User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
59 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 2.0 turbo ford taunus yardım..

osman_07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

2.0 turbo ford taunus yardım..

selamlar arkadaşlar, ford taunus aracıma kendi bildiğim gördüğüm okuduğum kadaryıla turbo uygulamasına giriştim. egzoz manifoldunu el yapımı yapıp turboyu yerleştirdim, 0.5 barlık external westgateyide yanına yerleştirdim, 3 litre civarı bi intercooler, bow hepsini olması gerektiği gibi yerleştirdik. motor içi ise turbo bi araçta kullanılan çelik sekman kanallı bi takım piston, bronz yatak uygulandı. herşey çok güzel sorunsuz çalışan bi motor, fakat tabi karbüratörümüz basınç altında çalışamadığı için turbo 0.2 0.3 0.4 derken yığılıp kalıyo, benzin yetişemediği için. o konuyu geçtik, lpg de çalıştırma kararı aldık. araştırmalarım sonucu aynı benim araç ve bu motoru kullanan bi sierrada aynı uygulamanın yapıldığını ve lpg de sorunsuz yürüdüğünü öğrendim ve o kişilerin kullandığı omvl marka çift çıkışlı lpg regülatörü aldım, fakat ayar konusunda üzerindeki ayarın hangisinin ne olduğunu bilemediğim için kara düzen deneme ynaılma sistemiyle açıp kapatmaya çalıştık, lpg de çalıştırdık, turbonun emişinden verilen lpg kırmızı ışıkta falan duracağımızda turbo devirli haldeyken ani gazı bırktığımızda falan sanki stop edecekmiş kadar devir düşme falan yaptı, kimi zaman stop etti ama onuda bi şekilde duracağımız son ana kadar aracı viteste tutarak turbo devri yavaşlayana kadar bekleyerek çözmeye çalıştık. şöyleki bigün sabah çalıştırıp yola çıktığımda, aracın su sıcaklığı 30 40 derecelere gelmeden gazladığımda, büyük bi patlama sesiyle intercooler parçalandı, yeniledik araç ısınmadan gazlamadık bi daha. sıcakkende çok güzel yürüyordu bu seferde lpg ci bi arkadaş kurcaladı ayar yapıyorum diye, tamam dedik. sonrasında araç sıcak olduğu halde yine intercooler patlattı, yani basınç daha 0.5 lere gelmeden bir patlama sesi intercooler paramparça oluyor. şimdi tekrar yeniledim intercooleri, fakat turbom bağlı değil. bu omvl lpg regülatörünün ayarıyla ilgili bilgisi olup bana yardımcı olaiblcek bi arkadaş varsa çok sevinirim, tabi bunun dışındada atlamış olabileceğim noktalar da olabilir. arkadaşlar bulunduğum ilçede bu konularda bilgisi olan kimse yok, herkes sadece yorum yapıyo ama birinin dediği diğerini tutmuyo, bu güne kadar yapmış olduğum herşey kendi mantığımla internet üzerindden yapmış olduğum araştırmalarım sonucu gerçekleştirdim. sizlerinde desteği olursa şimdiden teşekkür ediyorum, biçok kişi neden böle bi araç niye bu araç diye soranlar olabilir, 6 7 yıl akdardır taunusa biniyorum, bu nedenle içini dışını bildğim kendi aracım olduğu için bunun üzerine uğraşmak daha mantıklı geldi, en azından başlangıç aracım olur diye düşündüm yorumlarınızı bekliyorum...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu kadar zahmet yerine eğer emme manifoldu ve enjektör rayı oturtabiliyorsanız ford grubundan standalone beyin takarak enjeksiyonlu çalıştırın güzelca ayar yapıp randımanlı binersiniz böyle kara düzen mutlu olmanız çok çok zor
    RACE WERKS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracımın üst kapağına uygun fordun enjeksiyon sistemi bulunamıyor. gerekirse emme manifoldunu bile kendim el yapımı yaparak enjeksiyonluya çevireceğim, ama antalyada yaşıyorum işlerim turizme endeksli, artık bu plan yeni yaz sezonuna kaldı, birde gerekirse emme manifoldu, gaz kelebeği falan el yapımı uğraşana kadar, üst kapağımı söküp atıp, ford cosworth kapak temin edebilirsem, üstü cosworthe çevirmeyi planlıyorum. mega squirt bi beyin ve komple enjeksiyon sistemi sıradaki yapacaklarım, fakat bu kadar uğraştım, çok extrem bişey olmasada, yaptıklarımdan biraz olsun sonuç alabilcek, 3 5 ay yürüyecek şekilde şu lpg ayar sorununu bi aşabilirsem, daha fazlasını istemiyorum şimdilik, zaten kış sonunada enjeksiyon sistemi ve yurt dışından temin edebilirsem cosworth kapak yapmayı düşünüyorum.

