özellikle ilk deneyimi olanlar çok zorlamaz diye tahmin ediyorum zaten gerek de yok... etkinlikler devam ederse bir müddet sonra ezberleriz zaten pisti![]()
Duzgun fren balatasi sart, zarar vermek istemiyorsaniz isindigini anladiginizda yarim tur pas gecin. Yag seviyesi ve yag kacaklarini iyi kontrol edin orada adrenalinden anlamazsiniz yuksek ihtimal. Guzel lastik is yapar ama normal lastiklerde yoldakinden fazla tutunacaktir.
Yag sicakligi, yag basinci kontrolu bazi araclar icin sart. Her hangi bir yag kacagi vb. icin kesin 1 litre yag bulundurun, aksilik o ya motor yag kapagi cikti mesela bende Yekta da yag varmis getirdi ekledik devam.
Lastik basinclariniz tur attikca yukselecek ve isiyla beraber sizi daha riskli bolgelere tasiyacaktir bunun icinde sogutmaniz gerekli. Tavsiye lazimsa 2 turda bir yarim tur pas gecin. Araclarimiz icin en onemli sey istanbul park ta bu bana kalirsa.
Virajlara gelince, herkesin ufak tefek yol arabalarina yakin videolar izleyip pistte yavas yavas hizlanmasini tavsiye ederim. Buradan kalkip orada sunu yap bunu yap demek bana gore yanlis. Bir kamera edinin, seans bitiminde video yu izleyin cok fazla sey fark edeceksiniz videoda.
Istanbul Park ta hizli gidebilmek icin bazi virajlarda kendinizi cidden korkutacak hizlarda girmeniz lazim onu da belirteyim. Bir arkadasimin soyledigi gibi " Eger kendi limitinde degilde otomobilinin limitinde gitmek istiyorsan kendini cok korkutman ve ondan biraz daha hizli gitmen lazim" : ) Cok begenmistim bu lafi![]()
bende geçen hafta ilk deneyimimi yaşadım normal asfaltla gerçekten alakası yok aşırı tutuş söz konusu bu sebeplede ön takıma cok fazla yuklenıyoruz ıster ıstemez. Frenler çok önemli duzluklerde guzel hızlara cıkıp frenajı sonuna kadar kullanırsanız balatalara yüklenmiş oluyoruz.(balataları yarım olanlar bile bence dıkkatlı davranmalı) lastikte çok önemli pistten sonra lastıklerimde gözle görulur ve hıssedilir erime oldu artık diş yokson olarakta baskı ben 2. turu tamamladıgımda baskı kokusu sardı her yerı 3. turu yavas sogutma turu gibi atmak zorunda kaldım. Ama herkese tavsıye ederım son derece keyıfli uç noktalarda bir sürüş yaşıyosunuz normal sokakta caddede gazlamayla zerre alakası yok ve transponder mutlaka alın ben almadım çok pişmanım
![]()
aracın yürüyeni gerçekten önemli. hele ki coiloverın tamamen pist için yapıldığını anlıyorsunuz. verdiğim her kuruşu hak etti. ve bunca zaman şehir içinde coilover kullandığım içinde pişman oldum. yazık etmişim coiloverlara..![]()
frenler 20 dakikada hemen bitiyo. padokta el freni ile durmak zorunda kaldik. piste ilk cikan gruplar daha dikkatli olmali yer tozlu oldugundan araclar kayiyor.
En tehlikelisi 11. viraj gibi gözüküyor izlediğim videolardan da tahmin ettiğim kadarıyla bir anlık hata yüksek hızlarda olduğu için büyük tehlikeler oluşturabilir![]()
arkadaşlar ciddi anlamda piste gelmeden önce balatalarını kontrol ettiren oldu mu? yani durumu nasıldı?
aracımda e39 M5'in orj fren sistemi var 330 mm çaplı ve de balata olarak ferodo taktım yeni... bazı araçlar hiç sıkıntı yaşamamış bazı araçlar ise balataları bitirmiş, arkadaşımın 330ci si çekiciyle gitti mesela eve balata artık saca inmişti... bunun sebebi pist mi yoksa kullanım tarzı mı? TaGo diyor ki passat CC ile hiç sıkıntı yaşamadım, hatta pistin üzerine 2.000 km daha yaptı İzmir'e gidene kadar...
