selamlar arkadaşlar, ford taunus aracıma kendi bildiğim gördüğüm okuduğum kadaryıla turbo uygulamasına giriştim. egzoz manifoldunu el yapımı yapıp turboyu yerleştirdim, 0.5 barlık external westgateyide yanına yerleştirdim, 3 litre civarı bi intercooler, bow hepsini olması gerektiği gibi yerleştirdik. motor içi ise turbo bi araçta kullanılan çelik sekman kanallı bi takım piston, bronz yatak uygulandı. herşey çok güzel sorunsuz çalışan bi motor, fakat tabi karbüratörümüz basınç altında çalışamadığı için turbo 0.2 0.3 0.4 derken yığılıp kalıyo, benzin yetişemediği için. o konuyu geçtik, lpg de çalıştırma kararı aldık. araştırmalarım sonucu aynı benim araç ve bu motoru kullanan bi sierrada aynı uygulamanın yapıldığını ve lpg de sorunsuz yürüdüğünü öğrendim ve o kişilerin kullandığı omvl marka çift çıkışlı lpg regülatörü aldım, fakat ayar konusunda üzerindeki ayarın hangisinin ne olduğunu bilemediğim için kara düzen deneme ynaılma sistemiyle açıp kapatmaya çalıştık, lpg de çalıştırdık, turbonun emişinden verilen lpg kırmızı ışıkta falan duracağımızda turbo devirli haldeyken ani gazı bırktığımızda falan sanki stop edecekmiş kadar devir düşme falan yaptı, kimi zaman stop etti ama onuda bi şekilde duracağımız son ana kadar aracı viteste tutarak turbo devri yavaşlayana kadar bekleyerek çözmeye çalıştık. şöyleki bigün sabah çalıştırıp yola çıktığımda, aracın su sıcaklığı 30 40 derecelere gelmeden gazladığımda, büyük bi patlama sesiyle intercooler parçalandı, yeniledik araç ısınmadan gazlamadık bi daha. sıcakkende çok güzel yürüyordu bu seferde lpg ci bi arkadaş kurcaladı ayar yapıyorum diye, tamam dedik. sonrasında araç sıcak olduğu halde yine intercooler patlattı, yani basınç daha 0.5 lere gelmeden bir patlama sesi intercooler paramparça oluyor. şimdi tekrar yeniledim intercooleri, fakat turbom bağlı değil. bu omvl lpg regülatörünün ayarıyla ilgili bilgisi olup bana yardımcı olaiblcek bi arkadaş varsa çok sevinirim, tabi bunun dışındada atlamış olabileceğim noktalar da olabilir. arkadaşlar bulunduğum ilçede bu konularda bilgisi olan kimse yok, herkes sadece yorum yapıyo ama birinin dediği diğerini tutmuyo, bu güne kadar yapmış olduğum herşey kendi mantığımla internet üzerindden yapmış olduğum araştırmalarım sonucu gerçekleştirdim. sizlerinde desteği olursa şimdiden teşekkür ediyorum, biçok kişi neden böle bi araç niye bu araç diye soranlar olabilir, 6 7 yıl akdardır taunusa biniyorum, bu nedenle içini dışını bildğim kendi aracım olduğu için bunun üzerine uğraşmak daha mantıklı geldi, en azından başlangıç aracım olur diye düşündüm yorumlarınızı bekliyorum...