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracı MS ile enjeksiyona çevirdiğiniz taktirde herşey 10 numara ilerleyecektir.ATAKmusti (piyangaraj) sana yardımcı olaklardır.Onlarda kendilerindeki Sierra ya MS yaptılar ve kırallar gibi yürüdü araç bildiğim kadarı ile.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu metni yazarken araya nokta falan koysanızda yazdığınızı daha rahat anlayabilsek bence en güzel modifiye bu olacak..
    Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami

--..-.----.-..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı merruse Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şu metni yazarken araya nokta falan koysanızda yazdığınızı daha rahat anlayabilsek bence en güzel modifiye bu olacak..
    haklısın abi kusura bakmayın editledim..

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim kadete de 2.0 taunus motoru swapladık turbo falan düşünüyorum ama ne zaman olur Allah bilir öncelik enjeksiyona çevirmede.Bu konuda gelişmeler olursa benimle paylaşırsan çok sevinirim.Benim durumumda seninki ile aynı buralarda bir başımayım ne yardım eden var ne elimizden tutan var (çok acıların çocuğu gibi oldu sanırım )

Piston olarak hangi aracın pistonunu kullandın ve kollar nedir orjinal kolmu ?
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pistonlar 240 ve 300 dizel mercedeslerde kullanılan çelik sekman kanallı piston, kollar orjinal, sadece piston pimi geçicek olan delikler genişletildi.
    tabikide elimden geldiği kadar gelişmelerden haberdar etmeye çalışırım..

Acurol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya çok iyi hoşuma giden projeler bunlar. Ölüyü diriltmek gibi bişi. Çocukluğumdan beri bozuk olanı tamir etme dandik şeylerden birşeyler ortaya çıkarma gibi huylarım var. Bazen gaza geliyorum. Satıp elimdeki arabayı tekrar sierra alıp oynasammı diyede Takipteyim allah kolaylık sabır ve bol para versin
    Gott weiss ich will kein engel sein...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    teşekkürler acurol kardeşm. benimde bi dönem bikaç sene kadar sierram oldu, bazı durumlar dolayı mecburiyetten birini satmak zorunda kaldım sierra önce satıldı. böylelikle taunusa devam ettik, ama olurda taunus elimden çıkarsa sierra düşünmüyo deilim bende.

driftboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bikaç ustama sordum bunu. Taunusa turboyla ( Özellikle taunusa) ugrasacagına git sat 131 al onu turbolayalım, yada komple cosworth motor oturtalım dediler. Kimse yanaşmıyo bizim araçları turbolamaya. Nedendir bende anlamadım. Konuyu takip edeyim bakalım neler çıkıcak..
    Marblex Mining & Marble

Harput Yapı İnsaat

Alıntı CasabLanca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arabanın önüyle arkası arasında 3 yaş fark var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yapılmayanı yapmak istemiyorlar çünkü bir yerde haklılar.

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sizin şu karbüratör inadınızdan vazgeçmeniz lazım önce
    (karbüratörlü motora turbo takacam diye uğraşan arkadaşlar)

karbüratöre turbo takmaya uğraşıyorsunuz
    o da yetmiyor birde lpg takıyorsunuz
    sonra neden olmadı bu ?
    eminim olsa bile sonunda "neden çok yakıyor" bu dersiniz

sizin ilacınız enjektör + ms

* halen intecooler neden patladı anlamış değilim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    estafurullah abi karbüratörle ilgili bi inadım yok, aksine karbüratörle turbo olmayacağı için daha basınçlı olduğunu düşündüğüm den dolayı, lpg de bari çalıştırabişlirmiyim diye uğraşıyorum. tabikide olması gereken enjeksiyona geçmek, fakat herşey zamanla oluyo vakit ve nakit elverdiği sürece. şu anda sırada megasquirt ve enjeksiyon sistemini tamamlayıp, sonrasında bu aracamı uygulayacağız, yoksa bi coswort kapak temin edip onamı uygulayacağız buna karar vericez, ama dediğim gibi biraz daha zamana ihtiyacım var sadece, herşey imkanlar doğrultusunda ilereyebiliyor.

