*******Bride koltuklarımız Sayfa 7'de : ) *******
bir çok kişi biliyor 15 yaşımdan beri EP hastası olduğumu, önce karbon si ile başladık bu yola, sonra EK civic aldık olmadı, idare edelim dizel takılalım farklı bi tarzı ortaya çıkaralım dedik c2 aldık, c2ler patladı bi anda, zirvede bırakalım dedik bıraktık, allah yardımcımız oldu, hayallerimizi gerçek yaptık, aylardır "ep2 arıyorum" diye konum vardı, oraya bak buraya bak , ilanları ara, onun dediğine git bak falan derken, ilanlara bi araç düştü, diğerlerinden daha uygundu, manuel ve 5 bijondu tam benim istediğim gibi gerçek sport, adamı bi arkadaşım aradı bi ben aradım, ikimize karşı söyledikleri çok tutarsızdı, inanmadık, ertesi gün ilandan kalktı, araç ilk sahibinden doktordan ve kaza görmemiş bir araçtı, kaçırdığımızı düşündük, bir zaman sonra açtığım konuya, mami78 (muharrem) abi yardımcı oldu bu acıya daha fazla katlanamıycam mali'ye satıyorum arabamı dedikendisi bizim kaçırdığımız aracı alıp, masraflarını yapıp, bir kaç ufak ekstra koymuş, henüz alalı 1 ay olmuştu, neyseki yabancı ele gitmemiş, bildiğimiz hatta bizden daha tecrübeli bi abimize gitmişti araç, hemen hemen ilk sahibinden aldık gibi bir şey oldu, uzun süreli pazarlığımız sonucu akşamına gittik baktık beğendik ertesi gün gittik cuma günü 16:45 civarı noterde satışımızı gerçekleştirdik , bir ay içinde headers, düz boru, omp kule gergisi, kn hava filtresi ve stp typerın orjinal typer spoileri takılmıştı
hiç tüp takılmamış, zorlanmamış gazlanmamış, amcadan (muharrem abi sözüm sana değil valla) sportum oldu, aracımda kaza boya yok evet ama kuş pislikleri boyayı yakmış ve taş izleri canımı sıkıyor, sırf bunlar için arabayı komple boyatasım var
ama sonuç olarak hayallerime kavuştum, işte ilk günkü fotoğrafı,
doktor etiketimiz
DR.oto eksper diye biryer açılmış, tam sanayinin yakınında, aracı uygun bi fiyata herşeyine baktırıp aldık çok şükür ne bi sorunu ne bişeyi çıktı, direkt yola çıktım memur spec arabam leylek gibi, klasik ümraniye plakalarıyla , inceden muharrem abinin taktığı headers düz borunun sesi ve filtre sesi var , içimdeki sevinç tarif edilemez, arabaya da yabancıyım okulun en güzel kızıyla çıkıyormuş gibi hissediyorum kendimi, o haftasonu kendisini füme EPsiyle tanıdığım MCY (cenk) abi ile görüştük poz yapıştırdık
4-2-1 headers, kat iptali, 48lik düz boru nun sonuna güzel bişey yapmak gerekirdi bana kalsa skunk2 veya airmass yıkım olurdu ama aracı genelde ulaşım amaçlı kullandığımdan ve arada bir şehirdışı gezmeleri yaptığımdan kafa miker diye varex şarttı en orjinalinden BK typerın eski sahibinden 68mm çıkışlı oem çift çıkış varex aldık ve montajını yaptık, artık daha yıkım bir ses var , egsoz km yaptıkça sesi daha güzelleşiyor "type-r olmaya az kalmış" diyenler oldu insan gururlanıyor çok teşekkür ederim
aynı zamanda sekolive serkan abinin yapımı vernikli applerimizi, taktık, boş pleksi üstüne kendi reflektör stickerlarımızdan adımızı yazdık
daha önce başıma çok aksilik geldi ya da benim hamama uğramamamdan kaynaklı sorunlar oldu onları defi bela yaptık allah kabul etsin diyerek
ardından bir arkadaştan idarelik diyebileceğim coilleri aldım, kafamız dipteydi bu coillerde, ön arka uygun fiyata geldi, şuan satılıkta isteyen olursa çok uyguna verebilirim vtec2 ve ep2 uyumlu
ilker (crisis) arkadaşımızdan ezlip aldık, çünkü cupra lipi sevmiyorum yamuk duruyor, ve ezlip çok kalieli geliyor gözüme, hiç acımadım taktım ve görüntüsü beni benden aldı
izmirden Umut Berk Çakar abimin yardımıyla Type-R jantlarımıza kavuştuk, orjinal boyasıyla duruyor hiç işlem ve boya görmemiş mükemmel temizlikte jantlarımızı, jantmax cem abiden bridgestoneları giydirerek taktık ve yıkım ekibi mekana ulaştı
coil, ezlip ve jant birleşince böyle bişey çıktı
aaa bu arada kırmızı logoyu koyduğumuz günü esgeçtik sori![]()
diadem stop ampullerine çok özenmiştim ve çok hoşuma gidiyor sonunda yakıştıracak bi aracım oldu o da epye kısmetmiş![]()
deeperblack cumhur abimin hediyesi pleksi detay anahtarlığım
kirli jantlarıma xpower ümit abiden aldığım kırmızı bijonları taktım ooh miss
sonra namişteinde sıfır coil yapmak üzere yola çıktık sıfır coillerimizi aracımıza montajladık, çünkü bazı parçaların ikinci elleri çok güven vermiyor, emin olmak için kendimiz yaptıralım dedik ve sorunsuz bi coil montajıyla yürüyen işini sonlandırdık , dönüşte şirinevlerde xenon ve ayarlı amerikan takalım dedik muayene zamanı söktürmek zorunda değilim ayarı kısıp yola devamxenonsuz mercek de tatlı olmuyor pek
![]()
avcılar deep gas auto ege kardeşim elinden geleni ardına koymadı c2den söktüğüm ses sistemini bir güzel giydirdi ep2ye
ses için ahım şahım bişey beklemiyorum ama orjinali çok kötüydü gerçekten, önlerde cadence mid takımı, arkada pioner coax, bagajda xetec amfi ve cadence basım var , teybimde en ucuz pioneer modeli olmasına rağmen performansından ödün vermeyen 150ub teypdouble koy mali diyenlere lafım şudur hırsıza verecek 3000 liram yok cam, konsol, teyp dahil direkt söküp gidiyorlar gerek yok böyle de iyi
ve geçenlerde sonunda yine orjinal olarak servisten aldığım orjinal arka logo, ve altında yenibosnada oturan sevdiğim bir ep ci abimin hediyesi orjinal typer logousu
bundan sonrası aracımın en sevdiğim bonus fotoğrafları ile devam ediyor keyifli seyirler , maşallahları eksik etmeyinha bi de mugen spoiler yaptırıyoruz inşallah o da gelecek elimize, takacaz aracımıza, jantlardan da şimdiden sıkıldım bakalım değişik fikirlerim var , yakında dip basık bi kaç foto eklerim , vurmayın, basıklık çok yakışıyor bi piçe
![]()
Allah herkese hayallerine kavuşmayı nasip etsin