Aracımı geçtiğimiz günlerde, çeşitli eksikliklerinden dolayı yetkili servise bıraktım.
Frenlerde bir uğultu var onu da kontrol ederseniz sevinirim diye de ekledim.
Daha önce de 17.000 km de iken aynı sorunu yaşadım ve diskler ve balata garanti dahilinde değiştirildi.
Herneyse;
Uğuldama sebebini öğrenmek için ön diskler ölçülmüş ve "bitmiş" olduğu tespit edilmiş, yenisini taktırmam gerektiği bildirilerek 450-500TL civarında bir ücret talep edildi. Haliyle kabul etmedim, garantiden değiştirilmesini talep ettim. Honda TR yeye bilgi vereceklerini bildirdiler.
Ertesi gün aradıklarında ise Honda TR den RED yanıtı geldiğini arayıp söylediler.
Bu sefer ben aradım sayın kendilerini..
- Yeni disk takılalı 37bin km geçmiş ve işin garip tarafı disklerle balataların aynı anda bitmesinin çok manidar olduğunu,
- FD kasaların genelinin bu şikayetten muzdarip olduğunu, bunu kronik sorunu da kendilerinin çok iyi bildiğini;
- velev ki sorun yok, neden yüzlerce FD kasa civic in disklerini garanti kapsamında değiştirdiklerini,
- Daha önce de aynı sorunu yaşadığım için aynı şekilde garanti kapsamında disklerin değişmesi gerektiğini
- Markaya olan sevgimden ve aracıma olan tutkumdan dolayı Honda nın genelinde ama daha çok özellikle FD kasalar hakkında nacizane bilgim olduğunu,
- Civic sahibi olmam sebebi ile özellikle FD kullanıcıları arasında da tanındığımı, bu model otomobile yabancı olmadığımı;
telefondaki karşımdaki kişiye bildirdim. (Yaklaşık 30-40 dk süren bir görüşme yaptık, karşılıklı iddia çürütme şeklinde)
Bu disklerle frenlerle ilgili problem ( ki bu sorun; disk ve balata sertliği uyumsuzluğundan kaynaklanıyor) neden TypeR, S2000, Accord, CRV vs modellerde olmuyor da neden Civic lerde oluyor diye sorduğumda, Civic lere takılan disklerin 37bin km de bitmesinin Honda nın standartları/limitleri dahilinde normal olduğunu, bu aracın kalitesinin bu olduğunu söylediler.
Şu an açık sözlü oluşlarına mı (adi disk kullanıyor olmalarını kabul etmeleri) yoksa garanti kapsamına alınmayışım konusundaki dirençleri sebepli markayı kötülemelerine mi üzgün olmam gerekiyor inanın bilmiyorum. Her iki durum da içler acısı.. Honda dan artık an itibariyle inanılmaz soğudum.
Konu 500 liralık parça olayı değil.. OEM olur, Stoptech olur, Brembo olur, taktırır geçerim.. O kısım problem değil gerçekten..
Lakin Honda TR nin böyle bir tutum sergilemesi, 37bin km de disklerin bitmesi durumunu sırf garantiden değişim yapmaması sebebli inadı yüzünden normal karşılaması, ya da gerçekten bu kalitede ise parçaları ve Honda markasını müşterisine bu denli ifşa etmiş olması üzücü..
Aracımı takasa verip 2012 model Yeni Civic, CRZ ya da II. el 2010/2011 model Accord almak için bile görüşme halinde idim aynı Honda bayisi ile. Ayrıntıları ve detay bilgileri görüşüyorduk, onu da iptal ettim.
Honda markasının bir karakteri, bir duruşu vardı, farklı bir yeri vardı kalbimde; an itibariyle bitti.. Şu an a noktasından b noktasıne beni götüren bir demir yığını sadece.. Beni tanıyanlar otomobilime ne denli aşık olduğumu, düşkün olduğumu bilirler ki artık o düşüncelerim değişmiş durumda..
Honda nın demek ki abartıkları kadar bir parça kalitesi yokmuş..
Kendi kendilerini ifşa ettiler baya dillendirdiler bunu..
37bin de disk mi biter yahu, hadi onu geçtim marka da bunu normal limitlerde şeklinde mi karşılarlar? Hala inanamıyorum.
Sabah akşam köprü trafiğinde ne kadar zorlayabilirim diskleri? Hani ben bu kadar üzerine titriyorken otomobilimin; demek ki eşşek gibi kullansam 20 binde mi bitecekti? Şaka gibi
Doğuş Otomotiv bile yapmaz bunu bu kadar.. Hiç sanmıyorum..
Neyse.. Alman markalarına geçişin zamanı gelmiş demek ki..
Sabırla okuduğunuz için teşekkürler, Neyin ne olduğunu herkes bilsin istedim.
Q.