1.24 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim araç da karbüratörlü.1bucuk senedir turbolu ve aldığımdan beri lpg li. 1.5 bara kadar kullandım.bi kere olsun abartılacak bi sıkıntım olmadı.tabiki herşey elektronik olarak daha iyi.hepimiz birgün bunları ya satıcaz yada full enj olayına giricez.ama imkanlar dogrultusunda yapılacak ne varsa yapmak istiyo insan.

benim lpg regülatörünün markası fema.anam babam herkesin kullandıgı model.yetişmeme calışmama gibi bi durum olmadı.
    ancak gazdan ayagını anıden cektigindeki stop etmeyi engelleyemezsın.o tum karb lpg turbo araclarda olur.
    sebebide belli bi devirde giderken,gaz kelebeklerinin birden kapanması ve dolayısıyla gelen lpg+havayı turboya dogru geri itmesidir. bunu en aza indirmek için ise lpg mikserini turbonun agzına yaklaştırmak yada uzaklastırmaktır. belli bi mesafesi yok ama cm cm bunu denemekle en iyi ayarı tutturabilirsin.

intercool patlamasının sebebi avans ayarının cok yuksek olması olabilir.bende çoğu kez karburator kepini patlattım.bazen avanstan bazense cok sımarmaktan

avans ayarını normal degerin az bişey aşagısına cekip denedinizmi.?
    TURBOSUZ ARABA İSTEMİYORUZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sizin şu karbüratör inadınızdan vazgeçmeniz lazım önce
    (karbüratörlü motora turbo takacam diye uğraşan arkadaşlar)

karbüratöre turbo takmaya uğraşıyorsunuz
    o da yetmiyor birde lpg takıyorsunuz
    sonra neden olmadı bu ?
    eminim olsa bile sonunda "neden çok yakıyor" bu dersiniz

sizin ilacınız enjektör + ms

* halen intecooler neden patladı anlamış değilim
    Sende biliyosun bak bana abi denedim denedim denedim olmadı vazgeçtim atmosferiğim mutluyum

Seninde dediğin gibi enjektör + turbo gerisi yalan hep uğraş dur ortada bir şey yok.

kadioglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu baştan beri okudum.Bence hepinizin gözden kaçırdığı özelliklede araç sahibinin yaptığı büyük bir hata var.Araca hem turbo uygulanmış hemde dizel pistonu takılmış.Arkadaşım dizel pistonlarının aşırı yüksek sıkıştırma oranlarına sahip olduğunu hiç kimse söylemedimi sana?
    Şimdi konuyu biraz detaylandıralım.Standart atmosferik benzinli araçlarda sıkıştırma oranı karbüratörlüyse aracın performans yakıt durumuna göre 1/8 (renault 12 gibi) ila 1/10 (eski corolla filan gibi) civarındadır.Enjeksiyonlularda 1/11-1/12 filan vardı yanlış hatırlamıyorsam.Dizel araçlarda bu oran 1/20-1/22 lere kadar çıkar.Ve turbo benzinli araçlarda orjinalde yine 1/7 civarındadır.Çünkü turbo benzinli araçlarda yüksek sıkıştırma oranı avans vuruntusuna neden olur.Yani araç hava yakıt karışımını çok fazla sıkıştırır, bu karışım buji ateşlemeden patlar ve piston henüz tam tepe noktasına ulaşmadığı için patladığında genleşen hava ya piston kolunu kırar ya da emme subapları henüz tam kapanmadığı için emme manifolduna oradan hava filtresine vs. gider.Bu gidiş yolunda zayıf bulduğu yeride patlatır.Yanlış tahmin etmiyorsam senin taunustada, intercooler ı zayıf buluyor ve patlatıyor.
    Avans vuruntusunun önüne nasıl geçebiliriz?Sıkıştırma oranı düşürülerek ya da aracın aldığı hava/yakıt karışımını azaltarak.
    Sözün özü taunusa turbo uygularken kendi pistonlarının bile sıkıştırma oranı yüksek gelecektir ki siz dizel pistonu kullanmışsınız.Naçizane tavsiyem (yanlışım yoksa piston çapı 80 mm. ise) eagle taloon pistonları kullanmanız.Bunun yanında karbüratörü ve karbüratördeki memeleri büyütmeniz.Antiparantez belirteyim taloonun turbo pistonları çok pahalı değiller.Tahminimce 150 tl civarıdır.Ya da benzinli turbo başka bir aracın pistonunu kullanmanız.Dizel olmamalı.Ya da turboyu iptal edip yüksek sıkıştırma oranlı dizel pistonları sayesinde atmosferik olarak bir modifiye düşünmeniz.Lğg kullanacaksanızda mikseri karbüratörün üzerine yerleştirmeniz.
    Dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım.Sürçü lisan ettiysek affola.Modifiye çalışmalarında başarılar dilerim
    Nadide şeyler değerlidir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 1.24 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim araç da karbüratörlü.1bucuk senedir turbolu ve aldığımdan beri lpg li. 1.5 bara kadar kullandım.bi kere olsun abartılacak bi sıkıntım olmadı.tabiki herşey elektronik olarak daha iyi.hepimiz birgün bunları ya satıcaz yada full enj olayına giricez.ama imkanlar dogrultusunda yapılacak ne varsa yapmak istiyo insan.

