Merhaba arkadaşlar,
Benım aracımda aem cai + komple son susturucuya kadar 51mm. dümdüz boru :) + spor orta kat + megan racing oem son susturucu var.
Stock 1.4tsı 125hp leonla roll ve drag sizce sonuç ne olur..?
Printable View
Merhaba arkadaşlar,
Benım aracımda aem cai + komple son susturucuya kadar 51mm. dümdüz boru :) + spor orta kat + megan racing oem son susturucu var.
Stock 1.4tsı 125hp leonla roll ve drag sizce sonuç ne olur..?
denemek lazım agırlıklarıda verırmısın..
keşke ankarada olsaydın :) :)
Bir FD6 kullanıcısı olarak acı bir itirafta bulunayım mı?
Tork dağılımı çok güzel 1.4 125'lik motorların, pek şansı yok gibi Civic'in.
Ama gerçi Civic'in yürümeye başladığı noktada 1.4 125'lik motorların tork azalmaya başlıyor, o sebepten çekişlmeli olabilir.
Ama Leon öyle ağır bir araç değil, A3'e kıyasla özellikle ağırlık farkından ötürü hatrı sayılır bir gidişi var.
Kendi görüşüm, Leon'u geçmesi zor tork dezavantajından ötürü, en iyi ihtimal kafa kafaya gider yapılan değişikliklerden sonra ama o da zor bence.
İzlemeye değer..
tsi da pilotaj iyise ve araç sağlıklıysa boyları saymak biraz zor olur o kadar açar leon. bunu denemelerimiz sonucunda sölüyorum boş bir yazı değildir.
leon çok rahat alır kardeşim boşuna moralini bozma akşam akşam :D
şimdi leonunun ve civicin verilerini inceledım stockta her turlu leon alır ama mertın bana dedı kadar yukarıda yazdı işlemler baya gidişini etkilediyse fazla fark olcagını sanmıyorum leonun 0-100 9.8 sn civicn 10.3 sn..
sen bence hiç ıvıra zıvıra para harcama direk hazır stage1 2 turbo kitleri satılıyor al tak kurtul bu yürütme derdinden 200hp leri görürsün oda sana yeter
tork var leonda kopmazsın ama gecemezsınde ...
1380kılo leon bu arada
İstersen komple yuvarlayalım, 1.5 ton diyelim Leon'a. :)
Sürücü ile birlikte 1380 diyorsan eyvallah, kallafi şöförmüş maşallah :) :)
Seat Leon 1.4 TSI 125 HP (5000d/d)
200 Nm 1500-4000 d/d
maksimum hız 197 km
0-100km 9.8
yakıt tüketimi 6.5 / 100 km
maksimum hız 197km
boş ağırlık 1249
Evet bu arada Leon daha hafifmiş, şaşırdım.
Yalnız Civic'in eski kasalar kadar yürümemesinin bence başlıca sebebi vites oranları (otomatik için konuşuyorum), gereksiz uzun. Manuel kullandım ama hiç dikkat etmedim, öyle mi manuelde de?
50 kg fark olsa da arada, 2500 devir boyunca babalar gibi sabit 200 nm tork avantajı var. Buna göre yorumlamak daha doğru sonuç verir bence. Birinde anlık 150-160 nm maksimum tork ve düşen eğrii, bir diğerinde 1500 devirden 4000 devire kadar sabit 200 nm tork.
eski golf V aracımı iddialaşan bir hondacı yüzünden kantara çıkardım 1355 kg geldi.
ayrıca 2010 leon aracım ruhsatında 1324 kg olarak geçiyor.
vw grubu araçlar her zaman daha hafif görünür katalogda. hondalarda daha ağır.
golfü denediğimizde son kasa 2007 civic 1255 yazarken 1135 çıkmıştı. benim ruhsatta 1198 yazıyordu 1355 çıktı.
bu arada levocum arkadaşm deme belirt :) ömercan bilir sanırım dou da bizim doukan :)
Bu arada yazmayı unutmuum benim aracım manuel ve stock leon dan bahsediyorum...
kağıt üzerinde yanlışım yoksa 0,4 sn var. aşırı ciddi bir hızlanma farkı değil belki. pilotaj çok ciddi etkiler. ancak leondaki motora bu konuda alışkın birsi gerekiyor kullanımı çok farklıdır yüksek devir zama kaybı anlamına geliyor. 2500 5000 arası kalacak şekilde kullanırsa çok farkedecektir. ama atmosferik gibi 6000 lere çıkarsa çok zaman kaybeder.
1.6 leon desen, civic derdim...denedim ben çünkü...civicin arkasından el salladım:D
ama tsı hakkaten güzel motor...bence fantazi olur denemeye gerek yok:)
evet 0.4 Sn fakat benimde suan o civarlarda sanırım :) bı önceki postumda yazmistim yağmurda ıslak zeminde olctugumuzde 0-100 9.9sn çıktı aracım orj olsa tsı a yaklasmayi düşünmezdim bile ama aem cai+ 51mm Komple düzz boru + megan racing son susturucu var dynoya sokucam bence orj'e göre bayaa bir etkiledi rahatlama oldu bu yüzden merak ediyorum acaba leonla ne olur :confused:
140lık golfu vardı bı arkadasımın cok ıyı gıdıyodu tsi leona hıc bınmedım ama oda ıyı gıder gıbıme gelıyor.roll de ilk basısta leon bıkac boy acar gıbıme gelıo farkı sonrada yakın gidersiniz bence tabı denemek lazım merak ettim bende.bide senın basıyokenkı devirinin 4500 4700civarında olması lazım yoksa zor
ankarada rolling yapmak isteyen 1.4 TSi (125hp lik) veya yeni civic var mı? :) :)
güzel bir deneme olur hele videoda olursa bizde keyif alırız:icon_tup:
aslında denemek için bana stok vti lazım :D :D
sen bi ara beni ara seni mustafa ustanın yanına götürüyüm turbolasın senin makinayı turbo ef yide gör kararını degiştiriceksin 200 hp le herkesle denersin artık
Ok haklisin aslında :(
honda bence alır ..
olm roverı ne çabuk unutttun :) imkanı yok geçemezsin :) 2-3 boy fark olur ama