Guzel deneyım olmus. on arka guc dagılımı nasıldı pıstte? kafadan cok kaymanın temel nedenı nedır .pıstte bıraz normal ama fazlası kotu.
Printable View
Guzel deneyım olmus. on arka guc dagılımı nasıldı pıstte? kafadan cok kaymanın temel nedenı nedır .pıstte bıraz normal ama fazlası kotu.
Aynen mudurun de dedigi gibi amortisor ayarinin piste uygun olmamasi yuzunden kafadan kayma egilimi gosterdi arac. Normal sehir icinde oversteer yapan ayar pistte understeer yaptirdi. Bir dahaki sefere ayarlari daha degisik yapacagiz. Ozellikle toe ve suspension compression ayarlari uzerinde bayagi farkli seyler deneyecegiz. Bu arada evoda tork dagilimi hep 50 50 dir cunku orta diff bu sekilde bir disli yapisina sahiptir. Sanilanin aksine acd butonu orta diffin kitlendikten sonra direksiyondan gelen inputtan ne kadar sure sonra salinacagini kontrol eder.
Maşşalah ALLAH nazardan saklasın ciddi güçlü bir araba listeden gördüğüm kadarı ile merak ettiğim bir şey var kelford egzantiriklerden memnunmusunuz güç bandı olarak?
maşallah çok güzel proje olmuş renk gerçekten 10 numara olmuş
Maşallah Güneş abi kazasız belasız kullanman dileği ile
renk yıkım olmuş başta kırmızıyı değiştiğin için üzülmüştüm fakat son halini görünce yok artık dedirtti :)
acaba pistte dönerken süre kastığın turlarda yağ sıcaklığı ne kadardı acaba?
Güneş abi aracı tarttınmı hiç şuanda kaç kilo?
Maşallah kazasız belasız çok güzel projeye imza atmışsınız umarım istediğiniz verimi almışsınızdır
Maşallah güzel proje olmuş emeği geçenlerin emeğine sağlık
Kelfordlar harika, dyno grafigini henuz yayimlamak istemiyorum ancak su an 1.4 bar basip 8000 devir donuyoruz. Pist icin 1.4 bar gayet yeterli keza 500HP veriyor su an dynoda, ancak dyno queen olmak icin e85'le 2 barda 9000devir donecegiz, ondan sonra koyarim dyno sonucunu :)
Kelfordlara donersek, 4500-8500 guc ureten bir egzantrik kendisi, o yuzden tam bekledigim sonuclari aliyorum. 4000 devir guc bandi olan piste musait bir karakteri var aracin su an.
Boost spike, creep ya da asiri yuksek peak rakamlar gormemek icinde twinscroll tercih ettim turboyu ve manifoldu, bu sayede aracin dengesini bozacak "boost gelmesi" gibi bir problemimizde yok. 2 bara peakleyip 1.4'e dusen bir turbo modeli, virajda vtec acan s2000 gibi kontrolsuz olacagindan bunu istemedim. Boost gelir 1.4'e oturur ve 1.4 gider. Max yapacagi peak 1.5'tir ki bu tam istedigim bir karakter. Keza basinci 2 bar yapincada 2.1 peak 2 continous olmasini umut ediyorum.
Tesekkur ederim, orjinal MR rengi, sedefli fume :cool:
Yag sicakligim peak 115 derece oldu, ortalamasini bilmiyorum log tutmadim ama tutmak lazim aslinda, bir dahakine tutacagim :)
1426 Kg idi tarttigimizda, bu rakamdan farkli olarak arka koltugu ve arka emniyet kemerlerini soktum, sofor emniyet kemerinide 4 nokta sparco ile degistirdim. Sure olcerken yanimda serkan vardi, hepsini altalta ust uste toplarsak o gun arac serkanla beraker 1470kg civariydi, bende 155 kg olduguma gore toplam 1625Kg eder benimle beraber. Hala hafifletmek gereken bir suru parca var, zamanla artik :icon_tup:
Su ana kadar bekleneni veriyor, umarim bundan sonrada verir, tesekkur ederim.
Tesekkur ederim, daha yeni basladik zaten, muhim olan bundan sonrasi ;)
Cevap icin tesekkurler tekrardan massallah
Meraklisin sanirim suspension geometry'ye, bak bunu okumani tavsiye ederim, harika kitaptir, tum bakis acini degistirir suspension hakkindaki.
http://ecx.images-amazon.com/images/I/516hAnHnIXL._.jpg
hava atma olum kitap aldın diye
zaten kompetitif yazıyo tepesinde
:hihih:
Yarış arabasıııııııı.....
Üstad hayırlı uğurlu olsun. Ağız tadıyla binmek nasip olsun inşallah.
#53 çık güzel çıkmış.. Allah agız tadıyla binmeyi nasip etsin abi masallah :)
Egt nin yukselmesine karsi bi onlem aldinizmi yoksa sogutup mu gazliyosunuz ***** egt sikinti evolarda
Masallah, pistte onumde bi gazladin araba stop etti sandim :D Virajlarda lastiklerden cok duman geliyordu galiba, aynadan bir kere oyle gordum, simdi tekrar okumadim basini ama abs iptali falan mi var ?
Aynen ABS iptal, wastinghouse iptal, pedal box var, cift ana merkez on arka dagilimi iceriden degistirebiliyorum knob'la.
Bu arada Lastikleri hic begenmedim, kumho semi-slick ve pist uygunsuz ikili :( Yanak cok yumusak oldugu icin dandik bir karakter sergiliyor arac.
Zaten gecmeyen 4. vites kafami bozdu iyice, bir tur tam senin arkandayken gene gecmedi vites, onunla ugrasirken frenaj noktasini kacirdim hoop aynen pist disina ciktim kizaklayip, o zaman duman cikmistir :)
Suspansyonun kitabini okuduk Ali'yle ama ayarlari biz normal asfalta gore yaptigimiz icin pistte hic olmadi. Normal asfaltta oversteer yapan araba pistte understeer yapti. 4 ceker mi kullaniyoruz onden ceker mi kullaniyoruz belli degildi. Bir sonrakine daha farkli bir rot ve susp. geometrisi ile cikacagiz.
EGT max 780 derece ve sensoru turbodan sadece 2 cm uzakta :) 3 turdan sonra sogutma turu atmam gerekiyor zaten keza frenler patates oluyor 3. turun sonunda sicaktan, brake duct yapmam gerekiyor 1 tur daha uzar belki isinma suresi o zaman.
Olm kitap mitap hak getire, piste cikip deneye deneye bulmak gerekiyor dogru ayarlari, toe filan asilacagim bir sonraki pistte.
Zaten on iki lastik hacamat oldu, daha 500km olmadi, garantiye yolladim bu ne lan diye, pistten bir ciktim lap lap lap lap gidiyor araba saka gibi...
Su an on solda dunlop on sagda bridgestone arkada kumho semi slickler var, cok acayip oldu araba yolda tutamiyorum gaza basinca nereye cekistirsem diye karar veremiyor araba o derece sapitti :)