biliyorsunuz bu ay son, artık telefonlar peşin satılacak taksit yok.
bence telefon fiyatları düşecektir
çünkü eskisi gibi kolayca satamayacaklar.
siz ne düşünüyorsunuz?
Printable View
biliyorsunuz bu ay son, artık telefonlar peşin satılacak taksit yok.
bence telefon fiyatları düşecektir
çünkü eskisi gibi kolayca satamayacaklar.
siz ne düşünüyorsunuz?
iyi bende manayla bi akıllı telefon sahibi olurum ,bıktım usandım bu çagdışı aleti kullanmaktan :D
satın alma anında kredi çıkartırlar, ya da büyük GSM operatörleri faturaya ekler fiyatı işin kaymağını yerler.
senet ısıne doner bence mutlaka alternatif yollar bulunur
bence cok taksit olayı olmamalı asgari ucretli alan vatandas bilmem kac tksitle maasının 2 katı telefonu alıyor gereksiz lux sevdamız nolcak milletce
İyi oldu. Milletin g.tünde giymeye donu yok, elinde iphone 5s geziyor.
bu mevzu en çok gsm operatörlerine ve evkur vs. gibi senetle satış yapan yerlere yarayacaktır.
aslında kk taksitlendirmesi bu mevzularda iyiydi.. şimdi adam attığı vade kadar vade farkı geçirecek. evkur daki vade farkları da dillere destandır yani..
hayırlısı bakalım..
mail order yöntemiyle yapılan taksitlerde düşecekmi yada internet sitesindeki satışlarda?
bu işten cep tlf operatörleri kazançlı çıkacaktır. 12-24 ay taahhütle cihaz satışları patlar..
9 taksit ile alınabilecek sanırım, tamamen kalkmadı.
ben şahsen karta taksit olayının komple kalkması taraftarıyım... kendi usta başımın cebinde bir iphone5 bir tane de S4 var, elemanların cebinde en kötü telefon iphone4... ben iphone3 kullanıyorum :D
insanlar aslen kendilerinin olmayan parayı kullana kullana kendilerinden geçtiler, şimdi bazıları itiraz ediyor bu duruma fakat sen 1.000 lira kazanan adama 3.000 liralık telefonu bu kadar kolay satamazsın, aslen tefecilik yapıyorsun, adama 3.000 lira veriyorsun eğer ödeyemezse çöküyorsun...
çok geç kalındı çook! dış ticaret açığının sebeplerinden biri de budur, 10bin lira limitli kartı asgari ücretliye verirsen o adam TV lerde gördüğü herşeyi almak ister...
telekom ıle ılgılı tum urunler tek cekım olucak suan ıcın gelen bılgı bu sekılde
taksıt olayınca cozum cok bız 1yıl oncesınden nakıt kredı olayına baslamıstık :)
tam bı netlessınde cozumu bulunur ıllakı
gercı ınsanlar son 1haftadır ceptelefonuna saldırmıs durumda hayatımda boyle pahalı cıhaz satısı gormedım
tamamen kalkmadı diye biliyorum 9 taksite kadar izin verilicek eskisi gibi 12 ay 24 ay taksit yok..
bunun dışında sanırım tahhadüt ile satış yapan gsm firmalarınıda bağlamaz çünkü onların olayıda kredi kartı değil telefon faturası ile ilgili telefonun parasını faturadan alıyorlar.. karttan çekim işlemi olmadığı için o kapsama girmeyebilir..
söylediklerinize tamamen katılıyorum ama
piyasada bir çok esnaf kk ile dükkanı döndürüyor. şimdi limitlere ve taksitlere ciddi düzenlemeler geldi. bu da piyasada ki para akışını ciddi etkileyecek kanaatindeyim.
10 yıldır bir balon şişti şişti . şimdi bu düzenlemelerle patlaması yakın görünüyor..
hakkımızda hayırlısı olur inş..
sadece telefon vs. değil ev kredisi hariç herşeye sınırlama getiriyorlar.
Mesela taşıtlarada gelicek ikinci el telefon kaderi gibi olucak çok kişi var ki yüksek fiyatlı araçları kredi ile alıyor. Bunlara da 50.000TL'nin üstündeki araçlarda araç bedelinin yarısını ödeme zorunluluğu geliyor.
Tabi bunlar araçlarda kalan tutar için tüketici kredisi veya telefonlarda başka sektörden pos cihazına çekim gibi yollar bulunabilir ama genede uğraşma ve maliyet artacağı için alışveriş etkilenir.
telefon hiç bir şey bugün caddelerde bu kadar çok bmw mercedes varsa esas sebebi budur 42 ay 48 ay 60 ay kredi çekip aslında normal koşullarsa hiç bir zaman alamıycağı arabayı başkasının parasını kullanarak onada misli misli fazla faiz ve takistler ödeterek alıyorlar..
