Ekteki Pdf den kurallara Ulaşabilirsiniz arkadaşlar.
http://www.tosfed.org.tr/kitaplar/20...DRAGKUPASI.pdf
Printable View
Ekteki Pdf den kurallara Ulaşabilirsiniz arkadaşlar.
http://www.tosfed.org.tr/kitaplar/20...DRAGKUPASI.pdf
Hayırlı uğurlu olsun hepimize :)
abi güzel haber her ne kadar dragta şansımız tutmasada yinede heyecanlandırıyor drag kelimesi
''ER MEYDANI'' tarihler ne zaman belli olur acaba?
Daha taslak halindeymiş.
http://www.techturkey.com/forum/7273471-post10.html
20 Ocak'ta açıklanacak ibaresi var sitede.
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu - 2014 Takvimi 20 Ocak´ta Açıklanıyor
şuan da taslak olarakta bu var
http://www.tosfed.org.tr/images/doku...pa_Takvimi.pdf
Kurallar tam anlamıyla bir facia gibi görünüyor.
burda istanbul parkta yapılan yarışın kuralları mevcut hayırlı olsun.
sınıf 2'yi düzgün bi e46 m3 kimseye bırakmaz heralde.
Daha önce yapılan İstanbulpark taki drag yarışındaki verilerin gözden geçirilip, kategorilerdeki alt limit ağırlıklarda düzenlemeye gidilebilirdi. Alt limit ağırlıklarının arttırılması gerekiyor.
Sohc motor için extra hafifletme, 50kg daha mantıklı olurdu.
Yapılan drag yarışında kategoriler buradaki kurallara göre belirlenmesine rağmen, yarışmacıların yaptığı süreler arasında uçurum fark oluşmadı.
Ben sınıflandırmanın ve yarış eşleşmesinin bu şekilde yapılmasının daha adil olduğunu düşünüyorum.
amerika icat etti tamam..onlar o kuralları koyuyor ve ona göre yarışıyor, bizde aynısını yapmak zorundamıyız ? tosfed in kurallar kitabında önceki sene kurallar zamana göreydi yine öyle kalsa olmazmıydı ? süre sistemine alışmıştık.
Kurallara kim ne yorum yapar bilemem ama biz Sohc motor kullananlar gayet memnunuz,kuralların bize sağlamış olduğu ekstra 100kg yi avantaja çevirmek için elimizden geleni yapacağız..
Erkut'un Sohc ile tüm sezonu kovalamayı düşünüyoruz,herkese şimdiden başarılar:icon_tup:
Bilal neticede buda taslak detaylar düzenlenebilir ancak sistem senelerin sistemi ...
Yoo değiliz 2 adım öteye gitmek zorunda da değiliz ... Zorunda olmakla doğruyu yapmak arasında seçim yaptığında zorunda olmamak sa seçimin doğrusu bu ...
hahaha. ya şu su varili olayına takıldı kafam.
402 metre boyunca 15 metrede bir olcak. + ilk 30 metre bitişik olcak yazıyo. 1 varilin çapı 60cm. olsa 30 metreye 50 adet, sonraki 372 metreye de 25 tane lazım. 75 adet varili biz nerden bulcaz?
Hadi bulduk 1 tanesi 50 litre alsa 3750 litre suyu nerden bulcaz ?:soru:
İtfaiye ye mi doldurtcaz.
Biz bi yarışta su satalım dedik 3 tane varili zor bulduk akhisarda :cokgreen:
Abi nerelerde yapılacağına dair bir bilgin var mıdır peki? Ben de böyle bir soru sorayım :)
Bugra burda millet toplandimi 106 vti type-r vs. usa de toplandimi corvette camaro mustang. Veya bizde s2k hep 2 litre satildi orda 2.2 vs. Bizim ulkemiz biraz farkli dogal olarakta siniflandirma boyle olmamali. Tabi bu sadece benim fikrim fedarasyonda cogunluk neyi mantikli buluyorsa herkes ulusalda ona uymak zorunda.
Fakat guvenlik onlemleri daha kati olsa bile olur cunku antalya olayiyla kac senedir drag olmuyor.
Yaparız Evvelallah Buğra.
3 senedir Çok şükür bir sıkıntı olmadan yaptık. Bi kere sağolsunlar iptal ettiler Volki car muhabbetine, onun dışında bir problem çıkmadı.
Senin yarışın öncesi konuşmuştuk zaten, varmı yapabileceğimiz birşeyler diye, dayanışma önemli bizim içimizde. Federasyonun hastalıklı, istenmeyen çocukları drag camiası.