Buğra'nın telefonunu almak için bir arkadaş aramıştı beni aracını hatırlamıyorum ama balataları bitmiş çektirmek istiyordu galiba.
Benim balatalarında 4-5k ömrü var değiştiripte girsem yeni balatalar piç olucak bu sefer kararsızım :S
11. viraj yokuş yukarı benim arac 1.4 olduğundan bildiğin yavaşlıyordum çıkışta tehlike falan kalmıyordu euheu![]()
abi ben piste çıkmadan 2 gün once 4 disk 4 balata aldım
oyle çok sert gidemediğim halde lastiklerimin tutunmasıda iyi olduğundan frenlere çok yük bindi
20dk sonrası durum bu şekildeydi ama ne diskim nede balatam bitti
![]()
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Son organizasyonda 1saat döndüğüm için ufak tefek bilgiler verebilirim sanırım.Öncelikle aracınızı çok iyi hazırlamalısınız.Nedir bu hazırlıklar ön takımın sorunsuz olması(hızlı virajlarda kaza riskini azaltmak adına)disklerin fazla torna görmemiş olması balataların kesinlikle yeni olması(ben yeniyle çıktım şu an bitik hepsi arka dahil),fren hidroliğinin eski olmaması ve yüksek ısıya dayanıklı bir hidrolik olması ayrıca mümkünse fren hortumları çelik olursa beklenmedik anlarda büyük faydasını görürsünüz güvenlik için lazım bu.Burdan şu viraj bu viraj diyemeyeceğim aracınızı ve pilotajınızı en iyi siz bilirsiniz ama arka düzlükte 210 gördüm düzlüğün sonunda lastiğin faydasını anlatamam size.Kesinlikle 2turda 1tur dinlendirin toplam 6tur sığdırırsınız seansa ve aracı soğutma turundan sonra sokarsınız içeri çok faydalı olur bende otoparka girerken 5-10km hızla önümdekine çarpacaktım az daha fren tamamen iptal eğer dinlendirmezseniz.Normal yol lastikleri çok ama çok zorlanıyor arkadaşımın 0km conti sport 5leri önler çöp.Birde ne denir ona bilmiyorum kerb mi şikan mı o kenardaki şeyler pek haşır neşir olmayın onlarla lastik kesiyor üstüne tam çıkmazsanız.İlk seansta kesinlikle gaza gelmeyin gözünüze kestirdiğiniz bir araç varsa bile bırakın gitsin çünkü tanımadan gazlamak felaket demek ve ilk seansın sonunda anca tanımaya başlıyorsunuz viraj sayısı çok.Aracınızın sesini hareketlerini iyi gözlemleyin çok ağır şartları var anlamazsınız bi anda orası burası kırılıp bükülmesin.Birde siz kendinizi kollayın bazı arkadaşlar etrafa saygı göstermeyi bilmiyor.Kesinlikle iyi bir fren sistemi ve lastik en büyük dostunuz olacak.Şimdilik aklıma gelenler bunlar geldikçe yazarım.
Güzel konu olmuş. Bu sefer gelemiyorum ama birdaha olursa inşallah diyelim, te Ankara'dan gelmek düşündürüyor.
Neyse, ben ESP açık mı turluyorsunuz kapatıyor musunuz merak ettim? Yorumları alalım![]()
Valla bir izleyici olaraktan 14.viraja yanlayarak girmek ve düzlükte çatara patara geçerek tüm alkışı almak sizler için paha biçilemez olur
IMPOSSIBLE IS NOTHING
Biz z3 le 40ın üstünde tur attık hiç yoktan , akşam saatlerine doğru arka balatalar öldü -yaklaşık 8-9bin km civarında balatalar-.Ön balatalarda öyle abartı bir aşınma yoktu.
Balata tamamen bittiği için diskte değişti
![]()
Form > Function
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)