benim ecu ile fazla bilgim yok ama şöyle söyleyebilirim map sensörü zaten ecunun içine montajlanmış 2 barlık bir map max. 1 bar boost a müsaade ediyor gerçi biz fcd ile çözdük işi ama rover ın ingiliz forumlarına üyeyim çok araştırma yaptım fakat ecu dışarıdan daha yüksek bir değerli map ı kalibre edemiyor. ingilizlerin tek yaptıkları dta s40 yada s60 ı direk bağlıyorlar çünkü connektör birebir motor connektörü ile aynı zaten gerekli açıklamayı görkem yapar birazdan...
Bu beyine daha farklı bir map sensörü kalibre edilemiyor. Yurt dışında kimse map pack bile yapmıyor bu beyine, kimse uğraşmıyor. Ben kendim hazırladım map pack i ve yaptım bu aracı. Oem ecular, standalone ecu lar gibi değil. Elbette oem ecuya da daha buyuk çaplı map sensörü takılıyor fakat bu aracın ecusu el vermiyor
kesinlikle beyini kandırarak ayar yapmaktan yana değilim. ama bizim hazırladığımız setupta ve günlük kullanımda ayrıca basacağımız basıncda, bu beyin bizi idare edeceği için ve günlük kullanımda araç stabil çalışacağı için oem ecusu ilk tercih oldu.
peki neden bu kadar yüklendi araç standalone olmadıktan sonra bir anlamı varmı bu kadar yüklemenin yanlış anlaşılmasın merak ediyorum bu setup tan oem ecu ile tam netice alabilecek misiniz? Ayrıca bu ecuda avans kısabiliyor musunuz? yada turbo büyük alt devirleri nasıl canlandıracaksınız? çünkü 6700 de kesiciye giren bir araç bu...devir bandı çok dar...
dilbata; geçen sene kol olmadan sadece wössnerr 8cr piston + t3 yataklı daha ufak bir turbo ile 1.4 bar da; 275hp gibi bir güç almıştık.afr iyiydi kötü değildi...Avans işini tam bilmiyorum onu tuner'im daha iyi biliyor.Altlarım ise 3000 lerde geliyodu..sıkıştırmam düşüktü biraz...sanırım bu setup ile çok daha iyi bir netice bekliyoruz.sadece herşey şanzımana bakıyor gerisinde sıkıntı yok asla
PriSoner; gökhan önce bir neticeye 1 bar ile bakacağız.sonrası düşünülür.sana kalsa sana 1.5 da yetmez![]()
tşk ederim sadece maxidisplay in montajı kaldı onuda cuma günü montajını yapacağız allah nasip ederse sanırım hafta sonuda uzun bir rodaj yolculuğu olacak eğer bir aksilik çıkmazsa...
Zaten ayrıntılı fotoları koyacağım buraya şuanda pek genel bir foto koyamıyorum araç bir senedir duş almıyor![]()
Biz bu aracı sağlam yaptık fakat sürekli yarışlarda koşması amacı ile yapmadık. Bizim amacımız günlük kullanımda zevkli bir araba olması. Ayrıca tüm sensörler de devrede olduğu için araba stabil.
Bu beyinde, benzinde avansı da kontrol edebilirim. Tam rodaj bitince devir bandı 7100 rpm gibi olacak. Ayrıca rodaj bittiğinde basınçta 1 bar ile 1.4bar arasında kullanır halde ayarlı olacak.
İleride bilyalı 30 gibi yada daha farklı bir turboya geçme düşüncemiz olursa ozaman standalone bir ecu bağlarım.
Yukarıda da belirttim gibi arabanın eski halinde sadece 8 cr pistonla ve eski turbosuyla 1.4 barda 274 hp 376 nm tork aldık kısık avansta.
Ayrıca 1.6 barlara kadar rahatlıkla oem ecu remap ile çıktık. Dyno çıktısınıda sizlerle paylaşacağım. Güç düşük gelmesin size, bizde hersey açık ve net. Dyno çıktısında sıcaklık ve katsayıları görebilirsiniz.
Haltech avans kulaklığına kadar tüm ekipmanlar elimde mevcut.
Mesela bir Bmw yapacağız, onun üzerinde Precision 62 serisine benzer bir turbo olcak daha tam net değil. Karar aşamasındayız. Parçaları temin etmeye başlayacağız. İlerde onuda paylaşırız burada insalah güzel bir proje olacak.
Ellerinize saglik.. Hala Rover ile boyle kaliteli sekilde ugrasanlari gormek beni cok mutlu ediyorTekerinize tas degmesin..
Map ecunun icinde arka tarafinda ayri bir ayak ile sabit montajli onde de uc tane sinyal ayagi boarda lehimli uzun bir sekilde biz burada sadece 5v sinyal ucu ile -/+ ucu tam ortadan kestik sonrada ecunun kapaginin en arka kosesinden fcd nin kablosunun gececegi kadar bir delik deldik sonrada orayi silikonla kapadik fcd zaten hakan abinin fcd si...kutu disarida baglantisi iceride seklinde yaptik...
![]()
yanlış anlamazsanız son bir soru daha, map sensor on board ama gene mudahale edip, sensörün 0-5v sinyalini manipule etmiş durumdasınız. neden 3 bar veya daha büyük map sensör bağlayamıyorsunuz?
sensörden çıkıp fcd ye giden, sonrasında fcd den çıkıp ecuya giden bir sinyal var. 3 barlık 0-5v bir bir map sensör kullanıp, FCD için kullandığınız sinyal kablosu ile yeni map sensörü sinyalini ECU ya iletseniz, FCD kullanımına gerek kalmıyor. (tabi yakıt ve ateşleme haritalarını yeni map sensöre göre güncellemek koşuluyla)
kaçırdığım bir nokta mı var? büyük kapasiteli bir map sensör kullanılabiliyor gibi geldi bana.
Amacım eleştirmek değil, sadece fikir paylaşmak, aman yanlış anlama olmasın.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)