Evkur ve türevi marketlerin kar marajı baya yükselir gibi. ***** 24 aya kadar senet yapıyorlar :)
Printable View
Evkur ve türevi marketlerin kar marajı baya yükselir gibi. ***** 24 aya kadar senet yapıyorlar :)
Bahsettiğin ne kadar uç bir nokta olduğunun farkındasın herhalde. :) Örneğe bak Ferrari. :D Bu sitede ben de dahil belki de sende dahil, bir çok kişi araba alacağız diye elinde olmayan bir miktar ile araba alıyor. 20 bine - 15 bine vs Neden o telefonu aldın diye kimseyi suçlayamazsın. Yapılan şey mantıklı mıdır bu tartışılırda yok gösterişmiş falan filan bundan sana ne der adam geçer. Para benim, borç benim. Ödeyemez ise kendi bileceği iş. Bilinçli bir tüketim toplumu muyuz? Hayır. Senin mesela hiç bir fuzuli harcaman yok değil mi? Bu sana öyle gelir çünkü farkında olamazsın. İnsanlar için bazı şeyler vaz geçilmez olabilir. Dediğin hesaba göre haftasonu ayda 2 kere eğlenmeye gittiğinde de kasada hangi kredi kartından çektirsem diyen insan da çok. O zaman eğlenceyede gitmeyelim herkes evde otursun hareketsizlikten ölelim. Sadece telefon üzerinden gidip de e insanlar almasın demek çok basit duruyorda işin aslı bence öyle değil.
Benimde egzotic supersportlara ilgim var standardımdan kısmayım gidip bitane 458 italia çekiym altıma taksidini öder garajda birbirimize bakarız. Söylediğin şeyin mantığı var mı ? Gelir meselesi ayrı tabii ki adaletsizlik var ama şu an durum bu kimse ilgisi ve keyfine göre standartlarını belirlemiyor bütçesine göre belirliyor.
apple mağazasında çalışıyorum bence insanlar ne yapar ne eder alır o pahalı telefoları ....taksit olmadığı için insnalar ihtiyaç kredilerine yönelecek kredi patlaması yaşanacak bence.Birde ikinci el telefon satan yerler eskısı gıbı revaçta olacak
telefon fiyatlarının düşeceğini sanmıyorum
Çıktığı günden bu yana cep telefonu kullanmıyorum ve gayet mutluyum :icon_tup:.
bu iş sonunda tamamen telefon operatörlerinin eline geçecektir
Adamın cebinde 5 tane k.kartı üc kere icraya gitmiş borçları kara listede adam, hala kalkmış diyor ki iphone 5 alıcam eeee ? Ama evkurdan 36 ay taksitle.. Kaç para toplamda 2800 3000 lira. En ufak acıyorsam şu evkurdan böyle alışveriş yapanlara ne olayım. Ha kimi var k.kartı kullanmak istemiyor bankayla uğraşmak istemiyor/kullanmıyor o mecburen kullanıyor bu tip fırsatçı adileri onlara diyecek bir şey yok.
Ya abi şu fakir bir şey sahibi olmasın anlayışına tilt oluyorum !
He veriyorsa'da kendi ödüyor/ödüyemiyor sizene ?
Madem taksitle telefon almıyorsunuz , bu yasa da size giren çıkan yok ? Neden o değerli parmaklarınızı yorup post kasıyorsunuz!
Bırakın adamın cebinde 5 kredi kartı olsun maaşının 10 katı olsun adam ödeyemeyince abeyy ne olur yardım et mi diyor?
Sallayın ayrıntılara takılmayın siz yinede peşin paranızla bile olsa şu aralar hiç açılmayın dursun kenarda sonuçta bu aralar her an hüloooooooo olabilir.
Kredi kartınla 458 alabiliyorsan al tabi ki. Taksit konusun da sıkıntısı yok telefonlar için geçerli. Haklısın. Bla bla... Entellektüel olmak için farklı modellere ilgini arttırmalısın. Tesla coupe filan da bakabilirsin teşfik vardır belki.
Daha ulaşılabilir kaidelerden bahsetsen oturup konuşacağız ama ben diyorum HTC ONE, sen diyorsun 458. Biri 500 euro civarın da yanılmıyorsam, diğeri 400.000. He öyle öyle. Nasıl anlamak istersen anlayabilirsin bu da senin kredi kartı ile alabileceğin bir şey değil.
