daha önce bir arkadaş fotoları ile paylaşmıştı emme için port polish yapımını bulamadım elinde foto olan warsa sevinirim veya konuyu bulabilirse makbule geçer.....
Printable View
daha önce bir arkadaş fotoları ile paylaşmıştı emme için port polish yapımını bulamadım elinde foto olan warsa sevinirim veya konuyu bulabilirse makbule geçer.....
fotoyla p&p mi yapıcaksınız?
japan tuner nickli üye yapıyo bildiğim kadarıyla...
japantuner kaan abiydi sanırım port polish yapıyor
Yaptırmak istiyosanız yardımcı olayım. japantuner kaan abi yapıyor tel pm'liyim istersen ara konuş abi alican yönlendirdi dersin samimi abimdir ;)
Bende bi tel pm alabilirmiyim? Bende yaptrmayı düsünüyorum..
tabi ;) atıyorum pm. daha önce mcs örneğide mevcut ne kadar verim alındığı filan belli yani..
Ne kadar etkisi oluyor? Hissedilir bir fark oluyor mu mcs de? Ne kadar suren bir islem? Parcayi göndererek yaptirabiliriz heralde dimi? Cok saol bu arada..
Sitede videoları vardı t-sport'la bulamıyorum şimdi, fakat 3boyu net var arabayı sağlıklı sayarsak ve soft tune edilmişse.
Üst süratlerede baya rahat cıkıyor araç;)
söküp gönderiyorsunuz evet.
Diğer konularda pm'de ki numarayı arayabilirsin dediğim gibi, rica ederim.
Biliyorum o mcs yi.. Fakat sadece pp yapilmadi baska islemlerde yapildi o araca..
Port polish benim arabayada yaptik emme manifolduna turbo ici giris ve cikislari kesinlikle 1boyu rahat var dizel benim arac benzinli araclarda dahada fazla fark oluyor kaan gercekten ustasi bu isin hic bir sorun yada sıkıntım olmadi siddetle tavsiye ederim dusunenlere :)
numarasini isteyenlere bende ulastirabilirim resimleri bulabilirsem ekliycem buraya
gaz kelebegi için wardı bulamandım fotolarını..
bizim motorlarda ekstra işlem yoksa(stoksa) işe yaramıyor diye biliyorum acaba yanlışımmı var? deneyip gören varmı?
alakası yok işe yarıyor stok motordada. fakat chip filtre egzos gibi komibasyonlarla işlevi daha çok ortaya çıkıyor doğal olarak;)
Kaan abi bu işi gerçekten çok güzel yapıyo
Kelebek parlatmıyorsun zaten neden sadece kelebeğe işlem yapasın ki?
Emme manifoldu ve gaz kelebeği port polish işlemi güç vermiyor mu diyorsun abi? eğer bunu sen dersen vay işi bilmeyen adamın haline...
yukarıda kurduğun cümleyi gözden geçir :)
güç verir vermez mevzundan önce port polish işlemi sırasında pis olan gaz kelebeği ve emme manifoldu temizleniyor tam olarak fark görülmek isteniyorsa
ilk önce gaz kelebeği ve emme manifoldu sökülüp temizlenir farka bakılır
polish işlemleri yapılır tekrardan farka bakılır net fark ortaya çıkar
mesela bende ekstradan enjektörleride temizledik dynoya çıkmadım ama cai takmış kadar fark oldu diyebilirim
Arabada hiç birşey olmasın,
Emme manifoldu ve gaz kelebeğine port polish yaptır( bilmeyenlere açıklıyım ufak; gaz kelebeğini genişletiyorsunuz, emme portlarını genişletiyorsunuz ve polishliyip pürüzsüz hale getiriyorsunuz)
'' verim alıyorsun ''
Örn: 34 KHK 80 JDM VTİ's Old Car: TEG
:) :) :)
murat senle bu konuları defalarca konuştuk biliyorsun kelebek parlatmayla tabiki güç alınmaz:) ama kelebeğe farklı açı kazandırıp güçalabilirsin :) ki ben yaparken göz kararıyla yapmıyorum :) 2 tane ayrı flow makinası mevcut.değerleri gözle görebiliyorum iyi bi filtre kiti evet 3 5 hp katar arabaya kimi arabaya 7 hp hp de alırsın.sen almazmı diyorsun yani şimdi..unutma motora haraketi veren hava benzin ateşleme:) port polish işlemi hava demek direk zaten:)varsa sorup tartışmak istediğin bir şey kankim en zor yerlerden sorabilirsin..:)kelebeklede güç alırsın emme ilede güç alırsın hepsini tek tek tartışırız karşı bi düşüncen olursa ki gaz kelebeğiyle güç almış biri varsada benim ki bir cok müşterimde var almış :) yol ve dyno kanıtlarıda var :)
Kelebeğe farklı açı kazandırmaktan tam olarak kastettiğiniz şey nedir?
