uzak doğu yakın awrupa uzak awrupa ne olursa arkadaşlar yaptığınız spor hakkında bilgi almak isterim
yeni arayışlar içindeyim :)
Printable View
uzak doğu yakın awrupa uzak awrupa ne olursa arkadaşlar yaptığınız spor hakkında bilgi almak isterim
yeni arayışlar içindeyim :)
ninjitsu öğrenmek istiyorum :=)
Full contactla ugrasmistim bir aralar tavsiye ederim cok keyifli vede surekli temas halinde olan bir yakin dovus sanati.
çok fena tokat atarım..elim ağırdır..:D
valla videodan sonra bende dövüş sporlarını iyice merak etmeye başladım ama para verip dayak yemek var bu spordada :D body iyidir..
kick box yapardım yerinde olsam.iyi kavga oluor.fitneSS iyidir..
bn kickbox yapıorum suanda bı ara verme durumu oldu ama tavsıye ederım babam 15 yıllık kıckboxcu bnde 6 senedır yapıorum ama gorundugu kadar kolay spor degıldır sölemedı demeyın
bu tarz sporlarla çok ilgim yok ama bir donem kardeşim capoeira yapmıştı hareketli oldukça güzel aslında ama dikkat etmek lazım omurunu çatlattığı için bırakmak sorunda kaldı uzun sure çelik korse ile gezmişti.
www.psfights.com En güzeli allah ne verdiyse style
kung-fu,kick box ve judo ile ilgilendim uzun yıllar fakat en sağlıklısı judo geldi tavsiye ederim..
wingtzun öğrenmek için bende 2 ay kadar emin ali boztepe nin kurduğu ebmas a gittim. gerçekten çok güzel ter atıyorsun ve etkili olduğuna inanıyorum açıkçası çünkü en iyi savunma saldırıdır öğretisi ile yola çıkıyor. ve kısa yoldan kısa bir sürede karşı tarafı etkisiz hale getirmeği öğretiyor. taşındığımdan dolayı devam edemedim. discovery channel de figth quest diye bir program vardı 2 tane amerikalı 11-12 tane uzak doğu sporunu yerinde en etkili hocalarından 5 er günlük eğitimini alıyorlar ve 5 gün sonunda kendi dallarındaki en iyiler ile dişe diş mücadele ediyorlar. izlemeni yada netten araştırmanı tavsiye ederim.
birde bu aralar araştırdığım diğer dövüş sanatı israil ordusunun geliştirdiği krav-maga. fight quest te görmüştüm. şiddetle tavsiye edilecek bir spor:D
http://www.kravmaga-tr.com/
kanka ben futbol oynuyorum bıras sert oynadıgım ıcın oda dovus sanatı oluyor :D
streetfighteR aga en iyisi. free fight izliorum hepsinden etkili oluyor bende ilk önce nerden kan akar diye hesaplıosun.bolca fitness yap :D
Kick-box 4 yıl kadar yaptıysan zaten doğru noktadan başlamışsın demektir.
4 yıl devam ettiğine görede idmanları ağır gelmemiştir.
3-4 defa jijitsu idmanlarına girdim, bence jijitsu denemelisin bundan sonra.
krawmagayı biliorum toplama bi döwüş sporu bi çok spordan birleşme
2 senedir bujinkan ninjutsu çalışıorum 4 sene kickbox yaptım aralara karate judo da girdi
bilgiliyim biraz tecrübeli arkadaşlardan tecrübelerini paylaşmalarını isterim
ztn bndeki amaç ek olarak kendi üstüme bişiler koyma çabası
biraz hızlanmam lazım
Sayokan, kökleri Orta Asya'ya dayanan, yaklaşık M.Ö 6.7 bin yıllarından başlayan türk tarihinde bulunan bilgiler derlenmiş ve stratejileri oluşturulmuş bir Türk savaş sanatıdır. Nihat Yiğit tarafından gündeme getirilmiş ve Savaş Sanatları Ustaları Dünya Federasyonu tarafından analiz edilerek resmi bir branş olarak dünyaya tanıtılmaya başlanmıştır.Sayokan Dünya Federasyonu Amerika Newyork ta 2002 yilinda kuruldu.05.Ocak.2005 tarihinde Türkiyede Türk Savas Sanati Sayokan Federasyonu kuruldu akabinde Dünya Federasyonu Amerika da fes edilerek Türkiyede yeniden 07.12.2006 tarihinde kurulmus ve faaliyetlerine devam etmektedir.
Sayın Nihat YİĞİT bu sisteme “SAVAŞÇININ YOLU ve KAN’ı cümlesini uygun görmüş, bu cümledeki sözcüklerin baş hecelerini alarak kısaltmıştır. Onun ifadesi ile, “Savaşçı” Mete Han’dan Atatürk’e kadar gerek bedensel, gerekse ruhsal, zihinsel yetenek ve erdemliliğe sahip eşsiz devlet adamlarımızı, komutanlarımızı, kahramanlarımızı, “YOL” ise bu eşsiz insanların bu yetenek ve erdemliliğe giden yolunu, “KAN” ise yine bu eşsiz insanlarla olan bağımızı ifade etmektedir.” diye tanımlıyor. Tabiatı ile uzak doğu savaş sanatlarına bu alanda alternatif, yerelliği ve milliği olan bir kültürleştirme hareketi olunca kolay kabul edilebilir görünmektedir.
