arkadaşlar eminim ki benim gibi ilk defa gelecek olanlar vardır, virajlar süreler, düzlükler, lastikler frenler kısacası deneyimleriniz çerçevesinde, piste girecek araçların dikkat etmesi gereken konuları burada paylaşırsak sevinirim...
arkadaşlar eminim ki benim gibi ilk defa gelecek olanlar vardır, virajlar süreler, düzlükler, lastikler frenler kısacası deneyimleriniz çerçevesinde, piste girecek araçların dikkat etmesi gereken konuları burada paylaşırsak sevinirim...
özellikle sadece 5 tur atıp profesyonelleşen, gran turismocu arkadaşlarını yorumlarını bekliyoruz. başka türlü vakit geçmiyor.![]()
öncelikle güzel ve faydalı konu.. böyle bir konu açtığın için teşekkür ederim.
ben otomatik araç ile piste çıktım. motor freni yapamadığım için 12. viraj ile 13. virajlarda frenaj çok önemli. çünkü yeterli hıza düşmediğiniz taktirde kendinizi viraj dışında bulabilirsiniz.
püf noktası virajlara içeriden girip dışarıya doğru çıkmaya çalışın. 12. virajda bunu yapmak sizi geçmek isteyen bir pilota zor anlar yaşatabilir o yüzden arkanızıda kontrol etmeniz gerekiyor. çünkü içeriden girerken aniden dışarıya kaçmanız gerekecek.
edit: gran turismocuyum ve 5 tur attım. güzel vakit geçirmeniz dileği ile...
Log tutan kimse varsa viraj giris cikis suratlerini merak ediyorum bende
Experience is what you get when you don't get what you want.
F1 videoları ile binek araç videoları arasında dağlar kadar fark var.
Her ikisininde çizgisi farklıdır.
bende aşağı yukarı 5 tur attım ama yavaş donduğum için pistin şu virajı zor bu viraja şoyle girebiliriz diyemiyorum
sadece 12 viraja gelirken yokuş aşağı ve çok hızlı şekilde gelindiğinden durması zor oluyor 2. turdan sonra alıştım oraya
birde benim aracın frenleri çok çabuk pes ettiğinden dolayıda anlayamadım birşeykısmetse bu sefer picanto ile donucem
![]()
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
F1 videoları çok belirleyici olmaz bence, sonuçta onların viraja giriş ve çıkış hızları çok farklı... binek otomobillerin ortalama limitlerini bilse yeterli, gerisi pilotaja kalmış...
mcy teşekkür ederim güzel bilgiler gelmiş, peki pist tamamen temiz mi yoksa tribün olmayan kısımlardan piste toz girişi var mı? kaputu korumak için bir şey yaptırmak gerekir mi önceden? benim aklımda en kötü ihtimal plastidiple burnunu kaplamak...
lastikler çok ısındığı zaman tutuş azalıyor diyen arkadaşlar vardı, virajda mı daha çok ısındı lastikler yoksa yüksek süratlerde düzlüklerde mi?
ben hiç pislik taş gibi şeylere raslamadım pist dışına çıkan olursa anca piste taşır diye düşünüyorum
virajlar ve viraj oncesi sert fren lastikleri ısıtıyordur zaten 8 viraj ve 10,11. virajlar hızlı geçiliyor lastiklerin ısınmasında buyuk payı vardır son turda aracım normalden fazla kayıyordu ozellikle onden
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
rica ederim.
4, 5 seans alan arkadaşlar çok daha iyi tecrübe etmişlerdir. bu konuya yazdıklarında çok faydalı bir konu alacağına eminim.
pist çok güzel sakın körfezle karşılaştırmayın. tertemiz bir pist. asfalt üzerinde gittiğiniz sürece aracınaza hiç bir şey olmaz. lastik arasına taş dahi girmez. o derece temiz bir pist.
ama bir kaza olur motor yağı akar o zaman asfaltın kaza olan noktasında kumla karşılaşabilirsiniz. kontrollü geçerseniz hiç bir şey olmaz.
Volkswagen etkinliginde passatimla piste girdim.lastiklere ve frenlere kiyamadigim icin yavas turladim virajlara sakin girdim.tavsiyem cikma lastik alin takilin cunku virajlara sert girdiginiz her an lastikler bayagi bir aşiniyor.onumde bir golfun yeni lastik olmasina ragmen parca koptu resmen![]()
Virajlar bana sorarsaniz cok sikintisiz eger cok enetresan hareketler yapmazsaniz yoldan cikmak hatta spin atmak bile cok zor (dengeli araba icin konusuyorum) ultra guclu ugrastirabilir biraz
En buyuk sikinti yag basinci ve sicakligi kontrol etmekte fayda var surekli
Arka duzlukteki sag yukari donen viraj cok iyi 170-180 arasi giriliyor ama adrenalini yukseltiyor
Havalar sogusun sonbaharda cok daha bomba olacak pist bnce![]()
Team PAŞAOĞLU
lastikten tasarruf edeyim derken canınızdan malınızdan olmayın. siz tedbirli ve sakin gitmiş olabilirsiniz ama başka bir pilot çıkma lastik ile allah ne verdiyse viraja girebilirben cumartesi sıfır jant ve sıfır lastik taktım. pazarda yarışa girdim. hiç kafamda lastik jant derdi olmadan girdim çıktım virajlara
![]()
Orasi oyle tabi para sorunu yoksa en guzeli o.onun disinda gidisati yavaslatmis oluyorsunuz.benim etkinlikte hiz pek olmadigi icin sorun yoktu ama ben simdi girsem pistte yavas kalirim ayip olur
Bu arada virajlar aslinda,keskin virajlar var genis oldugu icin alirim saniyorsunuz bi bakmissiniz disari savrulmussunuzkeskinligi bazen hissedemiyorsun
Videolardan izlediğim kadarıyla 8.viraj (bir viraj içinde 3 nokta) vede yokuş yukarı sağ dönülen viraj'da iyi direksiyon zaman kazandırıyor epey. Videoları izlerken çok dikkatimi çekmişti.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)