Birde flow benchmarkı yapıyorsunuz anladığım kadarı ile. Kelebek için öncesi ve sonrası şeklinde benchmark çıktısı varmı?
birincisi mevzu kelebek.manifoldu sübapları filtre kiti fln bi kenara bırak. kelebekden güç gelirmi gelmezmi. bu noktaya gelelim.
bir kebeğin açısını nekadar değiştirebilirsin? olduki değiştirdin. var olan bir deliği büyütüp içeriye daha fazla hava sokmayı sağlayamadıkdan sonra bi cacık alamazsın. hava kanalı üzerindeki 5cm lik kelebeği üstersen camdan dök parlak olsun, hiçbi işe yaramaz.
sizde de ne ayak ne his varmış arkadaş. 3 5 hp yi anlıyorsunuz. buda ayrı bi mevzu :)
Murat abi sen takılmışsın parlatmaya,
Mevzu emme manifoldu aslında kelebekte değil :D
Ama benim önerim konunun özüne döner olursak emme-gaz kelebeği port polish ve mis gibi gaz tepkisi, mis gibi hp...
bızım arabalarda gti vts de gaz kelebegınde tepe war :D onu duzeltıolar :D bı cok arabada gordum we arada cok fark oldugunda sahıt oldum :)
http://i709.photobucket.com/albums/w...rottlebody.jpg
hangi tepe? 106 kelebeği görmesek ok de :)
mühendis hata yapmış. biz düzeltelim :)
2 farklı makinam var biri sf600 flowbench...ikincisi renkli hava üfliyen uçak sanayinde kullanılan bir makina sf600 den cıktı değil veri tutuyorum bilgisayara bağlı bir ünite değil başlı başına ir ünitedir bilmiyorum biliyormusun..kelebeğin testini hava vererek yapıyorum...sorunuz olursa yine yanıtlarım...
mühendis hatası değil murat gaz kelebeğinde üst tarafında ter acıdan bakarsan knife dediğimiz kesit mevcut.muhedis alt devirleride kollamak zorunda şehir içi kullanımlarda önemli biliyorsun ama bu bölgeler üst devirdede bir o kadar götürüsü var açıklıya bildimmi ??? bende bu işle cevap tükenmez bildiğimiz konular hakkında konuşuyoruz..bilmediğim bir şey olsa susardım :)
farklı açı kazandırmak soruna aslında o biraz meslek sınırına giriyor ama istersen yine özelden açıklarım yüzeyden..kapak işlerkende farklı açılarla işlenir mesela atmo kapak ayrı turbo kapak farklı açı işlenir arabanın speclerine göre işlenir specten kastım sıkıştırma değeri egz lifti derecesi
valla kaan kelebekle hp veriyorsun madem helal olsun. hakkatten biliyorsun işi :)
sende bilirsin murat hatırlarsan denemiştik senle astra gsi ım vardı o zamanlar benim arabamın specleri gaz kelebeği port polish filtre egsoz vardı nasıl gittiğini görmüştün..106 gti ımdada keza öle ha onda emme manifolduda vardı işlem onada pek inanmıyodun nasıl böle gidiyo diye şimdide typer da port polish harici egsoz filtre var yani anlatmak istediğim ezbere değilde gerekli bilgi ve ekipmana sahipsen güç gelmesi cok normal..yani ezbere ne konuşuyorum nede bilmediğim konu hakkında yorum yapıyorum varsa baska bir sorun onuda yanıtlıyım ???
