E30 3,18is Turbo Started.

Thread: E30 3,18is Turbo Started.

Tags: bir, daha, icin, kadar, uzun
  1. osman_07's Avatar

osman_07 said:
    Kesinlikle, çok araştırdım, düşündüm ama biraz masraf edilirse başarılı olabileceğine kanaat getirdim. Birde 6 silindire geçsem bile bu denli detaylı bir restorasyon ve turbolama işinde içimiz rahat olması açısından, aynı işlemler, yani forgedlemedir yataktır saplamadır yapılmak zorunda e amaçda 700 800 beygirler olmayınca, 4 silindirinde 400 450 beygirleri çok rahat çıkartabileceğini düşündüğüm için swap olayına gerek görmedim. Yukardada dediğim gibi arkadaşlarımızın yaptığımız tofaşlar var 300 350 hp günlük gazlıyorlar ve içine yapılan tek işlem opel pistonu yada stok m40 pistonu.

2. dragon07's Avatar

dragon07 said:
    maşallah güzel proje osman hazır kaporta işleri yapılırken gereksiz delikleride kapatıp clean buy yaparsan efsane durabilir kesene bereket

3. osman_07's Avatar

osman_07 said:
    Teşekkürler kardeşim, dediğin gibi lüzumsuz delikler kapatılacak.

4. hakan_41's Avatar

hakan_41 said:
    ooo en sevdiğim kırmızı coupe e30

maşallah , kolay gelsin , bizim ki kadar uzun sürmesin inşallah

renk kodu için karar verildi mi abi ? jant ne düşünüyorsun ? lastik seçimin ne olucak ?

5. osman_07's Avatar

osman_07 said:
    Saolasın, İnşallah sürmeyecek o kadar.
    Koduna henüz karar vermedim, orjinal kırmızı olacak yine ama birkaç arkadaş biraz daha canlı bir tonu olduğunu söyledi ama henüz o konuyu araştırmadım.
    Jant olarak azev aldım 16'' lastik üzerinde 215/35 yada 40 tam hatırlamıyorum lastikleri var, araç üzerine takınca bakıp tabanı kaça çıkarabilirsek ona göre bir yol çizilecek.

6. E30 3,18is Turbo Started.

DOHC said:
    https://i.hizliresim.com/KxnKax.jpg

Bu resimde görülen şey intercooler değil mi zaten?
    Okumadan imzalamam.....

7. osman_07's Avatar

osman_07 said:
    Evet intercooler, aracı arkadaşım nerdeyse 7 8 sene önce falan o zamanın amatörlüğüyle turbolatmış. Çok küçük bir turbo vardı zaten aracın üzerinde ve bu intercooler. fakat ne o turbo ve intercooler nede motor içi benim yapıcaklarımla alakasız, yani hepsi yeni speclere göre yenilenecek.

8. TigeR's Avatar

TigeR said:
    Çok güzel bir proje olacak gidişattan belli, Allah gönlünüze göre versin
    Quote Originally Posted by Ludacris View Post
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

9. axcel's Avatar

axcel said:
    maşallah kesenize bereket ve sabır versin projenize okudukça kendi golf mk2 projemi gördüm adeta.. renk konusu çok sıkıntılı olay dönemin renklerine uygun bir renk seçildiği sürece ne renk olursa olsun kendini belli edecek bir makina çıkar.bu arada bende geçmişte e30 318is sahibiydim tutkusu hala içimdedir.e30 s14 yavrusu diye geçer hatta..inşallah seninde gönlüne göre olur..lazım olursa izmirde e30 özellikle iç trim vs konusunda parça tedarik edebileceğin arkadaşım var yardımcı olur.
    Last edited by axcel; 25-04-2020 at 20:47.

10. TaYFuN's Avatar

TaYFuN said:
    Başarılar dilerim
    SKoDA SuperABC şemsiyeli...........

11. crazy_orcun001's Avatar

crazy_orcun001 said:
    Proje gelecekteki hayallerimden biridir.Allah kolaylık ve sabır versin.Bikaç fikir sunmak isterim
    1-400-450hp bi arabada mutlaka yol tutuşta sorun olacaktır.Kesinlikle Roll Cage ve arka-ön-alt Roll Bar öneririm
    2-Yürüyen konusunda ne düşünüyorsun bilmiyorum ama mutlaka difoyu uzat
    3-Jant olarak 16 kullanma 17 öneririm.Hatta 5 bijona geç.

12. osman_07's Avatar

osman_07 said:
    Quote Originally Posted by TigeR View Post
    Çok güzel bir proje olacak gidişattan belli, Allah gönlünüze göre versin
    Allah razı olsun .

