Kolay gelsinnn :D
Printable View
Kolay gelsinnn :D
tam istediğim projelerden biri :) elinize sağlık...
ışıklarda gaz verince kaputun altındaki canavarın insanlarda yaşatacağı korku..paha biçilemez :)
Proje on numara olmuş Pick up ları çok seviyorum . Aracın maşallahı var zaten.
Ben 140 bg lik pick up lar tutunmuyor abi siz 290 küsür beygirli nasıl tutunacaksınız merak ediyorum :D Bence tutunmasın çok daha eğlenceli olmaz mı ?
Tebrikler, başarılar...
Maşallah diyelim valla abi helal olsun kendi başına bitirmişsin nerdeyse, valla imrendim :)
şöyle projeleri görmek gerçekten güzel :) özlemişiz :D
masallah cok sanslısınız kendı yerınız ve elınızden gelıyor turbo ıcın cok basarılı bır makıne en kısa zamanda ızlerız ınsallah
Hey maşallah, inşallah 3. aşamayı da kolayca tamamlarsınız çok güzel olmuş.
Maşallah kazasız belasız
Maşallah elinize sağlık gerçekten saygı duydum projenize ....
Hocam maaşallah... Gerçekten büyük saygı duydum. Çok net ve başarılı bir çalışma olmuş... Daha ne söylenebilir ki... Keyifli ve emniyetli sürüşler...
Emeğinize sağlık harika bir şey olmuş
Maaşallah , yere bassın diye kasaya yük atmak gerekecek :)
Ama aracın stock halindeki temizliği de mükemmel , allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin inşallah
Elinize sağlık
Çok güzel araç hazırlamışsınız. Uzun zamandır bu kadar keyifli yazı okumadım.
Rölantideki hafif gaz verme videosunu defalarca izledim. Homurtusu sesi kükreyişi çok iyi. Aracın sleeper görüntüsü ayrı güzel.
Amerikanlara özel ilgim olmasada kendimi sorgulatıp acaba mı dedirtti:) ilan bakıcağım şimdi.
Güle gülel kasasız belasız kullanmanız dileğiyle. Projeniz gönlünüzce olsun.
Böyle bir projeye ve şahsi verilen emeğe anca şapka çıkartılır. Masallah.
bir solukta okudum konuyu, elinize sağlık. Devamını sabırsızlıkla bekliyorum. :) inşAllah kışı turbo ile geçirirsiniz bizde hazır işler durmuşken keyif ile okuruz :)
Masallah çok güzel olmuş
'88 model bitane var satilik gumrukten cikti bu sene icinde bildigim kadariyla. 4 ceker 2.8 v6 manuel ama o 1,5 kabin ve biraz yikik duruyor. Istenilen fiyat arac icin cok fazla onun yarisi verilip alinirsa deger ancak.
Bu kis azicik keyfini cikaricam gibi duruyor havalari kuru yakaladikca. Zaten turbodan once yuruyen ve frenlere el almam gerekiyor. Turbo isi yaz sonunu bulur diye dusunuyorum. Setup cikarip liste hazirlamaktan yoruldum biraz :D
Ls görünce daldım konuya :) twin turboları bekliyorum bende yürüyenden sonra.
Beyin ms3 diyince merak uyandırdı ama erkut abi ayardaysa sıkıntı yok dedim.
Tam şaka makinası, arabada çok temiz maşallah, kazasız belasız kullanmak nasip olsun.
Twinden cok single a gidiyor hep benimde aklim okadar buyuk bir turbonun spool sesini duymak icin ama Erkut abide twinden yana hep. MS3pro ya gelincede herkes bi Ms mi kullaniyorsun dandik falan diyor ama yurt disindaki yorumlar Ms3Pro nun standart Ms beyinlere gore baska bir ligde oldugundan yana hep. O yuzden Holley Dominator vs. dururken Ms3Prodan yana kullandim tercihimi ki maliyet olarak sembolik bir fark var aralarinda.
Tam bir sleeper :) tekrardan maşallah Allah kaza bela gostermesin
Gördüğüm en iyi proje. Harika elinize sağlık.
olmuş olmuş :D
Maşallah Hocam , T.r böyle proje görmek cidden sevindirici bir durum . Bu işlere ne kadar hakim olduğunuz ve gönül verdiğiniz seçtiginiz araç , motor ve sistemlerden belli . . .
Harika bir proje , Allah kazasız , belasız kullanmayı nasip etsin , İlerleyen proje ve eklentilerde yüzünüzü güldürsün :)
Bendede yanlama hastalığı var e34 M50B20i var . Böyle projeleri görünce 3.0 stroke + Turbo arzusu uyanıyor :D
Makineninde maşallahı var , kükremesi , performans , o spinleri Maşallah :)
Bol bol video çekip atarsanız , hem sizi takip etmek , hem makineyi görüp tabiri caizse tedavi olmak dileğiyle iyi sürüşler :D
Murat emeğine eline sağlık harika bir borje olmuş :)
Birazdaha değişik şeyler benim de aklımdan geçiyor cesaret edemiyordum takdir edilecek iş çıkarmışsınız gerçekten tebrik ederim şahsi fikrim aracı turbolmaktan çok denge ve tutunma üzerine çalışmalısın mazallah belli bir güçten sonra ciddi tehlikeli
Haklisiniz turbodan onceki calisma o olacak zaten. Yavas yavas liste sekillenmeye basladi. Hernekadar sikildim biraz keyfini cikarticam desemde ufaktan olusturmaya basladim listeyi. Agirlik transferini dogru sekilde yapmak icin gerekli parcalari buldum fakat amac sadece duz gidebilmek olmadigindan oradan sanirim biraz taviz vermem gerekicek. Ama turbodan once yeteri kadar dengeli bir arac haline getiricem.