denemeyi hatırlıyorum tabiki. sende hatırlarsın sanırım denediğin tüm araçlardaki sıkıntıları. o şekildeki ayarsız sorunlu araclara karşı "öyle vaauuvv nası yürüyor be hayran kaldık" modunda olmadım açıkcası :) ama geçmiştin tabi bahane olmaz dime? :) neyse konu başka yerlere kayıyor. sen işi bilerek yapmaya devam et.kusura bakma ben ezbere konuşuyorum öyle. bilmediğim şeyler hakkında yorumlar yapıyorum fln öyle. boşver sen beni :)
Ben nasıl ya da neyle yapıyorsunuz demedimki. Samimiyetinizi sorgulamak gibi bir niyetim yok. İkisi arasındaki farkı ölçtüğünüze göre değerleri merak etmiştim sadece. Atıyorum, polishten önce kelebek 100 CFM flow vardı polishten sonra 105 CFM flow var gibi..
Ortada ölçülebilen bir veri varsa bunun çıktısınıda alabilirsiniz sanırım..
Bunuda anlayamadım. Açıklarsanız memnun olurum. Kelebeğe açı kazandırdığınızı söylediniz. Bende ne olduğunu çözmeye çalışıyorum sadece. Kelebek denen zımbırtı öyle uzay mekiği teknolojisi falan içermiyor. Piston motorların icadından beri kullanılan bir aletten bahsediyoruz. Bilinmeyen hiçbir tarafıda yok. Kelebeğin giriş tarafında kalan portumu genişletiyorsunuz mesela? Eğer olayımız buysa kaç derecelik bir kazanç size ne kadar flow kazandırıyor? Bende flowbenchmark olmadığı için hazır olan birini bulduğumdan merakımı gidereyim istiyorum. Meslek sırrı olayına gerek yok. Zaten bu işlere el atmaya ne niyetim var ne de enerjim.
Yoksa ben yanlış anladımda kelebeğin açıklık ifadesi olan milin açısınımı arttırıyorsunuz? Eğer olay kelebeğin açısını arttırmaksa rölanti değeri bu işlemden sonra değişiyormu?
Kusura bakmayın ama benim sorduklarımın kapak işlenmesi ile falan alakası yok. Ben sadece kelebek konusuna takıldım. Yoksa hangi kapağın ne kadar taşlanması gerektiği limitleinin ne olduğu zaten bilinen bir endüstri standardıdır. Binde 12 nin üzerinde kapağı revize etmen gerekir der kurallar.. İster turbo olsun ister atmosferik.. Lifte falan girişmeye hiç gerek yok.. Üretim zaten bu esasa göre yapılır..
Defansa gerek yok, bilen birilerinden birşeyler öğrenmeye çalışıyoruz sadece...
kelebek değeri en son yaptığım 289 cfm değerindeki kelebek 307 ye çıktı mesela böle bir değer söliyebilirim sana.bende sorguladığını düşünmedim zaten bilgi vermeye calıştım elimden geldiğince..birde açı nasıl veriyorsunuz diye sormuştunuz debiyi arttıracak şekilde havayı emiş oranındaki basıncı artırmak için verilen açı kısaca..
289 CFM = 12.5 AFR ile yaklaşık 192 hp
307 CFM = 12.5 AFR ile yaklaşık 204 hp
204-192= 12 hp... Hangi araba bu? Markası neydi yani? Kelebek polish i ile 12 hp verdiğine göre çok verimsiz bir motoru olmalı..
Bu cümlenizden hiçbirşey anlamadım. Sanırım saat geç oldu ondan..Alıntı:
debiyi arttıracak şekilde havayı emiş oranındaki basıncı artırmak için verilen açı kısaca.