User Tag List

Sayfa 1/10 123 ... SonSon
187 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Parfüm Dolandırıcılarına Dikkat!!!

07jetta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Parfüm Dolandırıcılarına Dikkat!!!

Arkadaşlar Merhaba,

Geçen yıl başıma bir dolandırıcılık olayı geldi ve 250 TL kaptırdım.

Olay şöyle gelişti, Antalya Fener de bulunan Tansaş Mağazasının Otoparkın da aracıma Alışveriş yaptığım malzemeleri yerleştirirken yanıma son model Audi A3 bir araç yanaştı, Araç içerisine gayet temiz yüzlü birisi elinde 4 Adet Orjinal Parfüm olduğunu yanında bir de Saat vereceğini söyledi.

Parfümler Free Shop poşetinin içerisindeydi ve dolandırıcı şahıs bana THY çalışan kimliğini gösterdi, o anda bir şuursuzlukla Parfümlerle ilgilendim ve 250 TL bedelle aldım.

Tabi Dolandırıcı köşeyi dönene kadar Sahte olduğunu anladım ama iş işten geçmişti.

Gelelim geçtiğimiz haftaya, bu seferde ATM den para çekerken yanıma Beyaz 2012 Model bir Golf araç yanaştı ve içerisinde başka bir dolandırıcı aynı şekilde bana Parfümü satmaya çalıştı.

Bu seferki de Mersin'e kız arkadaşını görmeye gideceğini fakat Yakıt parasının olmadığını söyledi, ben orada kendisini oyalarken yoldan geçen Polis Ekibini gördüm ve çağırdım.

Dolandırıcı kişiyi gözaltına aldılar ve hakkında kaçak mal satmak ve Dolandırıcılığa teşebbüsten işlem yaptılar. Dolandırmaya çalışan kişinin ismi "Sercan PUĞ".

Araç ruhsatına kadar kontrol ettim araç kendi üstüneydi.

Yaz döneminde bu Dolandırıcılara dikkat edin, kimisi kendisini THY çalışanı kimi Freeshop çalışanı gibi gösteriyor.

Özellikle Ankara-Antalya-Istanbul Atatürk Havalimanı çevresinde takılıyorlarmış, iyi araçların yanına yaklaşıyorlar ve dolandırmaya çalışıyorlar.

Ben Şikayetçi oldum, dolandırmaya çaıştı diye 1-2 Saat zaman kaybettim belki ama o süre zarfında benim gibi canı yanmasın insanların dedim.

Aynı duyarlılıkla hareket ediniz ve hemen Polis çağırınız.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İstanbulda o numaraları yiyecek fazla arkadaş yok ,
    polislede ugraşmaz,adam çok ısrar ederse döver gönderir
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE .

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hala varmi bunlar ya . 5-7 sene once banada sahte parfum satmislardi Merter de.

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynısey 2sene once bakırkoyde basıma bırkac kez geldı tabı yememstm ama adamlar olayı antalyaya kadar ılerletmsler . Sızıde tebrk ederm ıyı yapmsnz
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

erdinc06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gecmis olsun
    1 Dakkalık Saygı Durusuna Davet Ediyorum Genc Yasta Esini Kaybeden Corabım İcin

MeRtCaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    81 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bı ara cok vardı gelıyorlardı ozellıkle luks semtlerde muhıtlerde luks otomobıllerle dolasıyorlardı
    aynı taktık devam

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Freeshop'cular yıllardır piyasada. Meslek oldu artık. Yakında sendika bile kurarlar Yanaşıyorlar takım elbiseyle, orta-üst sınıf bir arabayla, havaalanı, freeshop vs tırı vırı laflarla sahte saat, parfüm satmaya çalışıyorlar. Zaten yanaşacakları adamları da kültürlü, üstü başı düzgün, freeshop nedir bilen tiplerden seçiyorlar. "Havalimanı freeshop..." diye lafa başlayınca ben direkt "bu hikayeyi biliyorum" diyorum, "eyvallah" çekip kös kös devam ediyorlar.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

