Abi nereye gidiyorsunuz Norveç'e bende geliyorum a.k soğuksada bişey olmaz neyse ki nötrücina kremleri var![]()
Abi nereye gidiyorsunuz Norveç'e bende geliyorum a.k soğuksada bişey olmaz neyse ki nötrücina kremleri var![]()
Dil zaten bi şekilde öğreniliyo o ,çok çok elzem mühim değil de.En çok alışkanlıklar yitiriliyo.ALLAH'a şükür tr'de yaşadığım hayattan eksik bi yaşantı sürmüyorum.Ama o odama gidip yattığım zaman,yada eve girdiğim zaman duyduğum özlem şahsen değişmedi(10yıldır).
İnsanlar farklıdır,herkesin bi popisi var sonuçta.Yırtıkta olsan,fırlamada olsan,duygusalda olsan hepimiz insanız(yaz bu lafı bikenara ilerde kullanırsın)
şaka biyana herkes herneşekilde olursa olsun duyguları vardır.+ olarak benim çift vatandaşlığım olsa,olan ülkeye giderim direk .Başka ülkeye gerek yok ki.
Herne olursa olsun,y.dışı öyle veya böyle gurbet.
@yusuf
sen açıkçası tanıdığım gördüğüm istisna 2.kişisin yiğitten sonra(Yiğit Ş).
- K -
________
Dr.Ecu
abi hep beraber gidelim![]()
şaka bir yanada arkadaşım 8 yaşında anne babasını bir trafik kazasında kaybetmiş![]()
o yaşdan beri yurtlarda orda burda büyümüş bir insan yani aile özlemi pek olmayacak. hayatının yarısı tr de yarısıda bulgaristanda geçmiş ülke özlemide olur ama bizimkisi gibi deil .kararı verdik gidicek .
Not aldım sözü.![]()
Dil zaten kolay, sürekli etkileşim içinde olduğundan kolayca öğrenebiliyorsun, fakat yabancılık öyle kolay atılmıyo.
Başı sağolsun. Annesiz babasız her yerde zorlanacak, en azından Norveçte imkanı daha iyi olur. Gitsin o vakit. Ben de ispanyaya gelmeden önce, okulumu bitirip yurtdışına yerleşirim diyordum, fakat aile büyüklerim hayatta olduğu sürece(Allah başımızdan eksik etmesin) Türkiye'de kalmaya karar verdim. Ya da onlar da gitmek isterse beraber giderim. İnan buralardaki düzene, insanların anlayışlı tavırlarına, her durumdaki sabrına alışan birisi kolay kolay dönmek istemez ailesi yanında ise.
Norveç prosedürünü bilmiyorum, fakat bana burada polisin söylediği, oturma iznin varsa eğer 1 yıl kadar kullanabilirsindi. (Ki ben trafik cezası yedim, burada 7. ayımda. Aksi geçerli olsaydı bir de ehliyetsiz araç kulllanmaktan ceza gönderirlerdi. Sadece trafik cezasını ödedim.) İlerisi içinse 3-4 işlem yapman gerekiyormuş(sürücü kursları yardımcı olur dedi, pek bilgisi olmadığı için detay veremedi )
Instagram: mutusgarage
bilmediginiz bir yerde yasamak hiç öyle göründügü gibi degil.bazi insanlar saniyorki yurt disinda olan insanlar güllük gülistanlik yasiyorlar.artik yurt disi euro para biriminden sonra batti.hiçbirsey eskisi gibi degil.ben belçika da dogdugum halde bile 7 yasina kadar belçika da 7 yasindan 21 yasina kadar da istanbul da yasadim.simdi son 10 yilimi belçika da geçirdigim halde bile bos firsatim oldugu halde direk türkiye ye geliyorum daima gözüm türkiye de bilmem anlatabildinmi ve ayriten genelde bulgar vatandaslar genelde ya insaatta çalisiyorlar sigortasiz ya da pizzacida.ben sadece örnek olmasi için yazdim sadece arkadasinizin iyi düsünmesini dilerim.
norveci bilmem ama bura artık yasanacak bir yer değil onu biliyorum.
imkanın varken kaç kurtul.
Success is just like being pregnant.
Everybody congragulates you but nobody knows how many times you were f*cked.
Oslo ve asker da kaldim bir sure, cok pahali ve alisilmisigin disinda sakin bir ulke ,duzenleri oturmus ,cok turk var, gurbet cekincesi yoksa yasanabilir bir ulke ,insan degerli. Bir kac arkadas edindim orda, nasil zormu alismak dedigimde toplumsal bazi degerler tuhaf geliyor demisti baba kiz vedalasirken dudaktan opme vs gibjbu tabiki tebessum ettirmek icin yazdigim bir anektot ama dogru
'
Orada evlenilirse yinede kendi vatandasliginin hakkini elde edemiyorsun diye biliyorum ama cocuklarin icin 18 yasina kadar maas aliyorsun devletten. He bu arada dogayi seviyorsanda tek gecerim yine norveci.
Bende şuan Avusturya ve Fransayı araştırıyorum yaz sezonu geçince turist olarak gidip gezip keşif yapıcam eğer kafama yatarsa gitmeyi düşünüyorum.Arkadaş'da bence gitsin turist olarak gezsin madem kaybetçek birşeyi yok keşif yapmış olur nelerle karşılacağını bilir..
Gitsin tabi daha ne bekliyo ,ulan en azından rte muhabbeti olmaz ...ne bilim orda devlet dürtse bile elin oğlu dürter tabi der avutur kendini , burda dürtünce acıtıyo biliyon mu....
Ben gelüdüm emme çoluh çocuh va gelemeyon biliyon mu baluğuda severin aslunda eyü oludu...
norvec oslo'da amcamlar yaşıyor orayı o kadar seviyorki her konuştuğumuzda zamanında tr'den iyiki gitmişim diyorbnce imkanı varsa gitsin derim
Merakimdan soruyorum herhangibir ulkenin vatandasi olmak icin ne gerekli yani bu isler illaki her ulkeye gore degisir ama hani genel anlamda (avrupa/kuzey amerika ulkeleri) icin belirli bir sartname tarzi bi durum soz konusu mu?
#NeMutluTÜRKÜMDiyene!
Tamamdır sevindim kolay yolu bulmanıza.![]()
Benim bildiğim en önemlisi maddi olarak kendi hayatını sürdürebilecek kadar gelir kaynağı ibraz etmen gerekiyor.( orada çalışacaksan çalıştığın şirketten tebliğ gibi) Hatta ispanyada bir yasa çıkmak üzereydi en son, 160bin euro civarı ev aldığında devlet vatandaşlık verecek diye.![]()
Şimdiye kadar danıştıklarım bunu halledersen geri kalan belgelerin halledilemeyecek şeyler olmadığını belirtti.
Ben oturma alırken öğrenci olduğumdan, evimin adresi olduğu belge, pasaport fotokopim, parmak izim ve de bankaya bi miktar para yatırmam yetti.![]()
Instagram: mutusgarage
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)