Serhat kolay gelsin kanka çok güzel gidiyor
Bölüm 2 motor tesisatı ve daha fazla sökmeCe2 swap
Bana niye böyle maceraya girdin diyebilirsiniz bende bu kadar sökeceğimi tahmin etmemistim ama işin içine girince komple tesisat değiştirmek uyarlamak gerçekten çok zormuş benim sinyallerde karıştırma sorunları başladığında detaylı araştırmaya başladım mk1 ın tesisatının nasıl olduğunu biraz anlatayım size
sigorta tablosundan ceyran (+) far anahtarına cıkıyor
far anahtarından sinyal kollarına gidiyor
sinyal kollarından dörtlü düğmesine gidiyor
dörtlü düğmesinden kalorifer düğmesine gidiyor
kalorifer düğmesinden ...............
anlıyacağınız söför ahçıya ahçı bahçivana...... gidiyor
ve böyle bir tesisatta sigorta tablosunun arka soketlerı hiç bir kitleme vs mekanizması olmadığından yolda tümsek çukur vs ile yerinden çıkabiliyor
yerinden çıksa iyi çıkıp çıkmama arasında kalınca ark yapıyor tabloyu vs yada sistemdeki en zayıf halkayı yakıyor en basiti soketleri, bu yüzden yurt dışında elektrik ten çoğu mk1 yanıyor bende erkenden davranıp böyle bir maceraya girdim kim bilir Türkiye de bile yananlar vardır bu sistemde her şey en ufak bir düğme bile tabloya gidip oradan dağılıyor soketler kitlemeli ve komple hepsi tek kitlemesi var kablolara asılsanız bile kablo kopar ama soketler çıkmaz yerinden en azından kafam rahat artık fotolarda neler le uğraştığımı göreceksiniz..
Notlarımızı almaya başlıyorum
Eski tesisatları söküyoruz mk1 uyarlanacakları tek tek çekiyoz![]()
Sökmeye devam
Harnessleri yapmaya devam daha çok var![]()
![]()
Böyle projeleri görünce insan gerçekten imreniyor, sarfedilen emeğe ve ortaya çıkan sonuçlara koca bir maşallah öncelikle
Allah bir ömür boyu kazasız belasız cezasız güle güle kullanmanızı nasip eder inşallah![]()
maşallah serhat agır ama emin adımlarla ilerliyorsun.jantla cuukk olmuş bence.tesisat işindede allah kolaylık versin diyorum.
buarada kullandıgın cooler nedir merak ettim![]()
microhatch C1 ist.park 3:00,54
https://www.youtube.com/watch?v=C1K8fwGhcsA
https://www.instagram.com/c1_bvb973/
Bölüm 3 Kaput içi ve Arka tesisat yapımı
En son motor içi bitmişti geriye kaput içi tesisatı ve fazlalık kabloları temizleme işleri vardı hazır onları yaparken kaput altında daha önce ısıtma ve far rölesi bağlamıştım bu sistemde istenmedikleri için söktüm ve koca 2 kutu gitmiş oldu kaput altından..
ön tarafı bitirip arka kısma geçtim tek tek dağıttım madem bir kere yapıyorum her yeri açarım ne var ne yok tabi toplarken yeni sisteme göre bitirip iç kısımlardaki harnessleri yapmaya başladım far, arka cam ısıtma, dörtlü, sis düğmeleri bayağı uğraştım ve tak çalıştır olunca mutlu oldum hehe
Bu tabloda sevdiğim özelliklerde varmış american park çıkışları ve emniyet kemer ikazı buzzerlı bendeki lamba olan ikazdı simdi kemerleri takmayınca hem lambası yanacak hemde buzzer ötecek ne özellik ama hehe başka özelliklerde var onların sırası gelince artık![]()
![]()
Kaput içi teisat yapımı
Harness lere devam
yata yata kirlenmiş araba ıslak bezle sildim artık yıkamıyorum![]()
![]()
Serhat supersin. Arabayi ilk aldiginda ne kadar manyak oldugunu anlamistim zateno kadar çürük olan mk1i alan insan normal olmasa gerek
![]()
dostum emeğine sağlık muhteşemsin bu kadar işçilik gerçekten çok paha bicilemez bir araç olmuş senin için valla imrendim allah nazarlardan korusun inşallah tekerine taş deymesinallahım o hortumu kesen caniyide bildiği gibi yapsın sen doğru olursan yolunda doğru olur dostum allah önünü açık etsin
![]()
Allahın izni ile dahada iyi olucak ileride yapacağmız beyin tesisat update e da tam uyum sağlıyacak bu tesisat.Vr6 Cluster la da çok çok iyi olucak inşallah serhat kardeşimm.![]()
Okurken yok artık dediğim konuların birine daha rastladımemeğinize sağlık maşallah
Tebrikler ... Yav Arkadaş Bu Nasıl Bir İştir Bu denli özenli çalışma bu şekle sokma bu aracı benim kafamda olan hemen hemen herşey yapılior eminim senin kafanda daha neler vardır kolay gele tekrardan emeklerine sağlık bizleri bu denli mutlu ettigin için![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)