Falmor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende havalimanındanım gümrükçüyüm diyince arkalarına bakmadan kaçıyolar.Bu arada ortak mekanları tansaş galiba.Banada orda gelmişti.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yaşar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İstanbulda o numaraları yiyecek fazla arkadaş yok ,
    polislede ugraşmaz,adam çok ısrar ederse döver gönderir
    O numaraları yiyecek adam bol, dövme olayına gelince dövme çözüm olsa hiç düşünmeden döverdim ama sonucunda o yine bu işleri yapmaya devam ederdi.

Dodoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Parfümle ilgili başka forumlarda çok dil döktüm, burada da söyleyeyim, defolu-tester ürünlerden mümkün olduğunca uzak durun, tester yine bi nebze, ama defolu parfüm diye bir muhabbet yok, kimse 150-200 liralık parfümü 50-60 liraya kar ile veremez

Vakti olan varsa okusun tavsiye ederim, bir satıcı ile ilgili yazmıştım zamanında

Forumda 30-40a yakın parfüm satışım oldu, birkaç hafta öncesine kadar da hala satışlarım devam ediyordu, dolayısıyla konuyla ilgili yazmayı pek uygun görmemiştim. Artık düzenli olarak bi ilanım yok, dolayısıyla bende yorum yapmak istiyorum

Benim en ilgincime giden olay şu oldu bu ilan süresince, yılbaşı adı altında bi kampanya yapıldı, sonra 14şubata kadar uzadı.. Normalde atıyorum 90-140 lira arası değişiyordu sanırım şu "defolu" parfümlerin fiyatı.. Şimdi tekrar bakayım dedim fiyatlar düşmüş gördüğüm kadarıyla..

Herneyse, fiyatlar önceden düz 100 lira kabul edelim, kampanyada 5 parfüm 299 liraydı. Bu ne demek, 1 şişe 60 lira ve marka model ebat fark etmeksizin. Şimdi 1 şişe 60 liraya satılıyor, ve bunun içinde hala kar payı mevcut. Sanmıyorumki kimse 60liralık ürüne 2-3 lira kar koymuş olsun (:

Yani bi grup designer parfümün 80-90liradan verilmesi bir yere kadar kabul edilebilir birşey,mümkündür de.

Ama gel gelelim Hermes,Dior,Chanel,Tom Ford gibi markaların parfümlerini bu fiyata mümkün değil bulamazsınız..

Terre D Hermes, 100ml 90liradan satılıkmış şuan, Dünyanın hiçbir yerinde bu fiyata bulamazsınız.
    Tom Ford Black Orchid, 75lira fiyat verilmiş, Dünyanın hiçbir yerinde bu fiyata bulamazsınız.

He bu parfümler 14şubata kadar 60 liraydı, bunu da ekleyeyim unutmadan, yukarıdaki fiyatlar önemsiz aslında.

Fiyatları geçip orjinallik, kokunun içeriği konusuna geleyim.

5 Senedir "hobi" olarak bu işin içindeyim. İnternet forumlarında da 2.el satış&takas bölümlerinde en çok aktif olanlardan biriyimdir diye düşünüyorum. Türkiye şartlarında designer parfümlerden kayda değer bi başarısı olan kokuların hemen hemen hepsini aldım denedim bugüne kadar. Dolabımda bi ara 30-40a yakın koku olmuştu, bunları burada,forumlarda satarak azalttım şimdi. Costume National markasının internette bu kadar yayılmasında da ufak bi payım olsa gerek

Herneyse, çok koku denedim kısacası, hepsi de orjinaldi. Tende yağlanma gibi bir durum şimdiye kadar başıma gelmedi ne yazıkki.

