YENİ FOTOLAR SAYFA 9 VE SONRASINDA..
Arkadaşlar aracımı tanıtmak bugüne nasip olduDaha önce fotoğraflarını çekip Berk007 kankam paylaşmıştı sağolsun, konuyu açmak içinde uğraşıp anca vakit buldum.
Çok uzun zamandır hep istediğim hep aklımda olan bir araçtı Honda Del Sol. Alışılagelmişin dışında ki çizgileri, tipi, tarzı, tavanın açılabilir olması, B16a2 motoru, az sayıda olması vs vs beni hep Del Sol e çeken sebeplerden sadece bi kaçıydı. USA de yapılanlarına bakıp biz neden yapmayalım, inşallah bi gün alabilirimde elimden geldiğince yaparım diyordumBu yüzden hep sahip olmak istemişimdir ve çok şükür Allah ım bana bu sene nasip etti, ona burdan şükürlerimi ve teşekkürlerimi sunuyorum bi kez daha
Burdan adım adım size yapım evrelerini paylaşıcam. Sizlerinde fikirleri, görüşleri, eleştirileri ve beğenileri tabi ki benim için çok önemli, e nihayetinde çoğunuz bu forumda işi bilen arkadaşlarsınız ve yorumlarınızı dinlemek önemli
Arabayı almaya karar verdim ve Kaya Çilingiroğlunun eski aracı olan kırmızı Del Sol u alıp izmir e getirdim.
- '94 model (98 trafiğe çıkışlı)
- 196.000 KM' de
- ABS li
- Komple deri döşeme
- Stock B16A2 motor
Aldıktan sonra sadece 3 kez bindim ve hemen motoru ve komple aracın altını yıkattım ardından projeme başlamak için kaportacıya bıraktım. Tamponlarda ki kaçıklıklar, bazı yerlerde ki ufak göçükler, kapı ayarları vs vs hepsi yapılıp, aracın koltuklar, göğüslük, taban halısı ve komple bagaj dahil herşeyi sökülüp boyaya hazır hale getirildi.
Kapı kilidi kısmında ufak paslar başlamıştı kapı açılıp kapanmaktan o kısımlar zorlanmış artık, içime sinmedi iki tarafı da güzelce yaptırdım.
Bu arada ön çamurluk sinyallerini iptal ettirdim kapattırdımUSDM güzeldir
Komple tavan fitilleri, kapı fitilleri, bagaj fitilleri, cam çıtaları vs hepsi söküldü. Daha sonra elektrikçi ve döşemeciye gidip aracın içi komple söküldü. Sökülen tüm parçaların vidalarını tek tek poşetledim ve sökülmüş olan bakalitleri vs ne varsa alıp eve getirdim aman kaybolmasın hesabı
Daha sonra araç boyacıya geldi ve üzerindeki boya kazılmaya başlandı ve gerekli temizlikler yapıldıktan sonra aracın ilk astarı atıldı.
Aracı aldığımda üzerinde orjinal anteni yoktu, çalmışlar, önceki sahibi de delik olan anten yerine kapatmak için sticker yapıştırmışBende yerim stickerını dedim rahat durmadım orjinal sıfır anten getirttim USA den
Böylece ilk parçamızı almış olduk tabi devamı da geldi
Aracı aldığımda iç kısımda bir kaç bakaliti kırıktı. Kapı açma kollarının ikisi de kırıktı, iş görüyordu ama bu kadar yapmaya başlamışken öyle içime sinmezdi, onları da USA den sıfır OEM Honda olarak aldım ve yerlerine takıldılar
Gelen kapı kollarının üzerine takılmayı bekleyen iç ışıklarda biraz kirlenmişti, onları da temizleyip yerlerine montaj ettim.
![]()