İnsanlar ilgisine göre standartını belirliyor işte bütçesine göre değil. Deminden beri herkes ne diyor? Adamın elinde olmayan parası ile gidip telefon alıyor demiyor muyuz? Ve ben de burada bilinçli tüketim var mı? Hayır dememiş miyim? Ben gittim aldım telefon kredi kartım ile ne yapacaksın? Beni yargılayan sen misin? Borcumu ödüyor muyum? Ödüyorum. Belki başka bir şeyden kıstım bütçemi ayarladım, istedim ve aldım. Ödeyemezsem cezamı çekerim. Şu anda ki durum keyfine göre harcama yapmak ve gelinen sonuç ile ilgili. Öyle bir toplum yok henüz. Bütçesine göre harcama yapabilmek zaten bankaları gerektirmez. Bankalar da bunu istemez adamlar para kazanamaz. Kredi kartı alt ve orta gelirli insanlara imkanlarının dışına çıkmasını teklif eder. Bu telefon ise gider alır adam, fakat sen ferrariden bahsediyordun pardon... Bir sonra ki postu hayal eder gibiyim. Sana iyi günler.
Başkasının ne aldığı beni hiç ilgilendirmedi. Borcunu ben ödemiyeceğimden, ceremesini ben çekmeyeceğimden ötürü olsa gerek.
Ülke ekonomisi olarak bakacaksak bin tl maaşı olana 20bin lira ihtiyaç kredisi veren kredi sistemini incelemek lazım bence önce, tek soru sormadan çekilebilinen nakit avanslara, ailesinin verdiği dışında geliri olmayan öğrencilere devletin bankaları dahil verilen kredi kartlarına ya da öğrenimi başladığında kredi verip, okuldan çıktığında 2 haneli şekilde öğrencilerin borçlu olmasını sağlayan sisteme. Böyle uzar gider bu :)
Sadece kredi alan öğrencilerin borçlarını saysak sanırım baya büyük bir oranı oluşturur borçlular listesinde.
ayakkabı kutularındaki paralar, yolsuzluklarla heba edilen paralar devletin kasasında dursaydı, asgari ücret çok rahat 1500 lira olurdu. misal ali ağaoğlu denen sonradan görme hırbo, çalıştırdığı ameleye 100 lira zam yapmamak için uğraşır, ama rolls royce otomobile 1 trilyonu gözünü kırpmadan verir..
İnsanlar ilgisine göre standartını belirliyormuş sen sanırım istanbulda değil beverly hills de yaşıyorsun ya da yaşadığını hayal eder gibisin heralde.
He çok merak ediyosan söyleyim kredi sadece kartla alınmıyor istersem gider bankadan 3-4 tane 458 parasını çekerim bi günde. kucağa oturtacak adam arıyorlar zaten ister telefon al ister ferrari. Biz paramız kadar entellektüeliz maalesef, senin dediğin kendi entellektüelitemizi kendimiz belirleyemiyoruz.
Kriz teget gecerken slogan neydi "alin verin ekonomiye can verin " simdi hem faizi hemde tuketimi engelliyosun ;
bu para politikasini anlayan varmi?
sahip olmasın diyen yok ayagını yorganına gore uzatsın diyoruz
lafı sacma sapan anlamaktan vazgecin edebiyat yapma surda cok degerli klavyenden cıkanlara iyi bak kimler geldi gecti senin gibi 2005 aralıkdan beri burdayım ben post kaygımda olmadı.
agzımı actırcaksınz illa .alsın neresine sokuyosa soksun 1 degil 10 tane alsın allah daha cok versin gözümüz yok çok sukur ama onların odemsi gelince nolcak e5 ya da sahile cıkartır kendini artık..yada bitane daha kredi kartı alır onla öder dimi sonra evine haciz gelincede kurtar beni mehmet ali bey.