Sayokan’ı temel özellikleri ile tanıtmaya çalışacağız. Bu temel özellikleri tekniksel olduğu kadar, tarihi, kültürel geleneksel unsurlarını da tanımak zorundayız ki sıradan bir savaş sanatı imajı ile tanınmasın. Veya sadece uzak doğu savaş sanatlarına alternatif mantığı taşıyan, bu amaçla ortaya konmuş bir çalışma olarak görülmesin.
http://www.sayokan.net/
http://www.turksayokan.com/
2. dan milli karateciyim 8 senedir yapıyorum..
yada bujinkan budo taijutsu diede bakabilirsin
2 sene tekwando,1 sene aıkıdo,1 sene wushu ve 6 sene kıckbox yaptım, tendonlarımı kopardıgım ıcın bıraktım..dowus sporu ıle ılgılenmeyı dusunenler ıcın kıckboxu sıddetle tawsıye ederım,dıger sporlar ne bılıyım bana pek gercekcı gelmıyo,yada yeterı kadar rahatlatıcı gelmıyo...kıckboxu 6 sene boyunca 1e1 haftada 4 gun ozel ders olarak calıstım,ozel dersıde tawsıye ederım..normal seanstan gercekten cok farklı oluyo,az bısey dayak yıyosunuz ama:D
muay thai..
tavsiye ederim ;)
uzun seneler judo yaptim, vucut temel kuvveti ve dayaniklilik icin en ideal spordur. sonra genel maksatli jukado ya dondum.
sonra bir kac sene kickbox yaptim cok keyifli ve genel olarak esneklik sagliyor.
en son da bir kac sene box yaptim. bence dovus sporlarinin temeli box.
simdi bircok hoca olan arkadas benim eski antreman arkadaslarimdir, misal wing tzun da nehar, capoeirada hakki vs vs.
kavga vs icin degilde eger sinirli bir yapin varsa ve kendinle yarismayi seviyorsan dovus sporlari cok ideal hem rahatlatiyor hem daha bir pozitif yapiyor.
2.5 senedir muay thai yapıyorum çok önceleri 1 sene karate yapmışlığım var . Mauy thai ciddi çalışılırsa gerçekten oldukça sert bir spor , ama acı eşinizi ve dayanıklılığınızı oldukça yükselteceğini düşünüyorum. Kaval kemiklerini çarpıştırmak ilk başlarda pek kolay olmuyor bi de :)
baya bi arastırdım dovus sporlarını wing tsun a basladım aslında ninjutsu veya jiu jitsu ogrenmek ıstıyodum salon bulamadım :)
ayrıca krav-maga, systema vs. dovus sporundan cok teknıge yonelik sayılır ve bildiğim kadarıyla mil/leo kısımlarını da ogretmiyorlar
full contact karate, bjj veya mma yapan warmı aranızda???
valla dövüş sanatı değilde bı kere gıttıgım spor salonunda yogaya katıldım. her yanım bırbırıne karıştı. 2 gun basımın ağrısından duramadım. guya rahatlatıyo haha :))
emir hiç bu sporlara para verme :D git gültepeden yada hacıhüsrevden ev kirala o paraya uzak doğu yakın doğu iç anadolu avrupa ne istersen hepsini ister istemez örenirsin :D
Bende 7 ay gitmiştim full contact'a.. Acaip keyifLi ve güzel bi spor
Bakırköy/Kartaltepe'de Ser grup die bi yere gitmiştim.. BaşLarda saçma gelsede işin içine biraz daha girince we biraz daha sertleşince mhabbetler :D anLıosun herşei :) iLk başlarda kawal kemiklerim we ellerim baya bi ağrımıştı,kızarmıştı ama zamanLa onada aLışıosun..
10 senedir muay thai , aikido , tekvando ve wushu yapıorum :) nzmn istersen yardımcı olabilirim.
Ben çok sakin bir insanım, ama dövüş sporları acaip ilgimi çekiyor.
Esasında boksu antremanları nedeniyle çok beğeniyorum.
böyle en iyi savunma saldırıdır diyip kafa göz rakibe girdiğin hangisidir?
Böyle felsefesi varmış vs vs çok gereksiz, mottom felsefe yok diz ve dirsek var!
aikidoya gittim okadar sıkıcı geldi ki kolunu bük vs vs.
aikido uzun süre yaptıktan sonra işe yarar dışarda. tekvando da 4.danımçok zevklidir. gelelim muaythai a 10 senedir yapıorum eğer muay thai ı profesyonel olarak yapacaksan 2-3 ay da 1 kullanacağın baston al :) benden tavsiye.. ayrıca muay thai ile seni 11-12 kişinin arasından çok rahat çıkarsın sende hiçbir şey olmadan:) başıma geldi ... adamlara 36gün rapor verilmişti .. :)
ist/bakırköy, şehremini, çapa taraflarında bildiğiniz güzel bir yer varmı