Kendi calistigim yerden ornek vereyim . Ikitellide beyazesya bayisinde calisiyorum. Mahalle musterisine hitap etmek icin arada senetli satislarimizda oluyor. Hatta cogu senetli satis. Belli basli beyaz esya markalari telefon satisi yapabiliyordu ancak telefoncularin coklugundan kimse beyazesyacidan telefon almazdi . Bu taksit olayindan sonra bizde islerde bi kipirdanma canlanma bekliyoruz . Telefoncular alistigi duzeni bozup paralarini riske atip senetli satisa gececeklerini sanmiyorum . Belki tarifeye ek fiyat gibisinden yapabilirler ancak o da ne kadar yeterli olur bilemiyorum :)
iyi oldu adamın yemeye ekmeği yok cebinde son model cep telefonu, herkes bütçesi kadarını alsın.
ama telefoncular senetle satışlarımız başlamıştır vb gibi yazılar asmışlar hep, piyasada insanların canı çok yanar bu senet olayı yüzünden. evkur evdiz vb gibi zaten senet satışı olan yerlere gün doğdu faiz üstüne faiz koyarlar artık
haberlerde tamamen kalkacak demediler hocam en fazla 9 taksit yapacaklar
9 taksit olayı telefon dışında herşey için geçerli. artık 10 11 12 ay taksit olmıcak yaptığınız giyim alışverişlerinde vs
10-15 yaş arası çocukların elinde i5, s4 gibi cihazlar var özellikle bayanlar çok daha meraklı bu akıllı telefona benim elimde 1100 tarzı bi nokia var akıllı telefon aldım 1 ay kullandım anca sonra düşürdüm kırıldı ekranı öylece duruyor yaptırmadım
Bazen çıkarıyorum cebimden telefonu insanlar görüyor garip garip bakıyor bana kafede otururken çıkarır atarım masaya etraftan sağdan soldan bakan ilk önce masanın üstüne bakıyor zaten :)
Geçen i4 var çocuğun elinde i5 alcam diye konuşuyor dedim napıcaksın bak bu da aynı işi görüyo yok bu eskidi modası geçti vsvsvs adam 2 ay çalışıp kazandığı parayı verecek telefona anlamsızz..
Taksit olayına gelince taahhütlü satarlar millet faturalıya döner bu sefer de bu döngü hiç bi zaman bitmez
bence mantıklı bir karar adamın elinde iphone 5 var 5s var yada ortalama 1500 2000 tl lik telefon icinde 10 tl kontor almaktan aciz mesaj atıyo beni ara diye böyle adam alsa nolur almasa nolur :)
huylu huyundan vazgeçmez sen kk ile taksit yaptirmazsin olay senete döner illa ki bişey yaparlar bu kervan böyle devam eder.
Bugün xxx mağazaya girdim note3 fiyatı sordum kredi kartı ile 2200 tl mağaza hesabı ile 3300 tl dediler senet yok mağaza hesabı sadece ama bindirdikleri rakam çok fazla o yüzden satışlar düşmez faturaya eklerler yol çok yeterki kolaylık istesinler
bence iyi oldu.taksite girip o telefonu alıp içine kontör koyamayıp sağa sola çağrı atan insanlar tanıyorum ben.çapulcu gibi gezip , zorla telefon alanlarda var.halbuki o parayla bi yazlık bide kışlık gardorabını düzer.tam anlamıyla tüketim çılgınlığı var türkiyede.
Aşırı bir düşüş beklemiyorum. Farklı ödeme araçları geliştirilecektir, senet gibi..
Bunun haricinde telefonlar iyicene operatöre bağlanacaktır, taksit ortadan kalkacak lakin "2 sene sözleşme faturaya x lira ek" gibi seçenekler daha fazla karşımıza çıkacaktır.
Taksidin ortadan kalkması ise tamamen saçmalık.. Ekonomiyi ya da bireyin ekonomisini düşünüyorsan; adama maaşı oranında limit koy, nasıl harcamak istiyorsa harcasın. Sana ne? 1000 liraya tek çekim y malı almak yerine 1000 liraya 12 taksit z malı almak arasında ne fark var? Hadi onu da geçtim 1000 liraya 9 taksit televizyon almak ile 1000 liraya 9 taksit telefon almak arasında ne fark var? Adam telefon alıp içine kontür koyamıyorsa sana ne, bana ne? HD TV alıp HD yayın alacak abonelik ücretini ödeyemiyor diye televizyon da mı yasaklanacak..
