Güzel düşünceler ama bana göre yanlışlarınız var. Sakın yanlış anlamayın maksat beyin meltemi essin.Şimdi orada size gücü vericek tek parça egzantrik. Sonrasında VVT iptali olsun mekanik itici felan olsun hepsi 304 derece egzantriği takabilmeniz için size gereken diğer parçalar. Güç egzantrikten gelicek. Üzerindeki egzantriği tam olarak bilmiyorum ama 280 civarı ve 11 küsür liftli bir egzantrik hiçte soft bir egzantrik değil. Sadece 304 derece vahşi bir yarış egzantriği. Kaldıki 304 derece neredeyse bir tam tur kadar açık kalma demek. Bu kadar hava açlığını klasik plenium emme manifoldu ve tek kelebek ile doyuramazsınız. O yüzden ITB olmadan 304 derece egzantrik ile orjinal RS manifoldunu ne kadar polishlesenizde portlarıda büyütseniz tam verim vermiyecektir. Ayrıca 304 derece egzantrikte zaten ciddi bir overlap olucak. Ben sadece 2 örnek vermek istiyorum. Stok 137 hp üreten 206gti ile sadece itb ve eksoz ile 35 hp alınıyor. Headers yok. Kapak içi boş yani egzantriksiz ama piston ve kolu olan ve o saçma egzantrik ile 8000 devir dönen he birde headers olan 206gti ise 210 hp veriyor dynoda. Egzantrik yok gene. 304 derece illaki fark edicektir. Ama alt ve ortalardan götürdüğü kadar üstlere veremeyecektir ITB montajı olmadan. Ayrıca dediğim gibi eski egzantriği sök yeni egzantriği gerekli tüm parçaları ile tak timingi yazılımı yap üstüne 20 hp al biraz imkanlar dahilinde gözükmüyor. Çünkü şu anki egzantriğinizi stok egzantrik ile değiştirseniz en az 15 hp kaybınız olur ki bence bu kayıp 17-18 hp civarını bulur. Buda basit bir mantık ile motor içi forged toplanmış yazılımı felan yapılı sorunsuz Clio RS üstüne sadece 304 egzantrik ve yeni yazılım ile 35 hp gibi bir güç alınıyor gibi gözüküyor ki dediğim gibi tek kelebek ile böylesi bir fark çok zor. Belki saf alkol kullanılarak olabilir.
Şimdi sen hiç Clio modladın mı felan derseniz cevabım hayır ama motorlar benzer ve temel motor çalışma dinamikleri aynı. Ondan şeetim ben. Muhalefet olsun diye değil.