Sizin kemikleşmiş bir müşteri portföyünüz var, doğrudur. Bunun asıl nedeni de şu. Ülkemizdeki insanların %95 i fake parfümü orjinalinden ayırt edemez, eğer açılış benzer ve şişe orjinalle birebir ise. Durum bundan ibaret.

Burda kendini parfüm ustası sanan çok insan gördüm, işte yok böyle anlaşılır böyle edilir, yok checkcosmetics vs. Hiçbiri bir işe yaramaz. Size cevap verecek olan burnunuzdur.

He ne diyorlar, işte 5 senedir aynı kokunun orjinalini kullanıyorum, bu da orjinal, e şişe orjinal, koku da benziyo zaten, ayırt etmek için ciddi kurcalamanız gerek.

Diğer bir olay ise kalıcılık, eğer parfüm kalıyorsa, etraftakiler de, ufffff olm ne kullanıyosun mükemmelmiş bayıldım diyorsa o parfüm artık orjinaldir, hiçbir kurtuluşu yoktur. Alıcıya göre tabi ki, aslında yok öyle birşey (:

Bir X kişisinin parfüm ilanı vardı, joop jump yurtdışı tester ı ile xxxx den alınan bir dior homme intense. Tanıdığım biri olduğu için dedim sen dior u da yolla, eğer orjinal çıkarsa onu da öderim dedim. Parfüm geldi, neyseki elimde orjinal dior homme da vardı, başka bir parfümle ilgili arkadaşla oturduk karşılaştırdık. Şişede sıkıntı yoktu zaten, ilk olarak içlerindeki sıvıda çok çok az bi ton farkı mevcuttu. 2. olaraksa xxxx ün dior homme u biraz daha kolonyamsı hafif bir şekilde açılışı yaparak daha sonra dior homme a benzemeye başlıyordu. Yani notumu vermiştim, sınıfta kalmış, geçememişti.

Çok uzattım biliyorum farkındayım, son birşey daha ekliyorum..

Tom Ford private blend lerin hepsi 50 lik 450, 100 lük 660 fiyattan satılırken bu ilandaki Tom Ford Champaca Absolute Edp 50 ml 'yi 90 liradan bulabilmek (pazarlık da payı da var) bütün forumdaşlar için bulunmaz nimet değil mi sizce de

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı o.b.k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Freeshop'cular yıllardır piyasada. Meslek oldu artık. Yakında sendika bile kurarlar Yanaşıyorlar takım elbiseyle, orta-üst sınıf bir arabayla, havaalanı, freeshop vs tırı vırı laflarla sahte saat, parfüm satmaya çalışıyorlar. Zaten yanaşacakları adamları da kültürlü, üstü başı düzgün, freeshop nedir bilen tiplerden seçiyorlar. "Havalimanı freeshop..." diye lafa başlayınca ben direkt "bu hikayeyi biliyorum" diyorum, "eyvallah" çekip kös kös devam ediyorlar.
    Aynen Dolandırıcı Salatalığa sordum " olum bula bula benimi buldun diye, bana abi kaliteli bir insan gibi görünüyorsun dedi yani kısacası seni kerize benzettim" demek istiyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya aslında Freeshop derdim de yok yılda 8-10 kez Almanya ya seyahat ediyorum ama ilk olayda gözüm kapandı resmen, yani 1 şişe parfümü bile 1 sene rahat kullanıyorum.

Şu bir gerçek herkes Dolandırılır.