Quote Originally Posted by axcel View Post
    maşallah kesenize bereket ve sabır versin projenize okudukça kendi golf mk2 projemi gördüm adeta.. renk konusu çok sıkıntılı olay dönemin renklerine uygun bir renk seçildiği sürece ne renk olursa olsun kendini belli edecek bir makina çıkar.bu arada bende geçmişte e30 318is sahibiydim tutkusu hala içimdedir.e30 s14 yavrusu diye geçer hatta..inşallah seninde gönlüne göre olur..lazım olursa izmirde e30 özellikle iç trim vs konusunda parça tedarik edebileceğin arkadaşım var yardımcı olur.
    Çok teşekkürler, gerek olursa ulaşırım size.

Quote Originally Posted by TaYFuN View Post
    Başarılar dilerim
    Teşekkürler.

Quote Originally Posted by crazy_orcun001 View Post
    Proje gelecekteki hayallerimden biridir.Allah kolaylık ve sabır versin.Bikaç fikir sunmak isterim
    1-400-450hp bi arabada mutlaka yol tutuşta sorun olacaktır.Kesinlikle Roll Cage ve arka-ön-alt Roll Bar öneririm
    2-Yürüyen konusunda ne düşünüyorsun bilmiyorum ama mutlaka difoyu uzat
    3-Jant olarak 16 kullanma 17 öneririm.Hatta 5 bijona geç.
    Roll Cage harici tüm iyileştirmeler yapılacak. Yurt dışında ön ve arka için reinforcement kitler var full onları alıp uygulayacağım, komple bushing kitle beraber yürüyen tamamlanıcak. Elimde arka dingil komple 1 takım daha olduğu için fren iyileştirmesi ile ilgili de arkaya çift kaliper öne büyük disk ve kaliper uygulayacağım. 5 bijon olayınada çok gerek duymadım açıkcası, jant olarakta elimde 16 azevlerim var onu kullanmayı planlıyorum.

Birde aracımda abs mevcut, 5 bijona geçince kullanacağım poryalar orjinal abs sensörlerine denk gelicekmi bilmiyorum, gerek olursa onun arge'sine daha sonra girerim diye düşündüm.
    Last edited by osman_07; 30-04-2020 at 17:31.

13. hakan_41's Avatar

hakan_41 said:
    diff ne kullanıcan abi , kenarda gördüm aklıma geldi , büyük kafaya geçilmişmiydi ? oran nedir ?

14. osman_07's Avatar

osman_07 said:
    Quote Originally Posted by hakan_41 View Post
    diff ne kullanıcan abi , kenarda gördüm aklıma geldi , büyük kafaya geçilmişmiydi ? oran nedir ?
    O görünen aracın üzerinden sökülen diff kardeşim. 3,15 büyük kafa kilitliye geçilecek, arka askı takozu e30 larda tek olduğu için e36 arka diff kapağını kullanıcağım çift askı takozu olması için ve o kısımdan gövdeye yeni bağlantı profili atılacak.

15. E30 3,18is Turbo Started.

Terzi said:
    Quote Originally Posted by osman_07 View Post
    O görünen aracın üzerinden sökülen diff kardeşim. 3,15 büyük kafa kilitliye geçilecek, arka askı takozu e30 larda tek olduğu için e36 arka diff kapağını kullanıcağım çift askı takozu olması için ve o kısımdan gövdeye yeni bağlantı profili atılacak.

projede son durum nedir merakla bekliyorum kendi e30 uma da atmosferik m42is swap projem var

16. E30 3,18is Turbo Started.

kankaytsn said:
    Maşallah allah kolaylık versin. Bitişi çok güzel olacak duruyor

17. osman_07's Avatar

osman_07 said:
    Arkadaşlar ülkemizdeki ekonominin uzaya çıkması sebebiyle, avrupa ülkelerinin bizi kıskanmaya devam etmesi için bu uçuşa ayak uydurayım dedim ve kendime mecburiyetten 1 skorski 1 de f16 aldım.
    Bu sebeplede nice hayallerle başlamış olduğum projemi yarıda iptal etmiş bulunmaktayım.

İnşallah herşey herkesin gönlüne göre olur.

Konu silinebilir, kilitlenebilir devamı gelmeyecek.
    Saygılar.

18. aspensilber's Avatar

aspensilber said:
    Hepimizin hayalleri çalındı be hepimizin.
    >BMW E36 3.20 i Otomatik Individual Aspensilber
    >Corsa C 1.7 DTI Duman Spec Cosmo Paket
    >Astra K 1.6 Dizel Otomatik Excellence
    >W177 A220 AMG Premium Plus

19. E30 3,18is Turbo Started.

Yarbay said:
    projenizin yarım kalmasına çok üzüldüm umarım durumunuz düzelir bu yada başka bir hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz.