisi kolay kolay dönmek istemez ailesi yanında ise.

Norveç prosedürünü bilmiyorum, fakat bana burada polisin söylediği, oturma iznin varsa eğer 1 yıl kadar kullanabilirsindi. (Ki ben trafik cezası yedim, burada 7. ayımda. Aksi geçerli olsaydı bir de ehliyetsiz araç kulllanmaktan ceza gönderirlerdi. Sadece trafik cezasını ödedim.) İlerisi içinse 3-4 işlem yapman gerekiyormuş(sürücü kursları yardımcı olur dedi, pek bilgisi olmadığı için detay veremedi )
    çözümü bulduk abi bulgaristandan ehliyet alınıcak ordada geçerli oluyormuş

gsi_club - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bilmediginiz bir yerde yasamak hiç öyle göründügü gibi degil.bazi insanlar saniyorki yurt disinda olan insanlar güllük gülistanlik yasiyorlar.artik yurt disi euro para biriminden sonra batti.hiçbirsey eskisi gibi degil.ben belçika da dogdugum halde bile 7 yasina kadar belçika da 7 yasindan 21 yasina kadar da istanbul da yasadim.simdi son 10 yilimi belçika da geçirdigim halde bile bos firsatim oldugu halde direk türkiye ye geliyorum daima gözüm türkiye de bilmem anlatabildinmi ve ayriten genelde bulgar vatandaslar genelde ya insaatta çalisiyorlar sigortasiz ya da pizzacida.ben sadece örnek olmasi için yazdim sadece arkadasinizin iyi düsünmesini dilerim.

matthardy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    norveci bilmem ama bura artık yasanacak bir yer değil onu biliyorum.

imkanın varken kaç kurtul.
    Success is just like being pregnant.
    Everybody congragulates you but nobody knows how many times you were f*cked.

mr.korhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oslo ve asker da kaldim bir sure, cok pahali ve alisilmisigin disinda sakin bir ulke ,duzenleri oturmus ,cok turk var, gurbet cekincesi yoksa yasanabilir bir ulke ,insan degerli. Bir kac arkadas edindim orda, nasil zormu alismak dedigimde toplumsal bazi degerler tuhaf geliyor demisti baba kiz vedalasirken dudaktan opme vs gibj bu tabiki tebessum ettirmek icin yazdigim bir anektot ama dogru '
    Orada evlenilirse yinede kendi vatandasliginin hakkini elde edemiyorsun diye biliyorum ama cocuklarin icin 18 yasina kadar maas aliyorsun devletten. He bu arada dogayi seviyorsanda tek gecerim yine norveci.

BERKİN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende şuan Avusturya ve Fransayı araştırıyorum yaz sezonu geçince turist olarak gidip gezip keşif yapıcam eğer kafama yatarsa gitmeyi düşünüyorum.Arkadaş'da bence gitsin turist olarak gezsin madem kaybetçek birşeyi yok keşif yapmış olur nelerle karşılacağını bilir..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi hep beraber gidelim
    Gitsin tabi daha ne bekliyo ,ulan en azından rte muhabbeti olmaz ...ne bilim orda devlet dürtse bile elin oğlu dürter tabi der avutur kendini , burda dürtünce acıtıyo biliyon mu....
    Ben gelüdüm emme çoluh çocuh va gelemeyon biliyon mu baluğuda severin aslunda eyü oludu...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mr.korhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oslo ve asker da kaldim bir sure, cok pahali ve alisilmisigin disinda sakin bir ulke ,duzenleri oturmus ,cok turk var, gurbet cekincesi yoksa yasanabilir bir ulke ,insan degerli. Bir kac arkadas edindim orda, nasil zormu alismak dedigimde toplumsal bazi degerler tuhaf geliyor demisti baba kiz vedalasirken dudaktan opme vs gibj bu tabiki tebessum ettirmek icin yazdigim bir anektot ama dogru '
    Orada evlenilirse yinede kendi vatandasliginin hakkini elde edemiyorsun diye biliyorum ama cocuklarin icin 18 yasina kadar maas aliyorsun devletten. He bu arada dogayi seviyorsanda tek gecerim yine norveci.
    kararı verdik abi gidicek

Alıntı BERKİN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende şuan Avusturya ve Fransayı araştırıyorum yaz sezonu geçince turist olarak gidip gezip keşif yapıcam eğer kafama yatarsa gitmeyi düşünüyorum.Arkadaş'da bence gitsin turist olarak gezsin madem kaybetçek birşeyi yok keşif yapmış olur nelerle karşılacağını bilir..
    toptan gidicek kafama yatmazsa gelicem diyor

Alıntı thedevil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gitsin tabi daha ne bekliyo ,ulan en azından rte muhabbeti olmaz ...ne bilim orda devlet dürtse bile elin oğlu dürter tabi der avutur kendini , burda dürtünce acıtıyo biliyon mu....
    Ben gelüdüm emme çoluh çocuh va gelemeyon biliyon mu baluğuda severin aslunda eyü oludu...
    balıgı seviyormiş gidip norveç palamutuyla rakı içecek

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mr.korhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Baba kız vedalaşırken dudaktan öpüşürse sevgili ile vedalaşanların kapısında kamerayı açar bekler çeker cd yapar TR'ye yollar paranın a.koyarım ben harbiden gidiyorum

Ulan bizim burda onun bile korsanı çıkar vazgeçtim...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    norvec oslo'da amcamlar yaşıyor orayı o kadar seviyorki her konuştuğumuzda zamanında tr'den iyiki gitmişim diyor bnce imkanı varsa gitsin derim

Faruk'S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merakimdan soruyorum herhangibir ulkenin vatandasi olmak icin ne gerekli yani bu isler illaki her ulkeye gore degisir ama hani genel anlamda (avrupa/kuzey amerika ulkeleri) icin belirli bir sartname tarzi bi durum soz konusu mu?
    #NeMutluTÜRKÜMDiyene!

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çözümü bulduk abi bulgaristandan ehliyet alınıcak ordada geçerli oluyormuş
    Tamamdır sevindim kolay yolu bulmanıza.

Alıntı Faruk'S Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merakimdan soruyorum herhangibir ulkenin vatandasi olmak icin ne gerekli yani bu isler illaki her ulkeye gore degisir ama hani genel anlamda (avrupa/kuzey amerika ulkeleri) icin belirli bir sartname tarzi bi durum soz konusu mu?
    Benim bildiğim en önemlisi maddi olarak kendi hayatını sürdürebilecek kadar gelir kaynağı ibraz etmen gerekiyor.( orada çalışacaksan çalıştığın şirketten tebliğ gibi) Hatta ispanyada bir yasa çıkmak üzereydi en son, 160bin euro civarı ev aldığında devlet vatandaşlık verecek diye.
    Şimdiye kadar danıştıklarım bunu halledersen geri kalan belgelerin halledilemeyecek şeyler olmadığını belirtti.

Ben oturma alırken öğrenci olduğumdan, evimin adresi olduğu belge, pasaport fotokopim, parmak izim ve de bankaya bi miktar para yatırmam yetti.
    Instagram: mutusgarage

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)