Arkadaslar bravo nun yeni multiair motorlari icin 0-100 8.5 maksimum surat 205 olarak belirtilmis teknik verilerde. Sizce hangisi alir?
Printable View
Arkadaslar bravo nun yeni multiair motorlari icin 0-100 8.5 maksimum surat 205 olarak belirtilmis teknik verilerde. Sizce hangisi alir?
Golf kesinlikle....
kesinlikle?? ne kadar tecrubeniz oldu 140 lık bravoyla merak ettim.. daha piyasaya cıkalı günler oluyor da..
Peki,soyle anlatayim;
Vw nin motoru cikali 5 sene oluyor,yani denenmis...
Eger cocuklariniza birakmiyacaksaniz,2.eli cok hizli ve % olarak daha az deger kaybeder.
Vw Fiata gore daima daha dayaniklidir,uzun omurludur.
İkisininde kasa tipini begenmesemde,ki golf tdi sahibiyim,bunlardan oturu Golfu secerdim "sahsi" fikrim....
Tecrubem olmadi. 120 lik t- jet vardi bende sattim. İyi gidiyordu. Multiairlarla ilgili her yerde olumlu seyler okuyorum. Fabrika teknik verileri de oldukca iyi gorunuyor. Tecrubesi olan varsa diye actim konuyu.
Kesinlikle derken siz neyi kastediyorsunuz?
Konuyu açan arkadaş performans açısından sormuş anlıyorum ben yazdıklarından başka bir arkadaşta 5 yıl cart curt yazmış. Yani bu demek oluyor ki bundan sonra Golfün üstüne araba çıkmayacak.
Fiat Bravo 1.4 Multiair Turbo Sport vs VW Golf Mk V 1.4 TSI - FastestLaps.com
Tum fikir ve cart curtlara yardimci olur umarim...
Bu araclar arasinda cok performans farki beklemeyin...
Yol tutus ,sanziman ve ara hizlanmalarda onemli.
Ayrica benim goruslerim performans disi fikurlerdir.
Ama hizlanmalarda kucuk farklada olsa vw onde olur sanirim...
golf 140hp 220nm , 1340kg
bravo 140hp 230nm, 1275kg
ufak farkla kilonunda avantajıyla bravo önde gider diye düşünüyorum..
Degerler oyle ancak test verilerine gore tsi hizli gorunuyor.dyno da 127 hp veren Linea t-jet 140 lik golf tsi i geciyo diyorlar 180- 190 a kadar. Testlere bakiyorsun 160 lik dsg jetta da 8,5 sn. 140 lik golf de. Kimisi diyorki 140 lik jetta ile 170 lik jetta arasindaki fark 3. viteste belli oluyor, ilk iki de kim daha iyi kaldirirsa önde o oluyor diye. Nedir bu iş cikamadim bir turlu??
Golf u tercih ederim vw den şaşma .:)
yukarıda hızdan bahsedilmiş.. hangisini alırdınız denmemiş zaten.. bende golf alırdım ikisi de aynı para olsa ama performans sorulan bi konuda kesinlikle golf diyebilmek için bu kadar yeni bi arabayı iyi bi tecrube etmek gerekir diye dusunuyorum.
ayrıyetten motor saglamlıgına gelince, iki aracla da oldukca fazla ugrasma imkanım oldu, inanılmaz saglam fiatın motoru.. ki uzerindeki teknoloji de cok cok iyi. emme subaplarının artık eksantirik yerine manyetik olarak kontrol edilmesi harika bi teknoloji bence.. tam istenildigi zaman acılıp kapanabilmesi ve herseyin cok keskin olması zamanla butun firmaların kullanmak isteyecekleri bir olay. eksantirik kalkıyor artık...
tabiki vw...fiat'ın multijetlerinide gördük... 290 tork diyor :)) 240 nm tork verisi olan bütün dizeller geçiyor onu :)
MultiAir i Alfa Romeo da deneyeceğim. TCT diye çift kavramalı otomatık sanzumanıda var. 0-100 ü 7-8 sn civarında. Üzeceğini düşünmüyorum. Kilo olarakta 1100 kilo civarı yine sanırsam. (Mito)
1.4tsi 122 leonun 1.4t-jet 120hp bravo karşısında zor tutunduğu bir video vardı. Fiat yine bir süpriz yapar diyorum ben
o dediğiniz araçların ikiside 1,6 dizel,
meg3 80 lik falansa zaten albealarla yürür
kısmet olursa araç kendine geldikten sonra elbet denemek isteri isteyen olursa
en azından görmüş oluruz neyin ne olduğunu
ama bu sınıfta hemen her çeşit aracı kullanmış biri olarak söylüyorum aracın performansı o kdar kilosuna rağmen hiçte yabana atılacak cinsten değil
Sizin arac linea degilmi? Bravo dan hem daha hafif , hemde lastikleri ince ve ufak. Dolayisiyla siz Bravodan daha iyi yurursunuz gibi geliyor. 110 beygirlik psa grubuna gelince o motorlarin 105 beygirlik bravolari gecmesi bence normal. Hele birde 225 tabanli sport paketse bravo zorlanabilir. Ama bravonun 120 likleri de var biliyorsunuz. Onlarin c4 m4 rahat ayiracagini dusunuyorum.
bende 122 tsi var yazılımlı,dynoda 140 tan fazla veriyor ama 140 lık tsi beni geçiyor.twincharge cok verimli.
fiatın yeni motorunu bilmem denemek lazım.ama twincharge tsi güzel.
Siz o 1.6yla gidip turbo vti geçseniz hiç bişey ifade etmez fiat araclarinin yürüdüğünü ne kimse istiyor nede göz önüne aliniyor cok garip honda 1.6 turbo dizel bi araç cıkarsa k20+turboyu geçer denir.
En güzeli araci aldiğinizda 1.4 tsi bulunur illaki dener görürsünüz
http://www.techturkey.com/forum/isle...yno-sheet.html
aracım vp 1,9 tdi 110 hp 240 nm bora comfortline idi
yok ben hiç bir zaman markacı olmadım olanıda anlamadım nasıl olunuyor
vwden fiata ben yeni geçtim
mantıklı hesaplı donanımlı v.s denk geldi hesapta yokken çıkardım poşetleri taktım plakaları üstüne :)
mantıklı olan kafama yatan araç bir kaç sene hayatımda yerini alır iyisiyle kötüsüyle
benimle birlikte yaşamayacak ya :D
yok ama cidden bilmiyorum pratikte hangisi iyi
aracım 5000 leri bir geçsin bir kaç defa yol görsün denk araçlarla görmek açısından bende denemek isterim
şu an için aracın orjinal ına dokunmayacağım çünkü
1.6 dizel olarak 128 hp lik crdi lar cok guzel.. yazılım sornası da atmosferik arac gibi ve hayatımda gordugum belkide turbo devreye girene kadar lag yaratmayan en guzel kullanımlı dizel..
haha :D .denemek lazım.diğer yerdeki mesajı kapatmıs filtrelemiş anlamamıstım simdi caktım :) buradanda mrblar
Birde videolarda 160 tsi la leon filan deniyordu,fiatta vardı.janttan bitiyor o leon.orjinal jantlarla,bi daha denesin.15-16 jantlı bi yazılımlı 122 tsi ,interlagos jantlı dsg sciroccoyla kesinlikle cok cekişmeli gider.
Mantik düz dimi? Düz oldugu kadar da acemice geldi heralde. Merak etmeyin ben biliyorum araci yürüten faktorlerin neler oldugunu. Ruzgar direncinin bile formulunu bulabiliyosun simdi, allaha sukur internet var. zor degil son disli filan, hesap yapmak. Onu ben oraya laf olsun diye yazmadim. 290 nm lik bravo 240 nm lik psa lara geciliyor derse birisi, bende onu yazarim cevaben zira birilerinin aracı yuruten seyin tork degilde torkun uretebildigi guc oldugunu bilmesi gerekir once. Şanzimani sonra anlatirsiniz ona..:)