User Tag List

Sayfa 1/7 123 ... SonSon
127 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: HONDA TÜRKİYE'den bomba açıklama! "HONDA nın kalitesi bu kadar!"

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

HONDA TÜRKİYE'den bomba açıklama! "HONDA nın kalitesi bu kadar!"

Aracımı geçtiğimiz günlerde, çeşitli eksikliklerinden dolayı yetkili servise bıraktım.
    Frenlerde bir uğultu var onu da kontrol ederseniz sevinirim diye de ekledim.

Daha önce de 17.000 km de iken aynı sorunu yaşadım ve diskler ve balata garanti dahilinde değiştirildi.

Herneyse;
    Uğuldama sebebini öğrenmek için ön diskler ölçülmüş ve "bitmiş" olduğu tespit edilmiş, yenisini taktırmam gerektiği bildirilerek 450-500TL civarında bir ücret talep edildi. Haliyle kabul etmedim, garantiden değiştirilmesini talep ettim. Honda TR yeye bilgi vereceklerini bildirdiler.

Ertesi gün aradıklarında ise Honda TR den RED yanıtı geldiğini arayıp söylediler.

Bu sefer ben aradım sayın kendilerini..

- Yeni disk takılalı 37bin km geçmiş ve işin garip tarafı disklerle balataların aynı anda bitmesinin çok manidar olduğunu,
    - FD kasaların genelinin bu şikayetten muzdarip olduğunu, bunu kronik sorunu da kendilerinin çok iyi bildiğini;
    - velev ki sorun yok, neden yüzlerce FD kasa civic in disklerini garanti kapsamında değiştirdiklerini,
    - Daha önce de aynı sorunu yaşadığım için aynı şekilde garanti kapsamında disklerin değişmesi gerektiğini
    - Markaya olan sevgimden ve aracıma olan tutkumdan dolayı Honda nın genelinde ama daha çok özellikle FD kasalar hakkında nacizane bilgim olduğunu,
    - Civic sahibi olmam sebebi ile özellikle FD kullanıcıları arasında da tanındığımı, bu model otomobile yabancı olmadığımı;

telefondaki karşımdaki kişiye bildirdim. (Yaklaşık 30-40 dk süren bir görüşme yaptık, karşılıklı iddia çürütme şeklinde)

Bu disklerle frenlerle ilgili problem ( ki bu sorun; disk ve balata sertliği uyumsuzluğundan kaynaklanıyor) neden TypeR, S2000, Accord, CRV vs modellerde olmuyor da neden Civic lerde oluyor diye sorduğumda, Civic lere takılan disklerin 37bin km de bitmesinin Honda nın standartları/limitleri dahilinde normal olduğunu, bu aracın kalitesinin bu olduğunu söylediler.

Şu an açık sözlü oluşlarına mı (adi disk kullanıyor olmalarını kabul etmeleri) yoksa garanti kapsamına alınmayışım konusundaki dirençleri sebepli markayı kötülemelerine mi üzgün olmam gerekiyor inanın bilmiyorum. Her iki durum da içler acısı.. Honda dan artık an itibariyle inanılmaz soğudum.

Konu 500 liralık parça olayı değil.. OEM olur, Stoptech olur, Brembo olur, taktırır geçerim.. O kısım problem değil gerçekten..

Lakin Honda TR nin böyle bir tutum sergilemesi, 37bin km de disklerin bitmesi durumunu sırf garantiden değişim yapmaması sebebli inadı yüzünden normal karşılaması, ya da gerçekten bu kalitede ise parçaları ve Honda markasını müşterisine bu denli ifşa etmiş olması üzücü..

Aracımı takasa verip 2012 model Yeni Civic, CRZ ya da II. el 2010/2011 model Accord almak için bile görüşme halinde idim aynı Honda bayisi ile. Ayrıntıları ve detay bilgileri görüşüyorduk, onu da iptal ettim.

Honda markasının bir karakteri, bir duruşu vardı, farklı bir yeri vardı kalbimde; an itibariyle bitti.. Şu an a noktasından b noktasıne beni götüren bir demir yığını sadece.. Beni tanıyanlar otomobilime ne denli aşık olduğumu, düşkün olduğumu bilirler ki artık o düşüncelerim değişmiş durumda..

Honda nın demek ki abartıkları kadar bir parça kalitesi yokmuş..
    Kendi kendilerini ifşa ettiler baya dillendirdiler bunu..