Senet sistemi geri gelir artık yada evkur tarzı yerler artar
yabancı televizyon kanallarında sürekli reklamlar çıkıyor gsm oparötörlerinin bizi seçene telefon hediye laptop hediyo şu kadar nakit hediye bizde neden hala 3000 tl ye telefon alıyoruz anlamadım taksit konusunda ise taksitin güzelliği var ama taki bütün kartların limiti sona dayanana kadar orası kısır döngünün tıkandığı nokta ardından bir tüketici kredisi patlat kartları sıfırla artık o adam bankanın kölesidir vatana millete esnafa kazandırdıkları sınırlıdır ki şuanda ülkenin yarısı böyle
Kesinlikle katılıyorum. Konuyu başından beri takip ediyorum ve okadar garip yorumlar varki , "Fakir iphone 5s almasın mı yani" noktasına bile gelmiş olay. Arkadaş , ödeyecek durumu yok ise almasın. Çünkü bankaların noktası bu zaten , onlarda bekliyorki bir gerizekalı gelsin , kredi kartı ile ödeyemiyeceği şeyi alsın bende artık ömrü boyunca ona suni tenefüs yapayım. Bu tarz tuzaklara zaten bir biz düşüyoruz bende anlam veremiyorum.
Yurtdışına bir gidip bakın ben telefonu çıkarttığımda adam ufo görmüş gibi oluyor. 5-6 yıllık blackberry kullanıyor. Diyorum neden almıyorsun , ne gerek var abi şirket vermiş işte gittiği yere kadar kullanırız diyor. Ki bu adam çok rahat çıkıp istediği telefonu alacak bir adam.
Bir bizde var bu limitine kadar en iyisine sahip olma isteği.
bi yandan evet iyi olcak ama senet sistemine gecılcek fıyat baya yukselcek , ben sahsen su an
5s nakıt 2100 - kk 2150 10 taksit - 2300/24 taksitte satıyorum. senetlı hesapta 2700/12 diyorum subat ıtıbarııyle dahad yukselcek bu fiyat heryerde ama mutlaka yıne bıseyler bulunurr ..
Benim takildigim nokta ortalama 1000 tl civari maas alan adam neden 1000 liralik tel kullaniyor gorusu var cogunlukta.simdi bu insan 1000 liralik yerine. 300 liralikta alsa maasinin 3 de 1 gidiyor.zengin kullanir ama fakir kullanamaz degil mi arkadasim.teknolojiden herkesin yararlanma hakki var.bu ulkeyi ayakta tutan asgari ucrete 12 saat calisan insanlardir.
Kimse yanlıs anlamasın bana göre iyi oldu adamın g.tüne giyecek donu yok cebinde son model telefon. Piyasa'ya arkadasına eşine dostuna her yere borcu var ama o telefonun yenisi cıkınca hemen alıyor. Artık kimse borcunu iplemiyor. Adam sabahlara kadar alemde patlatıyo kredi kartını sabah oluyor cepte simit alacak para yok. Ay sonunu getiremiyor. Bence çok geç kalındı daha öncesinde yapılmalıydı.
Bundan 3 sene önce hayatımın hatasını yaparak bir iphone 4 aldım ve telefon 1 ayın içinde paramparça oldu. Nakit almıştım masraf çok çıkınca yaptırmadım. Şuan bb var ve çok memnunum. Almayı düşündüğüm bir telefon var oda gm discovery. Çünkü hem ucuz hem de gayet kullanışlı Fiyat/performans telefonu. Gm2 nin çıkmasını bekliyorum.
Ülkemizin insanları malesef F/P ye değil sadece fiyata odaklı, gösteriş amaçlı telefon alıyorlar. Sırf telefon modasına uymak için kredi kartı alan tanıdıklarım var, adamın hiçbir geliri yok ama telefon alıyor. Geçenlerde sordum neden bu kadar pahalı telefon aldın diye ve verdiği cevap çok manidardı.
-"Eskisi kadar gezmem, içmem, yemem yine de öderim bu taksitleri" dedi.