Ama senin uyguladığın kuralları biz kendi aramızda 2011 de tartışmıştık uzuuuuun uzadıya, Türkiye'de buna hazırlanabilecek araç sayısı çok az olduğundan vazgeçmiştik, sen tekrar canlandırdın. Yarış öncesi Hilmiyle izmirde konuşmuştuk bunu, ben yine kötü yanlarını anlatmıştım, olmaz bence demiştim :)
Kurallar çok güzel, katı, olması gerektiği gibi. Ulusal için çok güzel. Ama hala aynı sorun devam ediyor. Şimdi ben 3 senedir bana gelen yarışçılara bakıyorum, konyaya bakıyorum, içlerinden en fazla 10 tanesi Ulusala devamlılık sağlar, bu 10 tanenin de hepside bu kuralları uygulayabilecek olan kişiler. Yada standart araçlar katılım sağlar. Ağırlıktı, tulumdu, kasktı vs...
Şimdi Federasyon bu camiayı tekrar çekmek isterken, daha çok küstürüp yarışların içine eder mi acaba?
Zaten kâr amacı ile yapmadığımız yarışların Maliyetleri artacak, yarış ücreti artacak, bu kurallar ile az yarışmacı katılacak. giderin gelirin üzerinde olması işten bile değil.
Ha bu kurallar olsada, olmasa da sonuçta bu yarışlar olacak. Biz yokuz demeyiz, zaten diyemiyoz :) Geçen sene biz yokuz demeye kalktık para toplanıp öyle yarış yapıldı, Sağolsun tüm destekleyenler.
Kaç sene sonra ulusal drag yarışı düzenlenecek, öylede varız, böylede varız.
Hadi minik bir süprüz yapalım, her sene yaptığımız yenileklere, bu sene bir yenisi daha ekleniyo İnşallah. iOs/Android kullanıcılarına özel :)
mahallideki gibi çok katılım beklenmez,ulusala araç hazırlamak kurallarını uygulamak zor hee yapılmaz bir iş deil ama ciddi anlamda katılım her ilde düşücektir.
hayrolsun ne diyelim :) elimizden ne gelirse yaparız.
Herkesin yanlış anladığı bir husus var oda şu
Drag sporu denen şey
senin Altındaki arabayla katıldığın değil
Federasyonun koymuş olduğu Kuralların sınırlarına uygun Kasa motor seçimini yapıp hazırladığın araç ile yarıştığın bir yaruışma türüdür
Altınızdaki araçlar ile yarıştıgınız drag dalıda var USA de mevcut adı speed weekend
Türkiyede Mahalli oto drag
Bu yüzden USA de honda harici pek NA araç göremezsiniz
yada Sport FWD grubunda honda ve dodge harici araç pek görülmez çünkü adamlar o gruplarda ancak o kasa ve motorlar ile istedikleri dereceleri alabilceklerini biliyorlar
Şef kadir olayı çözmüş kendisini soch vtec eg kasaya yöneltmiş adamın anlayışına benden bir bravo öncelikle
Şİmdi hakan sende sınıf ikide şampiyon olmak istiyorsan bir E46 M3 alıp sezonu kovalıyabilirsin heee yok ben altımdaki araç ile yarışıcam dersen bol bol mahalli olur onlara katılırsın :)
Kanka kusura bakma ama katılım düşsün
camsız kapısız fiberden maket araçlar gelmesin
eskiden hatırlarsan akünün + bölmesinin kırmızı şapkasına bile takarlardı
hareketli ne varsa sabitlemek zorundaydın yangın tüpsüz katılım yok
homelegesiz tulum koltuk nere yarışıyosun ciddi şeyler bunlar
biz ulusala girceklerde mahalliye katılmayıp ordaki çekişmeyi daha üste taşımış olucaz aslında çok maddi durumu olmayan fazla imkanı olmayan kişiler mahallilerde 1 kere kalkıp elenmekten kurtulcaklar
sartlar ve kurallar ne olursa olsun Punishe-R a yenı hazırladıgımız kasa ve setup ile Allah nasıp ederse tum ayaklara katılcagız..yarısmacı herkeze basarılar sımdıden guzel bır sezon olur ınsAllah..:)
Dragları bıraktık.. Tıme Trıal sartları nasıl olacak merak edıyorum gercekten.
