Forumda 30-40a yakın parfüm satışım oldu, birkaç hafta öncesine kadar da hala satışlarım devam ediyordu, dolayısıyla konuyla ilgili yazmayı pek uygun görmemiştim. Artık düzenli olarak bi ilanım yok, dolayısıyla bende yorum yapmak istiyorum
Benim en ilgincime giden olay şu oldu bu ilan süresince, yılbaşı adı altında bi kampanya yapıldı, sonra 14şubata kadar uzadı.. Normalde atıyorum 90-140 lira arası değişiyordu sanırım şu "defolu" parfümlerin fiyatı.. Şimdi tekrar bakayım dedim fiyatlar düşmüş gördüğüm kadarıyla..
Herneyse, fiyatlar önceden düz 100 lira kabul edelim, kampanyada 5 parfüm 299 liraydı. Bu ne demek, 1 şişe 60 lira ve marka model ebat fark etmeksizin. Şimdi 1 şişe 60 liraya satılıyor, ve bunun içinde hala kar payı mevcut. Sanmıyorumki kimse 60liralık ürüne 2-3 lira kar koymuş olsun (:
Yani bi grup designer parfümün 80-90liradan verilmesi bir yere kadar kabul edilebilir birşey,mümkündür de.
Ama gel gelelim Hermes,Dior,Chanel,Tom Ford gibi markaların parfümlerini bu fiyata mümkün değil bulamazsınız..
Terre D Hermes, 100ml 90liradan satılıkmış şuan, Dünyanın hiçbir yerinde bu fiyata bulamazsınız.
Tom Ford Black Orchid, 75lira fiyat verilmiş, Dünyanın hiçbir yerinde bu fiyata bulamazsınız.
He bu parfümler 14şubata kadar 60 liraydı, bunu da ekleyeyim unutmadan, yukarıdaki fiyatlar önemsiz aslında.
Fiyatları geçip orjinallik, kokunun içeriği konusuna geleyim.
5 Senedir "hobi" olarak bu işin içindeyim. İnternet forumlarında da 2.el satış&takas bölümlerinde en çok aktif olanlardan biriyimdir diye düşünüyorum. Türkiye şartlarında designer parfümlerden kayda değer bi başarısı olan kokuların hemen hemen hepsini aldım denedim bugüne kadar. Dolabımda bi ara 30-40a yakın koku olmuştu, bunları burada,forumlarda satarak azalttım şimdi. Costume National markasının internette bu kadar yayılmasında da ufak bi payım olsa gerek
Herneyse, çok koku denedim kısacası, hepsi de orjinaldi. Tende yağlanma gibi bir durum şimdiye kadar başıma gelmedi ne yazıkki.
Sizin kemikleşmiş bir müşteri portföyünüz var, doğrudur. Bunun asıl nedeni de şu. Ülkemizdeki insanların %95 i fake parfümü orjinalinden ayırt edemez, eğer açılış benzer ve şişe orjinalle birebir ise. Durum bundan ibaret.
Burda kendini parfüm ustası sanan çok insan gördüm, işte yok böyle anlaşılır böyle edilir, yok checkcosmetics vs. Hiçbiri bir işe yaramaz. Size cevap verecek olan burnunuzdur.
He ne diyorlar, işte 5 senedir aynı kokunun orjinalini kullanıyorum, bu da orjinal, e şişe orjinal, koku da benziyo zaten, ayırt etmek için ciddi kurcalamanız gerek.
Diğer bir olay ise kalıcılık, eğer parfüm kalıyorsa, etraftakiler de, ufffff olm ne kullanıyosun mükemmelmiş bayıldım diyorsa o parfüm artık orjinaldir, hiçbir kurtuluşu yoktur. Alıcıya göre tabi ki, aslında yok öyle birşey (:
Bir X kişisinin parfüm ilanı vardı, joop jump yurtdışı tester ı ile xxxx den alınan bir dior homme intense. Tanıdığım biri olduğu için dedim sen dior u da yolla, eğer orjinal çıkarsa onu da öderim dedim. Parfüm geldi, neyseki elimde orjinal dior homme da vardı, başka bir parfümle ilgili arkadaşla oturduk karşılaştırdık. Şişede sıkıntı yoktu zaten, ilk olarak içlerindeki sıvıda çok çok az bi ton farkı mevcuttu. 2. olaraksa xxxx ün dior homme u biraz daha kolonyamsı hafif bir şekilde açılışı yaparak daha sonra dior homme a benzemeye başlıyordu. Yani notumu vermiştim, sınıfta kalmış, geçememişti.
Çok uzattım biliyorum farkındayım, son birşey daha ekliyorum..
Tom Ford private blend lerin hepsi 50 lik 450, 100 lük 660 fiyattan satılırken bu ilandaki Tom Ford Champaca Absolute Edp 50 ml 'yi 90 liradan bulabilmek (pazarlık da payı da var) bütün forumdaşlar için bulunmaz nimet değil mi sizce de