Resmen sistemin kölesi olmuşsun bsg dedim! :D
Abi yanlış anlamayın da köprüye çıkıp atlayanlar yine olucak bir şey değişmiceki senet sistemi geri gelicek eski sisteme geri dönülcek ve şimdikinden daha kötüye dönülcek kısıtlama getirince o adam almıcak diye bir şey yoki yine alıcak bu sefer ödeyemezse ya hacizle alıcaklar yada şimdi yazmak istemiyorum ama eskiden bu işi yapanlar vardı ödeyemezsen canını almaya kadar gidiyolardı onlara düşücek tahsil etmek benim tüm korkumda bunlar
ev araba bilgisayar televizyon gibi şeylerde taksiti pek yadırgamıyorum ama bir cep telefonunu bile ki çok ekstrem birşey değil sadece ucuzu ile pahalısı arasındaki fark interneti v.s özelliği var 12 taksit olmazsa alamayacak durumda insanlar varsa gelir dağılımında ciddi sorun var demektir
kişi başı hesaplanan milli gelire göre tek maaşıyla zorlanmadan alması gerekiyor insanların bu telefonu nakit almaya gücü yetse kimse taksite girmez diye düşünüyorum zenginide fakiride yanlışmı düşünüyorum?
Reklam gibi olmasın ama internetten satmaya başlamışlar bile. 1.000 lira üstüne koymuş adam.
Connecting site...
Problem değil çoğu telefoncu eş dost post makinası alır ordan taksitli çeker yan dükkandan başka bir iş yapan arkadaşından çeker vs. vs. bizim türk milleti her türlü o telefonu satar taksitli. Yöntemini bulur
Taksit olayı bittikten sonra Türkiye teknoloji çöplüğüne döner. Örnek verecek olursak; 250 liraya çakma IP5, 150 liraya Samsung Galaxy S4 çok görürüz. Saçma saçma telefonlar çıkacaktır piyasaya ve milletimiz sadece görüntü olsun diye o çakma telefonlardan zibinle alır.
Hiç bir teste tabi tutulmayan, sistemi düzgün olmayan çakma Çin menşeili telefonlar gelmiştir bile.
He karar doğru mu bence doğru. Millet olarak genetiğimiz değişmeden bu teknoloji sevdasından vazgeçmeyiz. Siz rahat olun.
05 ten beri burda olman bişeyi değiştirmez şu konuştuğun saçmalık birilerinin paralarına hayatlarına bu kadar takılmayın küçük faktörlerdir bunlar hayatta.
Şunu unutma bankacılık sistemi düzenli ödeme yapan müşteriyi hiç ama hiç sevmez!
Sen hani bu gün 0.89 dan başlayan faizlerle ev,araba,ihtiyaç kredisi alabiliyorsan bunun tek nedeni hayvan gibi bankaların para kazanmasıdır bunu unutma,
Birileri ödeyemeyecek patlayacak banka 1k paraya bir ayda 150 lira faiz alacak bankanın işine gelecek bankaların kimselerin dandik buzdolabına ihtiyacı yok .
ayrıca hangi karı sana dediyse ben aleme kredi kartından düştüm seni yemiş haberin olsun .
Sen bu sistemle kimseyi yola getiremezsin Trde yön evkur vb gibi firmalar olduğu sürece adam oradan alacak bir şeyi bitirmiyorsun ki bu yasayla tamamen boşa konuşuyorsun. Zaten kredi kartı olmayan adam, patlayan kesim evkur vs alıyordu şimdi kredi kartı olan kesimi de oraya yönledirecek !
kimseye öğretemezsin ayağını yorganına göre uzatmasını! Canları yana yana öğrenecek! Bizim milletimiz daha yeniliğe teknolojiye doymadı bunu öğrenmeleri için daha bir 10 seneleri var kimse gidipte yaaa yurt dışında adamın elinde 3310 var demesin oradaki kafalar farklı bizim o adamın hayat standartlarına kafasına ulaşmamıza daha çok var.
İktisat diye bir şey bu memlekette yok! senin ayağını yorganına göre uzat dediğin şey iktisat ! Bizim devletimizde bilmiyor vatandaşımızda, sen neyi yasaklarsan yasakla illakı bulacaklardır bir yolunu.
Çokta dertti o son model telefon almış boğazına kadar borca batmış. Adam kendini kontrol edemiyorsa devletin dayatmasıyla mı kontrol edecek. Bence devletin üzerimizde bu tarz bir kısıtlama yapması doğru değil. Her insan kendinden sorumludur. İsteyen 1000 lira maaşla 2500 liralık telefon kullanır. Ben 4 yıllık ilk dokunmatiklerden bi telefon kullanıyorum her işimi de görüyor.