Arabayı pıste gore hazırlıyoruz valla abı bende yıldıray abıde
ıkımızınde setuplar aynı coıloverlar,semı slıck lastıkler ve ap racıng fren kıtı var suanda planlarda... ama bızım eskı kosullarda arkadan ıter 458 lerı gecme gıbı ıhtımalımız yok :) demekkı bız kendımızı gelıstırmeye calısıcaz :D
Benim görüşüm kurallarin iyi yani oldugu kadar kötü yanlarıda var
Istanbul park gibi bir pist kullanılması güzel fakat tam anlamıyla bir drag pistimi amerikadaki gibi hayir degil
Gt40 turbolu bir honda ile örnek olarak nos olmayan seat ibiza nın karşı karşıya gelme durumu rahat aşırı besleme fwd e Tr de tek örnek bekir paşaoglunun araci var Herkes de Bekir Paşaoglu olma şansı yok bilgi vs olarak pd130 acısından bakarsak en azından süreye göre sınıflar kendi iclerinde ayrılsa grup a b diye biraz daha mantıklı olur Katılım artar vs
Amerikada ki kurallarda ordaki maddi imkan ile burasının arasında daglar kadar ucurum var
Burda bir parca sokarken bile gumrukte ugrasıorsun
Honda vti bile artik lüks sınıf ta bana göre neden 30 milyar a yakın fiyatlar
Ha birde bunu turbolamak var
yada pd 130 bir araci yüklü miktarda harcamak var 15 20 vs sonu yok bunların ama
Amerikadaki kurallar biraz amerikan imkanları gelir arac fiyatları vs mesela 1 kol 500 $ vereceksiniz oranın 500 tl si gibi :) burda ise 1000 tl 2 kat fark
arac örnegi en basiti cok integra typer mesela yurt dışında yeni kasa k20 araclar 9 bin 15$ arasi yıpranma vs durumuna göre
Tr de integra typer yok ama civic typer var ep3 15bin dolara ancak pert ten dönmesi alınabiliyor tavanı farklı vs olan
Tabiiki maddi durumu cok iyi olan arkadaşlar olacaktır onların daha fazla keyif alacagı ortada
Orda bir Polis Drag yarışlarına rahat katilabilirken burda kaç polis arkadaş vardir bu sporlara katılabilecek basit bir örnek sadece bu maddi durum vs Türkiyenin ortada ha tabikii kalbur üstü cok iyi durumda olanlar
Para nın karşılıgını alacaktir
Ama siz bazi kurallarla bazi sınıf aracları keyif alacaklar üst kesim insanlar olarak belirtmekte oluyorsunuz yada saniye baz alınsa en azindan bütün herkes bu spor a bir şekilde cabalar katılır keyif alir yarışır ve aktivite renklenir Ha tabii cabalarınız ortada Sizinde kendinize göre dogrunuz vardır Ama yarışan insanlar aynı araclar aynı olacaktir fwd aşırı besleme icin konuşmaktayim mesela
Amerikan kuralları demektesiniz ama bir cok yarış amerikada saniye kimi zamanda sizin belirttiginiz tarzda kurallar var
Avusturalya da o şekilde en cok yarışların oldugu bir ülke
Daha Amerika gibi sürelerimiz yok ken pistlerimiz yokken Biz Amerikan kurallarını kullanmamız yarar degil zarardir ki madolyonun diger yüzü bu
Kuralların Türkiyeye göre uygun olmasi bu işe gönül vermiş daha cok kişiyi pist te görülmesini saglayacaktir
Hilmi veya ahmet'in de soyledigi gibi burda profesyonel bir spor dali yaratiliyor nasil pist yarislarina girmek icin maddi imkan gerekiyorsa ulusal drag icinde maddi imkan gerekiyor.
Ama halk icin olani pist yarisi yerine time trail, drag icinde mahalli otodrag.
Yani bu isi maddi imkanda dahil profesyonel olarak yapanlar ulusal dragta yarisacak evet ayni arabalar ve ayni kisiler olucak zaten tum profesyonel spor dallarida boyle degil mi?
Halk diyince siz nasil kavram görüyorsunuz bilemem ulusal adi uzerinde katılım bir şekilde her şehir den insanlara acik ama kuralların belli başlı duzenleme ihtiyaç var Herkesin kurallar a bir şekilde uymasi gerek Ücreti sonuçta istanbul park gibi bir yer icin maliyet olcaktir ondan bash etmiyorum Ama katılım bu kurallar la kısıtlı olacaktir ve Türkiye icin basi Uyarlamaları yapmak gerekir 2. Sayfada belirttigim nedenlerden süre sistemi değerlendirme dusunulse daha saglikli olur a grubu b grubu gibi herkes bir şekilde imkanlari ile yapmakta siz çıta yi yüksek tutarsaniz katilim kişi konumu ona göre az olacak diye dusunmekteyim burasi sonucta Turkiye siz 1 gunde amerika ya cevirmekten bash ediyor gibisiniz bu konuda bir cok kişi de bazi konular da durumu izah etmek isteyebilir 2. Sayfa da belirttigim durumlardan biraz uyarlama yapilmasi insanlari yarış a teşvik edip spor u ilerletir sonucta Superlig te de profosyonel klüp ler var ama 3 4 takim dan olusmamakta eger kurallar kati olsa idi super ligte de 3 4 takim olur ona göre de çekişme az olurdu yada basketbol lig in de bir sekilde uluslararası kurallar farkli yabanci oyuncu sinirlamasi var Türkiye de baska kac ülke de ne var sayi farki vs su bu durumu mevcut
Ulusal ise adina yakisir sekilde katilim coklugu icin bizim ülkemizin imkanlari genel anlamda dusunulmesi gerekli yoksa sadece cok az kişi cikar ve bir cok kiside katilabilecekken katilamaz Amerika kendine uygun şekilde düşünerek ten kurallari geliştirme yapmakta bizde o şekilde yapmalıyız uyarlamaliyiz