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    klasik THY çalışanı hikayesi kendine 4 tane parfüm alıyor ve sonrasında ihtiyacı olduğunu anlayıp satıyor sokaklarda.Bana kafadan hiç inandırıcı gelmiyor
    nedense.

http://www.youtube.com/watch?v=KcJSosAaJvA Örnek Filmden sahne

http://www.youtube.com/watch?v=QMWE9TTcfGs

03:00 Başıyla beraber filmler iyi örnek oluşturuyor
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

dn4859 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynı şekilde bende 2 şişe parfum aldım arabanın içinde otururken geldı, bıyerlere gıdıcegını, elinde iki adet parfum kaldıgını söyledi ve kartını gosterdi. Sonra urunlerı cıkardı jelatınlıydı almıcam falan dedım hemen actı vs. Fiyatını sordum tanesini çok acil gitmesi gerektiği için 150 liradan tanesını vericeğini soyledi . Şaka gibi ama kısa bi pazarlığın ardından 20 liraya ikisini aldım ( yirmi lira ) alırkenki mantıgım suydu zaten açık parfum parasına tanesi 10 liraya geliyor birine veririm dedim. ama zenci kişilerin aynı parfumu aynı kutuda 5 liraya eminönünde sattığını görünce biraz bozuldum parfumler cakma lacoste en azından kutusu lacoste

rdmmm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İstanbul'da Maltepe sahildeki migrosun orda gelmişti bir tanesi bana. O zaman babamin eski arabasını kullanıyordum. Geldi yanıma oo 35 plaka bende İzmirliyim diyerek muhabbete girdi. Thy de çalışıyorum diye aynı muhabbeti yaptı 250 liraya 3 parfüm 2 channel saat dedi yok para mara dedim 30 liraya kadar indi almadım. İzmir'de de aynı olay oldu ver bakayım dedim parfüme sıktım sahte bu dedim. Kaçtı gitti. Her şehirde var bunlardan

dn4859 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rdmmm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İstanbul'da Maltepe sahildeki migrosun orda gelmişti bir tanesi bana. O zaman babamin eski arabasını kullanıyordum. Geldi yanıma oo 35 plaka bende İzmirliyim diyerek muhabbete girdi. Thy de çalışıyorum diye aynı muhabbeti yaptı 250 liraya 3 parfüm 2 channel saat dedi yok para mara dedim 30 liraya kadar indi almadım. İzmir'de de aynı olay oldu ver bakayım dedim parfüme sıktım sahte bu dedim. Kaçtı gitti. Her şehirde var bunlardan
    aynen banada ıkısıne 300 dedı 20 lıraya verdı barı o kadar ınmeseler

Dodoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dn4859 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şaka gibi ama kısa bi pazarlığın ardından 20 liraya ikisini aldım ( yirmi lira ) alırkenki mantıgım suydu zaten açık parfum parasına tanesi 10 liraya geliyor birine veririm dedim. ama zenci kişilerin aynı parfumu aynı kutuda 5 liraya eminönünde sattığını görünce biraz bozuldum
    Bu iyimiş

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    banada orjinal saat diye yanaştılar. harbiden replikanın kalitelisi derler ya hani bazı saatlerin replikası bile 150 lira eder öyle kalitede.

1500 liralık güzelim saati o kadar iyi yapmışlarki. dersin cidden orjinal. ben yememiş gibi davrandım aslında içim gidiyodu harbiden orjinalmi diye? ama hemen attım herife yemi bak arkadaş yanlış adamı kandırmaya çalışıyorsun. bu saat çakma.

olurmu ya sahte olamaz filan dedi

dedim bak önceki mesleğim saat ithalatıydı diyince bi tırstı herif. korkma şikayet etmem. ama mallar güzel replika uygun ver alıyım dedim. önce 150ye sonra 60a en son 20 liraya düştü aldım kardeşime hediye ettim.

kardeşimde okadar inandı ki herkese orjin hediye filan diye söleyip duruyodu bilmiyodu garibim 20 ye aldığımı

ama taş gibi çıktı be ne su aldı ne yıprandı sapa sağlam kullandı yıllarca be
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

WarmongeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sene 2000 filan bakırköyde gelmişti biri yine aynı terane, kenzo almıştım. 80'den kapıyı açmıştı 60 40 20 derken artık inatmı etti nedir satacam diye bende 3 liraya almıştım (: sulu kolonya gibi bişiydi, yeğenime hediye ettim oda sevindi (:

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)