benim lpg regülatörünün markası fema.anam babam herkesin kullandıgı model.yetişmeme calışmama gibi bi durum olmadı.
    ancak gazdan ayagını anıden cektigindeki stop etmeyi engelleyemezsın.o tum karb lpg turbo araclarda olur.
    sebebide belli bi devirde giderken,gaz kelebeklerinin birden kapanması ve dolayısıyla gelen lpg+havayı turboya dogru geri itmesidir. bunu en aza indirmek için ise lpg mikserini turbonun agzına yaklaştırmak yada uzaklastırmaktır. belli bi mesafesi yok ama cm cm bunu denemekle en iyi ayarı tutturabilirsin.

intercool patlamasının sebebi avans ayarının cok yuksek olması olabilir.bende çoğu kez karburator kepini patlattım.bazen avanstan bazense cok sımarmaktan

avans ayarını normal degerin az bişey aşagısına cekip denedinizmi.?
    avansım aracın rölantide iken, en sarsıntısız ve rahat çalıştığı noktadan biraz daha ilerde yani avansı geciktirdim, ama tabi derecesini falan bilmiyorum. hatta ilk ayarla uğraşıken avans yüzünden ufak patlamalar oldu, sonra çok ileri almışım biraz geri çektim, sonrasında araç çok güzel sonuçlar verdi bi süre kullandım. tabi rahat duramadık biraz daha gaz açsak dahamı iyi olur düşüncesiyle, lpg ci diye güvendiğimiz bi arkadaşın kurcalamasıyla 3 5 gün çok güzel 1 barlarda yürüyen araç, daha lpgci den çıkar çıkmaz ilk gazlamamda patlattı intercooleri, sonra zaten kısabildiğim kadar lpg yi kıstım araç çalışsın sadece kendini taşısın yeter ayarında. ufak ufak fazlaya kaçmadan tekrar denemelere başlıcam bakalım hayırlısı.