37bin de disk mi biter yahu, hadi onu geçtim marka da bunu normal limitlerde şeklinde mi karşılarlar? Hala inanamıyorum.

Sabah akşam köprü trafiğinde ne kadar zorlayabilirim diskleri? Hani ben bu kadar üzerine titriyorken otomobilimin; demek ki eşşek gibi kullansam 20 binde mi bitecekti? Şaka gibi

Doğuş Otomotiv bile yapmaz bunu bu kadar.. Hiç sanmıyorum..

Neyse.. Alman markalarına geçişin zamanı gelmiş demek ki..

Sabırla okuduğunuz için teşekkürler, Neyin ne olduğunu herkes bilsin istedim.

Q.

alperkirman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    üstad ben honda sever biri değilim hatta honda sevmeyen biriyim .
    ama bitane gavat müşteri temsilcisi yüzünden bu sevdandan vazgeçme derim
    o adama söylenen bu sene garantiden parça değişimini azaltıyoruz kar yükseltmek için oda aazına geleni bilip bilmeden söylemiş gavat işte
    Allah Tekdir , Ordusu Türk'dür.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı uAlper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    üstad ben honda sever biri değilim hatta honda sevmeyen biriyim .
    ama bitane gavat müşteri temsilcisi yüzünden bu sevdandan vazgeçme derim
    o adama söylenen bu sene garantiden parça değişimini azaltıyoruz kar yükseltmek için oda aazına geleni bilip bilmeden söylemiş gavat işte
    Söyledikleri ya garantiden parça değiştirmemek için değil de ya gerçekse?
    ki derdim 300-500 lira değil benim söylediğim gibi..

Sinek küçük, mide bulandırır..

ayrıca frenlerden bahsediyoruz.. tampon kapı kolu vs değil.. Fren bu.. Tamam frenleri çok sağlıklı değildi ama yaklaşık bitme limitlerini 40bin olarak belirledikleri kalitede bir parça takmaları düşündürücü.. Can taşıyoruz koyun değil ki..

Chn53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence bi disk yuzunden komple markaya olan sevgi bitmemeli
    Z3 Roadster
    Golf Mk5 GTI

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    honca civiclerdeki bilhassa yeni kasalardaki malzeme kalitesi aşikar bunu honda kullanıcılarının kendileri bile kendi forumlarında çokcana dillendiriyor şaşırmadım okuduklarıma o yüzden.. 5 yaşında sonatamın rot kolunu hyundai garantiden değişdi 5 yaşında araçdan bahsediyorum bırakın biri ikiyi üçü..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Abi markadan soğuyacak bir şey yok, modelden soğumak daha mantıklı bu durumda. Tutumları yanlış ve bence telefonda karşındaki kişinin teknik bilgisi sınırlı düzeyde muhtemelen. O yüzden verilen emri savunması normal, sonuçta o da ordan ekmek yiyo şeklinde düşünülebilir. Tabi müşteri memnuniyetini hiçe saymış oluyorlar bu durumda da genel merkez suçlu konuma düşüyor, yani TR ağının başındaki kişi özellikle.

Ne diyim, geçmiş olsun. Ama bence Japoncu, Japondan kolay kolay vazgeçemez. Ne yaparsa yapsın hor da kullansan Honda 20 bin gidecekken benzer fiyatlardaki Alman aracı 10-15 bin km ya gider ya gitmez, nacizane fikrim bu yönde. Daha çıt-kırıldım Avrupa arabaları bana göre.

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    honca civiclerdeki bilhassa yeni kasalardaki malzeme kalitesi aşikar bunu honda kullanıcılarının kendileri bile kendi forumlarında çokcana dillendiriyor şaşırmadım okuduklarıma o yüzden.. 5 yaşında sonatamın rot kolunu hyundai garantiden değişdi 5 yaşında araçdan bahsediyorum bırakın biri ikiyi üçü..
    Aracınızın garanti süresi 5 yıl, e sürekli müşteri iseniz + olarak iyi niyet garantisi adında bir şey de var, sonuçta değiştirmeleri normal.