Bilgisayar da bu kapsamda bildiğim kadarıyla.. Herhangi bir şirkete bağlı çalışmayan grafiker, mimar 3-5 bin liralık MAC cihazları neden cash almak zorunda kalsın? Kartında limit varsa nasıl harcayacağından size ne?
Manasız bir uygulama, esnafın canına okuyacak sadece.. Ger çekilir diye düşünüyorum.......
2005 yılından berı kredı kartına elımı surmedım kafam cok rahat. kredı kartı bas belasından baska bır sey degıl
mevzu telefon mevzu degil, bazi tefeciler bildiginiz gibi telefoncu ve kuyumcu adi altinda karttan taksitli para cekip komisyon karsiligi nakit para veriyordu, once telefon sonra kuyumcularda karta taksit olayi bu yuzden kalkacak:)
Dış ticaret açığı yaratan ürünlerin karşısına,aynı kalitede yerli ürün çıkartamadıktan sonra bu gibi düzenlemelerin faydası olmaz.
Dün 5s aldım kampanyadan. Satan arkadaş Şubat 1'den itibaren taksit olmayacak dedi. Alternatif çözüm var mı dedim. Fiyatı yukarı çekip, senet usulü olabilir, çalışma yapıyorlar dedi.
alternatif çok fiyatı yukarı çekmeye gerek yok ama bu durumdan fazla kar elde etmeye çalışan illaki olucak
şuan zaten dosya masrafsız,faizsiz 12 ay kredi çıkartabiliyoruz anında haliyle kredi kartına gerek yok taksit için
net bilgi gelmesede bu kanunda işin en kotu kısmı telekominikasyon kısmına 3g modemli laptoplarında giriyor olması eğer bir düzenleme gelmezse pc kısmındada sıkıntı yaşıcaz gibi gozukuyor
en çok ufak esnaf etkilenicek sokak arası cep telefonu satan ticaretini yapan birçok yer kapanıcak diye düşünüyorum
büyükler zaten herzaman yolunu bulur
Evrenöz abiye sonuna kadar katılıyorum esnafın yarısından çoğu kredi kartıyla döne biliyo bu kısıtlandığı zaman çok kişi batıcak iflas edicek şöyle örnek verim dükkanımın yan komşusu adam işi teksil olduğu için günlük bir kazancı olmuyo dükkanı açıyo eletirik faturası geliyo 700 tl bu adam ışıkları yakmak zorunda müşterinin dikkatini çekmesi için müşteri karanlık dükkana girmek istemez mecbur elinde nakit olmadığı için kartına yönelip açtırabiliyo bir çok kişi böyle ayakta durabiliyo milletin kartına kısıtlama taksit azaltması getirirsen oda harcamasını kısar ve benim gibi küçük esnaf batar birde daha önce denilmiş geliri dar elinde iphone 5 diye fakir insanın da kullanmaya hakkıdır bence kısacası bende yanlış buluyorum aksine çok esnaf batacak allah sonumuzu hayır etsin
Herkesin hakkıdır, adamın ilgisi vardır teknolojiye almak ister. Yanlış olan bu değil bence. Ya fiyatlar çok yüksek ya da insanların asgari geçim miktarının altın da yaşamak durumunda olmasında sıkıntı var. İnsanlar bir şekil de hayatta kalmaya çalışıyor, fakat bunu hayat standardından kısarak yapmak istemiyor. Herkesi kendimiz gibi sanmayalım. Bu yüzden yüksek taksit miktarları çıkıyordu ortaya. Hele ki ekonominin ve dövizin bu hale geldiği bir ortamda bunu yapmak yerine farklı önlemler alıp, en azından toplumun belli bir süre dikkatli davranması teşfik edilebilirdi.
abi fakirin-zenginin hakkıdır diye bişeymi var .mevzu gosteris meraklısı olmakda ve g.tünün deligini bilmemekle. abartırsak ayranı yok içmeye tahtrevanla gider ....
mesela kim istemez ferrariye binmek ? ama binemiyo. kim tecavüz ediyor ozaman senin benim ferrariye binme hakkıma versinler hakkımızı :)
Yaşım 27 hiç kredi kartım olmadı. :) Geçen yıla kadar bizde 5 sene kadar kredi kartı kullanımını bırakmıştık. Bazen gerekli de olabiliyor. Düşük limitli bir kredi kartı aldık arada kullanıyoruz. :(