Önce bir yürüsün sonra bakarız son hızaAma 300 + km çok rahat çıkar herhan gibi bir skyline....
Konuyu guncellersek GTR200 biraktiginiz gibi duruyorSuprada projenin %80'ni bitti yalniz son gelen mallarda tse'den kaynaklanan bir durumdan dolayi gumruk sorunu yasiyoruz! Supranin isi ne kadar uzarsa GTR200'un yollara cikmasi gecikiyor...
GTR200 2.8 cc Gtx4202 turbo + nos Supra 3.0 cc Gtx4294 turbo ; Bu acidan bakinca GTR200 daha guclu ama ikisinin yapim amaclari farkli.Biri drag biri yol arabasi.Haliyle supra son Surat bakimindan daha hizli olacak ...Ama GTR200'un 300+ km yapabilecek kapasitede var o da ayri![]()
Evet 3-4 gün boyunca 25 km/gün. Dip gaz yok. Maksimum 5000 devir.
5.gün 101 km olduğunda dyno üzerinde 2000 mbar absolute basınç (1000 mbar relative basınç), maksimum 6500 rpm.
Yağ değişimi.
2500 mbar absolute basıç 7500 rpm
Yağ değişimi.
3000 mbar absolute basınç 9000 rpm
Suya (yola) indirmeye hazır....
En doğru rodaj şekli değildir, E36 M3 için fabrika 5000 km rodaj veriyor. Ancak bugüne dek bu şekilde iyi sonuç elde ettim.
Subhanallah, Elhamdulillah, Estağfurullah, Alllahuekber, Lailaheillallah
Değişik bir rodaj şekli.Ben 500 km şehir için de mümkünse sıkışık trafikte dur kalklarla sonra yağ değişimi...Diğer 500 km 5 bin deviri geçmeden 50 km de bir durup motor soğuyana kadar bekleyip şeklinde ve yağ değiştirerek yapıyorum...
Farklı rodaj yöntemleri. Senin rodaj tarzın sekmanların ömrünü uzatabilir.
Yıllarca 2000-3000 km rodaj mantığına bağlı kalıp zaman kaybettikten sonra 101 km rodaj yöntemine geçtim. 2000 km için harcanan zaman, benzin, sert debriyajlar ile trafikte dur kalk, gürültülü exhaust ile dur kalk....
200.000-300.000 km dayansın mantığı olmadığı için rodaj geri planda kalıyor.
Bir başka husus, bizim motorlar gibi sonradan güçlendirilmiş yani ağır modifiye edilmiş motorlar her an patlayabilir. Uzun soluklu rodaj döneminden 7000 km sonra benzin pompası daha az pompalamaya başladı, veya enjektörlerden biri bozuldu, ve 1 pistonun sekman kanalları kırıldı.
Tüm rodaj emekleri çöpe gitti.
Ağır modifiyeli motorlarda rodajın amacı sekmanların sızdırmazlığını sağlamak (ring seal) ve yağ tüketimini minimumda tutmak.
Subhanallah, Elhamdulillah, Estağfurullah, Alllahuekber, Lailaheillallah
gtr200ün son durumu nedir sabırsızlıkla beklemedeyim
cnrsrn:
195 40 16 yı bi koycan
harbi nokta
turgay.ozgur:
böbrek taşınada birebir olur
çukurlarda dökersin
ameliyatsız
Allah utandırmasın , gerçekten keyif ile okudum,Türkiye'de bu tarz projelerin olması gerçekten sevindiriyor beni... kocaman MAAŞALLAH....
Iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.Gtr200 bıraktığınız gibi.Supra bitmeden baslamayacagiz ona.Yalnız !!! Motor, turbo konumu, karoser ve sanzimanla ilgili çok köklü degisiklik yapma fikrim var.Eğer sorun çıkmazsa 0-400 7 - 8 saniye araliginda bir araba olacak...
7 saniye kosmak biraz zor gibi realist bakarsak cunku shep bile high 7 yuruyor..awd ile zor bir olay ama is minitub ve ya tubular chassis ve Rwd olursa degisebilir bide otomatik sanzuman..umarim yanilirim proje de basarilar
Bilal detayları bildigi için rahatBiz ben 7-8 saniye aralığında koşacak bir setup yapacağız Allah izin verirse....
Estagfurullah7-8 saniye aralığı yapacak bir setupimiz var kağıt üstünde su an ...Sadece karar verme asamasindayim 5. Kez setupi bozayım bozmayayım mı diye
Cunki su an Gtr200'un birleştirilmek için bir civatasi dahi eksik değil...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)