Tuncay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Disklerden dolayı alman markasına geçiyorsun fakat kroniği en az olan marka hondadır
    dünya standartlarında yapılan araştırmalarda japon markaları kroniği en az markadır
    bence çok iyi düşün almana veya birbaşka markaya geçmeden önce

dragon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ezelden beri honda kullanıcısıyım,ezelden beride hondanın frenleri çöptür , herşeyi yapmıslar fren koymayı unutmuslar ...
    aftermarket disk balata illaki takmalısınız bu sıkıntı yeni bişey degil eskiden varolan bi sıkıntıdır...207 rc lerde muazzam bir disk fren sistemi varken typer yine çöptür...

poseidon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Honda servislerinde farklı bir durum yok maalesef al birini vur ötekine.
    Maalesef tsunamiden sonra kendilerini kıstıkça kıstılar. Nereden ne kadar kâr yapabiliriz diye düşünüyorlar.

ama suç servislerde değil servisleri ticaret ahlakı çerçevesinde denetlemeyen genel müdürlükte
    ve yine ülkeleri denetlemeyen Honda Japonya'da.
    Az da olsa bu olayları duydukça gidip yine Honda alan kullanıcılarda.
    Ben de senelerdir Honda kullanıyorum ama artık dediğin gibi 3 harfliye geçmenin
    vakti geldi.

Bir de Honda sevgisi bir yere kadar sonuçta bu araba bana hizmet edecek ben ona değil değil mi?

Kakus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Genellikle tüm yazdığın yorumları okurum abi. Katıldığım da oluyor, katılmadığım da oluyor fakat anladığım kadarı ile tartışmaktan çekinmeyen biri olduğu için katılmadığım görüşlerine cevap yazmıyorum. Nihayetinde yaşım senden küçük, senin de yaşı küçük diye sözünü kâle almicak düşüncede biri olmadığını tahmin edebiliyorum fakat saygısızlık olmaması maksadında yazmıyorum. Şimdi Honda sevgini okudum, bilmiyordum doğrusu bu mesajına kadar. Bence bir markaya böylesine bağlı iken, yani bir markanın senin için değeri var iken ki bu önemli birşeydir; müşteri temsilcisi yüzünden markaya olan sevgini kaybetme. Takas çok mantıklı geldi bana bunlar üstüne. (crz) Yepyeni bir araba sana aynı marka heyecanını geri kazandırabilir. Ben bunları sana Honda sevmeyen diye bilinen biri olarak söylüyorum. Buradan hesap et abi. : )

He illaki dersen, yok benim için bitmiştir; BMW dünyasına hoşgeldin. : ))
    K.

BlackEmperor
    Misafir
    50 bin TL ye benzinli 125 bg araba satan honda yetkilileri yatıp kalkıp Vtec mühendisine dua etsin.

F.Dogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kizmakta haklisiniz bence baska bir yetkiliyle gorusun. Sizin temsilciniz bana bunlari soyluyor dogru mu diye sorun sikintinizi anlatin. Bide ondan dinleyin konuyu. Sonra soguyup sogumamak size kalmis
    "Ve her millet, icraatına tahammül ettiği yönetimin mesuliyetine ortaktır."

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tuncay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Disklerden dolayı alman markasına geçiyorsun fakat kroniği en az olan marka hondadır
    dünya standartlarında yapılan araştırmalarda japon markaları kroniği en az markadır
    bence çok iyi düşün almana veya birbaşka markaya geçmeden önce
    Geçeceğim marka Mercedes (W211 cabrio) ya da bmw(E46 m3) olacak muhtemelen.. Attan inip eşeğe binme olmayacak.

Mekanik sorunu en az olan Japondur cümlesi eskidenmiş. VTİ için vs geçerli..

Tuncay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçeceğim marka Mercedes (W211 cabrio) ya da bmw(E46 m3) olacak muhtemelen.. Attan inip eşeğe binme olmayacak.

Mekanik sorunu en az olan Japondur cümlesi eskidenmiş. VTİ için vs geçerli..
    Öyle diyorsunda patronumun cayenne s ini 2-3 haftada bir servise bizzat götürüyorum

SOMEONESPECIAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Japonların bu tutumdan haberi olsa bir daha araba göndermezler TR ye

SOMEONESPECIAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya bu arada sıfır 2012 Jazz ın fiyatını bilen var mı ?
    5000km de ikinci elini 40,000 TL ye sattılar gözümün
    önünde şaşırdım kaldım. Sıfırı 45,000 TL filan mı ? (1,4 Fun)

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    yeni kasa civiclerde 2007 ve sonrası sıfırında bile arızalar var nette forumlarda bolcana konular bulabilirsiniz bu konuda honda demiyorum bakınız civic diyorum.. accord 2.4 arkadaşımda var çok memnun biraderde jazz var 2004 model 6 yıldır kullanır çok memnun..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kalite = Alman
    Dogru secim Engin degistir gitsin ...
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)