Maşallah Allah kaza bela vermesin, bu ustalar yüzünden hep bir geri vites olmuştur bende de. arka bagaj zemini ahşap yapıp lastiğin tabanını yanağını geniş tutup 18 inç düşseniz tadından yenmez amerikan havasını verir
http://i.hizliresim.com/o0EGb7.jpg
2-3 saat önce şaşkınbakkaldan arabayla geçerken gördüm inip baktım direk sağına soluna çok güzel cidden maşallah baya güzel duruyor jant değişikliğide olursa tadından yenmez.Sonra caddeye doğru inerkende sesini duyduk sesinede maşallah güle güle kullanın projenin devamını bekliyoruz :)
Valla maşallah :)
Tutunma konusunda da arka lastikleri genişletmek lazım bence. Dört farklı sertlik ayarlı süspansiyon alabilirseniz(ki pahalılar maalesef) arkaların low speed compression sertlik ayarını düşük tutun, low speed rebound sertliğini de arttırın bence. Aracın squat yapmasını sağlar, vites geçirirken gücü kestiğinizde aracın arkası çok yükselmeden tekrar oturacaktır vitese girdiğinde. Ağırlığı önden alıp arkaya taşımanız lazım. Bir de ağırlık her daim kötü bir olay değil, bu tarz ağır şekilde tutunma problemi yaşayan araçlar için, aksın üzerindeki ağırlığın faydasını bile görürsünüz 0-100 değerinde.
Yalnız, yaprak yaylar sıkıntı yaşatacaktır iyi süspansiyonla bile. Yaprak yaylar aşırı sert kaldığından, şasinin yük altında geriye esnemesine izin vermeyecektir. Ayrıca low speed compression ayarını da düşürünce, aracın arkasının titreye titreye ihtimali var. O yüzden yukarıda yazdığım naçizane önerilerim, yaylar değişirse çok daha efektif olur. Tabi sabit akslı, yaprak yaylı bir süspansiyonu, helezon yaylı, hele ki çok nokta süspansiyona çevirmek zor. Kitleri satılıyorsa belki. Bir de üstüne hatırı sayılır bir tork geliyor arka takıma.
Frenler ise tamamen arka takıma ne gibi bir düzenleme yapılacağı düşünüldükten sonra oynanacak mevzular gibi geliyor. Çünkü ağırlık transferiyle frenin direkt ilişkisi mevcut
Dediginiz gibi standart yaprak yaylar kesinlikle esnemeye izin vermiyor. Aslinda yaprak yaylardan 4 baglantili amortisor sistemine gecmem benim icin en iyisi olacaktir fakat. Bu araclar icin cadde kullanimina uygun yay ve amortisor ile calisacak duzgun bir 4 baglanti amortisor sistemi yok. Butun sistemler hava yastiklariyla calismasi icin yapilmis. Yay ve amortisor ile calisacak sistemler ise tamamen drag icin yapilmis yarim sase halinde mevcut sasenin kesilip yerine onun yerine takilan sistemler. Ornek olarak:
http://i4.photobucket.com/albums/y14.../S104link6.gif
Bu tarz bir sistem benim icin cok fazla. Boyle birseyin yerine Calvert Racing in yaprak yayli araclar icin kullandigi klasik traction bar mantigila calisan fakat yaprak yaylara preload ayari yapabildiginiz bir sistem.
https://www.calvertracing.com/images/pages/41.jpg
Bu sistemle birlikte cift parca gelen tek yaprak yaylarla 8sn. kosan araclar var Amerikada. Oncelikli tercihim hem maliyet acisindan hemde kullanislilik acisindan bu sistem olacak. Rebound ayarli amortisorlerde sizinde belirttiginiz gibi bu isin olmazsa olmazi. Zaten bu kitle birlikte on ve arka icin rebound ve compression ayarli amortisorler kullanicam. Bu sayede drag setupinin gundelik kullanimlardaki risklerindede kurtulmus olucam. Lastik olcusunede gelirsek. Suanda uzerindeki lastikler 305/35/20 olcusundeki Pirelli Pzero lar . Cikarttigim listedeki arka lastik olcum 325/50/15 Nitto NT 555 R . Butun bunlardan sonra aracin orta sol tarafinda bulunan 70lt lik yakit tankimda difransiyelin arkasina FuelCell olarak yerini alicak bununda agirlik dengesine katkisi olacagini dusunuyorum. Butun bunlardan sonra hala iyilestirme gerektigini dusunursemde arkayi agirlastirmak yerine on tarafi tubular salincaklar ve hafif kaporta parcalari ile hafifleterek ilerlemeyi dusunuyorum.
Bence en son mesajınızda belirttiğiniz traction barlar yeterince mutlu edicektir sizi. Onun dışında daha yanaklı bir lastiğin tutunmanızı biraz daha arttıracağını düşünüyorum.
Valla dönüp dünüp konuyu okuyorum :D süpersiziniz.
Lastik konusunda herkes hem fikir zaten sizinde dediginiz gibi o yuzden 325/50/15 gibi tombul bir lastik kullanicam. Yuruyendeki isim bittigindede kaput haric bu goruntuyu yakalamis olucam insallah.
http://i622.photobucket.com/albums/t...rd/29blgl1.jpg
Dediğiniz gibi, hem günlük kullanıma uygun, hem de sportif arka takım çok sıkıntılı bir iş. Bence yaprak yaya ön gerilme ayarı ve ayarlanabilir amortisörler, gayet yeterli bir tutuş sağlayacaktır. Kolay gelsin :)
arka havuzsuz drag aracı sanar millet