Alıntı kadioglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu baştan beri okudum.Bence hepinizin gözden kaçırdığı özelliklede araç sahibinin yaptığı büyük bir hata var.Araca hem turbo uygulanmış hemde dizel pistonu takılmış.Arkadaşım dizel pistonlarının aşırı yüksek sıkıştırma oranlarına sahip olduğunu hiç kimse söylemedimi sana?
    Şimdi konuyu biraz detaylandıralım.Standart atmosferik benzinli araçlarda sıkıştırma oranı karbüratörlüyse aracın performans yakıt durumuna göre 1/8 (renault 12 gibi) ila 1/10 (eski corolla filan gibi) civarındadır.Enjeksiyonlularda 1/11-1/12 filan vardı yanlış hatırlamıyorsam.Dizel araçlarda bu oran 1/20-1/22 lere kadar çıkar.Ve turbo benzinli araçlarda orjinalde yine 1/7 civarındadır.Çünkü turbo benzinli araçlarda yüksek sıkıştırma oranı avans vuruntusuna neden olur.Yani araç hava yakıt karışımını çok fazla sıkıştırır, bu karışım buji ateşlemeden patlar ve piston henüz tam tepe noktasına ulaşmadığı için patladığında genleşen hava ya piston kolunu kırar ya da emme subapları henüz tam kapanmadığı için emme manifolduna oradan hava filtresine vs. gider.Bu gidiş yolunda zayıf bulduğu yeride patlatır.Yanlış tahmin etmiyorsam senin taunustada, intercooler ı zayıf buluyor ve patlatıyor.
    Avans vuruntusunun önüne nasıl geçebiliriz?Sıkıştırma oranı düşürülerek ya da aracın aldığı hava/yakıt karışımını azaltarak.
    Sözün özü taunusa turbo uygularken kendi pistonlarının bile sıkıştırma oranı yüksek gelecektir ki siz dizel pistonu kullanmışsınız.Naçizane tavsiyem (yanlışım yoksa piston çapı 80 mm. ise) eagle taloon pistonları kullanmanız.Bunun yanında karbüratörü ve karbüratördeki memeleri büyütmeniz.Antiparantez belirteyim taloonun turbo pistonları çok pahalı değiller.Tahminimce 150 tl civarıdır.Ya da benzinli turbo başka bir aracın pistonunu kullanmanız.Dizel olmamalı.Ya da turboyu iptal edip yüksek sıkıştırma oranlı dizel pistonları sayesinde atmosferik olarak bir modifiye düşünmeniz.Lğg kullanacaksanızda mikseri karbüratörün üzerine yerleştirmeniz.
    Dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım.Sürçü lisan ettiysek affola.Modifiye çalışmalarında başarılar dilerim
    öncelikle tavsiyelerin için teşekkürler abi. bahsettiğim pistonları kafamızın yettiği kadar yapmış olduğum hesaplarıma göre tornada işledim, yani tepelerini tornaladım, hatta forgedin pistonlarındaki gibi çukur yaptım falan ve o şekilde topladım. bahsettiğiniz avans vurutusu ve detonasyon en büyük tehlike olduğu için daha aracı çalıştırıp yütütmeden, kompresyon ölçümü yaptım ve 4 silindirimde 7.2 bar basınç gösterdi ve bi süre kullandıktan sonra tekrar ölçtüm halen aynı, yani avans sorunu yaşayabileceğimi sanmıyorum bu basınçla bildiğim kadarıyla, tabi eksiklerim olabilir bu konuda, onlarıda elimden geldiği kadar öğrenme çabasındayım tekrar teşekkür ederim yorumlarınız için..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arada bugün biraz düşündümde aracım soğukken, yani daha lpg regülatörüme sıcak su gitmemişken gazladığımda bi patlamıştı, sanırım regülatör daha buharlaştıramamış oluyo lpg yi, mantık olarak bi miktarda olsa likit basmış oluyo yani soğukken çok yakıyo falan diye sölentiler gereği. bu giden likitde motora ulaşıp sıcağı görünce buharlaşıp, gereğinden fazla yakıta dönüşüyo.

ardından araç ısınana kadar basmayıp ısındıktan sonra gazlayarak, sorunsuz bi süre kullandık ve lpg ayarı yükseltilince sıcakkende patlattı.

öleyse sorun lpg nin çok fazla gelmesinden dolayı patladığını düşünüyorum ve buna bakarak oldukca kısık şekilde başlayıp çok hafif hafif açarak deniyeceğim ve daha fazlasını beklemeden normal bi ayarda kullanıcağım. en azından enjeksiyona geçene kadar. fakat; bu yakıt emme manifoldunda nasıl alev alıyo? siboplarım kaçırıyor ve patlama anında dışarı kıvılcım falan kaçıyor o ateşliyor olaiblirmi? yada diyelimki avans ayarı peki araç sıcakken niye patlamıyo? yada avanstan değil ise lpg aşırı sıkışmasından dolayı kendisimi alev almış olabilir?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)